KELA:n päätös ja siittä valittaminen

Ty-yö-tön

No johan on ihme juttu. Tein vuosi sitten kolme päivää töitä ja sain samaan aikaan työmarkkinatukea KELA:lta. Palkka oli yhteensä 180 euroa kolmelta päivältä. Tämä tulo ei ylittänyt suojaosuutta 300 euroa, mutta KELA ei maksanut tuolta kolmen päivän ajalta minulle päivärahaa. Valitin asiasta Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakuntaan, josta tuli nyt päätös, että KELA oli oikeutetusti jättänyt maksamatta kolmelta työssä olopäivältä minulle päivärahaa. Asian merkillisin osuus on se että nyt minut velvoitetaan maksamaan Sosiaaliturva muutoksehakulautakunnalle oikeuden käyntikulut KELA:aa vastaan. Käsitääkseni nämä valitukset pitäisi olla maksuttomia? ELI SUOMESSA EI SAA OIKEUSTURVAA PIENITULOINEN.

8

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dasfefsddsfdf

      Joku nyt yrittää kusettaa sua. Käsittääkseni muutoksenhakulautakunta ei ole mikään oikeusoimi istuin.

      • Toiveuni10

        Yhdyn edelliseen. Alla esimerkki kusetuksesta. Hyvä hallinto Suomessa vain toiveunta
        (suluissa vammaisetuuslaki)

        Oikeuslähteistä pakottavat oikeuslähteet (3 §, 15 §:n 1 mom. ja 20 §) tarkoittavat mm. sitä, että millään kunnan tai muullakaan ohjeistuksella (9 §) ei saa heikentää kyseistä lakia, joka ohjaa viranomaista päätöksenteossa. Asiakkaalla on aina oikeus saada hakemukseensa ym. lakiin perustuva perusteltu päätös, jota ei vieläkään tehty Kelassa eikä muutoksenhakuprosessi vaikuttaa Kelan päätöksentekoon.

        Kelan asiointipalvelussa esim. itseoikaisuvaatimuksiin vastata, vaan se lähetetään muutoksenhakuprosessin käsiteltäväksi ihme kyllä.

        Ym. hyvän hallinnon päätöstä haettu/odotettu jo monta vuotta onnistumatta. Valvontaa ei ole. Yritetty on.


    • sdrfdzr

      Kaikki täällä yrittää aina jotain johonkin kusettaa , mitäs uutta tossa on , paras kun ei juttele edes kellekään mitään. :-D

    • tulisipamaailmanloppu

      Täällä Kela ei halua edes lähettää valitustani hallinto-oikeuteen. Vaan Kelan esikäsittelijä väittää, etten ole esittänyt sellaisia seikkoja, joiden takia päätös pitäisi muuttaa. Joten Kela esittää valituksen hylkäämistäaiheettomana. Hohoijaaa! Suomiko on oikeusvaltio?

      • Näinsemänööö

        Eiköhän se Kela nimenomaan toimita sen valituksesi eteenpäin ja antanut asiaansa oman lausuntonsa, niinkuin asiaan kuuluu. Ko.. lausunto lienee tullut sinulle tiedoksi. Jos Kela ei esittäisi päätöksen pysyttämistä ennallaan ja hyväksyisi kaikki valituskirjelmässä esittämäsi vaatimukset... silloin olisi kyseessä itseoikaisu.


      • dassdsde

      • suurinpiirteinnain

        Sun pitää kirjoittaa esim. hallinto-oikeudelle: Kelalla ja SAMU:lla ei ole esittää asiaa tai seikkaa jolla se voisi muuttaa lain (siihen lait) tarkoitusperää alenevasti. Esim, alentaa omavaltaisesti omavastuuosuutta 300 eurosta 0 euroon ja määrätä SAMU toisille maksulliseksi muutoksenhakulautakunnaksi ja toisille ei.

        Muista selittää asia yksinkertaisesti, ei jätä aukkoja.


    • fdhgfgjfhgk

      Kelan muutoksenhakulautakunta ei ole mikään oikeuslaitos, eikä sen 'palvelut' ole maksullisia. Se on pakollinen askel ennen kuin valittaa asiasta eteenpäin. Olenko ymmärtänyt oikein? Kuvittelen, että päätökset sieltä yleensä mielistelevät Kelaa, mutta ei voi valittaa hallinto-oikeuteen ennen kuin on saanut kieltävän päätöksen (suosituksen?) muutoksenhakulautakunnasta.

      Nythän on muutaman vuoden saanut täyden työmarkkinatuen, vaikka olisi tienannut 300 euroa kuussa. Minä olin osa-aikatöissä viime vuonna muutaman kuukauden ja sain 200-300 euroa palkkaa. Työmarkkinatuen suuruuteen se ei vaikuttanut. Ihmettelin kyllä, että siihen työtöntyötön -lomakkeeseen pystyi ruksaamaan vain joko töissä tai työttömänä kunakin päivänä. Silti, vaikka joinakin päivinä olin töissä, sain tuen ilman sovitteluja.

      On muuten tyhmää (varmaan tarkoituksella), että Kelalle on raportoitava tehdyt tunnit sen sijaan, että raportoisi vain kuukausittaiset tulot. Olisi niin helppo määritellä vaikkapa osa-aikaisen yrittämisen rajaksi 200 euroa kuussa. Olisi selkeä raja, ei tarvitsisi olla virkailijan mutun varassa. Uskaltaisi yrittää. On liian suuri riski tehdä omaa työtä ja sitten neljän kuukauden yrittelyn jälkeen kuulla jonkun omia esimiehiään liehittelevän sosionomin suusta, että oletkin nyt sitten kokoaikainen yrittäjä, kun silloin yhdellä viikolla tienasit satasen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe