Kaikki muut olivat parempia kuin mina

Purilaisporilainen

Elin narsistin kanssa 15 vuotta, siinä oli 14 vuotta liikaa. Vuoden voisi elämästään narsistillekin antaa mutta 15 on jo aivan liian paljon. Jatkuva mitätöinti ja vähättely saivat aikaan sen että menin itse viimein hakemaan itselleni apua, koska tunsin ja uskoin oikeasti että olen maailman mitättömin ja huonoin ihminen. Hänestä ei saanut sanoa koskaan mitään muuta kuin kehumista hän ei kestänyt pienintäkään arvostelua tai yleensä mitään että hän tekisi jotain väärin. Omaa osaamistani ei saanut näkyä, minun tuli aina olla häntä huonompi. Hän oli aina ehdottoman oikeassa ja minun tuli aina taipua. Minun näkemyksiäni ei otettu huomioon missään asiassa, ainoastaan hänen näkemyksensä oli oikein. jos jotain mielipidettä halusi, kysyi omilta sukulaisiltaan, ei minulta. Tunsin olevani huono, huonompi ja huonoin. Terapiassa minulle sanottiin lukuisten käyntien jälkeen että olen täysin normaali ihminen. Mitätöinti ja halveksunta jatkui kunnes sain lopulta tarpeekseni ja tiemme erosivat.

Edelleenkään en ole päässyt irti tunteesta että olen perushuono. Huonompi kuin muut. Se asetettu ideologia on jotenkin jäänyt elämään omaa elämäänsä. Tunne tulee varsinkin siinä vaiheessa kun asiat ei aina mene putkeen. Ja se tunne voi iskeä milloin tahansa, en osaa iloita onnistumisesta vaan saatan silloinkin tuntea riittämättömyyttä ja huonoutta. Tuntuu kuin kiroukselle jonka narsisti langetti päälleni.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poiuytrdfgh

      Joo semmonen "kirous" on tuttu tunne. Se tuntuu sillonkin kun tietää ettei se ole totta

    • Minä_var

      Minä varsinaisesti annoin sen vuoden. Sen vuoden jälkeen sitä joutokäyntiä jälkimainigeissa muutama vuosi. Toki elämässäni tapahtui koko ajan ja pääsin lopulta irti "kokonaan".
      Ei auta muu kuin hyväksyä että se vuosi tuli heitettyä pedolle joka jätti jälkensä.
      Minä ajattelen kauhulla että minun narsisti-psykopaatillanikin on taustallaan pitkiä suhteita joissa tuollaista alistamista pakko olla. Ainakin sellaista että narsisti on saanut sanella ja narsistin mieliksi siihen on suostuttu. Kun se minun narsistini ei mikään kultasampo ole vaan siitä enemmän vahinkoa, niin sitä enemmän ihmettelen mitä siitä on kukaan voinut saada.
      Minulle oli selvä että sellainen heppu ei sanele. Kyllä ne on toisenlaiset jotka voivat edes kuvitella sanelevansa, vaikken sellaista anna kenenkään tehdä...

    • bulva

      Kuinka moni on hakenut apua joskus omaan huonouteensa? Voidaanko sitä pitää melko varmana merkkinä siitä että elää narsistin kanssa? Ero nrmaaliin on siinä että narsisti ei opeta toista vaan mollaa toisen tai eliminoi toisen kokonaan kaikesta jos hän ei narsistin mielestä jotakin osaa. Normaalisti jos et jotakin osaa, joku sinua neuvoo ja kohta osen saat. Narsisti ei opeta, koska pelkää että oppilaasta tulisi häntä parempi ja silloin hänen paremmuutensa ja sen myötä myös valta uhriin olisi menetetty. Hän vain lytistää ja ankeuttaa. Tarkoitus on että pysyt hänen apulaisena ja avustajana. Koskaan et pääse narsistin kanssa tasavertaiseksi vaikka hän ei olisi käynyt lainkaan koulua ja sinä olisit professori. Narsisti mitätöisi siinäkin tapauksessa sinut ja olisi tietävämpi tai osaavampi. Se onnistuu koska narsistin elämässä ei päde samat lait. totuudet ja tiedot kuin meillä muilla.

      Narstin maailmankuvassa ei uhrilla ole mitään hän on pelkkä roska. Pelkästään se, jos hän osaa lukea, tekee hänestä paremman kuin uhrinsa vaikka uhri osaisi mitä. Narsisti määrittää kaiken, mitä itsekukin on, tai mitä uhri osaa, ylhäältäpäin, sillä hän hallitsee. Hän on ennättänyt kertoa jo kaikille sinusta kuinka huono olet, muut uskovat koska he eivät näe syytä miksi ei olisi. Muut eivät osaa millään arvata että narsisti valehtelee koska hän uskoo itsekin omat valheensa.

      Jatkuvasta mitätöinnistä halveksunnasta on uhrille valtava haitta ja elämänlaadun heikkeneminen, jota uhri saattaa ryhtyä hoitamaan alkoholilla. Silloin kaiken alkusyy onkin alkoholissa, riemuitsee narsisti. Hän on löytänyt syyn uhrin heikkouden joka on sitten kaiken pahan alku ja juuri. Narsisti ei ymmärrä että runsas alkoholin käyttö voi olla seuraus jostakin, oire eikä varsinainen sairaus.

      • ainajokusyynäjuopolla

        Onko tuokin nyt sitten syy juomiselle?


      • poiuytrdfgh

        Joo olen siinä samaa mieltä, että mulle ollaan yleenssä vihaisia niin, ettei minulle koskaan suostuta selkeästi kertomaan mistä ollaan vihaisia , jotta voisin korjata asian.
        (En nyt tarkoita tätä että tänne en olisi saanut kirjoittaa niin montaa viestä. Sen olen ymmärtänyt. Ja selittänyt syynkin miksi niin on tapahtunut, )
        Mutta juurikin minua opetetaan vain kun en pyydä tai halua sitä, mutta ei koskaan kun pyydän.


      • Joo_
        ainajokusyynäjuopolla kirjoitti:

        Onko tuokin nyt sitten syy juomiselle?

        Joo, olen samaa mieltä.
        Kuulostaa täysin haetulta. Tiedän että minun narsisti-psykopaatillani näitä valmiiksi alkoholismille altistuneita uhreja. Kun narsisti heidän kanssaa aikansa pulaa, niin alkoholismi on tietenkin vauhdissa jo sillä uhrilla.
        Jos on mieleltään terve suhtraitis uhri, niin uhri tekee juuri päinvastoin, ei edes maista alkoholia aikoihin. Ainakaan niin pitkään aikaan kun on vähäinenkin mahdollisuus että narsisti pääsee näemään vilaukseltakin lasin urin kädessä.
        Raitis uhri tajuaa mistä kyse.

        Eli samaa mieltä. Alkoholistille kelpaa mikä tahansa syy. Ja narsisti on oikein hyvä syy lisätä juomista.

        Yllättävän harvoin, jos koskaan kukaan on tullut yrittämään tuota tänne palstalle!

        Hoida oma ongelmasi.

        http://www.aa.fi/
        "Jos juominen aiheuttaa ongelmia, olet tullut oikeaan paikkaan

        AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteisen ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään alkoholismista. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa juominen."


      • ettästiedät

        Tänne linkitetyt pitää olla joko suomea tai ruotsia.


      • otamukaan

        Voi helvetti kun et ymmärrä.
        Jokaisella täällä käyvällä on netti itsellä.
        Ei kaivata sinun apuasi.
        Mene nyt jo suohon linkittelyidesi kanssa.


      • tiimoilla
        ettästiedät kirjoitti:

        Tänne linkitetyt pitää olla joko suomea tai ruotsia.

        Eikä tänne tarvitse toisten töitä linkitellä ollenkaan, kun ei itse laita mitään asiaa linkkinsä tiimoilta.


      • poiuytrdfgh
        ettästiedät kirjoitti:

        Tänne linkitetyt pitää olla joko suomea tai ruotsia.

        okei sitten en osallistu tänne varmasti enää ollenkaan jos täällä ei saa olla edes engalanninkielistä tietoa, enkä olisi osallistunut koskaan, pahoitteluni. Niin ahtaaseen maailmaan en missään tapauksessa osallistu mukaan.


    • Voiturkanen

      Kyllä se juuri näin menee uhri kestääkseen narsistia alkaa pikkuhiljaa liennyttää tuskaansa alkoholilla ja selviää sillä pahimman yli. Olen nähnyt tälläisen tapauksen, Uhria alkoi lopulta tissutella alkuun ei näkyvästi sitten henkinen koukku alkoholin tuomaan turrutuksen kasvoi, seuraus: narsistit kiusasivat yhä pahemmin häntä...lopulta uhti joi itsenä henkgilta. Hän oli parempi, pätevämpi ja älykkäämpi kuin te kaikki tänne kirjoittavat pöllöt vatipäät yhteensä...mutta siinä näkee, ettei se auta että olet hyvä, auta kun narsistista on kysymys. Henkinen väkivalta on niin kovaa ettei siihen ole mitään lääkettä. Siksi uhrit turvatuvat alkoholiin. Kaappijuoppoja syntyy...

      • hyvähuomio

        Tarvitseeko ihmetellä sitä, vaikka tarttuisi pulloon päästäkseen eroon edes humalan ajaksi kaikkitietävästä ja opastavasta narsistista. Varsin luonnollinen pakenemiskeino, kun narsisti on puolisona.


      • SeSiitä

        No niin. Lauvantai ja kaikki netissä olevat juopot kerääntyvät tänne valittamaan Siitä Nalkuttavasta Akasta jonka takia taaskin ja vieläkin juovat.


      • toinentapa

        Maksoin palkkaa itselle narskun kuuntelemisesta.


      • Minkä_
        toinentapa kirjoitti:

        Maksoin palkkaa itselle narskun kuuntelemisesta.

        Minkä takia? Toivottavasti edes jollain tapaa narskun kukkarosta.
        Ehkä narsisti jotenkin kevensi taloudellista tilannettasi ja pystyi laskemaan mitä kertyi.
        Mutta tosiasiallisesti sinun kanssasi olisi mahdollisesti voinut olla tervekin ihminen jonka kanssa voi jakaa myös talouselämää.
        Ehkä tulosi olivat paljon suuremmat kuin keskiverto?


      • toinentapa
        Minkä_ kirjoitti:

        Minkä takia? Toivottavasti edes jollain tapaa narskun kukkarosta.
        Ehkä narsisti jotenkin kevensi taloudellista tilannettasi ja pystyi laskemaan mitä kertyi.
        Mutta tosiasiallisesti sinun kanssasi olisi mahdollisesti voinut olla tervekin ihminen jonka kanssa voi jakaa myös talouselämää.
        Ehkä tulosi olivat paljon suuremmat kuin keskiverto?

        Muuten ei jaksaisi.
        Olisi mahdollisesti voinut olla
        tervekin.
        Varmasti niin olisi.


    • Eli_tuoll

      "Edelleenkään en ole päässyt irti tunteesta että olen perushuono. Huonompi kuin muut. Se asetettu ideologia on jotenkin jäänyt elämään omaa elämäänsä."
      Eli tuollaista varmaan suurimmalla osalla ihmisistä joskus elämässään. Ja juuri huonot hetket ovat sellaisia jolloin sellainen tunne sitten kasvaa ja nousee pintaan.

      Mutta 14 vuotta on älyttömän pitkä aika narsistin kanssa.
      Pitää olla jokin valmius ottaa vastaan sitä huonoa että sellaiseen lähtee noin pitkäksi aikaa. Normaali-itsetuntoinen ihminen kun alkaa taistella jossain vaiheessa. MInullakin ihan selkeitä kiukkukohtauksia narsistia kohtaan, ja sanoin hänelle mitä oikeasti ajattelin itsestäni ja vähän perustelinkin. Sitä mitä hänestä ajattelin, en sanonut kun pidin häntä jotenkin eksyneenä sieluna kokonaisuudessaan.
      Kuuntelin häntä ja ajattelin että minulla aikaa häntä sitten opastaa hänen virheissään.

      Mutta niinkuin tällä palstallakin joku ihan hiljan todennut, että narsisti on sellainen joka ei opeta, niin hän ei myöskään ota opetusta vastaan, vaikka suusanallisesti minulle antoi sellaisenkin tehtävän. Suhdehan ei ole sellaista varten, vaan ihan muita syitä.

      Siis jotain täytyy olla jos sellaista niin kauvan on kuunnellut..
      Jotenkin sitten se sinun terapiasi ei ottanut koppia siitä että nimenomaan sinä olit jäänyt sitä huonottelua kohtaamaan niin hirveän pitkäksi aikaa. Oliko terapeutillasi näkemystä että kyseessä narsisti?

      Eihän se tietenkään ole epätavallista ainakaan Suomessa että ihmiset ovat läheisriippuvia. Mutta läheisriippuvaksi sanottaisiin varmaan monen mielestä joka narsistin uhrina niin kauvan on. Ja läheisriippuvuus on ominaisuus joka on uhrissa jo ennen kuin narsistin uhriksi päätyy. Ei voi olla suhdetta noin pitkään jos uhri on toinen narsisti tai ns. normaali. Täytyy olla läheisriippuva että yleensä kumpikaan kestää sitä tilannetta.

      https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/tunnista_laheisriippuvuus
      "Läheisriippuvuudesta ei kärsitä vain päihdeperheissä, vaan myös muissa ihmissuhteissa, joissa esiintyy narsismia, vastuuttomuutta, käytöshäiriöitä, henkistä tai fyysistä väkivaltaa, psyykkistä sairautta tai jyrkkää uskonnollisuutta.

      Usein näissä ihmissuhteissa on kiellettyä nostaa esiin ristiriitoja ja ongelmia, ilmaista tunteita, keskustella rehellisesti, leikkiä, hassutella, olla heikko ja epätäydellinen. Läheisriippuvainen kokee olevansa muiden armoilla."

      Toivottavasti aloittaja luet tämän linkin.

    • Niin_

      Niin ja sellaisen lisään vielä, että yleensä kaikki jotka lopulta selviytyvät narsismikoettelemuksistaan lopulta kypsyvät ajatuksiin että kokemus on ollut antoisa niiltä osin kun se on syventänyt näkemystä ihmisistä ja elämästä yleensä.
      Matkasta kannattaa ottaa kaikki irti.

      • sivullinen

        Siis läheisriipuvainen on sellainen ihminen joka auttaa toista. Hmm...Pelkäät tulevasi hylätyksi, jos et ole tarpeellinen muille...eikös työpaikallakin tämä tarkoita että lopputili häämöttää jos et ole hyödyksi,,,olen monet kerrat auttanut vanhuksia nousemaan portaat, ja tuntenut siitä mielihyvää.
        Jokainen ihminen tarvitsee sen tunteen että toiset tarvitsevat häntä..jos kaikki täytyisi tehdä vain itsensä takia ei ehkä jaksaisi. Ovatko Suomea joskus sodassa puolustaneet sotilaat läheisriipuvaisia koska he puolustivat meitä, eivätkä tehneet sitä pelkästään itsensä takia.

        Jokaisessa ihmisessä asuu läheisriippuvuus, koska se asetetaan jo lapsena kun jokainen joutuu olemaan riippuvainen vanhemmastaan. Lapsi haluaa myös olla rakastettu ja yrittää miellyttää. Se joka ei olisi jossakin määrin läheisriippuvainen, vaikka salaa, olisi aika outo. Ehkä kivipatsas ei ole.

        Narsisti ei ehkä ole läheisriippuvainen koska hän haluaa että muut miellyttävät häntä. Normaalille terveelle ihmiselle kuuluu riippuvuus muista ihmisistä, jollakin tavalla.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe