blocket vs nettivene

östermalmkubbe

Ihmettelen kuinka Ruotsissa purjevenekauppa käy ,kun vertaa Suomea .
Nyt vain 461 venettä Blocketissa eli naapurissa kauppa käy hyvin .

Toki pitää huomata hinnat esim. Suomessa oli Mamba 29 ja Ruotsissa 31
molemmat uusilla koneilla , purjeilla ja hyvin varustettuja.

Ruotsissa hinta oli n. 110 000sek Suomessa n. 29 000e .
Tässä vain yksi esimerkki Suomen hinnat ovat yleensä melkein tuplat vanhemmissa veneissä . Uusissa ei ole niin merkittävää eroa.

Itse olen hakenut comfort 30 nannin 300 tuntia ajetulla koneella uudet Sundelinin purjeet vene priimakunnossa ,pohja oli hiottu ja uudet epoxit laitettu.
pyynti oli 75 000 sek ja tinkauksen jälkeen toki hinta oli vieläkin sopivampi.

35

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joakim1

      Voiko nettimyyntipalstalla olevien veneiden määrästä päätellä jotain kaupankäynnin vilkkaudesta? Merkittävä ero Blocketissa ja Nettiveneessä on hinta, joka näyttää olevan 125 SEK/kaksi kuukautta vs. ilmainen. Nettiveneessä voi siis roikottaa ilmoitusta ikuisesti "huvikseen", mutta Blocketista siitä joutuu maksamaan 2 kk välein.

    • LRC

      Hieman asiaa liveten.

      Mielenkiintoista, että Blocket on Ruotsin "pää" myyntipalsta ja meillä oleva tori.fi ei ole oikein saanut tuulta vene myynti sivustona, vaikka on ilmainen myös, kuten meidän "pää" myynti sivusto.

      Voisi kyllä selkeyttää markkina mielikuvia, kun lätkäistäisiin hintaa nettiveneen ilmoituksiin vaikka 30-50 kuukaudessa, voisi korjata joko hinnoittelua tai poistaa ns. "myynnissä" olevat, epärealistiset hintapyynnit.

      • Steyermotorsmr

        Oli muuten hyvä pointti 👍 eli kuka haluaa myydä veneensä, niin oikea hinta on paikallaan .
        Esim jos maksaa ohlson 29 tä 9 000e niin parin vuoden päästä 5000e on hyvä jos saa .


    • Len-Setä

      Nettiveneessä roikkuu paljon sellaista kalustoa jotka eivät oikeasti ole myytävänä mutta on tyrkyllä jos joku höyrähtänyt saattaa tarttua pyydykseen. Ei kukaan ostele niitä niillä hinnoilla. Edulliset ja hyvät veneet liikkuvat yleensä puskaradion tai veneseuran lauteiden kautta. Ne ei makaa elämänsä aikana välttämättä nettiveneessä koskaan.

    • Tyrnäväntorpedo

      Ruotsin veneet ovat järjestään huonommassa kunnossa kuin täkäläiset. Myöskin siellä ei ilmoitella vioista tai puutteista ilmoituksissa vaan nämä pikkuasiat saa karvaasti kokea kun raahautuu paikalle. Kymmeniä autoja ja veneitä olen käynyt tuossa lahden takana katsomassa ja todella harva on mukaan lähtenyt.

      • Åkkemalm1

        Itse ruotsissa asuneena ja satoja veneitä nähneenä ,niin olen asiasta erimieltä
        Siellä on veneet paremmin varusteltuja ja siistejä .

        Suomessa on enemmän ns. Vikoja piilottelevia ihmisiä .
        Toki poikkeuksia löytyy.


      • Patanelonen

        Täysin eri mieltä asiasta. Tai itseasiassa olen vakuuttunut että olet väärässä. Ruotsissa myytävät veneet ovat poikkeuksetta vähemmällä korjausvelalla ja paremmin varusteltuja kuin vastaavat Suomessa.


      • Jönssons

        Torpeedon kanssa kerrankin samaa mieltä. Perämeren länsirannalla niin veneet kuin autotkin myydään uuttavastaavina ja loistokuntoisina. Kun paikalle menee niin tekee mieli kääntyä saman tien pois. Paskoja romuja ja esim koneen käynninaikaista runsasta naftavuotoa ei voida kertoa kuin vasta paikan päällä. Parikin kertaa on tehnyt mieli vetää svedupetteriä saman tien turpaan kun on ensin 500km ajanut katsomaan paskakasaa jota tämä on vuolaasti sähköpostissa kehunut ja retusoituja kuvia lähetellyt. Vitun börjet.


      • Meänkieliset

        Eikös ne siellä perämeren länsipuolella ole kuitenkin suomalaissukuisia eli käytyäytyvät vähän samalla tavalla kun sinä kirjoitat tälle palstalle. Veetä peetä ja väkivaltaa!


    • Halpuutusta

      No voehan vietävä kun markkinat ei oikein tottele . Ei vaan hinnat laske vaikka kuinka täällä siunaillaan. Mitä se semmonen peli on, jos ei markkinataloutta, amen!

    • Tyytyväinen

      Siksi ostan veneeni aina Ruotsista. Nyt vene 3 menossa ja tyytyväinen olen sweden yacht 34 ja mitä veneeseen tulee niin oli todella siisti ja luovutus oli hieno vene puunattuna ja viini ja juustokori kylkiäisenä .

    • Bangladesh1

      Hyvä sulle,muuta Intiaan!

    • Pullasorsa234

      Tutkin tuota sivustoa?Athena 34 Ruotsissa hinta 30500€ ,Suomessa alle 30000€;Vindö 40 23000€ Suomessa 25000€!Modernimmat veneet mm. Nautticat ja Bavariat ,Degerö jne lähes täsmälleen saman hintaisia!!!!
      Raatoja ja 70 lukulaisia paatteja saa mistä tahansa hyvin halvalla!Eli keskustelun aloittaja on ohjannut mielipiteitä haluamaansa suuntaan,mutta aika kehnosti!Luultavasti suurin osa näitä kirjoituksia lukevista tietävät miten asiat todellisuudessa ovat!

      • Kfkfkkf

        Olen ihan samaa mieltä. Paremmat tarjoukset ovat lähteneet viime aikoina suomesta. Täällähän on myyty vanhoja miljoonapaatteja kuten Swan 371, Baltic 39 ja 37, Cenit 40 jo 45000 euron hintaluokkaan tai kukaties alle. Muistaakseni viimeiset hintapyynnit oli sitä tasoa. Bavat ovat pari vuotta olleet samoissa hinnoissa. Parin tonnin purkit Maxi 77 jne. Ovat toki ruotsissa edullisia. Miksi kukaan sellaista purjehtisi sieltä suomeen. Viimeaikoina Ruotsista silmiin on pistänyt yksi hyvin varustettu FG 41 140 keur pyynnillä.


      • Sailorsson
        Kfkfkkf kirjoitti:

        Olen ihan samaa mieltä. Paremmat tarjoukset ovat lähteneet viime aikoina suomesta. Täällähän on myyty vanhoja miljoonapaatteja kuten Swan 371, Baltic 39 ja 37, Cenit 40 jo 45000 euron hintaluokkaan tai kukaties alle. Muistaakseni viimeiset hintapyynnit oli sitä tasoa. Bavat ovat pari vuotta olleet samoissa hinnoissa. Parin tonnin purkit Maxi 77 jne. Ovat toki ruotsissa edullisia. Miksi kukaan sellaista purjehtisi sieltä suomeen. Viimeaikoina Ruotsista silmiin on pistänyt yksi hyvin varustettu FG 41 140 keur pyynnillä.

        Ainakin tuo Cenit 40 oli todella huonossa kunnossa. Hyvässä kunnossa oleva olisikin sitten ollut tuplaten arvokkaampi - uskon, että sama koskee noita muita.


      • Paatintappi

        usko on eri asia,kuin totuus!


      • Palle-Hermanni

        Nyt näyttää olevan Nettiveneessä kaatopaikkakuormasta jäänyt Maxi Fenix mynnissä VAIN 8500 eurolla. Äkkiä ostamaan :D


      • Finjääveli
        Palle-Hermanni kirjoitti:

        Nyt näyttää olevan Nettiveneessä kaatopaikkakuormasta jäänyt Maxi Fenix mynnissä VAIN 8500 eurolla. Äkkiä ostamaan :D

        Jo vain! Juuri tuohon kuntoon kannattaa vene päästää makuuttamalla sitä tyhjän panttina 10 vuotta. Ihan puoleen hintaan myydään, kyllä ostajat on taas tyhmiä kun eivät ole jo jonottamassa rahatukon kanssa.


    • Sailorsson

      Kävin hakemassa veneen 1½ vuotta sitten ruotsista. Lähinnä siksi, että sopivaa vastaavaa ei sattunut olemaan suomessa myynnissä. Sitten tuli tämä yksilö ruotsissa myyntiin ja tartuin siihen nopeasti.

      Kun katsotaan muita kuin 70 ja 80 lukujen veneitä, niin väittäisin, että hinnat on aika samoja. Lähinnä kunto ja varustelu on sitten se mikä vaikuttaa hintaan. Toisaalta Ruotsissa on enemmän porukkaa, joilla on paljon rahaa ja esim. itse ostin veneeni tällaiselta eläköityneeltä yrittäjältä. Hän ilmoitti heti alkuun, että hän myy ko. veneen kesän aikana ja hinnoittelee sen mukaan. Esim. kun ko. veneessä ei toiminut tuulimittari, niin hän sen heti kertoi ja lupasi korjata sen tai alentaa hintaa 3 t€. No otin alennuksen ja kun pääsin tutkimaan asiaa, niin kytkin yhden irronneen johdon ja sain mittarin toimimaan.

      Veneet - varsinkin vanhat veneet on aina yksilöitä ja hintoja on siksi netin perusteella vaikea verrata. Ruotsissa on enemmän rahaa ja enemmän ihmisiä, joita ei muutaman kymppitonnin hinnanalennus tunnu missään.

    • cxman

      Ystäväni haki Sirena 38 tänä syksynä 20 000e kyllä hyvä ostos .

      • SirenaMies

        Riippunee paljon kunnosta ja mitä veneeltä haluaa.

        Mielestäni Sirena 38 on hieno vene ja varmaan kryssii hyvin. Tilat taas on tosi pienet ja seisomakorkeutta ei juuri ole. Lisäksi purjehdusominaisuudetmyötäisillä tuulilla ei ole kovin hyvät. Vähän kovemmalla kelillä meno on varsin märkää.


    • rahajahyödyke

      Suomessa, kun katsoo veneiden koon ja suhteellisen tuoreen vuosimallin tarjontaa, niin myytäviä veneitä ei juurikaan ole.
      10m ja vm.2000-> ja skippaa eteentulevat "romut"/ osakkuudet, joita jotkut epätoivoiset kauppaa, saa veneitä nenän eteen noin 400kpl.
      Toisella sivulla ollaan jo yli 50,000€ hinnoissa venetyypistä riippumatta..

      Kun tuohon venemäärään suhteuttaa ne, kenellä oikeasti on rahaa ostaa, ei kauppoja tule montakaan/ vuosi.

      Siksi tuolla on paljon liikkumatonta tavaraa. Pakkohuutokaupat on sitten toinen juttunsa.

      • Joakim1

        10 vuotta sitten myytiin yli 200 uutta purjevenettä vuodessa. Halvimmat ehkä 50 tonnia, mutta suurin osa 100 tonnin paikkailla. Kyllä edelleen ihmisillä on rahaa, jos on halua. Uusiahan ei enää osteta juuri lainkaan, mutta eipä alle 100 tonnin paljoa tarjontaakaan ole uusissa.

        Omaan seuraani on viimeisen reilun vuoden aikana ostettu ainakin kolme tuohon määrittelyyn menevää käytettyä venettä. Tosin kaksi noista ulkomailta. Seurassani on vain n. 100 purjevenettä eli alle sadasosa koko Suomen purjevenekannasta.


    • näkökulma

      Ruotsissa on aikamoinen polarisaatio veneiden kunnossa. Isoissa kaupungeissa itse tekemiseen on monesti nihkeä asenne, koetaan turva-, palo-, ympäristö- ja vaikka miksi riskiksi ja sen takia telakka mieluusti pidetään lukittuna puomin takana ja omistajat kotonaan tai rahaa tekemässä.
      Tekeminen ohjataan mielellään telakoille, jotka myös mielellään ottavat työnsä sisähalliin. Ja kunnostuksen kustannus on sen mukainen. Eli jotkut pitävät veneensä kunnossa ja maksavat siitä paljon. Jotkut eivät tee mitään, eivät edes lippua laske talveksi. Perushommat, tyhjäys, peittely, putsaukset ja vahaukset, niiden kanssa on niin ja näin. Vene, jolla nuo perushommat on laiminlyötyjä kymmenenkin vuotta, ovat jo epätoivoisessa kunnossa. Noita sitten lahjoitellaan eteenpäin.
      Tämä on ehkä enemmän isompien paikkojen ongelma. Pikkupaikoilla on sitten vielä vallalla enemmän Suomen kaltainen pilkunviilaus ja silmäterän itse tehty aikaa säästämätön puunaus.

    • millen

      Nih, kyllä varmaan ostan ruottista, jos osaisin kieltä, ja jos olis rahaa.

      • tasa-arvoa

        Tämä on varmaan juuri perusongelma. Kun ei ole rahaa niin pitää koittaa saada hinnat alas kirjoittelemalla netisssä, kun hinnat evat liian korkeat omalle kukkarolle. Ja kun toimeentulotukea ei saa riittävästi veneen ostamista varten.

        Ratkaisu tässä on sama kun asumisessa. Koska vuokrat ovat liian korkealla että voi asua Kaivopuistossa (tai muualla missä haluaa), niin on kehitetty asumistuki, jolloin kuka tahansa voi asua missä haluaa. Ja jos hinnat nousee esim. Kojamon (iso vuokraaja, ammattiliittojen omistama) toimesta, niin yksikertaisesti nostetaan tätä asumistukea jotta kansalainen saa asua missä haluaa. Nyt kunkansalainen haluaa ostaa purjeveneen ja lompakko ammottaa tyhjyyttä, niin pitää kehittää veneen ostotuki. Lähtisiko Antti Rinne ajamaan tätä ja alkaisko ammattihdistysliike veneden välittäjäksi vetäen verotta provikat välistä?

        Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kenellä tahansa pitää olla mahdollisuus hankkia mitä tahansa haluaa, jos jollain toisellakin on mahdollisuus se hankkia. Joa ei omalla pankkitilillä ole tarpeeksi katetta, niin pitää saada Valtion halpa raha, jotta voi toteuttaa mitä haluaa. Vertaa vaikka. Henkilöllä ei ole varaa hankkia lapsia. Tällöin valtio tulee apuun ja lasten kulut maksetaan valtion rahoista. Näin henkilö voi toteuttaa unelmansa. Sama pitää tapahtua veneen osalta.


      • Finjääveli
        tasa-arvoa kirjoitti:

        Tämä on varmaan juuri perusongelma. Kun ei ole rahaa niin pitää koittaa saada hinnat alas kirjoittelemalla netisssä, kun hinnat evat liian korkeat omalle kukkarolle. Ja kun toimeentulotukea ei saa riittävästi veneen ostamista varten.

        Ratkaisu tässä on sama kun asumisessa. Koska vuokrat ovat liian korkealla että voi asua Kaivopuistossa (tai muualla missä haluaa), niin on kehitetty asumistuki, jolloin kuka tahansa voi asua missä haluaa. Ja jos hinnat nousee esim. Kojamon (iso vuokraaja, ammattiliittojen omistama) toimesta, niin yksikertaisesti nostetaan tätä asumistukea jotta kansalainen saa asua missä haluaa. Nyt kunkansalainen haluaa ostaa purjeveneen ja lompakko ammottaa tyhjyyttä, niin pitää kehittää veneen ostotuki. Lähtisiko Antti Rinne ajamaan tätä ja alkaisko ammattihdistysliike veneden välittäjäksi vetäen verotta provikat välistä?

        Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kenellä tahansa pitää olla mahdollisuus hankkia mitä tahansa haluaa, jos jollain toisellakin on mahdollisuus se hankkia. Joa ei omalla pankkitilillä ole tarpeeksi katetta, niin pitää saada Valtion halpa raha, jotta voi toteuttaa mitä haluaa. Vertaa vaikka. Henkilöllä ei ole varaa hankkia lapsia. Tällöin valtio tulee apuun ja lasten kulut maksetaan valtion rahoista. Näin henkilö voi toteuttaa unelmansa. Sama pitää tapahtua veneen osalta.

        Olen täysin eri mieltä. Veneiden hinnat, erityisesti vanhojen, on syytä pitää niin korkealla, että kukaan ei niitä halua ostaa. Ja kun kukaan ei niitä osta, veneiden nykyiset omistajat voivat kokea itsensä varakkaiksi ja yhteiskunnan kermaksi, kun köyhällä kansalla ei ole varaa ostaa niitä vanhoja veneitä niiden pyyntihinnoilla. Hinta on kyllä oikea, kun myyjä on sen ihan itse näpytellyt nettiveneeseen. Kauppa ei käy, koska muut ovat köyhiä, ei siksi että pyyntihinta olisi pielessä. Kannattaa pitää se pyyntihinta korkealla kuolemaan asti, jolloin voi kokea kuolevansa rikkaana, jolla oli niin arvokas vene, että kenelläkään tässä maassa ei ollut varaa sitä ostaa. Halukkaita ja kateellisia wannabe ostajia riittää kyllä, mutta kun ovat raukat niin köyhiä. Ja nekin harvat joilla olisi rahaa, eivät ymmärrä, että nämä vanhat veneet on paljon parempia kuin uudet, joita nuo harvat rahamiehet ostavat. Se taas todistaa, ettei äly ja varakkuus viihdy samassa kehossa. Ja kun sitten kuollaan onnellisena vanhan veneen omistajana, tyhmät perilliset eivät ymmärrä perineensä kruununjalokiveä, vaan pistävät sen myyntiin alennuksella. Harmi, että äly ei periytynyt. Kyllä nämä vanhojen veneiden omistajat jäävät sukunsa viimeisiksi neroiksi- väärinymmärretyiksi sellaisiksi.


      • Suunnitelmatalouttako
        Finjääveli kirjoitti:

        Olen täysin eri mieltä. Veneiden hinnat, erityisesti vanhojen, on syytä pitää niin korkealla, että kukaan ei niitä halua ostaa. Ja kun kukaan ei niitä osta, veneiden nykyiset omistajat voivat kokea itsensä varakkaiksi ja yhteiskunnan kermaksi, kun köyhällä kansalla ei ole varaa ostaa niitä vanhoja veneitä niiden pyyntihinnoilla. Hinta on kyllä oikea, kun myyjä on sen ihan itse näpytellyt nettiveneeseen. Kauppa ei käy, koska muut ovat köyhiä, ei siksi että pyyntihinta olisi pielessä. Kannattaa pitää se pyyntihinta korkealla kuolemaan asti, jolloin voi kokea kuolevansa rikkaana, jolla oli niin arvokas vene, että kenelläkään tässä maassa ei ollut varaa sitä ostaa. Halukkaita ja kateellisia wannabe ostajia riittää kyllä, mutta kun ovat raukat niin köyhiä. Ja nekin harvat joilla olisi rahaa, eivät ymmärrä, että nämä vanhat veneet on paljon parempia kuin uudet, joita nuo harvat rahamiehet ostavat. Se taas todistaa, ettei äly ja varakkuus viihdy samassa kehossa. Ja kun sitten kuollaan onnellisena vanhan veneen omistajana, tyhmät perilliset eivät ymmärrä perineensä kruununjalokiveä, vaan pistävät sen myyntiin alennuksella. Harmi, että äly ei periytynyt. Kyllä nämä vanhojen veneiden omistajat jäävät sukunsa viimeisiksi neroiksi- väärinymmärretyiksi sellaisiksi.

        Joko Finjäävelillä on erikoinen huumorintaju, tai sitten on markkinatalouden perusteet aika hukassa. Ehkä molempia?

        Vanhojen vectrojen omistajat voisivat myös nettiautossa pistää 30.000 euron hintapyynnöt, niin tuntisivat itsensä varakkaiksi?


      • Finjääveli
        Suunnitelmatalouttako kirjoitti:

        Joko Finjäävelillä on erikoinen huumorintaju, tai sitten on markkinatalouden perusteet aika hukassa. Ehkä molempia?

        Vanhojen vectrojen omistajat voisivat myös nettiautossa pistää 30.000 euron hintapyynnöt, niin tuntisivat itsensä varakkaiksi?

        Heh, ehkä hivenen kieroutunut ja sarkastinen huumorintaju.


      • muutennaurais
        Finjääveli kirjoitti:

        Heh, ehkä hivenen kieroutunut ja sarkastinen huumorintaju.

        Vitsi vain on ikivanha ja moneen kertaan kuultu. Eikä alunperinkään kovin hyvä.


      • Finjääveli
        muutennaurais kirjoitti:

        Vitsi vain on ikivanha ja moneen kertaan kuultu. Eikä alunperinkään kovin hyvä.

        Kunpa se olisikin vain vitsi. Mutta tässä niin kuin monessa muussakin asiassa totuus on taruakin ihmeellisempi. Katso huviksesi nettiveneen tarjontaa, pyyntihintoja ja sitä kuinka moni vene on perikunnan myynnissä tai seissyt vuosikymmenen kuivilla. Ei kovin hyvä, kuten sanoit.


    • justjooo

      Joku pyysi nettiveneessä 3 tonnia Lohi 34:sta. Ei hyvänen aika, siinä on kyllä puolet liikaa alle 40 jalkaisesta ja käytetystä vielä!

      • Salmosalar

        Jos tarkemmin katoit, niin sillähän sai vaan lohen pyrstön eli 1/12 osuuden lohesta...


      • SatunnainenTarkkailija
        Salmosalar kirjoitti:

        Jos tarkemmin katoit, niin sillähän sai vaan lohen pyrstön eli 1/12 osuuden lohesta...

        Tämä oli hyvä!


      • viestittäjät

        Se on jännä, kun otsikkoon on niin vaikeaa kirjoittaa "Lohi 34, 1/12 osuus".
        Välillä kun on puolet veneestä myynnissä, ei hintakaan heti paljasta, kuten 1/12 osuudessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe