Hyviä uutisia Irlannista

Järjettömän kireä tuo laki kyllä tulee edelleen olemaan, mutta huomattava parannus entiseen kuitenkin.

 "Irlannin parlamentti on hyväksynyt lakialoitteen, joka sallii abortin. Seuraavaksi laki etenee presidentin allekirjoitettavaksi."

 "BBC:n mukaan lakiuudistuksen myötä abortti on sallittu 12 raskausviikolle asti, jos sikiöllä on hengenvaarallinen poikkeavuus tai jos äidin fyysinen terveys tai mielenterveys on vaakalaudalla."

 "Ennen lakimuutosta raskaus on voitu keskeyttää Irlannissa vain, jos se uhkaa naisen henkeä. Esimerkiksi insestistä tai raiskauksesta raskaaksi tulleella ei ole ollut oikeutta aborttiin."

yle.fi/uutiset/3-10553878

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tuo nyt siis kovin löysältä vielä vaikuta. Lienevätkö jotkut kuitenkin sitä mieltä, että nuokaan poerustelut eivät riitä?

    • hetikörynccyalotettu

      Joo, oikein hyvä uutinen ettei siitä ilmeisesti tulekaan niin lepsua (täysvapaata) mitä aiemmin jo femin.adsit ehti vaatia ja ilakoida. Tietenkin tekosyynä aletaan kehittää kaikenmaailman yhtäkkisiä "neurooseja" kuten Suomessakin aiemmin tehtiin, mutta joutuupa selitteleen, valeht.eleen ja näkeen edes jotain vaivaa tapp.amisluvan eteen. Toivottavasti Irlannin viranomaiset on kuitenkin tarkempia että lakia todella käytännössäkin noudatetaan, eikä "mielenterveysriskit" ole pelkkä amm.ottava muk.avuus aborttien holt.iton pors.aan reik.ä, kuten täällä "sosiaalisyyt".

      • Eli pakko on synnyttää?


      • Niih

        Tämä onkin vasta ensiaskel. Kyllä se tuosta vielä järkevöityy, mutta askel kerrallaan.


      • niinniin_
        Niih kirjoitti:

        Tämä onkin vasta ensiaskel. Kyllä se tuosta vielä järkevöityy, mutta askel kerrallaan.

        Oltiin sen verran järkeviä ettei menty aivan kaikkiin femin.adsien kotk.otuksiin täysvapaudesta ym. Tästä voidaan sitten järkevöityä askel takaisin inhimillisempään suuntaan ja poistaa turhat "neur.oosi"-veru.kkeet.


      • Linkkiäpliis

        Tosi kummaa. Minä luin uutisen juuri missä kerrotaan että abortti on vapaa12 rv asti jonka jälkeen sikiön vamman, äidin mielenterveyden tai terveyden vaarantuessa. kun viikot on ylitetty. Mistä olette lukeneet ettei aborttia saakaan? Voiko joku linkittää uutisen?


      • "Joo, oikein hyvä uutinen ettei siitä ilmeisesti tulekaan niin lepsua (täysvapaata) mitä aiemmin jo femin.adsit ehti vaatia ja ilakoida."

        Kukahan tässä oikein ilakoi ja mistä, ja kuka ei. :))

        Kyllähän se ihan täysvapaa on viikoille 12. (Lähde: Citizens Information.ie) senkin jälkeen saa terveysyistä ja sikiöpoikkeavuuden perusteella jopa kuukautta ennen synnytystä. Tosin sikiön ilmeisesti täytyy olla niin pahasti vammainen, että menehtyy joka tapauksessa.


      • Linkkiäpliis kirjoitti:

        Tosi kummaa. Minä luin uutisen juuri missä kerrotaan että abortti on vapaa12 rv asti jonka jälkeen sikiön vamman, äidin mielenterveyden tai terveyden vaarantuessa. kun viikot on ylitetty. Mistä olette lukeneet ettei aborttia saakaan? Voiko joku linkittää uutisen?

        "Voiko joku linkittää uutisen?"

        Laitoin kyllä linkin ihan aloitukseen, toki siihen pitää lisätä se http-alku, kun tältä palstalta linkit aina poistetaan. Copypastaat vaan tuon laittamani osoitteen osoiteriville niin kyllä se toimii.


    • Minun ymmärtääkseni tuo laki tosiaankin on vielä aika kireä.

      Omituisinta on se, että Suomeenkin jotkut haluavat kai vielä kireämpiä lakeja?

    • Tarkkanasiinä

      Kyllä se abortti on sallittu 12 asti vapaasti. En ymmärrä miksi Yle olis uutisoinut noin, koska selvästi enkunkielellä sanotaan LATER. Eli 12v JÄLKEEN. Näin Wikipedia ja Irlannin mediassa olevat uutiset. Huikea parannus naisten ihmisoikeuksiin.

      • VoiElämä

        Ei yle kyllä olekkaan niin uutisoinut. Abortti on rajoittamaton 12 viikolle asti. Wikipediaankin sen oli joku jo laittanut. Ja kaikissa Irlannin uutisissa on tää sama fakta.


    • VaiMitäluulette

      "abortti on sallittu 12 raskausviikolle asti, jos sikiöllä on hengenvaarallinen poikkeavuus tai jos äidin fyysinen terveys tai mielenterveys on vaakalaudalla."

      Eihän sikiöpoikkeavuutta voi edes todeta noin aikaisin.?

      • Niinpä. Vasta 12rv. jälkeen alkiota edes pidetään sikiönä. Aika hienosti hihhulit ovat tuossa edelleen vastustelemassa, mutta tosiaan; tämä on siellä vasta ensiaskel parempaan suuntaan. Suunta on silti järkevä.


      • JustJust kirjoitti:

        Niinpä. Vasta 12rv. jälkeen alkiota edes pidetään sikiönä. Aika hienosti hihhulit ovat tuossa edelleen vastustelemassa, mutta tosiaan; tämä on siellä vasta ensiaskel parempaan suuntaan. Suunta on silti järkevä.

        Jos joku sivullinen joskus ihmettelee miksi täällä on niin paljon poistettuja kommentteja, niin tästä näkee poistettujen kommenttien tason:

        "Bodd.hi cädh.yri ei tietencään sha.lli täällä suosijasac.hin jacelemia mud.hu falh.eidha oichasdavan facd.ha tiedolla, kuten että alc.hioo aletaan kutsua sic.hiöksi rv10 eikä 12."

        Ei tarvitse enää ihmetellä.


      • JustJust kirjoitti:

        Jos joku sivullinen joskus ihmettelee miksi täällä on niin paljon poistettuja kommentteja, niin tästä näkee poistettujen kommenttien tason:

        "Bodd.hi cädh.yri ei tietencään sha.lli täällä suosijasac.hin jacelemia mud.hu falh.eidha oichasdavan facd.ha tiedolla, kuten että alc.hioo aletaan kutsua sic.hiöksi rv10 eikä 12."

        Ei tarvitse enää ihmetellä.

        Huvittavinta on, että kirjoittaja kirjoittaa kuulemma noin, koska silloin niitä poistetaan vähemmän.

        Hassu ihminen.
        Trolli hän ei kaiketi ole, koska trollit eivät yleensä jaksa tuota kymmeniä viestejä päivittäin vuodesta toiseen 24/7. Tuossa on jokin oudompi agenda.


    • Irlantiin on odotettavissa mahdollisesesti brittien maahantuomat kaupalliset aborttipalvelut, luin uutisen. Osa lääkäreistä Irlannissa vastustaa abortteja kun koulutuksessa on opetettu ettei niitä saa tehdä niin muutos on hankalaa. Ja jotkut pelkäävät leimaantumista.

      Ja joo, abortti on vapaa viikolle 12 saakka.

      • Eikös siellä ole jo vuosia rannikolla seilannut "aborttialuksia", joissa tehdään pyydetty toimenpide Irlannin aluevesien ulkopuolella.

        En usko että aborttien määrä mitenkään oleellisesti lisääntyy tuon uuden lainsäädännön myötä. Silti se, ettei tarvitse maksaa turhia matkakuluja, helpottaa monia jo muutenkin köyhyysrajalla eläviä. Aborttibisnes myös varmaankin tyrehtyy uuden lainsäädännön myötä.
        Ei tuo silti auta niitä naisia, joiden mies tai suku vaatii pakkosynnytystä, paitsi siten, että voivat ainakin kertoa ratkaisunsa olleen aivan laillinen. (Tosin änkyräuskiksillahan tunnetusti Henkilaki menee lainsäädännön edelle.)


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3017
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2866
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2038
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1755
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1472
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      96
      1223
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1188
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe