Aurinko tuhoaa Kilpparini

Eidogipaska

Apua, kysyisin palstalle, mitä tehdä kun Aurinko tuhoaa kilpparin? Onko kenelläkään mitään apukeinoja? Olenko vain tavallinen foliohattu kun näitä kirjoitan, vai onko olemassa keinoja millä asiaa voisi oikeasti auttaa, vai onko kyseessä vain mutu-tuntuma? Olen esimerkiksi ajatellut, että kilpirauhaseni, joka on alkanut käydä vajaalla, jollakin tapaa alkaa oireilla jo hyvissä ajoin ennekuin itse oireistoa tulee näkyviin: ensimmäiset oireet olivat omituisia hiusten lähtemistä, tuntemuksia että sinä olet maassa kiinni jonkinlaisella liekalla tai sen tapaisella nilkoistasi (onko mahdollista, että kaikkien maailman ihmisten kilpparit ovat muuttumassa huonommin toimiviksi ja tuntemus on tuollainen kun vajaatoiminnan ensimmäinen vaihe alkaa)? Tämän jälkeen alkavat hermostolliset oireet: masennus, alavireisyys, äänen muuttuminen käheämmäksi, jopa tietynlainen psykoosinomainen tuntuma jossa näkee pahoja unia jotka johtuvat varmaan tästä että kilppari vaikuttaa myös nukkumiseen jotenkin mielestäni käänteisesti eli vajaatoimintainen vie pois normaalin nukkumisen? Pahinpana hetkenä olen ajatellut, että kilpirauhasen vajaatoiminta hoitamattomana on tietynlainen kaikkien mielenterveysongelmien äiti? Olen miettinyt mm. sitä että ovatko suomalaisten kilpirauhasen vajaatoiminnan viitearvot jotenkin pielessä, pitäisikö vajaatoimintaa osata epäillä ihan jokaisella jolla on mielialaongelmia, ongelmia äänen kanssa ja muita tällaisia esiongelmia joita ei vielä labra-arvoin voi todentaa? Totuushan on, että kun arvot eivät ole kuten pitäisi, ja menet lääkäriin, sinulle lykätään käteen masennuslääkeresepti jolla ei hoideta muuta kuin omaa hätääntynyttä mieltäsi - jäljelle jää kuitenkin tunne että jokin oikea fyysinen, fysiologinen ongelmahan mielen ongelmien taustalla on aina?? Onko olemassa mitään välimuotoa, jolla voisi hoitaa omia ajateltavissa olevia oireitaan jotka omasta mielestä ovat taustalla, kuin kilpirauhaslääkitys ja toisena vaihtoehtona hivenaineet jotka suojelevat kilpirauhasta kuten jodi, seleeni - tai ylipäätään kilpirauhashoito?

Ok-joskus oikeasti epäilen että ihmiset, varsinkin lääkärit ja muu terveydenhuoltohenkilökunta elävät tietynlaisessa viitearvojen laatikossa, joilla rajataan hyvin tiukasti esille tietynlainen ihmisryhmä jonka on katsottu olevan kehityskelpoisia normaalitasolla ja kaikki muut jotka jäävät ulkopuolelle ovat jotekin lainsuojattomia vaikka kuinka yrittäisivät noudattaa sääntöjä?

Mistä muodostuu tämä laatikko? Ihmiset ovat alkaneet protestoida tiettyjä labra-viitearvoja vastaan yhä voimakkaammin. Kolesteroliarvot, verenpaine, kilpirauhasarvot - kaikki nämä ovat jotenkin muodostaneet laatikon, josta on vaikeampi ja vaikeampi päästä ulos. Välillä on tunne, että ne jotka sairastavat labrassa mitattavaa sairautta ovat oikeasti niitä, jotka heitetään lopuksi jättimäisessä kontissa meren pohjaan. Kuin jokin titanic. Kuinka ihmeessä ihmiset saisivat ajatuksen päähänsä, että tietynlaiset viitearvoin mitattavat sairaudet voisivat oikeasti olla päivittämisen edessä - nykyiset elintapamme, ravinto ja sen puhtaus ja liikuntatottumukset vaatisivat oikealla tavalla myös perinteisten labramittauksin todennettavien sairauksien labra-arvojen uudelleen määrittämistä? Olemmeko me jotenkin maahan juntattuja kuin jotkin muinaiset mastodontit? Verenpainearvot normaali-ihmisellä, esimerkiksi, ovat tarkoitettu iän myötä vähän nousemaan, ja ne voitaisiin hyvinkin määritellä suhteessa kolesteroliarvoihin siten että jos kolesterolia on enemmän, varsinkin huonoa, voitaisiin verenpainearvot nostaa viitelaatikossa ylemmäksi lääkityksen aloittamista silmälläpitäen (eli mitä ylempänä vp ja kol niin voitaisiin aloittaa lääkitys jo aikaisemmin jos kol on ylhäällä niin vp lääkitys voitaisiin aloittaa vaikka ei vielä varsinaisesti koholla tai vaihtoehtoisesti kol lääkitys aloittaa jo aikaisemmin siten että vpn annettaisiin kuitenkin kohota omaa tahtiaan normaalin ikääntymisen myötä). Lääkäreille voisi vähän ehkä opettaa tällaista ajattelua, tai ottaa käyttöön kokonaan oma oman kansakunnan viitearvojen suositus. Esim. vp-lääkitys voisi olla oman mittauksen mukaista eikä kaavamaista.

Kilppari on jotekin vaikeammin tavoitettava, ja sen vajaatoiminnan oireet paljon kattavammat kuin sydämen. Usein koko kilppari varmaan ihan tuusan nuuskana ennen kuin havaitaan että arvot ovat pielessä. Itse henkilökohtaisesti kaipaisin kovasti jotakin välimuotoa lääkityksen ja ruokavaliohoidon välimaastosta. Ruokavaliohoidon jodi esimerkiksi, merilevä - täynnä raskasmetalleja joita joudut sitten kelatoimaan elimistöstäsi oikein urakalla. Suo, jossa ponnistellan. Onko palstalla mitään hyviä ajatuksia, osaako täällä kukaan käytännössä neuvo vai länkytättekö te vain tuota ikuista koiranpaskaanne täällä?

Vastaukset kirjotettuna ja ajateltuina, ei mitään höpö-höpöä.

Nimim. Seth

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuvittelin

      sun kirjoittavan lemmikkikilpikonnastasi 😀ennen kuin aloin lukemaan ylipitkää viestiäsi.

      • kilpparikuinauto

        Minä ajattelin että kyse oli jostain radio-ohjattavasta tai oikeankokoisesta kilpa-autosta oli puhe, jonka maalipinnan auringonpaiste tuhoaa.


    • Nytseontodistettu

      Ai auringoiksiko niitä tyyppejä kutsutaan, kulkevat ympäri ämpäri tuhoamassa viattomien ihmisten immuunipuolustuksen niillä helvetinkoneillaan! Jo on aikoihin eletty toistaiseksi. Ja sitten päädytään ( ellei kuolla) lääkitykseen jos jonkinlaiseen.

      • Totuuskomissioni

        Tästä minä haluan mies kanssasi puhua. En mistään parisuhteesta. Olen aika varma että sinulla on osuus tässä käsittämättömässä " kuolinkamppailu näytelmässä". Olisi niin kuin selityksen paikka vihdoin ja viimein. Ja pysykää poissa vapaa- ajaltani seuraavan viikon aikana.


    • Totuuskomissioni

      Koko laajan, oikeastaan valtavan viitekehyksen tuntevana, siis tähän asiaan liittyen, sanon jälleen tälle samalle aloittajalle, että jo on ARROGANTTIA, kopeaa, tunnetko suurtakin ylpeyttä omista makaabereista harrastuksistasi. Olet aikain saatossa vihjaillut kerran jos toisenkin samalaatuisilla aloituksillasi tekoihisi. Haluat siis paljastua?

      • konnavastaanformula

        Mutta niin aika hauska vertauskuva jos "kilpparista" tulee toiselle mieleen kilpikonna, joka tunnetusti ei ole kovin nopea, ja toiselle tulee samasta sanasta mieleen kilpa-auto.


    • DiscoverChannel

      Jos kilpa-auto ja kilppari molemmat kulkevat 100 kilsaa, niin kilppari kulkee sata kilsaa varmaan tuhannen vuotta ja kilpa-auto täyttää matkansa alle tunnissa.

      Joo-o, kuolemalla kuoleman voitti. Ei ihmissyönnille, mutta minkäs nälkäiset mahtavat jos täytyy pysyä elossa. Kaikille uskonnonvapaus.

    • Psyk.log.tri

      Analyysi

      -Kirjoittajan nimim. "Seth" // tod.näk. lueskelee new age tyylisiä tekstejä

      -Kirjoittaa piiiiiiiiitkäääään tekstin// pientä tai keskisuurta huomionhakua

      -Sanoo auringon tuhoavan kilpirauhasen// omituinen väite, argumentilla ei pohjaa. Ei mitään evidenssiä tästä tieteellisellä tasolla.

      -Kysyy ihmisiltä jauhavatko edelleen samaa koiranpaskaa// tod.näk. narsismi.

      -Luultavasti riemastuu tästäkin huomiosta

    • tuotakinsietääpohtia

      Mietiskelin tuossa, voiko oikeasti olla niin, että Jeesuksen äidin raiskasi enkeli? Asia voisi silloin olla oikeasti sellainen, että joulun ihme olisi oikeasti ihme - raiskaaja olisi saatu kiinni ja vankilaan, jolloin viha voisi kääntyä oikeutetuksi rakkaudeksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe