Haluan Teslan

HaluaisinTeslan

Tervehdys olisin valmis ostamaan vähän käytetyn teslan vaikka heti mutta itseäni askarruttaa seuraavat seikat; talo jossa asun on autohalli muttei tietenkään sähkölatauspisteitä vaan noita 2t max päällä olevia lohkarin lataukseen tarvittavia pistokkeita eli niistä ei ole teslan lataukseen iloa, asustelen enimmäkseen lappeenrannassa, täällä kyllä on latauspisteitä mutta ei pikalatauspisteitä eli joutuisi viemään aiton jonnekin lataukseen erittäin usein 13 tunniksi pois parkkihallista, eli auto seisoisi muualla milloin minkäkin latauspisteen luona yöt ja sinne olisi käveltävä se hakemaan, minun tapauksessa aion myös ajaa sillä autolla enkä pitää koristeena joten latausta tarvitaan. Mitä tämä lataaminen sitten maksaa näissä 13 tunnin pisteissä ja pikalatauspisteissä ? Näiden asioiden kanssa jos pätjäisin ja saisin infoa olisko helpompia keinoja homma hoitaa niin haen itsekkeni Teslan heti kun aika sallii niin ja paljonkos teslalka voi ajaa 15-20c pakkasessa ?. Kiitos etukäteen vastauksista

13

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kelikamera

      Turha on hankkia sähköauto, jos ei saa vedettyä sähköjohtoa ja latauspistettä vakinaiseen asuinpaikkaan. Sähköauto ladataan pääsääntöisesti hitaasti yösähköllä kotona. Tesla suosittelee hidasta latausta 80 % päivittäiseen ajoon ja 1 - 3 kuukauden välein 100 % akkujen kalibroinnin vuoksi. Pikalataus on vain pitkiä matkoja varten, koska se lyhentää akkujen elinikää. Kotona on hyvä tapa laittaa aina sähköauto laturiin kiinni, sillä silloin voi etäohjata akkujen latausta, akkujen lämmitystä ja sisätilojen lämmitystä tai jäähdytystä kännykän avulla. Suomen talvi lyhentää maksimillaan Teslan ajomatkaa 30 %, mutta silloin on akkujen oltava valmiiksi lämpimät. Teslan 75 kWh akuilla pääsee talvella noin 450 km matkan yhdellä latauksella.

      Lappeenrannassa on paljon ilmaisia sähköauton latauspisteitä kauppakeskuksissa. Useimmat paikat ovat erittäin hitaita, mutta esimerkiksi Citymarketissa saa ilmaiseksi 40 kWh sähköä, joten kauppamatkalla saa enemmän sähköä kuin Tesla kuluttaa. Lappeenrannassa on pikalatauspiste ainakin ABC Viipurinportissa, ja muistaakseni 125 kWh lataus maksaa 20 senttiä/kWh.

    • jhgfds

      Mieti nyt kahteen kertaan, normaalivauhtia mummomaista ajelua 100km vie monella merkillä karkeesti semmoset 20kWh, talvikelillä enemmän kun joutuu lämmittään autonkin akuista. Tunnin aikana lataat sitä ehkä 1,5kW ottaen huomioon että normaalisti ulkopistokkeet mitoitettu jollekkin 8amppeerille ilman että sulakkeet palaa ja tuskin se lataaminen täysin häviötöntä. 230v X 8a = 1840w x 2h = 3680 = 3,68kWh miinus hävikit ja lämmitykseen käytettävä sähkö niin sanoisin että 3kWh lataat sitä kahden tunnin aikana.
      Jos oikein jotain lyhkäisiä välejä vedät niin OK mutta itse pidän minimivaatimuksena sähköauton hankinnalle pistoketta kotona, jossei ole niin neuvotteluja taloyhtiön kanssa jatkuvan virran pistokkeesta josta maksat kulutuksen mukaan plus mahdollisen asennustyön. Jossei heille sovi niin kannattaa unohtaa koko asia ja ostaa vaikka keskimääräistä suorituskykyisempi hybrid esim. IS300H Lexus.

      Eikä mikään Teslamainen iso 60-100kWh akku kovin pienellä ajamisella ole edes mikään ympäristöteko jos tässä nyt sitä tavoitellaan,

    • Nytjärkikäteen

      Älä hyvä mies osta mitään Teslaa, jossa ei ole tehdastakuuta jäljellä reilusti yli sen mitä aiot autoa pitää. Tekla on surullisenkuuluisa huonosta laadustaan. Tuo on epämiellyttävää takuun ollessa yhä voimassa kun auto jättää tielle ja tusinoittain muita vikoja häiritsee päivittäin. Mutta tuo on infernaalista täyden takuun päätyttyä. Vain Tesla voi korjata, koska Tesla blokkaa muiden pääsyn tietokantoihinsa, varaosat ja korjaukset Teslan toimesta on tähtitieteellisen kalliita. Älä tee kallista virhettä. Kuka hölmö sitten ostaa tuollaiseen takuuttoman tai hyvin lyhyellä takuuajalla olevan Teslan enää sinulta. Jäät naimisiin Teslasi kanssa kun muut herkuttelevat uusilla aidoilla premiumsähköautoilla kuten Mese, Audi, BMW, Jaguar .

    • Teslaaaaaaah

      Ei Teslasta tule sellaista riesaa, mitä esim. Audin ja Mersun omistajat luulee. Saksalaisten autojen omistajat ovat vaan oppineet siihen, että autoa ei uskalla pitää takuun jälkeen, kun ns. " preemium" autonsa ovat laadutonta kuraa kaikin puolin. Nyt vielä Saksalaiset yrittävät tehdä sähköautoja, kun eivät osaa tehdä vieläkään kestäviä polttomoottori autojakaan. Varmaan huijaavat niissä sähköversioissakin, sitten hönöt ostavat niitä ja taas saadaan katsella kun Saksalaiset ovat konepelti pystyssä pientareella.

    • MikaOjantaus

      Tuo 450 km talvella aika utopistinen luku millekkään sähköautolle, korkeintaan 200 km pääsee -10 - -20 asteessa.
      Ja ekologista sähköautoilu ei todellakaan ole kun mietitään autojen valmistuksen ja 3 vuoden välein vaihdettavien akkujen kuormitusta maapallolle.

      • MikaOjantaus

        Ja autojen julmettua sähkön kulutusta.


    • shdgjghs

      Lisäksi on ajettava kylmässä jääkaapissa jos ei halua tinkiä ajokilometrimääristä. Laita lämmitystä autoon ja mahdollisuutesi putoaa 50% ajomatkasta.
      Et voi ajella muuttokuormia tai vetää peräkärrylläsi takkapuitakaan, kun ei trailerinveto oikein luonnistu.
      Autosi kelpaa vain tyhjänä ajamiseen jossa itse menet talvella kylmässä autossa 50 kilometriä jonnekin ja takaisin.

    • Epäilijä

      Tänä aamuna pakkasmittari näyttä -33 astetta.Kysyisin Teslan omistajilta,kuinka luotettava ajopeli sinulla on alla näillä pakkasilla?

    • Ihmettelee
      • Eienäävag

        Ne on samanlaista kuraa kun vag konsernin vehkeet.
        Muuten olis tuo tesla mielenkiintoinen,mutta huonosti tehty,liian kallis,toimintamatka mietityttää,ja talvikäyttö..onko lämmin yms.


      • Teslaa

        Kyllä volkkareissa sentään kori on hyvä ei ole ovenraot toisella puolen erikokoiset eikä pensselillä maalattuja..


      • Oooddoeodod
        Eienäävag kirjoitti:

        Ne on samanlaista kuraa kun vag konsernin vehkeet.
        Muuten olis tuo tesla mielenkiintoinen,mutta huonosti tehty,liian kallis,toimintamatka mietityttää,ja talvikäyttö..onko lämmin yms.

        Toimintamatkahan Tesloissa on paras sähköautoista ja yleensä ihan riittävä muutenkin. Talvikäyttökin tuntuu onnistuvan.


      • Eienäävag
        Oooddoeodod kirjoitti:

        Toimintamatkahan Tesloissa on paras sähköautoista ja yleensä ihan riittävä muutenkin. Talvikäyttökin tuntuu onnistuvan.

        Niin..model s kiinnostais kyllä...mutta monta kysymysmerkkiä on..eikä oikein saa moneks päiväksi koeajoonkaan tänne pohjoiseen...
        Laatua ovat moittineet ja entisestä vagilaisesta sain tarpeeksi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe