Sysmä kokee Kittilän kohtalon

Vapiti

Huomenna, jos luoja suo, betonoidaan Sysmässä valtahimmeli jota ei kuuna päivänä ole suomen maassa nähty.
Valtuuston siunauksella meille tulee kolmikantainen hallintahimmeli jossa tätä pikkuvaltapeliä voidaan pelata ilman, että erimielisten tarvitsee enää häiritä oikeamielisten laaja-alaisempaa katsantokantaa.
Kunnanvaltuusto hyväksyy hallintosäännön jossa entinen hallintosihteeri nostetaan kunnanjohtajan sijaiseksi. Järjestely mahdollistaa sen, että jos kunnanjohtaja on esteellinen voi asioita viedä eteenpäin Merja Simola. Ja kaikki vähänkin asiaa tuntevat tietävät, että kyseinen rouva syö suoraan Kitkiöjoen ja Järvisen murusia pöydän alta. Kyseinen hallintosääntö esitellyssä muodossaan ei ole ollut missään esillä ennen viime maanantaita mutta kuitenkin menossa jo valtuustoon.
Ja kepulaiset ja demarit mukana nielemässä järvisenkitkiön painostuksesta kun eivät muuta uskalla.
Kepulaiset siinä uskossa, että keväälle sovittu puheenjohtajan vaihdos toteutuisi. Todellisuudessa alkutalvesta alkaa jo panettelu siitä, että kepu ei ole pysynyt sopimuksessaan ja näin ollen tarvetta muutokselle ei ole. Ja näin he elävät onnellisina vaalikautensa loppuun saakka. Demarit luulevat olevansa jotenkin hyvässä junassa samalla polkien kaikkien kunnan työntekijöiden oikeuksia minkä ehtivät. Koskista kun ei paljon työläisten asiat kiinnosta vaan se kuinka monta munkkia on kokouksissa tarjolla.
Kunnan valvontaviranomaiseksi tarkoitettu tarkastuslautakunta syö puheenjohtajansa ja tämän puolison kytköksistä johtuen suoraan kädestä. Puheenjohtaja on saanut edustamalleen palvelutaloinstanssille rahoitusta suoraan kuntalaisten pussista ja vaimokin juuri sai palkankorotuksen.
Laillisuusvalvoja saattaisi kiinnostua tehdyistä kilpailutuksista jotka koskevat konsultin valintoja erilaisiin hömppähankkeisiin. Tai toimiihan sekin, että konsultti ensin laatii tarjouspyynnönen ja sitten yllätykseksi vielä voittaa kilpailunkin. Ja sillä sitten rahastetaan esim. 200000? Ja ei sysminä. Hyvä palkkio työharjoittelusta tulevaksi kunnanjohtajaksi.
Saattaa olla, että kuntalain tulkintakin monelta eri osa-alueelta on päässyt unohtumaan. Mutta eihän sitä voikaan vaatia kun kunnanjohtajan koulutus on jo parasta ennen päiväyksen ylittänyt ja naruja vetelee bussiyrittäjä. Ja onhan Sysmässä nämä toimikunnat joissa käsitellään asiat jotka eivät oiken kestä päivän paistetta. Jos hankalaksi menee niin kutsutaan kehittämis- tai talouden sopeuttamistoimikunta koolle ja johan taas homma rullaa. Ja sielläkin istuu yllättävän samaa porukkaa. Tietenkin sillä erotuksella, että näiden toimikuntien asioita ei pöytäkirjoista löydy. Ilmeisesti verorahoilla voidaan pyörittää tällaisiakin missä ei erikseen pöytäkirjoihin tarvitse panostaa. Rahallinen korvaus niistä kuitenkin tippuu.
Sitten kun tämä vyyhti tästä purkautuu demarit ja kepulaiset ihmettelevät syytettyjen penkillä kuinka tässä näin kävi. Voi siellä tietenkin istua myös hallintosihteeri Simolakin. Samalla kun järviskitiöt kilauttelevat sahtilasejaan yhteen uuden mahtavan rantaterassin yrittäjän terassilla nauttien gourmet ruokaa.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäätnäppeäsinuolemaan

      Minä äänestän Mikaa, näin olen aina tehnyt ja teen edelleen.

      • Muistutetaansitten

        Se on hyvä ettei sileät aivosi liikaa rasitu.


    • Alpreeti

      Loistavaa! Toivottavasti Kittilä toistuu Sysmässä. Siellähän Kepulit ja kommarit suhmuroivat itselleen virkarikosyytteet ja näinollen edessä on menneisyys. Kommarien puuttuessa riittää että Kepulit siirtyvät historiaan.

    • jäänodottamaan

      Minä vaan nyt kysyn teiltä että mistä te repisitte tähän syrjäpitäjään parempia asioidenne hoitajia ja kunnan pinnalla pitäjiä kun mitä meillä nyt on?
      Laittakaapa ehdotuksianne vaikka tähän alle

    • Kylläminämielenipahoitin

      Huominen valtuuston kokous hyväksynee myös tulevan budjetin.
      http://sysma.oncloudos.com/kokous/20181469-11-1.PDF
      Talousarvion sivulla 48 on kerrottu ”uuden koulun” suunnitelma.
      Tuolla talousarviossahan on lause ”Kunta valmistautuu ”Kahvimyllyn” saneeraukseen vuonna 2020 ja uuden päiväkoti/koulun valmistumiseen toukokuussa 2022. Sydänkoulu, jossa hyödynnetään toimintakeskuksessa olevia liikunta- ja nuorisotiloja sekä Kahvimyllyä.” Kuulostaa vahvasti siltä, että ”sydänkoulu” tulee Kahvimyllyn viereen ja Kahvimyllyyn rakennetaan koulutiloja, vaikka sen soveltumattomuus koulukäyttöön todettiin jo silloin, kun sieltä muutettiin pois.
      Nuo talousarvion summatkin ihmetyttävät: 1,5 milj. Kahvimyllyn korjaukseen, uuteen kouluun v. 2021 3,8 milj. ja v. 2022 2 milj. Kovin halvalla aikovat koulun rakentaa. Ei taida tulla salia sydänkouluun...
      Opettajilta ei kuulemma ole kysytty mitään, sanottu vain, että pääsevät sitten suunnittelemaan tiloja. Koulun paikkaan ei opettajien mielipidettä kysytä.
      Kj on kuulemma sanonut, että Kahvimyllyähän ei ole koskaan suljettu sisäilmaongelmien takia. Eli sitä väännetään ilmeisesti väkisin koulukäyttöön.
      Suututtaa tuo lasten ja työntekijöiden terveydellä leikkiminen. Mitään ei ole opittu neljän vuoden takaisista asioista!
      Ja toista miljoonaa vuodessa haaskataan nykyisen parakkikoulun vuokramaksuihin! Katto vuotaa siellä vuorollaan jokaisesta nurkasta ja korjausmiehet ovat vakionäky koulun käytävillä.
      Lukio käy kuolinkamppailua ja lapsiperheet muuttavat kunnasta pois, jos suinkin on mahdollista. Viimeinen lähtijä sammuttaa valot!

      • Tosentti

        Pitäskö sielä lukea "Hirsikoulu 12 milj eur". Ahistaako? Ota Vihtavuori,se helpottaa.


      • AseStentti
        Tosentti kirjoitti:

        Pitäskö sielä lukea "Hirsikoulu 12 milj eur". Ahistaako? Ota Vihtavuori,se helpottaa.

        Onko niin kova krapula vielä aamulla, että mielessä on hirret ja puut. Onhan ne toki Vihtavuria hiljaisempia.


    • Onminullakintietoa

      Tämähän tunnettu Jeppe "tietää ja ymmärtää" tosi paljon. Taisi jäädä valinnoissa kakkoseksi, kun on näinkin katkeroitunut!

      • dsep

        Jos sinulla on tietoa niin kerro nyt ihmeessä muillekin. Minusta kun tuntuu, että kommentoinnin aloittaneella ei ole väärää tietoa kuin yhdestä asiasta. Jos siis koko teksti on puppua niin esitä ihmeessä täällä omat tietosi.


    • UrpheusLupus

      Kyllä tämä aloitus on ihan täyttä asiaa. Kirsikkana kakun päällä oli vielä tänään se, että jo toisessa perättäisessä kokouksessa eräs polkkatukkainen hippi vittuili asiallisen kysymyksen esittäneelle valtuutetulle. Olipa siellä saivartelemassa ääneen myös Soiniakin pahempi paikallinen takinkääntäjä.

    • Kalkkislainen

      Sysmän hölmöläisiä rahastaa meidän entinen kunnallishäirikkö. Pitäkää hyvänänne hehheh!

      • alkkislainen

        Taitaa olla oman kunnanhallituksenne puheenjohtaja, jos samasta kahden pallin henkilöstä, hehheh, puhutaan. Joten ihan ikiomakseen ei sentään ole Sysmä saanut kyseistä henkilöä.
        Vielä.


    • Verovamaksetoan

      Konu peätös männäöylön kunnavvaltuustossa. Sauvvoa suoroa mitä työ meinaatten.

      • Jahve

        Säästää sitä maksamaasi verorahaa ja käyttää se kuntalaisten hyväksi, eikä sunkaan toteutumattomiin persaukisten unelmiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe