Pois SiunSotesta!

Minun_näkemykseni

Eikö nämä Outokummun päättäjälampaat ole vieläkään ymmärtäneet, että sama toimitusjohtaja, joka kuntainliiton toimitusjohtajana ollessaan lopetti 100 koulutuspaikkaa Outokummusta, tekee nyt ihan samaa siunsoten toimitusjohtajana! Nyt vain perusteettomien laskujen muodossa.

Mitään laskuja ei sinne pidä maksaa ilman selkeää erittelyä siitä, mistä lasku koostuu. Jos maksaa, noita 'laskuja' alkaakin sitten tippumaan tuon tuostakin ilman mitään erittelyjä.....

Siun seurakunta pyrkii ihan samaan eli haukkaamaan Kaupungista rahat pienissä erissä, eri toimialoilta vähän kerrallaan. Kohta huomaamme koko budjetin olevan ihan väärässä paikassa eli joensuussa.

Taktiikka on sama, kuin EU:ssa tai pikemminkinkin silloin, kun siihen liityttiin. Kerätään rahat yhteen ja jaetaan ne sitten uudelleen muiden toimesta, ne ikään kuin lisääntyvät siitä!

Aina, kun tuolllaisia ehdotuksia tehdään, pitää katsoa tarkasti, MISTÄ ehdotus tulee! Eiväthän he suinkaan hyvää hyvyyttään noita ehdotuksiaan tee, jotta meillä olisi hyvä olla täällä, vaan oma etuhan se sielläkin taustalla on!

Ottakaa nyt se järki käteenne ja alkakaa miettiä asioita tältä kannalta; " Antakaa lompakostanne rahanne meille, me jaetaan ne sitten oikeudenmukaisesti, mutta kuitenkin niin, ettette te enää pysty siihen puuttumaan". Näinhän nämä erilaiset pohjoiskarjalan kerhot toimivat ja aina on joensuulla se enemmistöosuus päättämässä, mitä kerhossa tehdään.

Epäilen ihan vakavasti lahjontaa , kun pappikin niin kovasti hehkuttaa siun seurakunnan puolesta. Miten ne rahavarat siitä lisääntyy, jos ne kerätään yhteen ja jaetaan sitten uudestaan? Tätä yhtälöä ei ole kukaan pystynyt minulle selittämään.

Ja mitä tulee näihin "kaupungin vetovoima" illuusioihin, sanon tämän lyhyesti: Työpaikka on ainoa asia, jolla asukas pysyy täällä tahi muuttaa tänne. Ei mikään jäähalli, uimahalli, valaistu latu tahi joku muu tämänkaltainen kaupungin tuottama palvelu.

Ja jos minä saisin päättää, Outokumpu eroaisi myös seutukirjastosta, joensuun seudun kansanopistosta ym. höpöhöpö kerhoista, jotka tuottavat vain joensuuhun työpaikkoja, koska ne palvelutkin ovat pitkälti siellä. Vain sivutoimipisteet ovat täällä, mutta ne pyörisi kyllä pienemmälläkin rahalla täällä. Ei joensuun tarvitse olla meidän ylimääräinen verottaja.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3214

      Ero sotesta lienee melkoisen vaikeaa..
      Muutenkin jos eroamme kaikesta ja jäämme omillemme niin tulee pää vetävän käteen, olisimme yksin muuriemme sisäpuolella..
      Rahaa meillä ei ole hassata turhuuksiin, veropohja on ohut ja ohenee ihmisten eläköityessä ja työikäisten muuttaessa pois..

      • Minun_näkemykseni

        Jos sinne on voitu liittyä, on siitä mahdollista myös erota. Tarvitaan vain uskallusta. Tilannehan olisi silloin sama, kuin ennen siun sotea eli kyllä pärjättiin! Säästö pitää hakea muualta.
        Kun vielä palvelut vietiin samalla, kuten esim. vanhusten vuodeosasto, lastensuojelu yksikkö ja eläinlääkäri, meni samalla työpaikatkin ja eikö juuri se ole se asia, jotka pitää asukkaat täällä.

        Kaupungin tulee keskittyä vain välttämättömiin palveluihin eli sairaan/lasten hoitoon, vesi ja viemärilaitokseen, sähkönsaantiin ja tieverkostoon.

        Nämä illuusiot "vetovoimaisuudesta" pitää lakkauttaa pikimmiten, koska ne tulevat liian kalliiksi eivätkä tuota mitään muuta kuin menoa.

        " jäämme omillemme niin tulee pää vetävän käteen, olisimme yksin muuriemme sisäpuolella"
        Tuo on hyvä esimerkki illuusiosta, jota mielellään levitetään, koska ei tarkoita mitään!


    • Sotentoissä

      Aloittaja puhuu puuta heinää. Mistä lie katkeroitunut.
      No näitä lumiukon sulattajia riittää.

      • Järkeä_ajatteluun

        Aloittaja puhuu ASIAA ja isolla aalla! Kukaan ei ole vielä uskaltanut nostaa kissaa pöydälle, eikä vastustaa ylimääräistä joensuuveroa. Siitähän tuossa on selvästi kysymys.

        Mutta toivoa vielä on - valtakunnallinen sote tekee tyhjäksi myös paikallisen siun soten, joten ON SIITÄ MAHDOLLISTA EROTA.

        Sitten meillä vasta on vapaat kädet pärjätä omillamme. Riippakivestä pitää päästä ensin eroon.


    • Eikatkera

      On aivan turhaa vouhotusta kirjoitella, että erotaan kuntana kaikesta yhteistoiminnasta. Se ei vain onnistu, eikä ole kuntalaisten edun mukaista. Minä teen yhtä hölmön ehdotuksen. Museoidaan seVanhankaivoksen mäki. Säästyis muuten melkoinen kasa euroja. Kaupungin velvollisuus ei ole myöskään ylläpitää hotellia ja yleensä majoitustiloja. Sairaista, vanhuksista ja lasten hyvinvoinnista on pidettävä huolta. Näissä asioissa tarvitaan kuntien välistä yhteistyötä ja kenties parjattu Siunsote antaa siihen avaimet. Mikä lautakunta mahtaa pitää näistä asioista huolehtia? Nyt ei ole kysymys yhden henkilön "sousta", vaan henkilöiden yhteistyöstä.

      • Sinulta

        Hyvä kirjoitus


      • T.Otuus

        Terveydenhoito ja lapset ovat se tärkein voimavara, asia joka on toimittava aina ja kaikille tasapuolisesti.
        Kaivos nielee tolkuttomat määrät rahaa tuottoon nähden, museointi tai yksityistäminen olisi järkevää toimintaa.
        Malmikummun pyöritys ei ole myös kaupungille kuuluvaa toimintaa, yrittäjä on olevinaan vetämässä toimintaa mutta kaupungin tuella pysyy pystyssä..

        Järki käteen, yhteistyössä on voimaa kun kerran meidät huolitaan kimppaan..


      • Valheet_vain_jatkuu

        Vanha Kaivos on tässä se pienin tekijä. Sen sijaan "yhteistyö" on kovin yhteen suuntaan menevää eli sinnehän ne joensuuhun rahat uppoaa tikkamäelle aina vaan uusiin ja uusiin rakennuksiin ja kukapas se muu maksaa kuin Outokumpu perusteettomine laskuineen!


    • Kansanedustajaks

      Se tämä siniseksi muuttunut persu haluaa eroon kaikesta. Omassa elämässään saa tietenkin tehdä ratkaisuja, joissa eroaa, mutta näissä yhteiskunnallisissa kysymyksissä yhteistyö tuo voimaa.

      • Anonyymi

        Yksin jää sininenpersu sulkemaan Aarrekaupunki ja Vanhaa kaivosta eroon kaikesta toimii jos on muita päättäjiä mukana


    • Prpagandaa_kylläkin

      Vieläkään ei tullut sitä laskukaavaa, jossa selkeästi näytetään, miten joensuuhun kasatut (varastetut) rahat jaetaan uudelleen heidän oman mielensä mukaan ja sitten ne lisääntyvät Outokummulle?

      Tätä niin kovasti odottelen!

      • Odottaja

        Tätä niin kovasti odottelen!

        Meitä odottajia löytyy melkein 7 tuhatta mutta ei pitkästytä maksetaan vaan laskut kiltisti sotesoppaan jota ei virallisesti vielä ole edes hallituksessa hyväksytty.

        Tuskin sotea valtakunnan tasolla edes tällä vaalikaudella syntyy, narsisti Sipilä saa näin ison kolhun suureen egoonsa..
        Todellinen voittaja sotkun hyväksymisen jälkeen on yksityinen sektori ja sijoittajat joille fyrkkahanat avautuvat veronmaksajien taskuista.
        Julkinen sairaanhoito samalla näivettyy pikkuhiljaa...


    • Illuusiot_maksaa

      Kun on oma terveydenhuolto, on myös sitä ns. vetovoimaa, sillä jos julkinen terveydenhoito puuttuu, ei paikkakunta houkuta mitenkään.
      Ja kun on oma terveydenhoito kunnossa, on myös omat työpaikat omassa kaupungissa! Tätä ei näytä kukaan käsittävän.
      Nythän siun sotemaksut työllistävät lähinnä muualla ihmisä. Laskiko kukaan sitäkään, monta työpaikkaa meni vanhusten vuodeosaston, lastensuojelu yksikön ja eläinlääkärin siirroissa muualle?
      Sitä minä en enää kutsu säästöksi.

    • Anonyymi

      https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/234532

      "Outokumpu sai hallinto-oikeudesta kylmää kyytiä: yli 600 000 euroa menee maksuun"

      Näinhän siinä pääsi käymään kun ei omasta lompakosta pidetty huolta, vaan annettiin se toisten huolehdittavaksi. Lasku seuraa laskua ja tulevat vain kasvamaan, koska sille ei ole mitään estettä! Rakennukset tikkamäellä vain suurenevat ja lisääntyvät, koska maksajat ovat täällä. Kukaan ei voi enää valvoa sitä, mistä laskut koostuu!

      Olen edelleenkin sitä mieltä, että irti vain kylmän viileästi koko siun sotesta - kävi miten kävi!

      • Anonyymi

        "Olen edelleenkin sitä mieltä, että irti vain kylmän viileästi koko siun sotesta - kävi miten kävi!"

        Olen kanssasi samaa mieltä, taitaisimme vaan olla aika yksinäisiä mikäli eroaisimme Siun sotesta. Perusterveydenhuollon saisimme järjestettyä omillamme mutta leikkaukset ym. isommat toimenpiteet joutuisimme ostamaan Kuopiosta tai Joensuusta. Laskua tulisi moninverroin enemmän kuin nykyisellään kolhoosissa ollessamme.
        Hinta Siun sotella tosin vuosi vuodelta nousee melko hallitsemattomasti, vanheneva väestö myös tuo nousuun oman mausteensa...

        Eritellyt laskut tod.näk. tulee maksettavaksi, suurelle yleisölle ei erittelystä kerrota ainoastaan loppusummalla revitellään..


    • Anonyymi

      Sotekielteinen veljemme kirjaltaa samalla tunnistettavalla nuotilla kuin valtuuston kokouksissakin. Aivan hyvin voisi käyttää nimimerkin sijaan nimeään.
      Epäselvä laskukin taisi olla parinsadan euron luokkaa, näin muistelen.
      Elämme epäkohtien maailmassa, Taivas meitä auttakoon.

      • Anonyymi

        Merkantin laskutaidoilla etenee Ekonomiksi eroon kaikesta eroaisi itse ja antaisi aikaa lapsilleen ja perheelle nähty jo tää erokiima kaikesta jota kaupungissa ihmetellään isolla joukolla naurun säestyksellä


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe