Sairaudet, jotka pahentavat toisiaan: sieni-infektio ja borrelioosi

Tuleeko seuraavasta mitään yhtymäkohtia mieleen?

Lääkärit huolissaan siitä, etteivät ihmiset saa oikeaa diagnoosia:

Sienet ja sairaus
Reflections on an Uncommon Illness
https://goo.gl/XWV3ni

&

Borrelioosi
Living with Lyme - Ilkka Vartiovaara plus notes
https://goo.gl/fDYptq

Ks. Microsoftin kaupasta ladattavalla ilmaisella Xodolla tai syötä lyhytosoite url-kenttään täällä http://pdfviewer.softgateon.net/ lukeaksesi suomentamani osuuden klikkaamalla keltaisia muistilappuja, joista aukeaa seuraavat selosteet:

Jo ensimmäisenä yönä Ilkka heräsi siihen, että jokin pisti häntä.

+ + +

Viimeisenä aamuna hän huomasi ikkunalaudalla tuhkakupissa ötökän, joka oli imenyt itsensä verta täyteen.

+ + +

Seuraavana kesänä 1987 muiden valitellessa 25 asteen lämpöä kesäkuussa ja käyttäessä uima-asuja hän paleli niin, että hänen täytyi käyttää pitkiä alusvaatteita.

+ + +

Pahinta oli ja yhä on, etteivät tavalliset kipulääkkeet auttaneet yhtään huolestuen vielä näkönsä heikkenemisestä.

+ + +

Henkilökohtaisesti hän ei epäillyt muuta kuin somaattista tautia, jota hänen kehonsa huusi tietäessään psykiatrina eron psyykkisen taudin välillä.

Ongelmana oli se, että Lymen borrelioosi oli huonosti tunnettu noina aikoina Suomessa.

+ + +

Hän ei ollut koskaan nähnyt elävää, kävelevää punkkia; irrottanut lapsena vain koirista niitä.

Vaikka hän oli vakavasti sairas, kollegoita oli vaikeaa saada uskomaan siihen väittäessään hänen näyttävän hyvältä ja tarvitsevan vain vähän lomaa lehden teosta.

+ + +

Syvällä sisimmässään hän kuitenkin tunsi, ettei hänen elimistönsä ollut kunnossa, mutta oli vaikeaa saada kollegoita ja ystäviä uskomaan sitä.

Potilaspapereissa luki hänen olevan yhteistyökykyinen ja käyttäytyvän hyvin, muttei hänelle kerrottu, mikä häntä vaivaa.

+ + +

Kotona hän pystyi kävelemään vain terveyskengillä ja niin lähellä seinää, ettei kaatuisi.

+ + +

Hän tunsi vähitellen tulevansa ongelmapotilaaksi. Ei CA:ta, ei MS:ää. Ehkä sinulla on vain liikaa stressiä, tohtori Vartiovaara?

+ + +

Yksi hänen kollegoistaan oli kaikkien muiden mahdollisten laboratoriokokeiden ohella listannut borrelian vasta-aineet, mallia 1988, ja kertonut kaikkien tulosten olleen normaalit. Tietokone ei ollut laittanut tähteä borreliavasta-aineiden viereen tuloksen ollessa hiuksen verran raja-arvon alapuolella.

Kukaan ei kiinnittänyt huomiota kohonneeseen titteriin oltuaan viimeinen mahdollisuus saada diagnoosi ja hoitoa ajoissa, josta hän oli yhä edelleen hieman katkera.

+ + +

Oltuaan yliopistollisen sairaalan infektio-osastolla hän tunsi olonsa edelleen kamalaksi, tietäessään kuitenkin jo, minkä takia oli niin sairas.

Oudosti borrelian vasta-ainetestit olivat yhä edelleen negatiiviset, ymmärtäessään, että erilaisilla kannoilla on erilaiset antigeeniset ominaisuudet, ja tuohon aikaan Yhdysvaltojen länsirannikolla olevat kannat erosivat itärannikon kannoista.

Lisäksi hänellä ei ollut erythema migransia koskaan, vain iso möykky otsassa.

+ + +

Hän sai elokuussa 1988 ensimmäisen laskimon sisäisen keftriaksonikuurin, joka kesti kaksi viikkoa ja jonka jälkeen kaiken piti olla ohi tuolloisen tietämyksenkin mukaan. Mutta hitaasti hän palasi takaisin entiseen huonoon tilaansa.

+ + +

Sitten syksyllä 1989 hän meni uudestaan Yhdysvaltoihin, jossa hänelle tehtiin T-solujen proliferaatiotesti, joka oli positiivinen ja todisti epäilynsä oikeaksi, että infektio oli edelleen päällä.

Tuon jälkeen hän söi doksisykliiniä kaksi kuukautta 300 mg päivässä voidessaan vähän paremmin sen jälkeen, mutta vain noin kahden kuukauden ajan, jonka jälkeen kaikki alkoi uudestaan ja muuttui pahemmaksi.

+ + +

Hän tunsi spirokeetan olevan elossa ja voivan hyvin.

Seuraava hoitoyritys keftriaksonin kanssa oli keväällä 1992, jonka jälkeen kollegat sanoivat, ettei tehtävissä ole mitään enempää.

+ + +

Hän jäi ensimmäisenä Suomessa eläkkeelle Lymen borrelioosista vuonna 1992.

+ + +

Hän kuuli Jarmo Oksista, jonka laboratoriossa tehtiin borreliaan PCR-testejä. Hänestä lähetettiin verta ja selkäydinnestettä tutkittavaksi osoittautuen positiiviseksi, toisin sanoen spirokeetta oli elossa hänen kehossaan vielä kuuden vuodenkin jälkeen.

Massiivinen hoito alkoi laskimoon keftriaksonilla 2 g ja atsitromysiinillä 250 mg päivittäin neljä viikkoa, sitten jatkettiin kefiximellä 400 mg kahdesti päivässä, plus atsitromysiiniä vuoroviikkoina samalla annoksella. Tässä meni kesäkuun loppuun lähes puoli vuotta. Ajatuksena oli luonnollisesti tappaa mikrobit solunsisäisesti ja -ulkoisesti.

Jotkut ihmettelivät, kumpi kuolee ensin, hän vai spirokeetta, mutta hän halusi ottaa riskin.

Se oli vaikeaa vatsalle, johon hän tarvitsi omepratsolia. Mutta todellisena salaisena aseena oli Gefilus-piimä, joka sisältää valtavia määriä lactophilus-bakteereita. Kun keftriaksoni-hoidossa oli ollut paljon ongelmaa suoliston hiivojen kanssa; nyt hän joi 2 litraa piimää päivässä ja tunsi olonsa hyväksi sillä alueella.

+ + +

[Jatkuu:}

12

335

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • [Jatkoa https://goo.gl/mEkTgQ edelliseen:]

   + + +

   Useita kuukausia hoidon päättymisen jälkeen toistettiin PCR ja se oli negatiivinen sekä veressä että selkäydinnesteessä, joka oli yksi parhaita asioita vuosiin. Kaikki luulivat, että kovat ajat olisivat ohi, mutta olivat väärässä.

   + + +

   Ajattelen monia Lyme-potilaita, jotka pysyvät diagnosoimattomina: Suomessa nykyään noin 400 uutta potilasta diagnosoidaan vuodessa, ja täytyy olla monia, jotka eivät saa koskaan testejä. Heidän täytyy kärsiä valtavasti, juosta lääkäriltä lääkärille etsiessään apua turhaan. Yksi pahimmista loukkauksista on leimata krooniseksi valittajaksi. Lääkäreiden on diagnosoitava uudet tapaukset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja testattava vanhat kipupotilaat kaiken varalta, koska hoidolla on saatu hyviä tuloksia vuosia alkuperäisen infektion jälkeen. Mitä pitäisi tehdä, kun potilaalla on tyypillinen Lyme-taudin historia, mutta negatiivinen serologia? Tämä on edelleen kuuma kysymys erityisesti Yhdysvalloissa. Olen vahvasti sitä mieltä, että tällaisissa tapauksissa olisi annettava suun kautta antibiootteja. Tavallisiin laboratoriotesteihin ei voida luottaa ja PCR on liian kallis rutiinikäyttöön. Kun koko kuva osoittaa kohti Lymen borrelioosia, on sekä eettisesti että lääketieteellisesti oikein hoitaa.

   - Ilkka Vartiovaara 1.4.1995 Lancetissa

   + + +

   Jotkut sanovat, että ollakseen hyvä lääkäri, on oltava vakavasti sairas itse. Olen taipuvainen olemaan samaa mieltä. Lääkäreinä aliarvioimme pelkoa tulla sokeaksi, kuuroksi, liikkumattomaksi, unettomaksi, lyhytpinnaiseksi. Ymmärrän helposti niitä, jotka muuttuvat uskonnollisiksi elämän kääntyessä todella heitä vastaan. Jos on kokeillut kaikki tavanomaiset konstit ja se ei ole auttanut, miksi ei voisi katsoa ylöspäin ja yrittää löytää jotain lohdutusta sieltä? Agnostikkona en ole saanut sillä tavoin apua, mutta ymmärrän nyt uskonnollisia ajatuksia paremmin kuin ennen. Joissakin sairauksissa potilas on yhtä haavoittuva kuin vastasyntynyt vauva, sillä erolla, että huolehtiva äiti puuttuu. Ja voimme olla todella peloissamme, kun mikään ei tunnu järkevältä. Jos voisin harjoittaa lääketiedettä nyt, olisin luultavasti parempi lääkäri kuin olin noin 20 vuotta sitten.

   - Ilkka Vartiovaara 1.4.1995 Lancetissa

   Living with Lyme
   https://goo.gl/fDYptq

  • "Yksi hänen kollegoistaan oli kaikkien muiden mahdollisten laboratoriokokeiden ohella listannut borrelian vasta-aineet, mallia 1988, ja kertonut kaikkien tulosten olleen normaalit. Tietokone ei ollut laittanut tähteä borreliavasta-aineiden viereen tuloksen ollessa hiuksen verran raja-arvon alapuolella.

   Kukaan ei kiinnittänyt huomiota kohonneeseen titteriin oltuaan viimeinen mahdollisuus saada diagnoosi ja hoitoa ajoissa, josta hän oli yhä edelleen hieman katkera."

   - Omaa titteriäni vuosimallia 1993 ja kaikki vähätellyt testit helvettini jatkuessa:

   https://goo.gl/cf9rYK

   • Tautien nakertaessa pikku hiljaa hengiltä - asian korostuessa konkreettisesti valvoessaan öitä toisensa perään, kun ei ole enää aikoihin pystynyt laskemaan valvottujen öiden määrää toistuessaan liian usein ja jälleen, sydämen hakatessa levottomasti raskaassa urakassaan - taustalla pyörii ajatus, ettei tämä voi päättyä hyvin.

    Mihin mätäpaiseeseen Luoja on minut lykännytkään, sen on tajunnut jo hyvin varhaisessa vaiheessa otsikoituani heinäkuussa 2013 muun muassa näin: "Borrelioosia ei haluta tutkia eläviltä eikä kuolleilta Suomessa." Otsikko https://tinyurl.com/yx9tvvzf aloittaa rankan tietopaketin Ilta-Sanomien uutisella:

    "Punkkikuolemia jää piiloon

    TERVEYS: Borrelioosi on Suomessa paljon tappavampi tauti kuin tiedetään, uskoo asiantuntija.

    PUNKKIEN levittämän borrelioosi-taudin tiedetään surmaavan suomalaisia, mutta on mysteeri, kuinka paljon.

    - Tapauksia on varmasti, mutta niitä ei tutkita edes siinä vaiheessa, kun ihminen kuolee. Patologin luona selvitetään muutokset, muttei selvitetä, mikä on taudin aiheuttaja, Suomen Lyme Borrelioosi ry:n asiantuntija, terveystieteen tohtori Soile Juvonen sanoo IS:lle.

    Juvosen mukaan Suomessa on muutamia raportoituja tapauksia, joissa kuoleman aiheuttajaksi on todettu borrelioosi.

    Esimerkiksi 59-vuotias suomalaisnainen sai vuonna 2007 vakavia aivo- ja verisuoniperäisiä oireita, jotka koituivat tämän kuolemaksi alle puolessa vuodessa.

    - Omaisten vaatimuksesta vainajan näytteet lähetettiin Saksaan, jossa verisuonitulehdukset todettiin Borrelia-bakteerin aiheuttamiksi.

    JUVONEN arvioi, että suurin osa tapauksista jää piiloon.

    - Jos borrelioosia tutkittaisiin, tapauksia löytyisi varmasti paljon enemmän.

    Juvosen mukaan potilaan kuolinsyyksi todetaan esimerkiksi veri- ja sydänongelmat tai neurologiset oireet, mutta niiden taustalla oleva borrelioosi jää huomaamatta.

    MYÖS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Markku Kuusi arvioi, että ei ole varmaa tietoa siitä, kuinka usein borrelioosi vie hengen Suomessa.

    Suomessa ei ole tehty selvitystä Borrelia-bakteerin aiheuttamasta kuolleisuudesta.

    - Se olisi iso urakka, eikä ainakaan meillä ole ollut siihen voimavaroja, Kuusi sanoo.

    Kuusen mukaan borrelioosi aiheuttaa jossain määrin kuolemia Suomessa, mutta lukumääriä on hänen mukaansa hyvin hankala arvioida.

    - Infektiosairauksien kohdalla on se ongelma, ettei infektiota rekisteröidä aina kuolinsyyksi, vaikka se olisikin myötävaikuttanut kuolemaan."

    Uutinen on julkaistu 18.7.2013 ja sisällöltään pysäyttävä: Ne eivät edes tutki borrelioosin aiheuttamia kuolemantapauksia, jonka takia vähättely saa jatkua tappavassa "satutaudissa", joka niittää satoa kaikkialla maailmassa!

    Eihän borrelioosista tarvitse edes kirjoittaa; kaikkien kissanristiäisten joukossa sille ei ole täällä edes omaa foorumia kirjoitellessani asiasta homeista sairastuneena borrelioosin uhrina siellä, missä lähes kaikki kirjoitukseni ovat viime aikoina olleet. Oli liian kova niitti sairastua punkinpuremasta vuonna 2012 sairastaessani jo kroonista poskiontelontulehdusta, joka jyllää edelleen kehossani edettyään otsan kautta ties minne. En juuri rassaa päätäni, mutta toissa yönä sormeni osuivat kipeään koholla olevaan kohtaan kuin johonkin luunystyyn, jota ei omasta mielestäni ole ennen ollut. Kipu säteili siitä kaikkialle ja pyysin poikanikin katsomaan sitä alettuaan tunnustella päätäni kauttaaltaan; jota täällä Tampereella ei ole tehnyt yksikään lääkäri neurologin jälkeen, jonka lähete ammuttiin alas. Poikani on sanonut monia kertoja ennenkin ja jälleen, että päänahkani on tulehtuneista ja kipeistä kohdista punainen. Pääni kutisee ja kalvaa päivästä toiseen oikean korvanikin alettua särkeä usein, kärsiessäni erilaisista neurologisista oireista joka päivä. Eilen illalla vasen jalkani alkoi puutua ollessani asioilla kaupassa, ihmetellessäni sitä että se meni välillä pois ja tuli takaisin taas. Jatkettuani matkaa toiseen kauppaan ja kävellessäni sieltä takaisin oireet jatkuivat niin, että mietin, mitäs jos kaatuisin maahan ja jäisin siihen poikanikin oltua poissa. Menomatkalla reissullaan hän oli mennyt tuttujen paikkojen ohi, jossa olimme käyneet monia kertoja yhdessä ja häntä alkoi itkettää, jos minua ei olisikaan enää. Lohdutin häntä, etten niin vain antaisi periksi - mutta onhan tämä kauhea tauti tuhotessaan sisuskaluja pala palalta niin, että voi saada jonkun sairauskohtauksen. Aamusivujakin kirjoittaessani olen ottanut jo viime syksystä tavan, että mitä tahansa kirjoitankin, oikoluen sen heti perään, ettei mitään jäisi oikolukematta.

    Ikävä vaan, että samaa mitä on Suomessa, näyttää olevan borrelioosin suhteen muuallakin luettuani valvotun yön jälkeen sähköpostiini tulleen https://tinyurl.com/y3cce24m uutisen, jossa kysytään, milloin Lymen taudista johtuvat kuolemantapaukset saavat saman huomion kuin muut kuolemat ja kirjataan ruumiinavausraportteihin. Minua kylmäsi lukea sanoja, että olemme hitaasti kuolemassa, tuntiessani omien nahkojeni alla saman alakynnessä olemisen aivan liian usein.


   • sanasinko kirjoitti:

    Tautien nakertaessa pikku hiljaa hengiltä - asian korostuessa konkreettisesti valvoessaan öitä toisensa perään, kun ei ole enää aikoihin pystynyt laskemaan valvottujen öiden määrää toistuessaan liian usein ja jälleen, sydämen hakatessa levottomasti raskaassa urakassaan - taustalla pyörii ajatus, ettei tämä voi päättyä hyvin.

    Mihin mätäpaiseeseen Luoja on minut lykännytkään, sen on tajunnut jo hyvin varhaisessa vaiheessa otsikoituani heinäkuussa 2013 muun muassa näin: "Borrelioosia ei haluta tutkia eläviltä eikä kuolleilta Suomessa." Otsikko https://tinyurl.com/yx9tvvzf aloittaa rankan tietopaketin Ilta-Sanomien uutisella:

    "Punkkikuolemia jää piiloon

    TERVEYS: Borrelioosi on Suomessa paljon tappavampi tauti kuin tiedetään, uskoo asiantuntija.

    PUNKKIEN levittämän borrelioosi-taudin tiedetään surmaavan suomalaisia, mutta on mysteeri, kuinka paljon.

    - Tapauksia on varmasti, mutta niitä ei tutkita edes siinä vaiheessa, kun ihminen kuolee. Patologin luona selvitetään muutokset, muttei selvitetä, mikä on taudin aiheuttaja, Suomen Lyme Borrelioosi ry:n asiantuntija, terveystieteen tohtori Soile Juvonen sanoo IS:lle.

    Juvosen mukaan Suomessa on muutamia raportoituja tapauksia, joissa kuoleman aiheuttajaksi on todettu borrelioosi.

    Esimerkiksi 59-vuotias suomalaisnainen sai vuonna 2007 vakavia aivo- ja verisuoniperäisiä oireita, jotka koituivat tämän kuolemaksi alle puolessa vuodessa.

    - Omaisten vaatimuksesta vainajan näytteet lähetettiin Saksaan, jossa verisuonitulehdukset todettiin Borrelia-bakteerin aiheuttamiksi.

    JUVONEN arvioi, että suurin osa tapauksista jää piiloon.

    - Jos borrelioosia tutkittaisiin, tapauksia löytyisi varmasti paljon enemmän.

    Juvosen mukaan potilaan kuolinsyyksi todetaan esimerkiksi veri- ja sydänongelmat tai neurologiset oireet, mutta niiden taustalla oleva borrelioosi jää huomaamatta.

    MYÖS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Markku Kuusi arvioi, että ei ole varmaa tietoa siitä, kuinka usein borrelioosi vie hengen Suomessa.

    Suomessa ei ole tehty selvitystä Borrelia-bakteerin aiheuttamasta kuolleisuudesta.

    - Se olisi iso urakka, eikä ainakaan meillä ole ollut siihen voimavaroja, Kuusi sanoo.

    Kuusen mukaan borrelioosi aiheuttaa jossain määrin kuolemia Suomessa, mutta lukumääriä on hänen mukaansa hyvin hankala arvioida.

    - Infektiosairauksien kohdalla on se ongelma, ettei infektiota rekisteröidä aina kuolinsyyksi, vaikka se olisikin myötävaikuttanut kuolemaan."

    Uutinen on julkaistu 18.7.2013 ja sisällöltään pysäyttävä: Ne eivät edes tutki borrelioosin aiheuttamia kuolemantapauksia, jonka takia vähättely saa jatkua tappavassa "satutaudissa", joka niittää satoa kaikkialla maailmassa!

    Eihän borrelioosista tarvitse edes kirjoittaa; kaikkien kissanristiäisten joukossa sille ei ole täällä edes omaa foorumia kirjoitellessani asiasta homeista sairastuneena borrelioosin uhrina siellä, missä lähes kaikki kirjoitukseni ovat viime aikoina olleet. Oli liian kova niitti sairastua punkinpuremasta vuonna 2012 sairastaessani jo kroonista poskiontelontulehdusta, joka jyllää edelleen kehossani edettyään otsan kautta ties minne. En juuri rassaa päätäni, mutta toissa yönä sormeni osuivat kipeään koholla olevaan kohtaan kuin johonkin luunystyyn, jota ei omasta mielestäni ole ennen ollut. Kipu säteili siitä kaikkialle ja pyysin poikanikin katsomaan sitä alettuaan tunnustella päätäni kauttaaltaan; jota täällä Tampereella ei ole tehnyt yksikään lääkäri neurologin jälkeen, jonka lähete ammuttiin alas. Poikani on sanonut monia kertoja ennenkin ja jälleen, että päänahkani on tulehtuneista ja kipeistä kohdista punainen. Pääni kutisee ja kalvaa päivästä toiseen oikean korvanikin alettua särkeä usein, kärsiessäni erilaisista neurologisista oireista joka päivä. Eilen illalla vasen jalkani alkoi puutua ollessani asioilla kaupassa, ihmetellessäni sitä että se meni välillä pois ja tuli takaisin taas. Jatkettuani matkaa toiseen kauppaan ja kävellessäni sieltä takaisin oireet jatkuivat niin, että mietin, mitäs jos kaatuisin maahan ja jäisin siihen poikanikin oltua poissa. Menomatkalla reissullaan hän oli mennyt tuttujen paikkojen ohi, jossa olimme käyneet monia kertoja yhdessä ja häntä alkoi itkettää, jos minua ei olisikaan enää. Lohdutin häntä, etten niin vain antaisi periksi - mutta onhan tämä kauhea tauti tuhotessaan sisuskaluja pala palalta niin, että voi saada jonkun sairauskohtauksen. Aamusivujakin kirjoittaessani olen ottanut jo viime syksystä tavan, että mitä tahansa kirjoitankin, oikoluen sen heti perään, ettei mitään jäisi oikolukematta.

    Ikävä vaan, että samaa mitä on Suomessa, näyttää olevan borrelioosin suhteen muuallakin luettuani valvotun yön jälkeen sähköpostiini tulleen https://tinyurl.com/y3cce24m uutisen, jossa kysytään, milloin Lymen taudista johtuvat kuolemantapaukset saavat saman huomion kuin muut kuolemat ja kirjataan ruumiinavausraportteihin. Minua kylmäsi lukea sanoja, että olemme hitaasti kuolemassa, tuntiessani omien nahkojeni alla saman alakynnessä olemisen aivan liian usein.

    Pystyttyäni nukkumaan edellisen https://t.ly/1BejA jälkeen kipeänä vain noin tunnin sunnuntaipäivä oli karsea jaksamatta kuvata sitä enempää kirjoittaessani kaikesta aamusivuihin, jotka ovat sitä kauheampaa sotkua, mitä väsyneempi olen. Jo alusta lähtien parikymmentä vuotta sitten otin sen tavan, etten revi mitään, tuli sitten miten paljon tahansa virheitä, ja niitä totisesti tuleekin sutatessani niitä vaan. Jos pystyy kirjoittamaan pari riviä virheettömästi, siihen se sitten loppuukin. Aina on jotakin korjattavaa ja muutettavaa eikä täydellisyyteen pysty milloinkaan, joka on hyväksyttävä vaan ja yritettävä parhaimpansa sairauksien vaikeuttaessa kaikkea vielä entisestään. Eiväthän kaikki pysty edes kirjoittamaan käsillään tai muutoinkaan ollenkaan. Aika vaikeaa sitä on kirjoittaa, jos kädet eivät toimi tai niitä ei ole. Ihmiset voivat vammautua niin monin eri tavoin, ja sitten kun on aika jättää kaikki, ei kirjoiteta enää mitään...

    Tänä aamuna ihmettelin unenpöpperöisenä sitä, että jauhoin purukumia suussani. Olin vielä vaan niin väsynyt, etten jaksanut noteerata sitä paljoa ja jatkoin torkkumista, kunnes aloin ihmetellä, mistä olen saanut purukumia, jota jauhoin suussani. Herättyäni vähän enemmän tajusin, ettei se olekaan mitään purukumia, vaan korvatulppa, joka on silikonia, jonka laitoin nukkumaan mennessäni vasempaan korvaani. Käytän yhtä korvatulppaa vain päällimmäisessä korvassani nukkuessani kyljelläni, ja jo edellisessä asunnossa opin unissani vaihtamaan sen toisesta korvasta toiseen kääntäessäni kylkeä. En halua käyttää hiostavia korvatulppia molemmissa korvissa tyynyn riittäessä päänalusena "toiseksi tulpaksi" eristämään jonkin verran ääniä. Mutta aina sattuu ja tapahtuu, ja tämä oli ainakin toinen kerta jo, kun olen joutunut ottamaan korvatulppamällin suusta pois ja heittämään sen roskiin. Käytän vain tarvittaessa silikonisia korvatulppia, jotka saa jaettua pienempiin osiin. Saan yhdestä isosta silikonimällistä kolme korvatulppaa, jotka eivät paina liikaa olematta kuitenkaan liian pieniä suojaamaan korvia meteliltä, joka ei täällä tule rakennuksen sisältä vaan arkisin ulkopuolelta asuessamme toistaiseksi rivitalossa aika vilkkaalla seudulla - parhaan nukkumapaikan taitaessakin sijaita kerrostalon ylimmässä kerroksessa jossakin nukkumalähiössä, mikäli äänieristykset eivät ole tarpeeksi hyvät.


  • Anonyymi

   Apua ei saa ao. syystä.

   Sillä bioasehan borrelioosi/Lyme on jos mikä.

   Onneksi myös USA:sta löytyy valveutuneita kansalaisia, jotka aivan samoin kuin toiset saksalaiset natsien aikaan, eivät voi mitenkään ymmärtää saati sitten hyväksyä, mitä heidän hallintonsa touhuaa. Tuovat nyt niitä kilvan julkisuuteen.

   Jenkeillä lienee – edelleen – maailman raskain bioasearsenaali; onhan lupaus niiden tuhoamisesta päivätty vielä vuosien päähän. Ties mitä juuri parhaillaankin ruiskuttavat.

   Eikä todellakaan ole hölmö ajatus. Ko. väsyttävä dokumentti todistaa, miten siellä ja täällä on rahvaan seassa testattu jo kauan jos mitä virusta ja bakteeria – jotta myöhemmin tiedetään valita tehokkain. http://www.thepukki.fi/blog/post/bioase-nimelta-borrelioosi

   • "Ko. väsyttävä dokumentti todistaa, miten siellä ja täällä on rahvaan seassa testattu jo kauan jos mitä virusta ja bakteeria – jotta myöhemmin tiedetään valita tehokkain. http://www.thepukki.fi/blog/post/bioase-nimelta-borrelioosi "

    - Laitoin kirjanmerkkeihini talteen tuon "How Did Lyme Escape From Plum Island?" https://tinyurl.com/tskog9g myöhempää katsomista varten. Varsinkin kun lentokoneista on levitetty vaikka mitä https://tinyurl.com/vu2huo8 ja tiedemiehet tosissaan suunnittelevat auringon peittämistä aerosoleilla ilmaston lämpenemistä vastaan, taivasta katsoessaan voi kulloinkin vaan ihmetellä pilvien laatua, ovatko ne keinotekoisia vai luonnollisia.

    Tampereella taivas näyttäytyi aidompana lentoliikenteen rajoittuessa lähinnä hävittäjiin, ja viime keväänä istuin jo helmikuussa pihalla ottamassa nupilleni aurinkoa ollessaan ainoita apujani, ks. https://tinyurl.com/antifungal-sun

    Mikäli vain ilmat sallivat ja aurinko paistaa, täällä rannikkoseudulla pari sataa kilometriä etelämpänä on vieläkin lämpimämpää parvekkeen syvennyksessä, jossa olen istunut ja nauttinut valokylpyjä jo 25.2.2020 alkaen kirjoittaen ja neuloen. Olin juuri ajatellut https://tinyurl.com/s5b7kzl tuplata lääkkeiden annostuksen tehotakseen paremmin, mutten voikaan doksisykliinin herkistäessä auringolle.

    Tämä on vaan niin paha tauti, ettei siinä auta oikein mikään, kun borrelioosi pamahtaa pintaan. Mikään tähänastinen ei ole sairautta vielä nujertanut. Ei tarvita kuin annos stressiä, joka normiterveellä ihmisellä ei tunnu missään, niin borrelioosi iskee päälle sienisairauksien kera. Jos Trichophyton rubrum ei ole vielä kaivellut varpaanvälissä, sen se tekee stressin iskiessä, samoin korvatkin alkavat kutista ja poskiontelot tuottaa otsaa myöten limaa niin, että kaikki röörit menevät tukkoon, ja keuhkoistakin alkaa nousta tulehduslimaa ja henkeä ahdistaa. Jos mikään paikka ei ole siihen mennessä vielä kolottanut, sen jälkeen kehossa ei tervettä paikkaa juuri ole. Vatsakin turpoaa niin, että se sattuu, ja reidet alkavat jäytää ja kolottaa reisiluita myöten, ja pahimmassa tapauksessa lonkatkin tulehtuvat ja käsivarret alkavat jäytää siinä missä reidetkin ja nivelet ovat sormenpäitä myöten niin tulehtuneet, että kipeää tekee, eikä mikään auta siihen kipuun, joka pitää jotain diklofenaakin tyyppistä kipulääkettäkin pilkkanaan tehoamatta yhtään.

    Sairasluettelo edellä ei ole täydellinen, ollessani pahimmillaan kuin jyrän alle jäänyt ja kipeä päästä varpaisiin. On niin kipeä, ettei nukkumisesta tule mitään, kuten viime yönäkin, kun sain nukuttua vain noin tunnin.

    Tilanteen ollessa tällainen oleminenkin on sitten sitä, että välillä jaksaa tehdä jotain, sitten taas ei. Kirjoitelkaa te terveemmät täällä, jos vaan jaksatte. Vaikka asiaa olisi vaikka kuinka paljon, tähän menee ihan liian paljon aikaa, eikä auta kuin pitää breikkiä taas ja kerätä voimia.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Ko. väsyttävä dokumentti todistaa, miten siellä ja täällä on rahvaan seassa testattu jo kauan jos mitä virusta ja bakteeria – jotta myöhemmin tiedetään valita tehokkain. http://www.thepukki.fi/blog/post/bioase-nimelta-borrelioosi "

    - Laitoin kirjanmerkkeihini talteen tuon "How Did Lyme Escape From Plum Island?" https://tinyurl.com/tskog9g myöhempää katsomista varten. Varsinkin kun lentokoneista on levitetty vaikka mitä https://tinyurl.com/vu2huo8 ja tiedemiehet tosissaan suunnittelevat auringon peittämistä aerosoleilla ilmaston lämpenemistä vastaan, taivasta katsoessaan voi kulloinkin vaan ihmetellä pilvien laatua, ovatko ne keinotekoisia vai luonnollisia.

    Tampereella taivas näyttäytyi aidompana lentoliikenteen rajoittuessa lähinnä hävittäjiin, ja viime keväänä istuin jo helmikuussa pihalla ottamassa nupilleni aurinkoa ollessaan ainoita apujani, ks. https://tinyurl.com/antifungal-sun

    Mikäli vain ilmat sallivat ja aurinko paistaa, täällä rannikkoseudulla pari sataa kilometriä etelämpänä on vieläkin lämpimämpää parvekkeen syvennyksessä, jossa olen istunut ja nauttinut valokylpyjä jo 25.2.2020 alkaen kirjoittaen ja neuloen. Olin juuri ajatellut https://tinyurl.com/s5b7kzl tuplata lääkkeiden annostuksen tehotakseen paremmin, mutten voikaan doksisykliinin herkistäessä auringolle.

    Tämä on vaan niin paha tauti, ettei siinä auta oikein mikään, kun borrelioosi pamahtaa pintaan. Mikään tähänastinen ei ole sairautta vielä nujertanut. Ei tarvita kuin annos stressiä, joka normiterveellä ihmisellä ei tunnu missään, niin borrelioosi iskee päälle sienisairauksien kera. Jos Trichophyton rubrum ei ole vielä kaivellut varpaanvälissä, sen se tekee stressin iskiessä, samoin korvatkin alkavat kutista ja poskiontelot tuottaa otsaa myöten limaa niin, että kaikki röörit menevät tukkoon, ja keuhkoistakin alkaa nousta tulehduslimaa ja henkeä ahdistaa. Jos mikään paikka ei ole siihen mennessä vielä kolottanut, sen jälkeen kehossa ei tervettä paikkaa juuri ole. Vatsakin turpoaa niin, että se sattuu, ja reidet alkavat jäytää ja kolottaa reisiluita myöten, ja pahimmassa tapauksessa lonkatkin tulehtuvat ja käsivarret alkavat jäytää siinä missä reidetkin ja nivelet ovat sormenpäitä myöten niin tulehtuneet, että kipeää tekee, eikä mikään auta siihen kipuun, joka pitää jotain diklofenaakin tyyppistä kipulääkettäkin pilkkanaan tehoamatta yhtään.

    Sairasluettelo edellä ei ole täydellinen, ollessani pahimmillaan kuin jyrän alle jäänyt ja kipeä päästä varpaisiin. On niin kipeä, ettei nukkumisesta tule mitään, kuten viime yönäkin, kun sain nukuttua vain noin tunnin.

    Tilanteen ollessa tällainen oleminenkin on sitten sitä, että välillä jaksaa tehdä jotain, sitten taas ei. Kirjoitelkaa te terveemmät täällä, jos vaan jaksatte. Vaikka asiaa olisi vaikka kuinka paljon, tähän menee ihan liian paljon aikaa, eikä auta kuin pitää breikkiä taas ja kerätä voimia.

    "Tilanteen ollessa tällainen oleminenkin on sitten sitä, että välillä jaksaa tehdä jotain, sitten taas ei. Kirjoitelkaa te terveemmät täällä, jos vaan jaksatte. Vaikka asiaa olisi vaikka kuinka paljon, tähän menee ihan liian paljon aikaa, eikä auta kuin pitää breikkiä taas ja kerätä voimia."

    - Tjoo. Kirjoittaako vai eikö, siinä pulma, ja millä ajalla ja voimilla borrelioosin tuhotessa lonkkaniveliänikin parhaillaan niin, että herään tämän tästä lonkkieni jäytämiseen reisisäryn lisäksi, kivun tynkiessä uniani torsoksi.

    Mutten ole ainoa, joka sairastaa, se on ihan varma tässä sairauksien Wonderlandissa, ihmemaassa, jossa sairastetaan dementiaakin enemmän kuin missään muualla maailmassa. Poliitikkojen olisikin syytä miettiä suomalaisten aivojen tuhoutuessa korvaako maahanmuutto sen, lääkäreiden ollessa haluttomia parantamaan sairauksia ennen uhrien hidasta nääntymistä ja laitoshoitoa, vaikka se tulee yhteiskunnalle jumalattoman kalliiksi.

    Kun joku on vieläkin huonommassa jamassa, voi tuntea olevansa suojassa, vai voiko?

    Kun kuulin pojaltani Alzheimeria sairastavan appiukkoni kärsineen keuhkokuumeesta, aloin vähän selvitellä asioita eikä aikaakaan, kun illuusio omasta tilanteestanikin oli romahtanut https://tinyurl.com/swm8scs lukemiseni myötä. Luin oireista, joita oli itsellänikin ollut jo kuin ennakkona tulevasta, mikäli tauti saa vapaasti riehua ja tuhota aivoja.

    Meillä on Lyme-epidemia eikä ihmisiä hoideta niin kuin pitäisi spirokeettojen jäädessä tuhoamaan aivoja:

    https://my.su/spirodementia

    Lisätietona vaivalla koostamani lista:

    https://tinyurl.com/Alzheimers-microbial-infection


   • sanasinko kirjoitti:

    "Tilanteen ollessa tällainen oleminenkin on sitten sitä, että välillä jaksaa tehdä jotain, sitten taas ei. Kirjoitelkaa te terveemmät täällä, jos vaan jaksatte. Vaikka asiaa olisi vaikka kuinka paljon, tähän menee ihan liian paljon aikaa, eikä auta kuin pitää breikkiä taas ja kerätä voimia."

    - Tjoo. Kirjoittaako vai eikö, siinä pulma, ja millä ajalla ja voimilla borrelioosin tuhotessa lonkkaniveliänikin parhaillaan niin, että herään tämän tästä lonkkieni jäytämiseen reisisäryn lisäksi, kivun tynkiessä uniani torsoksi.

    Mutten ole ainoa, joka sairastaa, se on ihan varma tässä sairauksien Wonderlandissa, ihmemaassa, jossa sairastetaan dementiaakin enemmän kuin missään muualla maailmassa. Poliitikkojen olisikin syytä miettiä suomalaisten aivojen tuhoutuessa korvaako maahanmuutto sen, lääkäreiden ollessa haluttomia parantamaan sairauksia ennen uhrien hidasta nääntymistä ja laitoshoitoa, vaikka se tulee yhteiskunnalle jumalattoman kalliiksi.

    Kun joku on vieläkin huonommassa jamassa, voi tuntea olevansa suojassa, vai voiko?

    Kun kuulin pojaltani Alzheimeria sairastavan appiukkoni kärsineen keuhkokuumeesta, aloin vähän selvitellä asioita eikä aikaakaan, kun illuusio omasta tilanteestanikin oli romahtanut https://tinyurl.com/swm8scs lukemiseni myötä. Luin oireista, joita oli itsellänikin ollut jo kuin ennakkona tulevasta, mikäli tauti saa vapaasti riehua ja tuhota aivoja.

    Meillä on Lyme-epidemia eikä ihmisiä hoideta niin kuin pitäisi spirokeettojen jäädessä tuhoamaan aivoja:

    https://my.su/spirodementia

    Lisätietona vaivalla koostamani lista:

    https://tinyurl.com/Alzheimers-microbial-infection

    Ei siitä lepäämisestä ja voimien keräämisestä tule ainakaan mitään, kun ei pysty lepäämään eikä keräämään voimia herätessään tämän tästä kesken uniensa kipuihin ja särkyihin tai pystymättä nukkumaan ollenkaan, kuten viimekin yönä:

    1) makasin sängyssä tunnin pystymättä koko kehon jäytämisen takia nukkumaan, jonka jälkeen otin 50 mg diklofenaakkia, jonka jälkeen

    2) heräsin vain kolmisen tunnin unien kuluttua lonkkieni jäytäessä.

    Tätä kirjoittaessani kello 11.21 oikea korvani vihloo ilkeästi syystä, jota en tiedä.

    Syötyäni äsken raksuja, joissa on tummaa suklaata ja ruista, päälaessani kipeässä kohdassa alkoi tuttu kirvely jatkuen edelleen syystä, jota en tiedä, oikean korvan jatkaessa vihlomistaan.

    Edellisyönä kirjoittaessani aamusivua loppuun sormeni osuivat oikealla ohimossani hirveän kipeään kohtaan. Kävin tarkistamassa peilin ääressä, näkyisikö ihon pinnalla näppylöitä tms. selittäen kivun, muttei muhkuraisella pinnalla näkynyt mitään syyn ollessa syvemmällä, otsaonteloitteni kalvaessa molemmin puolin niin, että joudun jatkuvasti vetämään pipoa alemmaksi suojaamaan otsaa.

    Suupieleni nyki eilen tuntitolkulla vasemmalta puolelta poskenkin oltua yläpuolelta turvonnut ja äitynyt syystä, jota en tiedä. Kaiken kaikkiaan elohiiret ovat vaivanneet minua yli kolmekymmentä vuotta joka ikinen päivä poliotalvena 1984-85 sairastamani taudin jälkeen.

    Olen elävä todiste siitä, miten ihminen voidaan jättää jo nuoresta sairastamaan vuosikausiksi tauteja, joita ei viitsitä tutkia ja diagnosoida oikein.

    Olen elävä esimerkki suomalaisten lääkäreiden ammattitaidottomuudesta, epäasiallisuudesta ja puoskaroinnista, joilla he halventavat uhrejaan.


   • sanasinko kirjoitti:

    Ei siitä lepäämisestä ja voimien keräämisestä tule ainakaan mitään, kun ei pysty lepäämään eikä keräämään voimia herätessään tämän tästä kesken uniensa kipuihin ja särkyihin tai pystymättä nukkumaan ollenkaan, kuten viimekin yönä:

    1) makasin sängyssä tunnin pystymättä koko kehon jäytämisen takia nukkumaan, jonka jälkeen otin 50 mg diklofenaakkia, jonka jälkeen

    2) heräsin vain kolmisen tunnin unien kuluttua lonkkieni jäytäessä.

    Tätä kirjoittaessani kello 11.21 oikea korvani vihloo ilkeästi syystä, jota en tiedä.

    Syötyäni äsken raksuja, joissa on tummaa suklaata ja ruista, päälaessani kipeässä kohdassa alkoi tuttu kirvely jatkuen edelleen syystä, jota en tiedä, oikean korvan jatkaessa vihlomistaan.

    Edellisyönä kirjoittaessani aamusivua loppuun sormeni osuivat oikealla ohimossani hirveän kipeään kohtaan. Kävin tarkistamassa peilin ääressä, näkyisikö ihon pinnalla näppylöitä tms. selittäen kivun, muttei muhkuraisella pinnalla näkynyt mitään syyn ollessa syvemmällä, otsaonteloitteni kalvaessa molemmin puolin niin, että joudun jatkuvasti vetämään pipoa alemmaksi suojaamaan otsaa.

    Suupieleni nyki eilen tuntitolkulla vasemmalta puolelta poskenkin oltua yläpuolelta turvonnut ja äitynyt syystä, jota en tiedä. Kaiken kaikkiaan elohiiret ovat vaivanneet minua yli kolmekymmentä vuotta joka ikinen päivä poliotalvena 1984-85 sairastamani taudin jälkeen.

    Olen elävä todiste siitä, miten ihminen voidaan jättää jo nuoresta sairastamaan vuosikausiksi tauteja, joita ei viitsitä tutkia ja diagnosoida oikein.

    Olen elävä esimerkki suomalaisten lääkäreiden ammattitaidottomuudesta, epäasiallisuudesta ja puoskaroinnista, joilla he halventavat uhrejaan.

    "Edellisyönä kirjoittaessani aamusivua loppuun sormeni osuivat oikealla ohimossani hirveän kipeään kohtaan. Kävin tarkistamassa peilin ääressä, näkyisikö ihon pinnalla näppylöitä tms. selittäen kivun, muttei muhkuraisella pinnalla näkynyt mitään syyn ollessa syvemmällä, otsaonteloitteni kalvaessa molemmin puolin niin, että joudun jatkuvasti vetämään pipoa alemmaksi suojaamaan otsaa."

    Kirjasin tuon jo heti tuoreeltaan aamusivuihini kuten kaiken muunkin tärkeän ja oleellisen näin:

    "Kello on 2.46 ja 3.3.2020 puolella jatkaessani, syötyäni äsken vähän appelsiinia saadakseni paremman maun suuhuni, ja otettuani myös rohtoni unohdettuani ne kuitujuomaa ottaessani.

    Vessassa tunnustelin peilin edessä kipeää kohtaa oikealla otsassani sulkeakseni pois näppylät, joita ei ollut; pääni vihloessa muutenkin niin paljon aina silloin tällöin, ja jopa korvien sattuessa ja kurkun ollessa kipeä tämän tästä. Aivoissani jäytää jokin eikä se ole pelkkää spirokeettaa vaan."


   • sanasinko kirjoitti:

    Ei siitä lepäämisestä ja voimien keräämisestä tule ainakaan mitään, kun ei pysty lepäämään eikä keräämään voimia herätessään tämän tästä kesken uniensa kipuihin ja särkyihin tai pystymättä nukkumaan ollenkaan, kuten viimekin yönä:

    1) makasin sängyssä tunnin pystymättä koko kehon jäytämisen takia nukkumaan, jonka jälkeen otin 50 mg diklofenaakkia, jonka jälkeen

    2) heräsin vain kolmisen tunnin unien kuluttua lonkkieni jäytäessä.

    Tätä kirjoittaessani kello 11.21 oikea korvani vihloo ilkeästi syystä, jota en tiedä.

    Syötyäni äsken raksuja, joissa on tummaa suklaata ja ruista, päälaessani kipeässä kohdassa alkoi tuttu kirvely jatkuen edelleen syystä, jota en tiedä, oikean korvan jatkaessa vihlomistaan.

    Edellisyönä kirjoittaessani aamusivua loppuun sormeni osuivat oikealla ohimossani hirveän kipeään kohtaan. Kävin tarkistamassa peilin ääressä, näkyisikö ihon pinnalla näppylöitä tms. selittäen kivun, muttei muhkuraisella pinnalla näkynyt mitään syyn ollessa syvemmällä, otsaonteloitteni kalvaessa molemmin puolin niin, että joudun jatkuvasti vetämään pipoa alemmaksi suojaamaan otsaa.

    Suupieleni nyki eilen tuntitolkulla vasemmalta puolelta poskenkin oltua yläpuolelta turvonnut ja äitynyt syystä, jota en tiedä. Kaiken kaikkiaan elohiiret ovat vaivanneet minua yli kolmekymmentä vuotta joka ikinen päivä poliotalvena 1984-85 sairastamani taudin jälkeen.

    Olen elävä todiste siitä, miten ihminen voidaan jättää jo nuoresta sairastamaan vuosikausiksi tauteja, joita ei viitsitä tutkia ja diagnosoida oikein.

    Olen elävä esimerkki suomalaisten lääkäreiden ammattitaidottomuudesta, epäasiallisuudesta ja puoskaroinnista, joilla he halventavat uhrejaan.

    "Suupieleni nyki eilen tuntitolkulla vasemmalta puolelta poskenkin oltua yläpuolelta turvonnut ja äitynyt syystä, jota en tiedä. Kaiken kaikkiaan elohiiret ovat vaivanneet minua yli kolmekymmentä vuotta joka ikinen päivä poliotalvena 1984-85 sairastamani taudin jälkeen.

    Olen elävä todiste siitä, miten ihminen voidaan jättää jo nuoresta sairastamaan vuosikausiksi tauteja, joita ei viitsitä tutkia ja diagnosoida oikein.

    Olen elävä esimerkki suomalaisten lääkäreiden ammattitaidottomuudesta, epäasiallisuudesta ja puoskaroinnista, joilla he halventavat uhrejaan."

    - On se suupieli jatkanut eilisenkin jälkeen nykimistään, tuntuessaan parhaillaankin. Samoin päälaella kutisee sairaasti oikeakin puoli eikä mistään hilseestä, jota ei ole. Mikäli leikkauttaisin pitkän tukkani kokonaan pois niin, että pääni olisi kalju, sokeat lääkärit voisivat huomata ehkä jotain. Mutten tee niin enkä leikkaa pois tukkaani, joka ei ole estänyt tähänkään mennessä tutkimasta päätäni, kun ongelmana neurologia lukuun ottamatta on ollut se, etteivät lääkärit ole viitsineet koskea pikkusormellaankaan päätäni sairauden saadessa jatkaa ihan rauhassa etenemistään niin kuin se on saanutkin tuhoten aivojani.

    + + +

    Sivuhuomautuksena muuten muistini palaillessa pätkittäin seminaarissa "Arjen kemikaalit 2017" Ville Valtonen toteaa alkaen noin 10:00 kohdasta:

    "Potilaalla on oikeus omaan oirekuvaansa."

    Valtonen palaa edelliseen vielä noin kohdasta 16:00:

    "Potilaalla on oikeus omaan oirekuvaansa. Vain hän tietää, onko kipeä, särkee päätä, onko huono olo jne."

    Lisäksi noin kohdasta 20:00 alkaen Ville Valtonen sanoo:

    "Ihan muutama yksittäinen voi ns. perustervekin joskus saada homesienen invasiivisen infektion, mutta ne ovat tosi harvinaisia."

    + + +

    Olen poiminut Ville Valtosen sitaatit jo aiemmin https://tinyurl.com/rj7q8z5 viime syksynä ja kirjoittanut ja taltioinut edellisen 4.3.2020 kello 13.13 muistuttaessani vielä siitä, miten maailma on muuttunut kevään 2018 jälkeen:

    Tietoisku:
    Sieni-infektiot jylläävät siellä missä ihmisetkin!
    https://goo.gl/89jtvs

    More than half your body is not human
    http://www.bbc.com/news/health-43674270

    "10 April 2018

    More than half of your body is not human, say scientists.

    Human cells make up only 43% of the body's total cell count. The rest are microscopic colonists.

    Understanding this hidden half of ourselves - our microbiome - is rapidly transforming understanding of diseases from allergy to Parkinson's.

    --

    No matter how well you wash, nearly every nook and cranny of your body is covered in microscopic creatures.

    This includes bacteria, viruses, fungi and archaea (organisms originally misclassified as bacteria)."

    + + +

    Eli kun soluistamme on vain alle puolet ihmissolukkoa ja 57 prosenttia bakteereita, viruksia, sieniä ja arkeoneja, piilossa olevan puolemme - mikrobiomimme - ymmärtäminen on nopeasti muuttamassa sairauksien ymmärtämistä allergiasta Parkinsoniin, niin kuin edellä todetaan.

    Viime aikoina on tutkittu esimerkiksi sienten ja bakteerien, kuten spirokeettojen, osuutta Alzheimerin taudissa:

    https://rebrand.ly/Alzheimers-microbial-infection


  • Anonyymi

   Juu, lentokoneista Lymeäkin ilmeisesti siroteltiin: https://yle.fi/uutiset/3-10881984

   Joskin YLE tuossa dissaa taas joksikin salaliitoksi.

   No - uskomaton sattuma varmaan, että mainitsemansa biolabra Plum Island'illa ja paikkakunta Lyme ovat vastapäätä toisiaan, ja vähän vettä välissä ...

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   400
   5360
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   3624
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   2042
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1795
  5. 86
   1696
  6. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   173
   1445
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   456
   966
  8. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   93
   929
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   236
   894
  10. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   26
   876
  Aihe