Eläkeläisten päivätanssit oli viime torstaina Nakkilassa. Keskustelut siellä eräistä mustamaalauksista ja miten julkisesti mustamaalaukset henkilöistä oikaistaan. Eräs keskustelu oli, kun omistajan kiinteistön tilan rajapyykki oli hyötymis miellessä siirretty laajentamalla syylliseksi epäilylle kiinteistöä suudentaen omaa toisen vahingoksi. Teosta on yleensä tehtävä poliisille rikosilmoitus ja vaadittava rangaistusta vahingosta ja asia etenee esitutkintaan, sekä maanmittauslaitos oikaisee rajalinjat entiselleen ja pyykittää uudelleen. Syyllinen voi vain jatkaen ja mustamaalata asianomistajaa syylliseksi. Usein julkisesti tiedoitetaan oikaisuna mustamaalaus ja nähtäväksi tulee kiinteistön laajentamisen asianomaisen vahingoksi ja aika ja paikka missä tapahtui. Esitutkinnan käynistäminen ei ole vähäisissä asioissa usein esitutkintaan johtava ja on rajattava milloin poliisi rajaa esitutkinnan. Usein mustamaalaukset henkilöistä tapahtuu avioeron aikana ja aika usein syyllinen anastaa avioeron yhteydessä toisen omaisuutta, sekä uhkamaalaa ja eräitä mustamaalauksia olen usein, jopa lehdissä julkisesti oikonut, mutta muistakaa, että on löydyttävä todisteellista näyttöä. Vain eräitä tapauksia. Eläkeläiset ja sairaat eivät tehokkaasti kykene puolustutumaan ja on usein myös tehokkaasti avustettava. Myös on vastuu tietojen julkistamisessa, jos syyllistyy perättömien tiedottamisesta voi joutua vastuuseen ja korvauksiin.
Eläketanssit ja meidän mustamaalaukset?
11
79
Vastaukset
- nonniiin
Tiukkaa settiä...........................=))))
- sillkkaa
asiaa.......lisää kiitos.
- tuomarisörsselssön
Ei mitään asiaa ole. Jos joku julkaisee jotain negatiivistä toisesta ihmisestä, miten siihen voi mennä kukaan sivullinen väliin sanomaan onko kyseessä perätöntä puhetta vai ei. Luulenpa että asianomainen on ainoa joka sen oikeasti tietää. Onko kyse mustamaalaamisesta, jos ainoa keino saavuttaa oikeus asiaan on kertoa totuus julki, jos ei sitä vaikka poliisiviranomainen halua sallia jostain syystä, joka aivan varmasti on siinä tapauksessa lainvastainen menettely.
Tämä selvennys siksi koska aloittaja toi esille poliisiviranomaisen vastuuta mustamaalaamistapauksessa.
Esimerkki. Joku kertoo julkisesti että kaveri hakkasi hieromasauvalla päähän. Ja kyseessä tunnettu henkilö. No. Poliisi ei halua julkistaa eikä nostaa syytettä koska silloin tulee ilmi että julkisuuden henkilö käyttää hieromasauvaa.
Onko se muka oikein uhria kohtaan jättää asia käsittelemättä hienovaraisuussyistä? Ei ole. Laki ei silloin toteudu. Syyllinen jää rankaisematta, mikä on lain tarkoitus. Jos lyöjä on nainen, tasa-arvo jää toteutumatta jos aletaan suojelemaan naisen kunniaa vaikka olisi juuri rikoksen tehnyt. Rikollinen hän on eikä mikään heikko sijaiskärsijä.
Jos taas toinen osapuoli tekee asian julkiseksi, miten se voidaan tulkita mustamaalaamiseksi? Ei totuuden kertominen ole mustamaalaamista vaan tapa saada asiaan oikeudenmukainen ratkaisu, mitä poliisiviranomainen jätti tekemättä arveluttavista syistä. Ei. Kyse ei ole mustamaalauksesta vaan ennemmin oikeuden toteutumisesta. Laki sanoo että syyllisiä tulee rangaista jos kyseessä on rikos. Ei poliisi voi rikosta katsoa läpi sormien, vieläpä jos joka päivä samankaltaisista rikoksista tuomitaan muualla. Sitä paitsi kanssaihmisillä on oikeuskin tietää että joukossanne elää rikoksen tehnyt henkilö. Häpeä hieromasauvasta ei ole syy jättää rikollista rankaisematta. Olisi miettinyt sitä ennen kuin iski. Tai miksi alkoi käyttämään sauvaa jos sitä pitää hävetä niin paljon.
Todistettavuudesta voisi sanoa että miksi sanojaan pitäisi todistella, jos ei sillä ole merkitystä. Miksi nähdä edes vaivaa.
Jos joku pyytäisi todistamaan, yhteistyön pitäisi alkaa jos on rehelliset osapuolet liikkeellä. Rehellisyyttä ei ole missään nimessä se ettei todistuksia kysytä, ei haluta, eikä anneta esittää. Se on totuudesta poikkeamista, se on pakenemista, raukkamaista, sekä paljastavaa. Se paljastaa kuka onkaan se rehellinen osapuoli asiassa.
Tämä selventänee tyhmimmällekin kansalaiselle rautalangasta väännettynä, mistä on kyse, onko kysymys mustamaalaamisesta vai väkivallan uhrin oikeuksien riistämisestä. Vaikeneminen ja maton alle lakaisu ei ole tapa selvittää rikoksia. Oli kyse sitten eläkeläisestä tai muuten heikosta henkilöstä. Tosin ei kovin herkkähipiäinen henkilö voi olla jos kaverinsa hieromasauvalla hakkasi.
Tämä tästä aloittajan pohdintoja analysoidessa.
- Merensinisyydestä
Ehkä selittelet hyvin asiaa laajasti. Esitutkinnassa usein eräissä tapauksissa selviää mihin toinen on syyllistynyt ja myöskin on esitutkinnassa todisteellisesti näytetty toteen, sekä syyttäjä voisi nostaa syytteen. Kun rangaistusta vaaditaan vahinkokorvauksineen aiheutetusta vahingosta ja valehtelemalla perättömien tietojen todisteellisesti levittämisestä, syyttäjä voi myöskin vaadittuna laajennettuna nostaa syytteen. Mutta vielä koroastan, että asiainomistaja tulee vaatii teosta rangaistusta mahdollisine korvausvaatimuksineen. Ellei asianomistaja vaadi epäilystä rikoksesta rangaistusta, eikä korvauksia. Voidaan esitutkinta keskeyttää, kun yleinen etu ei vaadi esitutkinnan jatkamista. Eikä syytteen nostamista, vaikka oli epäilty rikos todettu teodisteellisesti heti näytöksi.
Ehkä kirjoittelussa edellellisestä tulee ottaa huomioon. Usein todetaan syyllisyys todisteluineen ja mitä vahinkoa on asianomistajalle aiheutunut. Myöskin, kun syylliseksi epäilty on vaikka hoitanut vahingon ja sopinut. Syyttäjä ja poliisi myöskin usein eräissä vastaavissan yleistapauksissa voi vaikka ehdottaa myös sopimusta, mutta lehtien palstoille tapahtumaselityksessä täytyy tietää, mitä on oikeutettu julkaisemaan ja usein ei tuoda esiin henköitä, eli asianomaisia. Kirjoittelun julkaisun takana voi olla poliisi, syyttäjä juristi tai jokin muu henkilö. Kirjoittelen vain yleistietoja, kun eräitä asioita kerrotaan, en nimeä ketään henkilöä tapauksiin ja missä vaikka epäillään, vain yleis varovaisuutta eräisiin asioihin. Kirjoitan vain yleistietoja yleistapauksin ja rajaten titoina eräitä rikos esimerkki tapauksia.- lakiluke
Hyvin puolueellinen puolustuspuhe. Nyt tulee ymmärtää ja muistaa että syyttäjä ja muu oikeusviranomainen on täysin eri asia kuin oikeasti lakia toteenpaneva luotettava ja puolueeton elin. Tästä vaietaan. Lakia luetaan kuin vitsikirjaa, kasku sieltä toinen täältä. Se voittaa oikeusjutun kumpi enemmän maksaa tai sitten se, kumman osapuolen nämä oikeutta edustavat lahjottavat henkilöt katsovat miellyttävämmäksi voittajaksi.
Ei oikeuden toteutumisella ole mitään väliä, kunhan pakollinen oikeuskäsittely saadaan läpikäytyä. Ja saahan siitä lakimiehet siivumakkarat sämpylänsä päälle, lain vääristelemisestä aina tapauksen mukaan.
- Eläkkeensaajille
Nakkilan eläkkeensaajien tanssit ja ohjelmat oli hyvin hoidettu. Myös tanssijat iloisia ja kiitollisia saatuaan tanssia soittajien ja laulajien tahdissa. Sivusta seurattiin, että eräistä yleisistä muustamaaluksista yleistietoina kekusteltiin. Siinä eräs asiantutija selosti, että meitä hyvin monia on josain vaiheessa joutunut mustamaalausten uhdiksi, vaikka ei niihin useinkaan puututa. Yleensä iäkkään usein voivat nuoria helpommin joutua uhdiksi, eikä halua asiallisesti puoluatautua. Asiantuntija viittasi moneen otteeseen, että hän ei halua enemmälti ottaa puolin, eikä toisin kantaa. Tarvittaessa ovat asiat hänelle hyvin tuttuja, mutta ei enemmälti halua juhlatiliasuudessa keskustella ja innokas tanssija, minä menen jatkamaan tanassimista. Tai voi myöhemmin eläkkeensaajille luennoi asiasta, koska on kiinnostavaa yleisesti usein mustamaalaukset.
- Edustustilaisuus
Ota yhteys lakiasiain toimistoon jos et halua oikeutta., sanotaan. Mustamaalaajalta kysyttäessä että miksi teet, hän sanoi että no kun musta tuntuu?
No hyvä että tuntuu. Eläkeläistansseista en tiedä, pyörähtelen eri paikoissa kuin puolukka. - Merensinisyydestä
Tanssiessa ollaan usein tanssien hurmassa. Keskusteluissa samalla, kerrotaan vaikka sairasteluista ja kaikista ikävistä murheista, sekä iloisista asioista. Myös vaikeuksista eräiden ihmisten välillä. Keskustellen pirullista, häijyistä rahan ahneista. Samoin, että eräät yrittävät toiselta huijata itselleen omaisuutta ravaroja rikastuakseen. Oikeusturvaa hakiessasi avustajaksi juristilta voi tyssätä alkuunsa. Laskutus on tuntiveloituksena mennen heti pilviin ja usein sanotaan, kiitos tämä riittää. Jos olisit varaton on helpoin tie lähteä riitelemään ja saan valtion varoista itselleni ilmaisen juristin avustamaan. Sitten, kun lähdet rikasta vastaan ja heti voi tulla paha rahallinen lovi rikkaan lompsaan. Monet rikokset eivän jatku oikeaaan linjaan, koska varakas vastapuoli toteaa, että vaikka voitan jutun ja vastapuoli määrätään korvauksiin ja maksamaan oikeudenkäyntikulut. Mitä järkeä on, kun vastapuoli on varaton, en kuitenkaan saa siltä mitään korvauksia. Ainoa hyöty on varakkaalla jos sattuu olemaan vakuutuksen oikeusturva ainakin alku oikeudenkäynti menoihin saakka kattava. Ellei siltten vakutuuksestaan saa korvauksia vahingosta, voi jäädä toimentuloon ikävä lovi ja varaton senkun pullistelee rintojaan. Usein on, kun poliisi ottaa vastaan rikoksen ja suorittaa esitutkinnan. Sen perään syyttäjä nostaa kanteen ja vastapuoli haastetaan oikeuteen vastaamaan. Käräjäoikeus tekee tuomio ratkaisun ja voitat jutun syytäjän vaatimuksesta. Myös syyttäjän vaatimuksesta tuomitaan vastapuoli ja voidaan määrätä maksamaanSinulle korvaukset. Huom! tämä on vain summittaista prosessi tietoutta, eikä johtaisi tapaus mieleiseesi tapaukselta.
- Merensinisyydestä
Tuomarisörsselssön ja Merensinisyydestä. Kirjoitukissaan näyttäisi vihjailevan erästä mustamaalausta, mutta rajaavat tarkasti yleisasioina. Eli vihjailevat toisilleen, että toinen alkaisi julkaista vihjailuna hnekilöitä, mutta osaavat varoa. Tuomari vihjailuna ei tulisi nimenä kirjoitella, ellei ole tuomari. Mustamaalauksesta, eli ei nimellä maalaaminen. Nimeä ei voi tuosta vaan julkaista, jos henkilö on suorittanut pitkän vankeustuomion ja vapautuu täysin suorittaneena. Häntä ei enää saa nimellä julkaista tuomio asiaansa ja olisi rangaistavaa. Mustamaalauksista yleensä seuraa sakkorangistus, mutta suuren vahingon aiheuttaneena, voi joutua seurauksena korvauksiin. Suomessa Käräjäoikeuksia vähennetään merkittävästi ja voi syntyä suuri vahinko. "Ylityöllistetäänkö tuomarit". Vihje; Mustamaalauksista. Käräjäoikeudesta: Käsitellään vaikka oikeudessa laajaa oikeudenkäyntiä ja annetaan samalla pitkiä vankeustuomiota, merkittävälle epäilyille rikoskaartille. Missä vaiheessa Käräjäoikeus istuu suljettuna oikeudenkäytiä ja sisälle eivät istuntoon pääse, vaikka juuri ne jotka kuuluvat epäiltyyn rikoskaartiin. He voisivat pahasti sotkea esitutkintaa ja syyttelyä, sekä oikeuden käsittelyä ja tuomioita. Sekä voi hetken kuluttua olla samasasa asiassa syytettynä ja syyttäjä vaatisi pitkää vankeustuomiota. Ennen oikeudenkäynnit tapahtuivat niin, että tuhanneneuron vahingon suuruudesta ei oikeudenkäyntikulua voitu asianajoassa, myöntää lähelle vahingon suuruutta. Korvaukset arvioitiin yleisen järjen kohtuullisuuden nimissä, mutta nyt mennään Amerikan tyyliin.
- Lukilaki
Tuo pitää osin paikkansa, ainakin porissa. Miksei muuallakin.
Sille ei näemmä voida mitään että lakimiehistä tulee roistoja tai lainkiertäjiä. Ahneita lahjuksien vastaanottajia. Ei käy kieltäminen. Onhan yleinen vitsi että köyhällä ei ole varaa saada oikeutta.
Se kertoo hyvin spesifioidusti mikä on suomen tilanne lakiasioissa.
Oikeusministeriö on kelvoton, ei tee mitään selvälle asialle, koska lakimiesliittoon kuuluvana he eivät suostu mihinkään mikä söisi heidän omia etuisuuksiaan.
Tässä olisi yleislakon paikka. Suomi valehtelee kansalle. Perustuslakia rikotaan. Se tiedetään mutta silti vaan yhä rikotaan.
Olen yhden kerran ollut elämässäni laki-ihmisen pakeilla ja toivottavasti oli viimeinen kerta. Itseään täynnä oleva röyhkimys maksavalle asiakkaalle, antoi selkeän kuvan siitä mikä on lakiasiamies tänään.
- Merensinisyydestä
Myönnän vielä, että olen lakiasiaintoimiston omistaja. Arvosteluissa hyökätään liian korkeaan tuntiveloituksesta asianajosta. Aikanaan olikin niin, että tuntiveloitus ja oikeuden ratkaisut perustuivat pitkältä lopputulokseen ja vertailtiin päätösratkaisua. Esiin tuli juuri vaikka vertailuna. Riita oli vaikka 10.000,- euron arvoinen. Riita ratkaistavaksi, eikä oikeudenkäyntikulut voineetkaan ylitää vaikka 2.500,- eruroa, pääomaan nähden. Riita-arvoon nähden asianajo kulut soviteltiin oikeuden ratkaisuina. . Eli linjailtiin sitä, että oikeudernkäyntikulut ei saisi nousta liian suureksi vertailuun riitaarvoon nähden. Siis, kirjoitellaan, että riittelyn tukehtuvat asiakäsittelyssä juuri oikeudenkäyntikulujen liialliseen asianajo kuluihin.
EU;stä on kyllä useaan kertaan varoitettu. Suomessa liian kallista laskutusta asianajossa ja tulisi velotoitusta alantee, eli tuntihintaa.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1621552Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä271502Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on701338Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2241236- 1281125
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3261085Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda1661064Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️2271037Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3091024- 781016