Asunnonostajien markkinat ensi vuonna

Liikatarjontaa

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä.vaan.muistuttaa

      Kuka hullu haluaa täysremontin tarpeessa olevasta kerrostalosta itselleen velkavankilan, kun uusiakin on tarjolla ihan riittävästi. Remonttien hinnoista alkaa olla ihan riittävästi tietoa. Velkamuuleja on kusetettu, kun kuvittelivat vanhan läävän ikuiseen arvonnousuun.

      • Myytynä

        Monikin haluaa tehdä asunnostaan mieleisen. Mikä on helppo taloyhtiöremonttejen yhteydessä toteuttaa.


    • arvaa.kumpi.voittaa

      Ei takuulla romahda. Ne laitetaan vuokralle, jolloin vuokralainen maksaa myös taloyhtiön remontit. Ainoa mikä romahtaa, on vuokralaisen usko omaan omistusasuntoon tulevaisuudessa.

      • Kämppätyhjillään

        Vuokralaisilla on varaa valita, joten kiskurivuokrat eivät onnistu


      • joooopajoo

        Kuka on mistään kiskurivuokrista puhunut? Valita toki voi, mutta on ihan sama mistä asunnon vuokraat --> maksat vuokrassasi asunnon omistajan kulut asunnosta metukkaa hänen leivälleen.


      • Kämppätyhjillään
        joooopajoo kirjoitti:

        Kuka on mistään kiskurivuokrista puhunut? Valita toki voi, mutta on ihan sama mistä asunnon vuokraat --> maksat vuokrassasi asunnon omistajan kulut asunnosta metukkaa hänen leivälleen.

        Jos vuokranantaja joutuu maksamaan remonttikuluja, niin kyllä ne voitot kuluvat niihin. Sitäpaitsi pääoma on kiinni asuntosijoituksissa pitkään (jopa 25 vuotta). Kun olet ostanut asunnon kalliilla, niin et saa myytyä sitä kuin tappiolla. Jatkuvasti on huoli asunto-osakkeestasi ja vuokralaistesi käyttäytymisestä. Maailmassa on olemassa parempiakin ja huolettomampia sijoituksia kuin vuokra-asunnot.


      • Kämppätyhjillään
        joooopajoo kirjoitti:

        Kuka on mistään kiskurivuokrista puhunut? Valita toki voi, mutta on ihan sama mistä asunnon vuokraat --> maksat vuokrassasi asunnon omistajan kulut asunnosta metukkaa hänen leivälleen.

        Miten luulet pärjääväsi vuokrienhintakilpailussa, jos asuntoyhtiölainaa on paljon ja rahoitusvastike on korkea. Pankkien antaman lyhennysvapaan aikana asunnon lainaosuus ei pienene.

        Ja jos asunnon arvo ei nouse yli inflaatioarvon, niin silloihan sijoitusasunto syö pääomaasi, jolla olisit saanut ostettua metukkaa leivällesi.


      • standup_komiikkaa
        Kämppätyhjillään kirjoitti:

        Vuokralaisilla on varaa valita, joten kiskurivuokrat eivät onnistu

        Vuokralaisilla on varaa... ja tässä kohdassa repesin ihan jumalattomaan röhönauruun.


      • Kämppätyhjillään

      • 555666777
        Kämppätyhjillään kirjoitti:

        Miten luulet pärjääväsi vuokrienhintakilpailussa, jos asuntoyhtiölainaa on paljon ja rahoitusvastike on korkea. Pankkien antaman lyhennysvapaan aikana asunnon lainaosuus ei pienene.

        Ja jos asunnon arvo ei nouse yli inflaatioarvon, niin silloihan sijoitusasunto syö pääomaasi, jolla olisit saanut ostettua metukkaa leivällesi.

        "Ja jos asunnon arvo ei nouse yli inflaatioarvon, niin silloihan sijoitusasunto syö pääomaasi, jolla olisit saanut ostettua metukkaa leivällesi. "

        Ei noin vaan näin:

        Jos asunnon numeraalinen hinta annetussa valuutassa ei nouse vastaavasti mitä inflaatio syö tämän annetun valuutan arvoa niin silloin köyhdyt tämän asuntoon sijoituksesi kanssa ellet muuta hyötyä tai tuottoa tästä asuntosijoituksestasi saa.

        Tätä kait sentään tuossa tarkoitit


    • Hinnat_alas
    • Sijoittajaläski

      Niinpä niin. Mutta kun tuossa luki näin:

      ”Ensi vuonnakaan hinnat eivät näyttäisi halpenevan pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa, koska ihmiset muuttavat kaupunkeihin. Samalla myös vuokra-asuminen yleistyy.”

      Joten ei kai kukaan ole niin hullu että ostaa sijoitusasuntoja jostain Peräseinäjoelta, josta jengi karkaa kaupunkeihin?

    • Tykkäänvuokralla

      Onko pakko ostaa kun vuokralla huoletonta. Ostaa kun on rahaa millä ostaa myöhemmin ehtii. Ei velkavankeuteen.

    • faktavalkeus.laskeutuu

      Suomi alkaa olla niitä harvoja maita, jossa ihmisarvo mitataan omistettujen asuinneliöiden perusteella. Muualla maailmassa on yleistä, että muutetaan työn perässä vuokra-asunnosta toiseen, jopa kymmeniä kertoja elmänsä aikana. Suomalaisille on iskostettu päähän, että pitää ostaa rintamamiestalo keskeltä ei mitään ja hankkia elanto maanviljelyllä. Kotoa ei saa muuttaa mihinkään, ei edes naapuripitäjään (ali-ihmisiä). Pikkuhiljaa alkaa tämäkin uskonto päästää otetaan omilla aivoillaan ajattelevista, kun mielensäpahoittaja-vanhemmat pukkaa horsmaa ja työkkäri ja kela painostaa hankkimaan työtä niinkin kaukaa, ettei oman kodin ovi näy sieltä asti. Toki se on viisikymppisen aikamiespojan vaikea lähteä mihinkään, kun on koko elämänsä ollut napanuorassa kotipiirissään kuin hullu kellarissa.

      https://yle.fi/uutiset/3-10567687

      • Pelleily_seis_

        Totta. Sukupolven muuttuessa nuoremmilla alkaa olla terveempi suhtautuminen asumiseen. Oikeasti tämä nykysukupolvi edeltäjineen on tehnyt palveluksen näyttäessään miten älyttömäksi perustarpeen eli asumisen voi tehdä pelkällä ahneudella. Nyt maksavat sitten itse hintaa siitä rommin ja nuoren sukupolven lisääntymättömyyden vuoksi. Ja lisäksi saavat pitää rauhassa ne rakennusvirheiset talonsa ja asuntonsa kun ahneuksissaan luulevat saavansa käytetystä ostohinnan takaisin.


      • ylenantoja

        ylen jutussa puhutaan maahanmuuttajista
        joilla olisi tarvetta isommille asunnoille. Tuskinpa näillä nykyisillä tulijoilla on varaa ostaa niitä isompia asuntoja.


    • MikäEstää
    • Kopperot
    • Karuarkitodellisuus

      Asuntokauppa rommaa jo kunnolla kun vuosia kuplahinnoilla mässäilleet välittäjätkin vaihtaa bemarin citymaasturit skodiin. Eikä ihme. Pätkätöillä ei ole asiaa pankin lainaosastolle.

      Monen kohdalla kivaa vakiduunia ei tule koskaan, vaan taistellaan kikytetyissä pätkätöillä tes-minimeillä. Naamairtisanomisen uhka koko ajan.

      Onni on, että asuu vuokralla, niin saa mennä töiden perässä kun tarve vaatii

    • Tarkistatilanteesi
    • tästä.varoitettiin

      Huh hoh mitä romahdusta hinnoissa! Onnea vaan sitten kaikille kuplahinnoilla ostaneille. Kiva maksella sitä 25 vuoden megalainaa kun naapurista myydään samanlaista kämppää puolella hintaa.

    • kunaikaeiole

      Siinä se:
      "Kasvukeskuksissa hinnat ovat jo karanneet niin korkeiksi, että asunnon ostaminen on monelle mahdotonta."
      "– Moni sellainen palkansaajaryhmä, joka vielä aikaisemmin pääsi omistusasumiseen kiinni, on tippunut pois. He eivät pysty säästämään vaadittuja omarahoitusosuuksia ja tulevat siksi vuokra-asuntomarkkinoille."

      Nyt odotammekin (luult. max 30 min) kuinka päivystävä kiinteistö-"asiantuntija" therat ryntää jälleen todistelemaan kasvukeskusten asuntojen halpuutta ja keinotekoisen alhaisia hintoja.
      Samalla tulee todennäköisesti käsiteltyä kansantalouden perusteetkin ja mm. inflaation käsite juurta jaksain, niinkuin vain "asiantuntija" osaa.
      Korkoa-korolle -ilmiökin varmaankin käsitellään.

    • talituikku

      mä oon vuokralla ollut aina ja vapaa kuin talituikku!
      hajotkaa velkoihinne ja remppoihinne läzkit!

      • kunaikaeiole

        Hyvä sinulle.
        Tosin tuosta "vapaudesta" voisikin arvailla yhtä ja toista, mutta tietämättä yhtään kuinka holhouksen alla olevan vapaudesta puhutaan, siitä lienee turha keskustella.

        Mutta ainakaan erityisen kadehdittavasta vapaudesta ei voine puhua jos sossun tarjoaman elintason mukaista elämää viettää.

        Ja jos palkkatöissä joutuu / pääsee käymään, vapaudesta ei kannata puhua yhtään mitään :)


    • Rommaus
    • ypäjäbä

      reteetä porukkaa nämä vuokrajonnet jotka omistaa passin ja hammasharjan , mukava muutella kerran 2 vuodessa
      vaikea kuvitella miten nää nyt ketään kallion toista räkänökkaa vuokrapummia kummenpaa vedättäis
      kämpät on "romahtanu " suomessa vain kerran 92-93 , ja silloinkin vain tavis kämpät tavisalueelta , ja kyseinen romahdus oli pikemminkin paluu normaaliin koska kämpät nousi 87-91 n. 100% ..käytännössä siis palautuivat ennalleen , ja jo vuonna 1999 sai kämpästä taas 100% voiton jos osti 1993 , mutta silloin rahaa ja luottoa oli vain tosimiehillä , vuokraspedet ei ostanu silloinkaan .
      korson kautta ypäjälle ajaudutte lopulta.

      • eijatkoon

        Siinä kirjoittaa "ypäjäbä" suoraan korson vuokraslummista pienten pössäysten innoittamana.

        Maksa vaan poju vuokrat ajallaan ettei tule kylmää kyytiä heh heh hee!


    • Hyväkuntoinenhehe

      Kuntotutkimukset tekee hyvin kauppaansa kun yritetään päästä niistä pommeista eroon. Enää ei makseta pelkistä kaunopuheista vaan halutaan tietää meneekö rahat ja henki kun luottaa välittäjään ja myyjään. Ja senhän tietää voiko.. :) Kiitos teille asunnonomistajat ja vuokraajat jotka ette välitä asunnon / kiinteistön kunnosta. Kaikki sataa nyt meidän laariin tutkimusten muodossa. Asumiskieltoa pukkaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe