Moottorikelkkailijoiden omavaltaisuus

Hyvin yleistä on näköjään ajella maaseudulla moottorikelkoilla omakotitalojen ja kesämökkien pihojen poikki. Moneja talvena erään tietyn lieksalaisen metsästyseuran moottorikelkkareitti on kulkenut omistamani kesämökkipihan poikki mökin rappujen editse rannassa olevan laiturini kautta järvelle. Ilmeisesti se on tienoon paras paikka päästä järvelle ja sieltä pois. Laituri on pitkä ja tarpeeksi leveä kelkoille. Kyse ei ole nuorisosta, vaan aikuisista kalastajista. Käydessäni viikonloppuna mökillä, en vielä tavannut yhtään kelkkailijaa, mutta reitti on näkyvissä ja se on joka talvi samassa paikassa. Tulevan talvena minulla on aikaa ja silloin ryhdyn asian tiimoilta tarvittaviin toimenpiteisiin. Tämä tiedoksi kyseisille kelkkailijoille, jos satutte kirjoitukseni huomaamaan!

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama.kohtalo

      Laita riistakamera sopivaan paikkaan ja kuvaa nämä köttelöt jotka eivät kunnioita toisten omaisuutta. Älä missään tapauksessa laita ansoja silloin olet itse maksumies.

    • kunnioittaenrauhaanne

      Kiitos, muutamme reittimme. Olisitte voineet asiasta ilmoittaa, jos se on teille tärkeä vuosia sitten.

      • sama.kohtalo

        Eikö omaan päähän tullut ajatusta että toisten tonttien läpi ei ajella. Tulee mieleen että jos erikseen ei ole kieltoa niin eikun pihan ja rantatonttien läpi saa kelkkailla. Lueppa mitä laki sanoo toisten maalla liikkumisesta.


    • yhden_kameran_taktiikka

      Luulisin, että noilla eväillä loppuu se kelkalla ajelu tonttisi läpi. Minulla riitti pelkkä kameravalvonta ilmoituskyltti. Kokeilin ensin pelkästään sitä. Säästin kameran hinnan ja hyvin se näytti toimivan. Eivät ne kelkkailijat yleensä paatuneimmasta päästä ole, eli hyvin ymmärtävät yskän. Ja kukapa sitä haluaisi testailla että onko hämäyslappu vai ei. Jos on useampia kiinteistöjä voi myös yhdellä kameralla valvoa poliisien nopeusvalvontakameramalliin. Siirrellään tolpasta toiseen ja yllätetään näin, kun ei määrärahat joka tolpalle anna myöten kameraa hankkia.

    • Ski.Doo.on.hyvä

      Ensinnäkin Kieppulalla ei ole mitään kesämökkiä saati piiitkää laituria ja toisaalta ihan itse olet asettanut mahdollisuuden kelkkailuun rakentamalla mielikuvituslaiturin ja mökin.
      Ihan sekasi oot ku syytät metsästysseuraa kalastamisesta. Metsästysseura harrastaa metsästystä ja kalastusseura kalastusta.
      Menikö jakeluun?

    • outoa.hieman.on

      Outoja piirteitä tässä ketjussa. Ensin metsästysseura sotketaan "kantajaksi" ja sitten syytetään kalastajia. Ihmeen nopeasti myös oletettu/itsensä olettaja syyllinen löytyi. Heh. heh. sanon.

      • outoa.hieman.on

        Kappas vaan kun joku samaa sanoo kellonlyömälleen eri sanoin.


    • poispois

      Ehdotan tämän ketjun poistamista, tällainen ei rakenna mitään.

    • Uuno.turhapuroz

      Pakkokos se mökki on rakentaa kelkkailijoiden käyttämälle uralle? Tyhmästä rakennusten sijainnin suunnittelusta saa syyttää ihan itseään. Tuskin se mökki on eses missää vesistön rannalla vaan oellon reunalta myyneet talvella tontin kauniilla järvinäkymällä. On siinä ihmettelemistä kevään tullen kun traktorit ajaa " järvessä"

      • yhteys.rakennusvalvontaa

        Yhteys rakennusvalvontaan kelkkailija voi vaatia turhan kesämökin poistamista hänen kelkkareitiltään enempiä häiritsemästä kelkkailua


    • eiauta.itku.markkinoilla

      Aika monta kelkkailevaa syyllistä on jo löytynyt. He yrittävät vääntää selvää asiaa joksikin muuksi omaa tuntoaan keventääkseen.

    • eläkääpä.sovussa.siellä

      Hyvä ja ajankohtainen aloitus mielestäni, olipa sitten mökkiä tai ei. Kyllä on rakentavakin keskustelu, koska jos nyt joku kelkkailija tunsi piston sydämessään, niin eipähän enempää aiheuta vahinkoa tulevilla lumilla naapurin parivuotisessa taimikossa ajellessaan. Moottoriajoneuvolla toisen omistamassa maastossa luvatta ajelu on yksiselitteisesti kielletty. Metsästysvuokrasopimuksessa voi olla ehtoja, kuten esimerkiksi kaadetun hirven nouto traktorilla tai mönkijällä vahinkoa aiheuttamatta on sallittua. Ja jos vahinkoa aiheutuu, metsästysseurat kyllä korvaavat yleensä vahingon korkojen kera maanomistajalle. Näin ainakin meillä on tapana, en toki muista tiedä. Maanomistaja on herra ja kuningas näissä asioissa. Parempi on olla sovussa heidän kanssaan, ja sopia reilusti ajoissa asioista.
      Ja sekin pölvästi joka luvatta ajelee, kuvitellaan nyt vaikka aloituksen tapausta, olisi harmilta säästynyt kun olisi kysynyt luvan ja sopinut mökinomistajan kanssa reilusti reitin mistä saa ajaa aiheuttamatta vahinkoa. Sopua olisi vielä parantanut kun olisi parit kilot kuhafileetä vastikkeeksi toimittanut hyvästä kelkkailureitistä. Siinä teille on rakentavia vaihtoehtoja.

      • edellinen

        Ja kuten tässäkin keskustelussa, ei pidä yleistää. Jos kaksi kymmenestä on hulttioita, niin entä ne kahdeksan tunnollista. He eivät ole omavaltaisias. Muistakaa myös se.


    • Kuhskeitim

      Kuka oikein on syyllinen kalastaja metsästysseura vai kelkkailija vai kaikki?
      Aika sekavassa tilassa jutun aloittaja on kyllä.

      • eläkääpä.sovussa.siellä

        Hänhän todennäköisesti tarkoittaa tuntevansa mainitun tuntemattoman metsästysseuran jäsenen, joka on talvikalastusharrastajana siirtynyt metsästyksestä kalastuspuolelle. Ei mitään sekavaa, jos osaa ymmärtää vääristelemättä asiayhteyden. Voi olla myös niin, että kyseinen maanomistaja on vuokrannut hehtaareitaan tilojaan metsästysseuralle. Harmillista se on, jos yksittäiset pösilöt aiheuttavat vuokratilasuhteissa irtisanomisia ja ristiriitoja, koska kuitenkin suurin osa haluaisi puhaltaa yhteisen hyvän hiileen, pitää suhteet lämpiminä ja toimivina.


      • rälläkkämies
        eläkääpä.sovussa.siellä kirjoitti:

        Hänhän todennäköisesti tarkoittaa tuntevansa mainitun tuntemattoman metsästysseuran jäsenen, joka on talvikalastusharrastajana siirtynyt metsästyksestä kalastuspuolelle. Ei mitään sekavaa, jos osaa ymmärtää vääristelemättä asiayhteyden. Voi olla myös niin, että kyseinen maanomistaja on vuokrannut hehtaareitaan tilojaan metsästysseuralle. Harmillista se on, jos yksittäiset pösilöt aiheuttavat vuokratilasuhteissa irtisanomisia ja ristiriitoja, koska kuitenkin suurin osa haluaisi puhaltaa yhteisen hyvän hiileen, pitää suhteet lämpiminä ja toimivina.

        Mutta eihän silloin metsästysseura ole syyllinen vaan yksittäinen jäsen tai se kalastusporukka? Eli aloitus kyllä hieman vaatisi hiontaa.


      • rälläkkämies kirjoitti:

        Mutta eihän silloin metsästysseura ole syyllinen vaan yksittäinen jäsen tai se kalastusporukka? Eli aloitus kyllä hieman vaatisi hiontaa.

        Hion hieman aloitusta. Kyseessä on rekisteröity metsästysseura, jonka maja sijaitsee samalla suunnalla kuin minun kesämökkini. Maja ei ole vesistön rannalla, mutta sinne johtaa sama yksityistie, kuin minun mökillekin. Mökkini molemmin puolin on rannalla kaksi mökkiä. Mökkitien varrella on maalaistaloja, jonka takia tie pidetään ajokunnossa myös talvisin.

        Kumma kyllä, vaikka kyseisen seuran jäsenet ovat ilmeisesti metsästäjiä, heistä muutamat harrastanevat myös kalastusta, jopa talvella. Minun mökkini kautta on majalta rantaan lyhin matka ja esteetön suorin reitti tyhjän pihani poikki ja pitkin laituria.

        En ole suuremmin välittänyt pihan käytöstä moottorikelkkailuun, mutta jäädessäni kohta eläkkeelle, aion käyttää mökkiäni myös talviaikaan ja rajoittaa moottorikelkkaliikennettä pihan poikki.

        En usko, että kukaan teistäkään sallisi moista moottorikelkkarallia mökkikuistinne ohi viettäessänne vaikkapa talvista viikoloppua mökillänne.


      • rälläkkämies

        No nyt vaikuttaa hionnan jälkeen järkipuheelta.
        En hyväksyisi minäkään noin ollen tuota rallia. Tuskin tuosta suurta meteliä kannattaa nostaa. Eiköhän se kelkkailureitti löydy jostakin lähistöltä tai muuten sopu synny. Laihakin sopu on parempi kuin lihava riita.


    • meitä.on.joka.lähtööön

      On ne josku ihmiset kyllä aika röyhkeitä, ovat pitäneet jopa venettään toisen rannassa syksyllä ilman lupaa että pääsevät muikunpyyntiin!

      • telaketjuvene

        Oliko ihan moottorivene telaketjuin varustettuna?


      • sdfsghsfdfjgtfkjgf

        On näköjään päässäsi jakohihna ja telaketju löysällä!


    • Kalastajavaillavertaa

      Jo on sinullakin asiaa....jos nuin paljon on häirinnyt että siitä talvella ajellaan nii miksi et ole aiemmin asiaan ottanut kiinni? Onko tonttisi nyt pilalla vai laiturissa naula töröttämässä kun nyt asiaan olet vasta puuttunut? Ihme vinkumista pienistä asioista julkisesti...

      • Älä ole huolissasi. Mitään ei ole rikkoutunut moottorikelkkarallissa enkä syytä sinua mistään. Uskon, että kyseinen asia korjaantuu parilla kieltotaululla, jotka sinäkin varmaan vuoden vaihteen jälkeen huomaat. Sinun ei tarvitse enää pihtaroida omatuntosi kanssa, vaikka tunsitkin syyllisyyttä asian tultua julkiseksi kuten kerroit.


    • röyhkeitä.ovat

      Kelkkailijat ovat tyhmiä läskipäitä jos pitää mennä luvatta toisen tontille, vaikka se ilman lupaa ajaminen on laissa kielletty! Luulisi niillä härpäkkeillä pääsevän laillisiakin reittejä, tai sitten voi se sinttien pyytämisen jättää väliin!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3418
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2098
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1517
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1097
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe