Pelkään että ahdistukseni on pahentunut lääkkeillä, miten saisin elämäni takaisin kun tällä hetkellä

Pelkäänn

Aloitin masennusoireisiin ja stressin aiheuttamaan burn outiin voxran, josta minulla ei ole ollut aiemmin huonoja kokemuksia. taustalla minulla on pitkäaikainen stressi elämäntilanteesta ja paljon alkoholinkäyttöä. Lääkäri määräsi myös opamoxia ahdistukseen ja voxran sivuoireisiin. Jaksoin 3 viikkoa, en nukkunut kunnolla ja sain pieniä paniikkikohtauksia töissä. Jäin sairaslomalle ja voxra vaihdettiin escitalopramiin, jota yritin kestää 1,5 kk. oireet kuitenkin pahenivat ja aloin saada paniikkioireita ja päässäni alkoivat kiertää ihmeelliset pakkoajatukset. En tiedä johtuuko tilanteeni lääkkeistä vai mistä, luultavasti se on monen asian summa. Lääkäri halusi kokeilla vielä yhtä masennuslääkettä mutta kieltäydyin koska pelkäsin jo niitä sivuoireita. Erikoislääkäri määräsi anksilonia. jota olen nyt ottanut pari viikkkoa, auttaa paniikkioireisiin mutta turruttaa jotenkin kaiken puuroksi ja minun on vaikeaa keskittyä, muistaa asioita ja ajatuksenkulku on jokseenkin takkuilevaa. Olen käyttänyt opamoxia muutaman kuukauden pikkuannoksella, en tiedä onko tässä kyse jo riippuvuudesta, mutta yritän olla käyttämättä sitä. Alkoholia en ole käyttänyt juurikaan kuukauteen.

Pelkään että olen näillä lääkkeiden päälleikkaisyyksillä aiheuttanut jo jotain pysyvää vahinkoa koska en tunnista itseäni, ärsyttää suunnattomasti että menin vanhojen kokemuksieni perusteella pyytämään lääkkeitä alunperinkään enkä voi perua noita huonoja päätöksiäni nyt. voikohan tässä tilanteessa olla toivoa parantumisesta, en pysty ajattelemaan muuta kun että toivoisin että aivokemiani korjaantuisi, mietin kaikkien lääkkeiden lopettamista ja että vain kärsisin olemassaolevat oloni pois, mutta pelkään myös paniikkikohtauksia ja pakkoajatuksia. Olen huolissani mitä minun kannattaa lääkärissä sanoa ja pelkään joutuvani sairaalahoitoon, toisaalta tunnen että jotenkin kuulun sinne että saisin jotain apua.

Onko muilla kokemuksia, suhteellisen lyhyessä ajassa olen huomannut oloni pahentuneen, eli aikaa on kulunut nyt 4 kk, mutta en ole entiseni enkä tiedä miten korjaisin tilannettani. Yritän hyväksyä asiat niikuin ne ovat, että minulle nyt on puhjennut paha ahdistuneisuushäiriö, mutta aika toivottamalta tuntuu kun jokainen päivä on aivan samanlainen ja kiertää samaan kehää.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joogaastressiin
    • Monimuttkaista

      Kyllä sinulla onkin hankala tilanne, kun et tiedä, mikä on mitä! Mikä on oma tilanteesi eli häiriösi oireineen ja mitä ehkä lääkitykset aiheuttavat. Monestihan, kun lukee lääkepakkausten tuoteselostuksia, niin niissä sanotaan välillä ao. lääkkeen aiheuttavan samaa oiretta kuin mitä yritetään lääkkeen avulla poistaa. Tästä on vaikea saada selvää, mikä on ihan vain minua ja mikä on sitä lääkkeen vaikutusta ja miten tämä kaikki suhteutuu.
      Sopivan lääkkeen löytyminen sinulle olisi nyt se tärkein juttu. Olen ymmärtänyt, että monetkin potilaat joutuvat kokeilemaan tosi monia lääkkeitä ennenkuin jokseenkin sopivaa apua lääkityksestä saadaan. Itse olen aikuisikäni käyttänyt sekä rauhoittavia (eri nimisiä vuosien varrella, välillä taukoja) että 90-luvulta alkaen ssri:tä masennukseen. Oireeni ja häiriöni on masennus ja ahdistus, mistä en ikinä usko pääseväni eroon. Eipä näistä lääkkeillä parannu, mutta sopivan lääkkeen löydyttyä saa kuin kainalosauvat avukseen. Täysin pois eivät oireet ole menneet missään vaiheessa, tarkoittaen etten koskaan ole ollut iloinen ja onnellinen ihminen. Yritän ajatella, että niin monia muitakin sairauksia joutuvat ihmiset elämässään kantamaan, minulla on tämä psyyken häiriö.
      Toivon todella, että aloittaja jaksaa. Tarvitsisiko purkaa noita lääkkeitä pois ja kokeilla muita plus terapiaa. Halit sinulle täältä!

      • Pelkäänn

        No, olen päässyt terapiaan ja jättänyt anksilonin pois muistihäiriöiden takia, mutta tällä hetkellä en sitten muistakaan mitään mitä terapiassa käsitellä enkä juurikaan koe vahvoja muistikuvia mistään muustakaan, tuntuu että lapsuusmuistoja ja muutkin tapahtumat ovat hävinneet jonnekin ja myös päivän tapahtumat katoavat jonnekin usvaan. En osaa sanoa voiko tällaista enää korjata, toivon kovasti että aivot voivat jotenkin korjautua myös tällaisesta rääkistä. Olen toki itse suostunut kaikkiin näihin lääkevaihdoksiin kuvitellen sen olevan turvallista, mutta en tiedä nyt ollenkaan mitä tehdä. Lääkärit eivät ota tilannetta vakavasti, vaan sanovat että johtuu masennuksesta. Tunnen katoavani aina vain enemmän jonnekin tyhjyyteen. Toivottavasti kenellekään muulle ei käy tällaista. Kognitiivinen tasoni on kuulemma hyvä, mutta tunteiden ja muistojen katoaminen häiritsee totaalisesti. En ole enää edes ahdistunut, enkä pysty kunnolla kommunikoimaan muiden kanssa.


    • Hkökxk

      Olen itse sairastanut 5 kuukautta masennusta ja koin loppuun palamisen ja sain harhoja. Lääkitys aloitettiin olantsapiinilla ja essitalopraamilla.
      Masennuslääke vaihdettiin kuulauden kokeilun jälkeen venlafaxiiniin, jota olen vasta kuukauden syönyt hoitoannoksella. Olantsapiiniannosta piti tässä välillä nostaa ja minusta tuntui, että se lisäsi pakkoajatuksia entisestään. Myös opamoxia on pitänyt ottaa, mutta sen on onneksi pystynyt pitämään vaan pahojen päivien apuna.
      Itsekään en tiedä, että mikä johtuu lääkkeistä ja mikä olosta. Lievä psykoottinen oireilu ja pakkoajatukset eivät ole vieläkään täysin hävinneet ja ne alkoi pitkän unettomuuden jälkeen.
      Nyt olo on rauhallisempi ja toisaalta jähmeä, mutta saan nukuttua. Muita positiivisia vaikutuksia en ole lääkkeistä havainnut.
      En osaa neuvoa, mutta halusin jakaa oman kokemukseni vertaistueksi.

    • tuttujakokemuksia

      Puolisolleni määrättiin voxraa ja huomasin kuinka hänen olemuksensa muuttui vähän samanlaiseksi kuin alkuperäinen kuvaili omaansa. Sehän on amfetamiini huumetta. Nuo lääkkieden vaihdot tekevät huonon olon vieroitusoireineen, vaikka lääkärit eivät sitä tunnu tietävän tai eivät ainakaan kerro. 4 kuukaudessa lääkehaitat alkavat jo selvästi näkyä. Opamox ssri lääkkeiden kanssa tekee hulluksi ja pöhnäiseksi. Turhaan kannat rahojasi terapiaan, terapia ei voi koskaan poistaa lääkkeiden tuomia haittoja. eikä siitä ole hyötyä kun elimistö ja aivotoiminta on lamaannutettu lääkkeillä.

    • giimakana
    • Anonyymi

      Itsellä on nyt 5 lääkettä kun oon masentunut ja ahdistunut.Akineton,Sertralin krka,
      serenase,olanzapin ja opamox. Annokset ei ole kaikista suurimpia mutta ne ovat
      tehonneet hyvin.Kaikki siis eivät pidä tai välitä psyyke lääkkeistä.Sen kuvan olen
      keskusteluista saanut.Hyvin pärjään nyt, vaikka käytänkin lääkkeitä nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1957
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1691
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1638
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1527
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1485
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1377
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1213
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe