Lääkärihelikopteri tuli Seinäjoelle

sjoellakelpaa

40

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikäli SDP voittaa vaalit ja Antti Rinne pääsee pääministeriksi, hän nostaa RKP:n hallitukseen. Tällöin Vaasaan tulee täysi päivystys ja kaikki erikoissairaanhoito siirretään sinne, samoin menee helikopteri.

    • hävettääollahk

      Taas se nähtiin kuinka päättäjiä vietiin kuin PÄSSIÄ NARUSTA. Tarvetta Seinäjoelle on näyttävästi tehty sillä että LÄÄKÄRIYKSIKKÖÄ on ajatettu ympäri Etelä-Pohjanmaata hyvinkin pienillä esitiedoilla etupainoisesti...saadaan tarve PROSENTIT näyttäviksi. Tavallisetkin kansalaiset saavat käsityksen että kyllä kaikkea isoa tapahtuu. Toisaalta näin asiasta jotain tietävälle taas... Nykyään AMBULASSIVÄKI on aika kädettömiä ja eivät enää pärjää työparina....missä ammattitaito.
      Sen jälkeen kun sairaankuljetus siirtyi erikoissairaanhoidon hoidettavaksi ...RAHAA ALKOI TULLA OVISTA JA IKKUNOISTA... MILLÄÄN EI OLE MITÄÄN VÄLIÄ, MITÄ OSTETAAN JA MITÄ HOMMATAAN... KYLLÄ JÄSENKUNNAT MAKSAVAT....tästä kuulee jatkuvasti sairaalan käytävillä.

    • peteelius-pilasi

      Peteelius pilasi kaiken kopterijutskan huono maine kiirii hjelsinkiin saakka

    • nytleikkimään

      Nyt sitten saatiin Seinäjoen tohtorille leikkikalu .... onhan nyt lasten juhlimisen aika.

    • nippondenso

      oikastaan kyllä ne tarvii kopterin ja muutaman lääkärin lisää kun kattoo kelan sairaus tilastoja eikä se oo edes puoli totuuttaa..syy on joo geeneissä kun ristiin naidaan sekä myös maaperässä kun koko lakia on yhtä suurta nevaa...ei ne tiedenkään lääkkeillä parane mutta kipua voi aina lievittää...uskonto on siksi vaan syvintä kun apua haetaan jumalaltakin ja tietenkin pullosta joka luultavasti kirveen lisäksi on se paras

    • seinäjokinen

      Rannikon ruotsalaisten kopteri on Uumajassa. Ei suinkaan ne tarvii kahta.

      • Anonyymi

        Ruotsi on eri asia kuin Suomi. Suomessa on useaa eri kieltä puhuvia SUOMALAISIA.


    • uskookenuskoo

      Ja maantieteellinen sijainti ei muka vaikuttaisi mitenkään. Hehhehee. Rohkenen väittää että maantieteellinene sijainti ja sen myötä toimintasäde vaikuttaa sijoitukseen.

    • onnäkemystävuosilta

      Tuskin ihmiset sen sairaampia ovat tänä päivänä kuin aikaisemmin. Nykyään on vain niin helppo soittaa hätänumeroon ja hälyttää apua mitä ihmeellisemmillä oireilla tai tuntemuksilla ja hätäpäivystäjällä mielikuvitus lennähtää...ISO nappula pohjaan ja apua matkaan merellä, ilmasta kuin maalta, määrällä ei ole mitään järkeä....YHTEISKUNTA MAKSAA JA OMA PESÄ ON PUHDAS.
      EI kopterin tuleminen tuo tuohon mitään uutta....vain lisäkuluja.

    • faktabeat

      kyllä sitä on tutkittu e-p kohdalla ihan pitkään jo ton geeniperimän osalta...ms.tauti,sydän ja verisuoni sekä astma on melko korkeita siellä.puhumatta tietenkään siitä mitä ei osattu ennen diagnosoida mutta nyt ovat potilaat puhutuksen kautta huomanneet se kulkee suvussa varsinkin ns..äidiltä tyttärelle elikkä skitsofrenia,lukemat korkeita, alkoholismi on taas mitään harrastamattomien kaiken osaavien urooren homma...

    • Peukkukeskelläkämmentä

      Suurin kaikista on järjen puute....avuttomia ja saamattomia rutkasti, mulle se nyt heti kivuttomasti näillä mennään.
      Mitä enemmän on mahdollista sen enemmän vaaditaan.

    • Rkp

      No jaxuhaleja vaan Vaasaan, Strand kavereineen sössii kaikki.

    • kymmenensormea

      Kelit sellaiset ettei lennä yksikään lääkärikopteri Suomessa ja näitä piisaa monta päivää perä julkkaa, jos ymmärrätte. Varmaan tulee säästöä.
      Sanonta, pelastus tulee taivaalta....on kyllä muuta kuin ihmisten järjestämää.

    • reilupeli

      Onneksi olkoon kokoomus ja keskusta !

    • vajeenkorjaavayksikkö

      Lääkärivaje korjaantuu kun yhtä kiikutetaan haipakkaa yläilmoissa pitkin maakuntaa, kun kopteri on Alajärvellä, vaje korjaantunut 1,matkalla sinne niin Lapua 1, Kauhava 1. Suupohjan päin lennettäessä useampikin kunta saa vajettaan korjattua hetkellisesti.
      Näin homma menee ja tilastot korjaantuu kun EP VAJE lentelee.

    • Kirka

      Mittee kopterei tarvittais ku Pohjalaisil olis vähäke järkee piäs.

    • tiedetäänetukäteenjo

      Eipä näillä keleillä kopterilla ilmaan noustaisi tai noustaisiin kentältä kovalla innolla mutta kuiva ja pölyävä lumi estäisi laskun muualle joten huviajelua TULEE. Näitä ei lentosäätä aika paljon, pimeää, sataa vettä ja pilvet matalalla, sataa lunta ja pöllyää. Autolle ei sääestettä kulkuun.

    • Lentääse

      Tulevassa pelastuskopterissa on pimeälento-ominaisuudet joten show whatt

    • Anonyymi

      Sdp Rinne lupasi Vaasalle laajanpäivystyksen.
      Samalla varmaan vaihdetaan kopterillekin oikea paikka mistä toimia ja parempi / isompi joka pystyy toimimaan myös pimeässä,sateessa..ei vain aurinkoisessa hyvässä säässä. Tietenkin sellainen josta on apua ja hyötyä merialueella aina Ruotsiakin auttamaan. Seinäjoki tuota pikku kopteria, vain hyvän kelin lennokkia ei tarvi, sille piisaa Vito...se vie pienen tilan parkissa ollessa.

      • Anonyymi

        Mitäpä ne kopterilla kun ei kerran lennonjohtoakaan ole kaupingissa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä ne kopterilla kun ei kerran lennonjohtoakaan ole kaupingissa...

        Kyllä ne lentäjät osaavat lentää ilman lennonjohtoakin.

        Eihän kukaan ole johtamassa laskeutumispaikallakaan.


    • Anonyymi

      Ei tuollainen tuppu kylä tarvi yhtään mitää, suuruuden hulluutta kaikki, vähän niin kuin Amerikassa. Eihän siellä saada pysymään edes tohtorit viroissaan..kantamaan vastuitaan miten pistivät eurot tuulemaan. Edesvastuutonta, lyhytkantoista näkemystä, lapsellista vastuun siirtelyä, toisten hyväksikäyttöä ja paljon muuta.
      Koko kopteriasia on hetken mielihalujen tuomaa päiväunta, toivotaan että järkevä päätös vielä löydetään josta on todellisuudessa jotain hyötyäkin. Faktojen tuominen sijoituspaikkaan on ensiksitärkein ja toinen oikeanlainen apuväline.

    • Anonyymi

      toi kopteri on joo semmonen missä ei ole potilaskuljetus ominaisuutta,lääkäri tuodaan paikalle mikä tietenkin on hyvä se jos nyt saa laskeuduttua tiheän metsikön keskelle etelä-pohjanmaan syrjäkylillä..parempi ratkaisu olisi kuitenkin ollut pitää ambulassit pikku paloasemilla.
      sipilä joukkoineen lupasi e-p.n tukijussi politrukeille mm..kopterin ,koko pohjanmaan päivystykset ja sotet ym..mutta kun sipilä ei ole suomen kuningas eikä messias muualla kun kesän herättäjä juhlilla...tavallinen talousr...linen oujee....nyt on muut miehet sarvissa kone ajaa muutakin kun paskaa kansan varpaille

      • Anonyymi

        Taas on "komian tähären" hommattu jotain?


      • Anonyymi

        Kyllä kaikissa lääkärikoptereissa on potilaan kuljetusmahdollisuus!

        Ei pidä puhua p-jaskaa jos ei tiedä mitään!


    • Anonyymi

      Tuonkin kopterirahan saisi ja oli parempi laitta vanhuksiin jotka ovat elämänsä lentäneet paikasta toiseen auttaen toisia eri tilanteissa,parantaneet Suomen hyvinvointia,raivanneet pellot,rakentaneet yhteiskunnan ja paljon paljon muuta. Ei yksi läkäriä kuskaava kopteri kesää tee...se on yhden asian,yhden teon,yhden näkemys tarpeesta. Kuten edel.kirjoittaja kunnon AMBULANSSEJA joka kuntaan niin kuin oli aikoinaan ja oli EPSHP alkusuunnitelmissa ottaessan,ostaessaan toiminnan...MUISTI PELAA.

    • Anonyymi

      Näyttäisi lentävän ohi vai eikö saa laskeutumisia lupaa kun ei ole kopteriin kyyditettävääkään.
      Tahtotila oli liian suuri jolloin jää toteuttaminen puolitiehen.

    • Suomenruotsalainen hoitohenkilökunta on joukolla löytänyt Ruotsin. Palkat ovat siellä paremmat ja lomat pidemmät. Vaasan sairaalasta ei vielä ole lähdetty, mutta PK-seudulta ei enää ruotsinkielistä hoitohenkilökuntaa löydy!

    • Anonyymi

      katotaan nyt mihin tää menee ..e-p rakentaa ihan oman soten vähä kai pakko ne luotti liikaa kunkku sipilän suunitelmiin ja nyt puuttuu maksaja lakeuden veloille. täällä taitaa olla toi erva alue turku-pori-vaasa akseli suunnittelu käynnis aika järkevältä pohjalta

      • Anonyymi

        kopteri menee tampereelle ja seinäjoki maksaa vaan taxi maksua kun ne parkkeeraa välillä rengonharjulle on viimeisin tieto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kopteri menee tampereelle ja seinäjoki maksaa vaan taxi maksua kun ne parkkeeraa välillä rengonharjulle on viimeisin tieto

        Tampereella on jo kopteri.

        Taas puhutaan sitä p-jaskaa kun ei tiedetä asiasta mitään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tampereella on jo kopteri.

        Taas puhutaan sitä p-jaskaa kun ei tiedetä asiasta mitään!

        Vastatuulessa ÄSSÄJOEN....oikeasti Ilmajoen kentälle mahd.tuleva LEKURIKOPTERI !

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d39956d3-6bdd-42d5-ae15-85f4177567ab

        Lääkärikopterien valtiollistamisesta uskomaton vyyhti – rajusti arvosteltu hanke on ongelmissa
        Tänään klo 11:18
        Valtionyhtiö Finnhemsillä on IL:n tietojen mukaan haasteita oman lääkärihelikopteritoiminnan aloituksessa.
        Lyhyesti...uusien tukikohtien vain.viivästyy !
        palkoista kiistaa !


    • Anonyymi

      Ihan maalaisjärjellä ajateltuna on järkevä pitää kopterin tukikohtana sellaista paikkaa, jonka säteellä se katttaa paljon ihmisiä. Vaasassa toinen suunta on lähinnä merta.

      • Anonyymi

        Niin, mutta kun ei kaikki onnettomuudet, sairauskohtauksen tapahdu mantereella autoteiden varsilla. Eikä kopteri nouse ihan pyhän hengen voimin.....mania, mania ja rutkasti lisää mania.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, mutta kun ei kaikki onnettomuudet, sairauskohtauksen tapahdu mantereella autoteiden varsilla. Eikä kopteri nouse ihan pyhän hengen voimin.....mania, mania ja rutkasti lisää mania.

        Ei kukaan ole väittänyt autoteiden varsista mitään. Mainittiin että sijainti, jonka säde kattaa paljon ihmisiä, on järkevä sijoituspaikka. Tietenkin vaaditaan rahaa. Mikään ei ole maailmassa ilmaista, ei edes ne "ilmaiset" lounaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan ole väittänyt autoteiden varsista mitään. Mainittiin että sijainti, jonka säde kattaa paljon ihmisiä, on järkevä sijoituspaikka. Tietenkin vaaditaan rahaa. Mikään ei ole maailmassa ilmaista, ei edes ne "ilmaiset" lounaat.

        no ehkä se pitkien välimatkojen maakunnissa pohjanmaalla jossa on tukkoisia suonia saattaa antaa muutamille ihmisille ihmisille vuodessa jatkoaikaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no ehkä se pitkien välimatkojen maakunnissa pohjanmaalla jossa on tukkoisia suonia saattaa antaa muutamille ihmisille ihmisille vuodessa jatkoaikaa

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3e22aff9-da34-4c3d-9b47-8b7437619a6e

        käytiin läpi yli 100 000 hälytyskeskukselta Finnhemsille tullutta hälytystä vuosilta 2012–2018.

        Vain kolmannes hälytyksistä johti potilaskontaktiin. Joka kymmenes keikka jäi väliin huonon sään vuoksi. Kopteri lähti ilmaan 42 prosentissa tapauksista, mutta yli puolet näistä kerroista peruttiin.

        Potilaan kohtaamiseen helikopterilla päätyi 17 prosenttia hälytyksistä ja vain 2 prosentissa potilas kuljetettiin sairaalaan helikopterilla.

        Tutkimuksessa summataan, että helikopteria käytetään ambulanssiin verrattuna niin harvoin, että nykykäytäntöä tulisi uudelleen arvioida.

        Tämäkään tutkimus ei anna vastausta siihen, käytetäänkö lääkärikoptereihin menevät rahat tehokkaasti. Voitaisiinko samat terveyshyödyt saavuttaa esimerkiksi laittamalla rahat kattavampaan ambulansseista ja ensihoitolääkäreistä koostuvaan verkostoon.

        SIINÄ OLISI MIETTIMISEN AIHETTA JOS TODELLISUUDESSA HALUTTAISIIN KANSALAISILLE PAREMPAA PALVELUA..🚁/ 🚑


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3e22aff9-da34-4c3d-9b47-8b7437619a6e

        käytiin läpi yli 100 000 hälytyskeskukselta Finnhemsille tullutta hälytystä vuosilta 2012–2018.

        Vain kolmannes hälytyksistä johti potilaskontaktiin. Joka kymmenes keikka jäi väliin huonon sään vuoksi. Kopteri lähti ilmaan 42 prosentissa tapauksista, mutta yli puolet näistä kerroista peruttiin.

        Potilaan kohtaamiseen helikopterilla päätyi 17 prosenttia hälytyksistä ja vain 2 prosentissa potilas kuljetettiin sairaalaan helikopterilla.

        Tutkimuksessa summataan, että helikopteria käytetään ambulanssiin verrattuna niin harvoin, että nykykäytäntöä tulisi uudelleen arvioida.

        Tämäkään tutkimus ei anna vastausta siihen, käytetäänkö lääkärikoptereihin menevät rahat tehokkaasti. Voitaisiinko samat terveyshyödyt saavuttaa esimerkiksi laittamalla rahat kattavampaan ambulansseista ja ensihoitolääkäreistä koostuvaan verkostoon.

        SIINÄ OLISI MIETTIMISEN AIHETTA JOS TODELLISUUDESSA HALUTTAISIIN KANSALAISILLE PAREMPAA PALVELUA..🚁/ 🚑

        kyllä se varmaan pitkien metsäteiden suomessa monia auttaa mutta esimerkiksi etelä-pohjalainen ei lääkäriin soita ennen ennenkun sitten on jo liian myöhäistä edes medihelille..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3e22aff9-da34-4c3d-9b47-8b7437619a6e

        käytiin läpi yli 100 000 hälytyskeskukselta Finnhemsille tullutta hälytystä vuosilta 2012–2018.

        Vain kolmannes hälytyksistä johti potilaskontaktiin. Joka kymmenes keikka jäi väliin huonon sään vuoksi. Kopteri lähti ilmaan 42 prosentissa tapauksista, mutta yli puolet näistä kerroista peruttiin.

        Potilaan kohtaamiseen helikopterilla päätyi 17 prosenttia hälytyksistä ja vain 2 prosentissa potilas kuljetettiin sairaalaan helikopterilla.

        Tutkimuksessa summataan, että helikopteria käytetään ambulanssiin verrattuna niin harvoin, että nykykäytäntöä tulisi uudelleen arvioida.

        Tämäkään tutkimus ei anna vastausta siihen, käytetäänkö lääkärikoptereihin menevät rahat tehokkaasti. Voitaisiinko samat terveyshyödyt saavuttaa esimerkiksi laittamalla rahat kattavampaan ambulansseista ja ensihoitolääkäreistä koostuvaan verkostoon.

        SIINÄ OLISI MIETTIMISEN AIHETTA JOS TODELLISUUDESSA HALUTTAISIIN KANSALAISILLE PAREMPAA PALVELUA..🚁/ 🚑

        "Voitaisiinko samat terveyshyödyt saavuttaa esimerkiksi laittamalla rahat kattavampaan ambulansseista ja ensihoitolääkäreistä koostuvaan verkostoon."

        Yksi lääkärikopteri tarvitsee ainakin 6-lääkäriä ja 6-lentoavustajaa pystyäkseen toimimaan ympäri vuuorokauden ja ympäri vuoden.

        Jos sama alue halutaan kattaa lääkäriautoilla, tarvitaan tähän tehtävään moninkertaisesti enemmän isopalkkaisia kenttäolosuhteisiin koulutettuja ensihoitolääkäreitä ja ensihoitajia autonkuljettajiksi. Ja tietenkin suuri määrä autoja ja niille tukikohdat miehistötiloineen ja autohalleineen.

        Mikä on tuon paisuvan pullataikinan kokonaishinta ja mistä saadaan nämä ensihoidon ammattilaiset miehittämään ainakin 4-6 lääkäriautoa jatkuvasti, kun nykyisinkin ensihoitolääkärit ovat kiven alla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Voitaisiinko samat terveyshyödyt saavuttaa esimerkiksi laittamalla rahat kattavampaan ambulansseista ja ensihoitolääkäreistä koostuvaan verkostoon."

        Yksi lääkärikopteri tarvitsee ainakin 6-lääkäriä ja 6-lentoavustajaa pystyäkseen toimimaan ympäri vuuorokauden ja ympäri vuoden.

        Jos sama alue halutaan kattaa lääkäriautoilla, tarvitaan tähän tehtävään moninkertaisesti enemmän isopalkkaisia kenttäolosuhteisiin koulutettuja ensihoitolääkäreitä ja ensihoitajia autonkuljettajiksi. Ja tietenkin suuri määrä autoja ja niille tukikohdat miehistötiloineen ja autohalleineen.

        Mikä on tuon paisuvan pullataikinan kokonaishinta ja mistä saadaan nämä ensihoidon ammattilaiset miehittämään ainakin 4-6 lääkäriautoa jatkuvasti, kun nykyisinkin ensihoitolääkärit ovat kiven alla?

        Kopteri on ihan hyvä olla olemassa, mut sen käyttöä pitää kyllä harkita paremmin, viimeksi Vaasasta lenneltiin lähes jokaiseen pieneenkin liikennonnettomuuteen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe