Hiilitehdas

Ken_elää_niin_näkee

Vapo teki päätöksen hiilitehtaan sijoittamisesta ilomantsiin. Hannu Hoskonen on asian tiimoilta pallistellut näkyvästi eri tiedotusvälineissä. No on han tuo aika saada jotain aikaseksi, kun on kaksitoista vuotta istunut eduskunnassa tekemättä juuri mitään positiivista maakunnalle ja ilomantsille. Päinvastoin, äänestysautomaattina on kurjistanut ilomantsin työttömien, eläkeläisten yms elämistä. Ilomantsin keskustalaiset on vuolain sanakääntein kiitelleet Hoskosta, kuten Ilotuulen yrittäjä Aimo Kettunen radiossa. Älkää hyvät ihmiset kevään vaaleissa haksahtako Hoskosta äänestämään ja toivottavasti ei luonnon kanssa jouduta ojasta allikkoon...

133

5136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enalistu

      Luonnon suhteen Ilomantsi on menetetty tapaus. Keväällä on tosiaan muistettava heitä jotka veivät paljon köyhiltä. Jospa aktiivimalli vie nämä kyseiset politikonretkut mappi ÖÖhön. Ranskalaiset kapinoivat muutoksia vastaan. Miksi suomalaiset eivät tee muuta kuin alistuvat???

      • Tekevämies

        Hannu Hoskosesta seuraavan hallituksen Pääministeri.


      • troll
        Tekevämies kirjoitti:

        Hannu Hoskosesta seuraavan hallituksen Pääministeri.

        Ehdotuksena lystikäs. Ajatuksena pelottava.


    • Hyväilomatsi

      Hieno asia Ilomantsille. Toivotaan nyt että uudelle tehtaalle ei käy samalla tavalla kuin aikoinaan briketti tehtaalle .Tehdas toimi niin kauan kuin varastoon sopi tavaraa. Sitten toiminta lopetettiin niin kiireesti ,että ei edes kuljettimia ehditty ajaa tyhjiksi

      • ei-vaikutusta

        Kun tuet loppuu vaalien jälkeen,niin napina jatkuu ja yskimenen alkaa. Ilman riittävää sivistystä homma menee aina puihin.Ei kai tästä myrkkytehtaasta moni enää kärsi,toisinkuin Joensuussa.


    • Tuhkahyödyksi

      Hannulle kuuluu nyt heti ministerin arvonimi kultaisena.

    • Vuosikymmenienvaikutus

      Hiilitehtaan hyväksi tehty työ palkittiin

      Kansanedustaja, Ilomantsin valtuuston puheenjohtaja Hannu Hoskonen on enemmän kuin tyytyväinen Vapon päätökseen rakentaa aktiivihiilitehdas Ilomantsiin.
      – Tämä on joululahja paitsi Ilomantsille ja rajaseudulle myös koko Pohjois-Karjalan maakunnalle.
      Hoskonen muistuttaa, että hiilitehtaan Ilomansiin saamisen hyväksi tehtiin työtä yhdessä koko maakunnan voimin.
      – Tehdashanke on hienolla tavalla yhdistänyt koko maakunnan voimat ajamaan yhdessä aivan uudenlaista tekniikkaa hyödyntävän tuotantolaitoksen saamiseksi maakuntaan.
      Tehtaan merkitys on Hoskosen mukaan ennen kaikkea työssä, mutta se avaa myös aivan uudenlaisia näköaloja.
      – Tehtaasta tulee ensimmäinen laatuaan koko maassa ja se avaa suomalaiselle raaka-aineelle aivan uudenlaiset markkinat koko maailmaan. Tehtaalla tulee olemaan Hoskosen mukaan vuosikymmenien mittainen vaikutus paikallisesti.
      – Se tuo työtä ihmisille ja uudenlaisia työmahdollisuuksia yrittäjille. Se rikastuttaa koko rajaseudun elämää, hän uskoo.

      • outo-tapaus

        Saattohoitoa monella tapaa. Tällaisesta biotuohusta on vain haittaa asukkaille jopa kymmenien kilometrien säteellä.Miksikähän ei myrkyllisiä päästöjä edes tutkita ennen tehtaan perustamista?
        Vaikuttaa Kepun vaalimainokselta jonka koko kansa joutuu maksamaan.Samoin Demarien tervatehdas Lieksasa. Sehän maksaa miljardin. Isoja ovat vaalirahat nykyisin.


      • Anonyymi

        Viekää se tehdas tonne YouTube La Palma 🌋 eruption . Ei lopu hiilet ne kun ei siellä tiedä mitä sillä tekisi 🤭😎


    • Nollaukkoa

      Rikastuttaa rajaseudun elämää? Entäs Pampalo, jonka Hoskonen ja kumppanit aikoinaan ylistelivät Ilomantsin pelastajiksi?

      Ukkoja siellä nyt töissä tasan nolla, ja epämääräisen värisiä, ties mitä sisältäviä vuotovesiä virtailee kuulema Hattujärveen. Lopputulosta ei siitäkään touhusta tiedä kukaan.

      Mikä vain on varmaa, ympäristöä ei ikinä saada entiselleen. Sellaisia ne Hoskosen kärkihankkeet, todellisena kärkenä aina luonnon tärvely tavalla tai toisella.

      • Anonyymi

        Rajalta puuttuu poroaitaa peurat loikkii väärään suuntaan.


    • Voihyvääpäivää

      Niinpä. Saapi nähdä mikä tehtaan todellinen hyöty on Ilomantsille. Kultakaivoksen piti olla todellinen kultakaivos Ilomantsille, mutta mitä Pampalon elinaikana Ilomantsissa on tapahtunut? Väki vähenee ja työttömyys lisääntyy. Töissä kävi väkeä muualta Suomesta keikkalaisina. Nyt on kaivos tyhjä ja kaikki myyty pois suojamaskeja myöten. Valtavat alueet raiskattua metsää ja maata jäi perinnöksi ilomantsilaisille.

      Toivoa sopii että hiilitehtaan kanssa ei käy samoin. Riskinä on, että rakentajat ja työntekijät tulevat tekemään keikkaa muualta ja ilomantsilaiset jäävät työpaikkojen osalta nuolemaan näppejään. Turvetuotantoalueita tarvittanee lisää ja siinä ei luontoarvojen perään sitten kysellä kun tarvitaan raaka-ainetta tehtaalle. Olisi syytä tosiaankin huolehtia siitä, että jätevedet puhdistetaan kunnolla ennenkuin ne lasketaan saastuttamaan Ilomantsinjärveä. Kunta maksanee jätevedenpuhdistamon laajennuksen. Toivottavasti ei kuitenkaan rakenna Vapolle halleja tms samaan tapaan kuin nyt tyhjäkäytöllä olevia Pampalon rakennuksia. Toisaalta saisihan uusi kiinteistöyhtiö ja sen (kunnan)johtaja jotain tekemistä palkkioidensa eteen.

      Missä vaiheessa Ilomantsissa aletaan arvostaa sitä mikä meillä on arvokkainta? Metsät, suot, upea Koitajoki, vaaramaisemat, luonto kaikkinensa. Jos haluttaisiin, Ilomantsista voisi tehdä luontomatkailun mallialueen rakentamalla viimeisen päälle infran matkailijoita varten, laajentamalla Petkeljärven kansallispuistoa ja hyödyntämällä muita hienoja suojelualueita. Vaan ei. Ilomantsi on nykypäättäjien silmissä vain raaka-ainevarasto, josta revitään irti se mitä irti on otettavissa ylikansallisten pörssiyhtiöiden osakkeenomistajien pohjattomaan rahasäkkiin.

    • Haapaveeltä

      Onnittelut teille! Me sitävastoin jatketaan typistymistä. No lupailivat, että vielä voi olla 2 muutakin tehasta mahollista.

      terveisin
      Haapavetiset

      • Anonyymi

        Voi Jeesus! Jos asuisit tätänykyä Ilomantsissa niin onnittelisit itseäsi ettei tehdas päätynyt teille. Tietysti sen sijoituspaikallakin on merkitystä. Meillä se on keskellä kylää ja kouluja ja asutusta. Olen sanoinkuvaamattoman pettynyt!!!


    • Vuosikymmenienvaikutus

      Tehtaalla tulee olemaan Hoskosen mukaan vuosikymmenien mittainen vaikutus paikallisesti.Ainakin ympärintön pilaantumisena

    • Vuosikymmenienvaikutus

      Tehtaalla tulee olemaan Hoskosen mukaan vuosikymmenien mittainen vaikutus paikallisesti. Ainakin ympäristön pilaantumisena. Korjaus edelliseen kirjoitusvirhe.

      • Anonyymi

        Kyllä se niin on että Hoskoselle pitäisi puhaltaa pihaan kuorma turvetta. Pääsisi hänkin ihan käytännössä kokemaan sen ilon kun on turve pellettitehdas keskellä kylää. Eiköhän vouhkaaminen edes puolittuis...


    • Carbon

      On sitä oksan ottajaa, kun joku saa kuusen kaadettua...

    • Vuosikymmenienvaikutus

      Milloinhan Joensuu-Ilomantsi tie remontti alkaa ja junaradan korjaus siihen menee varmaan vuosia.
      Tiedote Vapon investoinnista Ilomantsiin

      Hannu Hoskonen21.12.2018Blogi

      Vapo Oy:n tänään tekemän ilmoituksen mukaan teknistä hiiltä tuottava tehdas rakennetaan Ilomantsiin. Vapo Oy:n tekemä päätös on Ilomantsin koko Pohjois-Karjalan maakunnan kannalta erittäin tärkeä investointi. Uusi tuotantolaitos on laatuaan ensimmäinen maailmassa biopohjaisesta raaka-aineesta teknistä hiiltä tuottava laitos.

      Ilomantsin kunnan ja ilomantsilaisten puolesta kiitän kaikkia hanketta tukeneita tahoja. Maakunnan kärkihankkeeksi otettu hanke toteutuu nyt yhteisen ponnistuksen jälkeen. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, maakunnan eri kunnat, ELY-keskus, kauppakamari ja maakunnan yrittäjät sekä monet muut tahot ovat antaneet vahvan tukensa tälle hankkeelle. Erinomainen yhteistyö tuotti hyvän lopputuloksen.

      Investointi avaa uusia työpaikkoja niin tehtaan yhteyteen kuin turvetuotantoon. Kerrannaisvaikutuksineen hanke on Pohjois-Karjalan kannalta arvaamattoman tärkeä. Tehdas käyttää raaka-aineenaan lähialueelta tulevaa turvetta, josta jalostetaan vientiin menevää teknistä hiiltä. Turve on tärkeä energiaraaka-aine ja nyt sille on avautumassa uutta käyttöä, joka on korvaamassa mm. kiivihiilen ja raakaöljyn käyttöä. Hankkeen taloudelliset vaikutukset ulottuvat lähes koko maakunnan alueelle. Hanke on Ilomantsille erittäin tärkeä uusien työpaikkojen ja talouden positiivisten vaikutusten takia. Ahkera työ uusien työpaikkojen saamiseksi ottaa nyt ison askeleen eteenpäin.

      Jotta lisääntyvät kuljetukset pystytään hoitamaan jatkossa tehokkaasti, on Ilomantsi-Joensuu maantien kunnostus saatettava loppuun. Lisääntyvät maantiekuljetukset vaativat parannuksia myös alemmalle tieverkolle. Samoin Ilomantsi-Joensuun junaradan peruskorjaus rataosalla Heinävaara-Ilomantsi on saatettava loppuun alkuperäien suunnitelman mukaan. Ilomantsin ja koko maakuntamme kannalta uusi investointi on erittäin tärkeä. Uusi teollisuuden tuotanto, joka perustuu paikallisiin raaka-aineisiin, on lähdössä nyt liikkeelle Suomen itäisimmässä kunnassa. Rajaseudun joulu on kaikin puolin nyt valon juhla.

      Hannu Hoskonen

      kunnanvaltuuston pj. kansanedustaja

      • Hoskoselle

        Hoskosella on varmasti tärkeä osuus hiilitehtaan Ilomantsiin saamisessa. Siitä kiitos hänelle. En ole keskustalainen, joten en äänestä häntä. On suotavaa, että Ilomantsi saa oman edustajansa myös tulevalle kaudelle. Jos se on Hoskonen, niin toivon mm. sitä, että hän paostaisi siihen, että Ilomantsissa olisi enemmän poliisivalvontaa asukkaiden turvallisuuden lisäämiseksi. Nyt Ilomantsi on ihan täysi villi länsi muutaman autohurjastelijan takia. Kirkonkylällä ei juuri uskalla kävellä näiden idiottimaisen toiminnan takia. Syrjäkylillä ei uskalla ajaa autoa, kun ei tiedä, milllä puolella tietä vastaantuleva auto hoipertelee. Poliisille on turha ilmoittaa, koska ei heitä tällainen kiinnosta. Poliisit päivystävät virka-ajan, ja illan tullen häipyvät muualle. Sen jälkeen alkaa ralliautoilu. Tai oikeastaan, jos Hoskonen sisällyttää näkyvästi vaaliteemoihinsa poliisivalvonnan lisäämisen, niin voisin häntä äänestääkin.


      • Anonyymi

        Tuotiko hyvän lopputuloksen olikohan liian aikainen kehuminen
        Hannu Hoskonen21.12.2018Blogi

        Vapo Oy:n tänään tekemän ilmoituksen mukaan teknistä hiiltä tuottava tehdas rakennetaan Ilomantsiin. Vapo Oy:n tekemä päätös on Ilomantsin koko Pohjois-Karjalan maakunnan kannalta erittäin tärkeä investointi. Uusi tuotantolaitos on laatuaan ensimmäinen maailmassa biopohjaisesta raaka-aineesta teknistä hiiltä tuottava laitos.

        Ilomantsin kunnan ja ilomantsilaisten puolesta kiitän kaikkia hanketta tukeneita tahoja. Maakunnan kärkihankkeeksi otettu hanke toteutuu nyt yhteisen ponnistuksen jälkeen. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, maakunnan eri kunnat, ELY-keskus, kauppakamari ja maakunnan yrittäjät sekä monet muut tahot ovat antaneet vahvan tukensa tälle hankkeelle. Erinomainen yhteistyö tuotti hyvän lopputuloksen.


    • pieneneekuinpyy

      Oletteko muuten huomanneet että Hoskosen työpaikkapuheet kannattaa aina vähintään puolittaa ellei suorilta reaalistaa esimerksiksi 10 prosenttiin.

      Suorastaan surkuhupaisaa oli miten kehua retostivat pellettitehtaan uudelleen avaamisella ,sitäkin markkinoiden Ilomantsin pelastuksena.

      Lopputulos; oliko käynnistysvaiheessa 11 miestä töissä ja nyt seitsemän ukkoa.

      Todennäköisesti sama sapluuna tämän hiilitehtaankin kanssa.

      • Olenko_pessimisti

        Mikä on villi veikkaus esim rakentamisaikaisista työpaikoista. Kuinka moni ilomantsilainen rakennusmies saa työpaikan ? Nykyään rakentaminen pilkotaan niin moneen palaan, että loppupeleissä ei tiedetä mistä rakentajat tulee. Esim joensuun torin päällyskivetykset teki virolainen porukka ja entisen PT-talon tontille rakennetun parkkitalon rakensi myös virolaiset.


      • Taashuhuja

        Työntekijä määrä ei pidä paikkaansa aloittaessa eikä nykyisin,työpaikat ovat lisääntyneet tehtaan uudelleen käynnistyksen jälkeen


      • Anonyymi
        Olenko_pessimisti kirjoitti:

        Mikä on villi veikkaus esim rakentamisaikaisista työpaikoista. Kuinka moni ilomantsilainen rakennusmies saa työpaikan ? Nykyään rakentaminen pilkotaan niin moneen palaan, että loppupeleissä ei tiedetä mistä rakentajat tulee. Esim joensuun torin päällyskivetykset teki virolainen porukka ja entisen PT-talon tontille rakennetun parkkitalon rakensi myös virolaiset.

        Pitäisitte kiinni omasta ne mm.koulutuksesta mitä saa että osaatte niitä töitä tehdä. Myös hitsaaja koulutus laatoittajia ja höylääjiä.


      • Anonyymi

        Jospa edes joskus kuulis Hoskosen meuhkaavan samalla volyymilla Ilomantsin lähes olemattomasta terveydenhuollosta kun tuosta hiilitehtaasta. Saattais niitä työpaikkoja sinnekki ja taatusti hyödyttäis kuntalaisia enemmän...Mutta eihän Hoskonen... Ilomantsin kylän ja ympäristön paskaantumisesta hän ei välitä pätkääkään.


    • Häh

      No kaviaari tehdas se vain siellä voittoa tuottelee?

    • Veteranos

      Tämä on suurin ympäristökatastrofi sitten jatkosodan.

      • Anonyymi

        Jatkosota oli vain ryöstetyn maan palautus lopulta varastivat Viipurin.


    • JääviEsteellinen

      Johdon palkitseminen Vapo Oy:n Corporate Governance -ohjeistuksessa kuvattujen palkitsemisperiaatteiden mukaisesti tilikauden 1.5.2016-30.4.2017 palkitseminen toteutui seuraavasti:
      Hallintoneuvoston jäsenten palkkiot 500 euroa.
      Onko Vapon hallintoneuvoston jäsen Hannu Hoskonen jäävännyt itsensä kunnassa tehdessään näin riskaabelin sijoituksen edustamalleen yritykselle?

    • VaÄrPåBröd
    • Seitsemänmiestä

      Mitä tulee pellettitehtaan työntekijöihin siellä on vain seitsemän henkeä töissä, sitä on turha väittää ettei näin ole.

    • Taashuhuja

      Taas mennään huhuilla,ei pidä paikkaansa

    • Möäpä

      Hienoa että tulee teollisuutta

    • äänestäjätkostaa

      Ilomantsilaisten vihat saa päälleen helpoiten kun järjestää heillle töitä...
      Moisen töllöntyön saa Hoskonenkin tuntea nahoissaan ensi keväänä...

      • Anonyymi

        Ulkomaalaiset syö kanaa päivittäin perustatte kanalan muutamalla kukolla.


    • Suukii

      Se on se kateus... Kun joku voi saada työtä.. Ja annappa jos vaikka naapuri tai sen poika.. Sehän voi vallan rikastua.. Ja vielä parempi kateus jos joku sukulainen.. Ja
      nää ruoka paikatkin saa isot rahat.. Saatikka muut🤮

      • eikateutta

        Hieno homma jos joku saa töitä ja elantoa! Kuka sitä vastustaa?? Jonkun vaan pitäisi joskus ajatella myös vähän pidemmälle tulevia sukupolviakin. Minkälaisessa maailmassa ja ympäristössä täällä meidän lapset ja lastenlapset elävät? Onko ympäristö pilattu vai ei?


      • kyllämahtuu
        eikateutta kirjoitti:

        Hieno homma jos joku saa töitä ja elantoa! Kuka sitä vastustaa?? Jonkun vaan pitäisi joskus ajatella myös vähän pidemmälle tulevia sukupolviakin. Minkälaisessa maailmassa ja ympäristössä täällä meidän lapset ja lastenlapset elävät? Onko ympäristö pilattu vai ei?

        Ai että meidän sukupolven ja seuraavankin pitää kuolla nälkään tai elää puutteessa että sitä seuraavat saavat sitten rypeä neitseellisessä ja puhtaassa luonnossa, niinkö?
        Luuletkos että kovinkaan monta sukupolvea meidän jälkeemme ilomantsissa kukaan enää haluaa asua, saati että luontoarvoja kunnioittaa? Jos halutaan pitää nämä korpiloukot edes jotenkin asuttuna niin kannattaa ottaa kaikki työpaikat vastaan mitä tarjotaan. Vaikka tänne tulisi tehtaita enemmänkin niin kyllä täällä silti korpea ja hateloa riittää niille jotka siellä yleensä haluavat vielä tulevaisuudessa lahmata, eihän tämä nyt sentään mikään japani ole, yksi maailman harvaan asutetuimmista maista.


    • Näinsennäen

      Ilomantsin luonnonvaroja on aina riistetty pilkkahintaan ja hyöty on valunut muuanne. Meidän isoisät ja isät ovat repeytyneet firmojen savotoissa ja kuolleet neli-viisikymppisinä - saaden terveytensä tuhonneesta raadannasta palkakseen hädintuskin sen verran palkkaa, ettei perhe ole aivan nälkään nääntynyt salotölleissään.

      Aina on tultu ulkoapäin ja riistetty luonnonrikkauksiamme pilkkahintaan etelään, vähät haitoista välittäen.

      Hiilitehdas on osa tätä jatkumoa. Rakentajat tulevat mitä todenäköisimmin muualta, tehtaassa max 25 ukkoa töissä, käynnistyvaiheen jälkeen määrä totuttuun tapaan puolittunee.

      Hintana kourallisen työllistymisestä Ilomantsinjärvi ja alapuoliset vesistöt paskotaan suolalla ja prosessin vaatimilla muilla myrkyillä ikuisiksi ajoiksi.

      Samaan aikaan metsissä on käynnissä hävitys. Hakkuut vain kiihtyvät kunhan Finnpulpin jättimäinen sellutehdas rakennetaan Kuopioon. Ilomantsin metsillä pyyhitään kiinalaisten perseet.

      Meille ei jää kuin runnellut raiskiot ja paskotut vesistöt. Ainoan kestävästi työllistävän elinkeinon: luontomatkailun edellytykset tuhotaan järjestelmällisesti.

      • eikateutta

        Näin juuri! Tähän vielä lisäyksenä turpeennoston takia auki revityt suot ja valumavesien takia pilatut vesistöt.

        Ilomantsissa ollaan aina oltu ja ollaan edelleen olevinaan kovasti sitä mieltä, että me täällä itse päätämme asioistamme, meitä ei muualta päin määräillä. Itsenäisenä kuntana halutaan sinnitellä viimeiseen asti. Siitä huolimatta annetaan muiden riistää sitä mikä meillä on parasta: luonnonvarat. Tulkaa vaan tänne ja viekää! Mikä ilomantsilaisia oikein vaivaa?

        Se on sitten vielä toinen juttu onko tämä koko meidän pallo enää muutaman sukupolven päästä ylipäänsä elettävässä kunnossa. Niin tehokkaasti ihminen tuhoaa omia elämän edellytyksiään maailmanlaajuisesti. Niin kauan kuin ihminen ajattelee lyhytnäköisesti vain omaa napaansa, itseään ja tätä päivää, ihmiskunnalla ei ole toivoa. Ei Ilomantsillakaan.


      • 1-Markkinat

      • Anonyymi
        eikateutta kirjoitti:

        Näin juuri! Tähän vielä lisäyksenä turpeennoston takia auki revityt suot ja valumavesien takia pilatut vesistöt.

        Ilomantsissa ollaan aina oltu ja ollaan edelleen olevinaan kovasti sitä mieltä, että me täällä itse päätämme asioistamme, meitä ei muualta päin määräillä. Itsenäisenä kuntana halutaan sinnitellä viimeiseen asti. Siitä huolimatta annetaan muiden riistää sitä mikä meillä on parasta: luonnonvarat. Tulkaa vaan tänne ja viekää! Mikä ilomantsilaisia oikein vaivaa?

        Se on sitten vielä toinen juttu onko tämä koko meidän pallo enää muutaman sukupolven päästä ylipäänsä elettävässä kunnossa. Niin tehokkaasti ihminen tuhoaa omia elämän edellytyksiään maailmanlaajuisesti. Niin kauan kuin ihminen ajattelee lyhytnäköisesti vain omaa napaansa, itseään ja tätä päivää, ihmiskunnalla ei ole toivoa. Ei Ilomantsillakaan.

        Voitte anoa Euroopan unionista uimahalli maauimala uusi päiväkoti rahaa sanotte ettei muuten saa sekin tuo työpaikkoja nuorille ja perustatte oikean kasvihuone viljelyn. Siivoojat ja uimavalvojat saa työtä . Virolaiset myös huijaa varastelee tavaroita työkaluja ja käyvät sossussa.


    • IloJollottajat

      Mikä ihme siinä on, että jos/kun Ilomantsissa tapahtuu jotain kehitystä tai muuta myönteistä, niin alkaa se ainainen itkuvirsien jollotus ja mustamaalaaminen? Häiriintyykö teidän rauhalliset kissanpäivät, kun on vaarana että joutuu töihin? Harmittaako, jos joku ostaa toimivan auton siihen naapuriin ja teidän kokoamanne ruosteiset autonraadot jäävät ilman ihailua?

      • 1-Markkinat

        Maailmassa aktiivihiilen tuotanto on 2 miljoonaa tonnia.
        Kulutus on maailmasssa 1.5 miljoonaa tonnia. Raskasta ylituotantoa.

        Maailman suurin tuottaja Calgon Carbon. Yhtiö tuottaa aktiivihiiltä kivihiilestä.

        Maailman eniten tuotettu biohiili valmistetaan kookospähkinän kuoresta. Se on samalla ylivertaista ja absorptiokyky on erinomainen.

        Turpeesta valmistettu aktiivihiili on heikkoa ja sille ei ole markkinoita.


      • 1-Markkinat

        Hawaiissa yritettiin valmistaa macadamiapähkinöiden kuorista biohiiltä vuonna 2011.
        Yritys joutui konkurssiin jo yhden vuoden toiminnan jälkeen.

        Vapon rukohelppi, briketti ja pellettituotanto on kaikki käytännössä kannattamatonta. Vapon aktiivihiilituotanto kaatuu 100% varmuudella.

        Riskiarvioinnit ja analyysit on jätetty tekemättä. Ja negatiiviset varoitukset NYKYISESTÄ YLITUOTANNOSTA ON JÄTETTY HUOMIOIMATTA !


      • 1-Markkinat

      • Epäilevä1
        1-Markkinat kirjoitti:

        Lieksassa oltiin vääräässä uskossa Green Fuel Nordic Oy:n epärealistisista ja virheellisistä projekteista.

        Nyt Lieksassa todetaan virheet.


        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15498529/biooljyhankkeesta-viela

        Toivotaan,että onnistuu. Vapolla on ollut turhan paljon noita epäonnistuneita maailmanvalloituksia . Turpeen nosto taitaa olla se pystyssä pitävä voima vaikka sen merkitystä yritetään Vapon sisältäkin väheksyä. Epäilen hieman tuota hiilenkin valmistusta ja ennenkaikkea markkinointia. Jos ne markkinat kasvavat sitä vauhtia kuin kehutaan niin varmaankin nykyiset valmistajat lisäävät tuotantoaan. Kunnollisen hiilen teko turpeesta teollisessa mittakaavassa ei ihan ilmaista puuhaa ole eli ei ainakaan hinnalla kilpailla.


      • 1-Markkinat

        Kustannukset ja kysyntä. Sekä osaaminen on oltava hallussa. Kaikki nuo tekijät puuttuu Vapolta.


    • Sensuuriiskee

      Miksi on poistetu taas minun viesti jossa kyseltiin miksi pellettitehtaalla on vain yksi mies tällä hetkellä töissä???

      • Holmesinjonny

        Ammattilaiset...


      • Mitenlienee

        Työpaikkoja piti tulla alunperin 200 ja nyt määrä on typistynyt 50 henkilöön ja varmaan sekin on yläkanttiin. Toivotaan vilpittömästi että tästä hankkeesta irtoaisi hyötyä pidemmän aikaa kuin pariksi vuodeksi. Ei ole tarkkaa tietoa, millä summalla Ilomantsin kunta joutuu maksumieheksi tässä projektissa. Joka tapauksessa jätehuoltolaitos ei pysty käsittelemään näin suurta määrää jätteitä kuin nyt tästä uudesta tehtaasta tulee. Maksaako Vapo nämä ylimääräiset investoinnit?
        Toivottavast tämä tehdas ei hirveästi tupsauttele ilmoille mitään epämääräistä ja jos näin on niin kyllä ilomantsin asuntokanta on sen jälkeen halpaa ellei ihan täysin ilmaista. Positiivisin mielin kannattaa asia ajatella realiteetit kuitenkin mielessä pitäen. Kunnan päättäjillä on tässä mielestäni rehellisyyden paikka ja kuntalaisilla oikeus tietää mitä maksettavaa kuntalaisille jää.


      • 1-Markkinat

        Biohiilestä on raskas ylituotanto.
        Sweco ei ymmärrä prosessista mitään.

        Turpeen pyrolyysi on tehotonta ja kallista. Lisäksi tuote on kilpailukyvytön.
        Taas uusi ruokohelppi.


    • Hullutonhulloja

      Hullu yksin puhelee ja miehen nieliäkin viellä, heti poistaa tään viestin. Onnea Ilomantsi tulevista työpaikoista!!

    • Sijoituserkku

      Tyhjät tynnyrithän se kolisee koviten...ja miten tämä liittyy tähän aiheeseen, niin ei sitten mitenkään! Ugh.


      Kait sitä materiaalia tehtaalle tulee muualtakin kuin Joensuusta päin...Enontie ihan hyvä,eikös?

      Kaviaaritehtaasta sais ihan hyvän tilan yhteen juttuun, mutta kun eivät voi sitä myyvä...on se kummallista kyllä.

      • Anonyymi

        Aktiivihiilestä on suuri ylituotanto. Valtaosa maailman aktiivihiilestä valmistetaan kivihiilestä.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Mtes Hiilitehdas toimii?

    • Anonyymi

      Hiilitehtaan belgialainen uuni ei lie kestänyt ilomantsilaisen turpeen hapokkuutta, vaan otti ja poksahti. Uunia nyt kursitaan kasaan ja tehdas seisoo.

      Hoskosen lupaamat 200 työntekijää kutistuivat 15 mieheksi. Kun pellettitehtaan ja aktiivihiilitehtaan toimintojen yhdistyessä osa työväestä on entisiä pellettitehtaan työntekijöiltä, työpaikkojen nettolisäys tehdastyössä lienee seitsemisen ukkoa.

      • Anonyymi

        Kun ois vielä ollut Päsi-Pena elossa ja muurannut niin uuni olis kestänyt, mutta alku vaikeuksia olis saattanut olla jos ei olis savuryyppypulloa olut niin, silloin ei olis vetänyt, mutta kun olis saatu sopivat savuryyppypullot saatu niin pikku kikalla olis uuni ruvenuut vetämään, mutta en kerro sitä kikkaa jos ei nyky muurarit sitä tiedä niin jää savuryyppypullo saamatta sekin tuo muuraus on tekniikkalji ja pitää käyttää aivoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ois vielä ollut Päsi-Pena elossa ja muurannut niin uuni olis kestänyt, mutta alku vaikeuksia olis saattanut olla jos ei olis savuryyppypulloa olut niin, silloin ei olis vetänyt, mutta kun olis saatu sopivat savuryyppypullot saatu niin pikku kikalla olis uuni ruvenuut vetämään, mutta en kerro sitä kikkaa jos ei nyky muurarit sitä tiedä niin jää savuryyppypullo saamatta sekin tuo muuraus on tekniikkalji ja pitää käyttää aivoja.

        Silloin vielä muurarit osasi työnsä ja tiesi mitä teki vaikka jos ei uuni vetänyt niin se korjautui kun tarjosi savuryypyt, silloin tehtiin jotain mitä muurari oli tehnyt että ei savut tullut piipusta ulos, mutta jääköö tämä muurarin ja minun tietoon. Sillä kun savuryyppypullo oli saatu nii ei mene kuin vajaa minuutti kun uuni rupeaa vetämään.


    • Anonyymi

      Hyvä on sekin 7 ukkoa. Ei kai rakennusvaihe ole enää päällä.

    • Anonyymi

      Niin, on kyllä kyllin kuultu sitä kerskuntaa eto seihtemästä ukosta!

    • Anonyymi

      Kohta aloittavat laajennuksen rakentamisen...

      • Anonyymi

        Tehdäänkö vielö uusi Monumetti entisten lisäksi, voitais ruveta näitä nimeämään , perustajiensa mukaan, niin tietävät tulevat sukupolvet muistella isien ja ukkien suursaavutuksia, mutta annetaan vaan olla paikoillaan, eikä siirrete Parppeinvaaralle.


      • Anonyymi

        Kyllä suorastaan sylettää! Vapo on saanu Ilomantsissa niin suuren jalansijan että voi rakentaa vaikka koko kylän täyteen monumenttejä. Kyllä Ilomantsilaiset maksaa... Käväseevät herrat vaan tyhmille lupaamassa muutaman työpaikka niin avot... Toimiikohan täällä ympäristövalvonta entisillekään tehtaille....ai niin...mitäs valvonnasta kun on vapo asialla...


    • Anonyymi

      Eihän entistäkään ole saatu vielä toimimaan.

    • Anonyymi

      Hyvä että alkaa jaajennus.

    • Anonyymi

      Jokainen työpaikka lisää on hyvä mantsille

    • Anonyymi

      Hartaasti luettiin mutta olikin vuodelta 18 no voi äly .

    • Anonyymi

      Joko se hiititehdas on käynnissä. Siellähän oli joku ongelma tuotannossa. Neovan sivujen mukaan syksyllä kerrottiin ,että korjaus voi kestää pitempään.

    • Anonyymi

      Aktiivihiilen valmistus Suomessa on täysin kannattamatonta toimintaa.

      Vaikka uuni olisi saatu toimimaan, niin kannattavuus olisi vahvasti negatiivinen.

      https://yle.fi/uutiset/3-12381033


      "markkinat"

    • Anonyymi

      hyvin menee, uutta uunia pukkaa, entistä vähän viritellään.

    • Anonyymi

      Siinä se oli se Ilomantsin pelastaja.

    • Anonyymi

      Hyvä puoli tuossa purkamisessa että oppivat nopeesti mikä meni pieleen. Luulis vain että uuden uunin rakennus viereen olis ollu nopeampaa ja halvempaa. Helevetin helppo huuella tiältä aijjan takkkoo.

      • Anonyymi

        Onhan sillä työllistävä vaikutus ja tuohan se lisää rahaa, Vaikka muurarit olis rajantakaa niin tarvitseehan ne asunnon, ruokaa ja juomaa tuleehan niistäkin jotain ilomantsin yrittäjille, Mites Hannu Hanhi ei ole tainnut kehua saavutuksillaan, Tuntui että työllisyys lisääntyy huimasti ja alihankijoille joudutaan palkkaamaan jopa kunnalliskodista kaikki jotka kynnellekykenee, mutta eihän vaan tule moderni ja arvokas monumentti Ilomantsiin olis kannattanut sijoitta keskelle kylää niin olis turistitkin paremmin löytäneet.


    • Anonyymi

      Onhan siinä 2 monumenttiä melkein vierekkäin Aktiivihiilitehdas ja Caviaari

    • Anonyymi

      sama se on purkavatko vai rakentavatko uutta uunia, ompaha jotain elämää tälläkin kyläpahasella,eikun uutta tornia pystyyn,siinä tonttia riittää useammallekin tötterölle.

      • Anonyymi

        He he! Ei sille tontille kohta tötteröitä mahu....sehän on kohta täynnä turvepellettiaumoja!!!


    • Anonyymi

      Kohta pukkaa aktiivihiiltä ja kaviaaria kun vähän laitoksia ehostaa.

    • Anonyymi

      Ilo uutisia kaukaa itärajalta, jokaiseen niemeen ja notkoon??🏁💸🤢

    • Anonyymi

      Hyvä, tulihan se sieltä. Kotiryssä jakaa idän isännän maksamaa sanomaa. Ootko mistä katkeroitunu, kun suomen oksaa sahaat?

    • Anonyymi

      Laita nyt se koko YouTube kokoelma tänne, niin ei tarvi viikkotolkulla häiriköidä, vai pätkiikö yhteydet siellä idässä?

    • Anonyymi

      Perunoita viljellään kaikkialla, minäkin kylvän. Eikä Italian ja jenkkien potut minua häiritse.

      Pohjoisnavalle en kylväisi.

      Nuo sinun YouTube jutut on just tätä tasoa.

      Mut huvinsa kotiryssilläkin.

    • Anonyymi

      Laitatko mieluummin niitä popedan tuunausvideoita, kun olet alan miehiä. Olis jotain uutta sinultakin.

      Tai laita tänne suunnitelma, ketä toimijoita vastaan meinaat seuraavaksi mennä häiriköimään.

    • Anonyymi

      Rajan läheisyys.. Ei meitä pelota. Siinä on umpimehtä välissä. Keretään kyllä passiin. Enempi kaupungeissa saa tuhoa aikaan kuin Ilomantsissa.. Menee hyvät ohjukset hukkaan.. Kun asutaan väljästi.

    • Anonyymi

      poistin jo öljyt kiikarikivääristä.

    • Anonyymi

      Aktiivihiilellä on Euroopassa vakaat markkinat. Kivihiilestä valmistettu aktiivihiili on ehdottomasti kustannustehokkainta. Tämä maailman suurin aktiviihilen tuottaja Calbon Carbon osaa vallmistaa amerikkalaisesta kivihiilestä erinomaista aktiivihiiltä.

      Se voidaan regeneroida eli uudistaa ! Myös kilpailijoiden laitoksissa....

      https://www.youtube.com/watch?v=SDLo3Q9Fuac

      "markkinat"

    • Anonyymi

      Joko kohta on uusi hiilimiilu valmis, milloin koe poltto

    • Anonyymi

      Erittäin suuria vaikeuksia.

      "markkinat"

    • Anonyymi

      USA osaa.

      https://www.youtube.com/watch?v=66B6Uf-EZbk

      https://www-nanotree-com-my.translate.goog/activated-carbon?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

      Toimii mainiosti.

      https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/158410/Heikkinen_Jenni.pdf?sequence=1&isAllowed=y


      "markkinat"

      • Anonyymi

        Suomessa käytetään eniten ehdottomasti kivihiilipohjaista aktiivihilltä.

        "markkinat"


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ilomantsin hiilitehtaalla on vakavia ongelmia edelleen.


      "markkinat"

    • Anonyymi

      taitaa tuon markkinat miehen päässä olla todella paha häiriö, mene hyvä mies lääkäriin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Muutos on tulossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutos on tulossa.

        Missä kohti?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskon, että jo normaali peruskoulun kemian oppimäärän sisäistänyt ymmärtää.
        Poliittisessa vastuussa. Kyseinen tietämys näyttää heikolta. Opittu on unohdettu.


        "markkinat"

        Virkamieskunnan tulisi estää.


        "markkinat"


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      siinä on pantu pukki kaalimaan vartijaksi, kokoomuslainen taistelee korruptiota vastaan, hah hah hoo.

      • Anonyymi

        Jokos miilu lämpiää


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe