Vähän mietityttää

Näitämietin

Yleislääkärit tuntuvat harvemmin olevan perillä kilppariasioissa. Niinpä vähän mietityttää nämä omat seikkani. Kilppari poistettu. Lääkitys heti leikkauksen jälkeen 100 microgrammaa joka päivä. Alettiin koko ajan vähentämään ja nyt kun TSH 0.63 ja T4V 14, niin lääkitys on viitenä päivänä 75 microgrammaa ja kahtena 100. Lääkäri tuntui olevan itsekkin vähän epävarma. Miten voi olla luottavainen lääkärinhitoon, jos lääkäri itsekkin tuntuu olevan vähän pihalla??

12

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hashimoto

      Todellakin vaikka kyseessä on sentään kansantauti (ainakin vajaatoiminta), jonka luulisi olevan helppo rasti. Mutta ehei, kun on kuulemma niin paljon kaikkea niin ei voi tietää - seliseli, kyllä väestössä runsaasti esintyvät sairaudet pitää tuntea hyvin sekä lisäksi pitää olla ammattimainen ja avoin asenne työhön!

      Aika erikoista vähentää lääkitystä jos kilppari poistettu. T4V on matalahko, mutta TSH aika hyvä. Ylipäänsä TSH ei niin olennainen, etenkään kun on lääkitys.

      • Näitämietin

        Juuri tuota mietinkin, että lääkäri on lääkäri. Eikös hänen pitäisi tietää näinkin yleisen sairauden hoidot! ?
        Ihmeen moni on kuitenkin ihan pihalla kilpirauhasasioissa. Yksi lääkäri ennenkuin struuma oltiin huomiotu, niin sanoi, ettei väsymys kuulu kilpirauhassairauksiin. Eikös tuo ole yksi tärkeimmistä kuitenkin.
        Tuosta TSH- arvosta lääkäri taas oli sitä mieltä, että se on näistä kahdesta se tärkein eli ei pitänyt tuota T4V niin mainittavana.
        Minulla oli tuo Tsh aiemmin 0.32 ja T4v 18. Nyt siis sitten vähennettiin lääkitystä. Mua huolettaa se, kun lääkäri mainitsi että jos lääkitys ei ole kohdillaan, niin voi aiheuttaa sydänvaivaa ym.
        Mulla on väsymys pahinta ja se, että tahtoisin jämähtää paikalleni. Haaveeni on, että saisin kaiket päivät löhötä peiton alla ja katsoa vain telkkua. Kaikki lähteminen jonnekki ihan ahdistaa. Aivan kuin olisin uppolaiska, vaikka en ole.


      • TSHarvauskeskukset

        Olemme samaa mieltä kansantautien tunnistuksesta ja hoidosta.

        Yli 10 vuotta tällä palstalla silloin tällöin on ollut viestejä, että mitattiin pelkkä TSH. Kokemuksesta sanon, että arvauskeskukset eivät suostu mittaamaan niin T3- kuin T4-hormoneitakaan, jos ei ala huutamaan tai uhkailemaan. "Vain TSH kertoo Thyroxin-tarpeen", arvauskeskukset väittävät kivenkovaa. Vain yksityiset osaavat kirjoittaa kaikki tarvittavat lähetteet. En pääse sairaanhoitopiirin hoitoon vajaatoiminnastani, koska se on "perusmuoto", ei esim. Wilsonin syndrooma.


    • säätämistä_kerrakseen

      Jos sinulla oli parempi olo silloin, kun t4v oli 18, on outoa että tyroksiinia piti vähentää. Minä en tiedä, miten tsh:n pitää olla silloin kun kilpirauhanen on poistettu, mutta yleensähän sen on hyvä olla tosi matala lääkityksellä. Itsellä vasta säädetään lievän vajaatoiminnan lääkitysannosta, ja onpa tämäkin vähän erikoista, kun nostetaan niin pikkupikkuannoksin, että tässähän taitaa mennä vuosi ennen kuin päästään normaaliin annokseen..

      • Näitämietin

        Ihmettelin lääkärille sitä, että niillä joilla on vielä oman kilpirauhasen toimintaa, niin heillä on isompi lääkemäärä ku mulla. Hän selitti sen niin, että jokaisen ihmisen elimistö käsittelee nuo lääkkeet erilailla.
        Mulla on menny nyt 4v tähän muunteluun. Välillä joku lääkemäärä on jonkin aikaa ollut sopiva ja sitten taas tulee häikkää. Oli ylitoiminnan oireita silloin kun tsh tippui 0.07.


    • ehkävoisikokeilla

      Mitä jos ottaisit tyroksiinia sen verran kuin otit silloin, kun T4v oli 18? Sittenhän tiedät, johtuuko väsymys kilpparista vai muusta?

      • Näitämietin

        No ihmettelin lääkärille tuota jatkuvaa vähentämistä. Sitten se sanoi, että voinhan mä ottaa sen saman ku ennenkin jos haluan, mutta myönnyin sitten hänen päätökseensä. Kontrolli on tammikuussa niin sitten näkee mihin suuntaan menee. En itse viitti nyt enää muuttaa, kun tuo määrä on sovittu.
        Oikeastaan voi sanoa, että kilpparin poiston jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä. Jos ei olisi ollut pakko leikata pois suuren koon takia, niin en olis luopunu kilpparista.


    • säätämistä_kerrakseen

      Minua väsyttää myös niin että tekee mieli vain makoilla sängyssä. Odotan vain, että viikot kuluvat ja otetaan verikoe ja annosta lisätään. Tuntuu, että menee aika hukkaan odotellessa, kun mitään ei jaksa/huvita tehdä. Minulla lääkityksen alun pirteys menikin nopeasti ohi. Outoa, että sinulla vähennettiin vielä vaikka olit väsynyt. Mutta koitetaan jaksella, ehkä se tästä vielä korjaantuu.

      • Näitämietin

        Kiva kuulla, että on kohtalontovereita. On se jännä, että aluksi se lääkemäärä tuntuu sopivalta, mutta sitten ykskaks vaikutus lakkaa.
        Ei auta kuin olla kärsivällinen. Tsempit meille.


    • Kärsinyt

      Oma kokemukseni on, että suhtaudun aina varauksella ja otan itse selvää onko mahdollista olla kuten väitetään. En muuten mutta elää kauemmin ja kivuttomammin.

    • tuttu_juttu

      Tanskalainen Michelsson on julkaissut tutkimuksen, jossa todetaan alkuvaikutuksen ohimenevyys jopa niin että olo huononee lääkitsemättömään verrattuna.

      Tähän on eräs selitys että kilppari laiskistuu ulkoisesta tyroksiinista, jolloin jää pois maksassa muuntumista stimuloiva kilpparin suoraan tuottama T3 (20% kilpparin koko tuotannosta),

      • Näitämietin

        No mites jos ei ole enää sitä omaa kilpparia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe