Kukaan kokeillut uutta Aimovigiä

MissBigottywich

Onko kukaan raaskinut kokeilla uutta pistettävää biologista estolääkettä, Aimovigiä? Mulla oli viime viikolla neljä migreeniä ja olen täysin kypsynyt tähän pottumaiseen tautiin. Lähes 600€ hinta vaan hirvittää...käyttökokemuksia onko kellään?

34

11508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei, mulla oli viimeiset pari kolme vuotta noin 240 särkypäivää vuodessa. Aloitin Aimovigin 7 viikkoa sitten ja kaksi särkypäivää ollut sen jälkeen, sain ts. uuden elämän. Nimim. Kiitollinen

      • Anonyymi

        Onpa sulla ollu hurja määrä migreenipäiviä / vuosi 😮
        Mulla oli n.150 pv / v. Ja nyt, Aimovigin jälkeen suunnilleen sama tilanne ku sulla: migreenipäiviä 1-2 pv/kk = uusi elämä!! Ihan huikeeta!


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Onnittelut! Olen iloinen puolestasi! Meinaan myös hankkia, nyt kun tuli Kela- korvattavuus. Pistätkö itse, onko vaikeaa? Sivuvaikutuksia?

    • Anonyymi

      Sama tahti jatkunut eli ei kohtauksia käytännössä ollenkaan. Ainoastaan hyvin raskaan fyysisen suorituksen jälkeen saan päänsäryn.
      Pistäminen on helppoa ja kivutonta, koska lääkeaine ei juuri kirvele.
      Liekö Aimovigistä johtunut, mutta ensimmäiset 6 viikkoa oli lievää pahoinvointia, joka onneksi loppui.

    • Anonyymi

      No niin, nyt olen pistänyt ekat, pistin reisiin. Se sujui hyvin. Ei sivuvaikutuksia. Ei ole kyllä vielä auttanut, viime viikolla kolme kohtausta. Sinulla vissiin alkoi heti tehota, toivottavasti mullakin ajan kanssa. Toiveet on korkealla.

    • Anonyymi

      huhtikuusa aloittanut hoidot. huhtikuusa 7 kertaa migreeniä. toukokuusa 4,kesäkuu ei yhtään,heinäkuu 5 kertaa, elokuu 11. et eipä tämä ihan putkeen mene. elokuuhun asti pistettiin vatsaan,nyt kokeiltiin olkapäähän.

    • Anonyymi

      Hei! No mulla oli 7 elokuussa, mutten anna periksi. Ystävä, huomasin ohjeista että pistopaikkaa pitää vaihtaa joka kerta. Eli pyöritä vuorotellen reidet ( mulla määrätty 140 Mg eli kaksi kynää kerralla ) vatsa ja olkapäät. Ei saisi pistää raskausarpiin, mutta minkäs teet kun niitä on maha täynnä😬

    • Anonyymi

      Olen käyttänyt huhtikuusta kaksi pistosta kerrallaan. Vaihtelen reisiä. Muualle en ole pistänyt. Ennen migreeniä 20 pvää/kuussa, nyt 5-7. Sivuvaikutuksia ei ole ollut. Seuraan särkypäiviä. Neurologin tapasin muutaman kuukauden Käytön jälkeen jälkeen, jolloin raportoin sivuoireista ja tehosta. Olin käyttänyt tätä ennen kaikki esto-ja triptaanilääkkeet ym.hoidot. Myös botoxin.

    • Anonyymi

      Mihinköhän käyttämättömät avaamattomat aimovig paketit olisi järkevin hävittää. Pakettia ei ole edes avattu. Apteekkiin toki saa viedä mutta siellä ne tuhotaan. 🤔
      Harmi heittää noinkin kallis lääke pois. Syy miksi en itse käytä on ettei löydy tehoa ja ostettu kerralla enemmän kuin kuukauden annos.

    • Anonyymi

      Minä olen käyttänyt nyt tätä puoli vuotta. Aiemmin, loppuaikoina jopa 21 migreenipäivää/kk. Ero entiseen aivan valtava, migreenipäiviä nyt kuukaudessa 3, 3, 3, 2, 2, 1 ja 1 ja nekin paljon lievempiä ja kestää vaan puolisen päivää. En ole tarvinnut täsmälääkkeitä enää lainkaan ja elämänlaatu on aivan toinen!!! Maksaa tietysti kaikkine yksityislääkärin palkkioineen ja lääkärinlausuntoineen paljon, mutta nyt jatkossa sitten lääkärinlausunnon saa kirjoittaa esim tk-lääkäri.

      • Anonyymi

        Niin ja lisäys, ettei sivuvaikutuksia


    • Anonyymi

      Mulla on Kelan B-lausunto vetämässä ja odottelen sitä kuin kuuta nousevaa. En siis ole vielä aloittanut lääkitystä. Te, joilla hyviä kokemuksia jo on kysyisin, että miten päänsärkyoireiden lisäksi lääke on vaikuttanut muihin liitännäisoireisiin? Itseäni vaivaa päänsäryn lisäksi vähintään yhtä paljon, vatsa- ja selkäoireet, väsymys, lihaskramppaus, puutumiset etc. (karmean pitkä lista vaivoja).

      • Anonyymi

        Vastannapa itse itselleni kun ei teistä muista ollut kommentoijiksi😆
        Sain Kelan B-lausunnon. Nyt reilu 1kk käyttökokemusta takana (70mg). Lyhyesti: puhtaasti päänsärkyyn liittyen migreenipäivät ovat puolittuneet tai laskeneet jopa kolmasosaan. Triptaanien käyttö vähentynyt samassa suhteessa. Luultavasti tulen jatkamaan kahden piikin annostuksella ensimmäisen neurologin konsultaation jälkeen. Lumevaikutukseen en usko sillä aiemmin mikään kolmesta perinteisestä estolääkeryhmästä / -kokeilusta ei tuonut minulle mitään vastetta.

        Mitä tulee liitännäisoireisiin (väsymys, naaman puutuminen, ruokahalun kasvu, lihasjäykkyys, selkäkipu, puheentuoton vaikeus jne jne), jotka ilmenevät aina migreenin yhteydessä ovat nekin hieman hellittänieet, mutta eivät missään tapauksessa poistuneet.

        Lopputulemana on siis se, että migreenipäiviä (joko lievänä päänsärkynä tai ainoastaan liitännäisoireiluna) on edelleen, mutta kaikki vaivat ovat monta kertaluokaa siedettävämpiä kun ennen lääkitystä. 70mg annoksella ei kuitenkaan Aimovigin osalta täydellisestä ihmelääkkeestä voida odotusarvollisesti puhua.


    • Anonyymi

      Mulla tosiaan menee krooniseen migreeniin, joka on joka päivä ollut viimeiset viisi vuotta tuo 140mg.

      70mg ei auttanut yhtään ja nyt toivon todella, että tästä jotain apua olisi.

      Olisi kiva kuulla täällä kokemuksia lisää ja kuulumisia aiemmilta:) jaksamista!

    • Anonyymi

      Mulla alkoi Aimovig tehotavasta 10 kk käytön jälkeen ja 140 Mg: lla. Älkää antako liian aikaisin periksi! Ennen mulla oli 3 kohtausta viikossa, nyt 3-5/ kk! Olen kovin tyytyväinen . Olo ei ole sataprosenttinen, mutta en valita. Lasken migreenit sen mukaan, jos olen joutunut ottamaan täsmälääkkeen. Ihan kivantuntuisiakin päiviä on ja olen pystynyt aloittamaan uusia harrastuksia ja ennen kaikkea, musta on tullut jälleen, viidentoista painajaismaisen vuoden jälkeen oma, iloinen, vitsikäs itseni. Energiaa on tullut paljon takaisin. Töissäkään en pystynyt kohtauksilta enää olemaan, mutteivät loppuneet kotona ollessakaan. Työkyvyttömyyseläkkeelle ei tietenkään päässyt.
      Ennen eivät ibuprofeenit auttaneet, nykyään auttaa usein. Siihen otan samaan parasetamolia myös. Niska on helposti kipeä. Olen myös rukoillut parantumista vuosikaudet. Uskon, että olen saanut siitä parhaan avun. Jaksamista kaikille kohtalotovereille! Et ole yksin.

      • Anonyymi

        Kiitos tuosta voimaannuttavasta viestistä!

        Itse olen saanut eläkkeen juurikin migreenin takia.


      • Anonyymi

        Miten se on mahdollista, että kela antaa yrittää 10 kk , että vaste tulee?

        Mulla kela hylkäsi korvattavuuden 3kk jälkeen, kun lääke ei tuottanut siinä ajassa toivottua tulosta.


    • Anonyymi

      Varmaan siksi , kun ne selvästi vähenivät kuitenkin. Joskus kun oli neljä- viisikin kohtausta pahimmillaan. Normi viikko oli kolme. Mutta yhtäkkiä putosi vielä paljon paremmaksi. Samoja asioita täytyy kyllä vielä varoa: auringonvaloa, alkoholi jäi tietysti jo ajat sitten pois, stressiä, liikaa hälinää, valvomista, verensokerin putoamista jne.
      Mutta noiden varomiseen on jo niin tottunut, ettei muusta elämästä tiedä.

      • Anonyymi

        Toi on kyllä niin totta, et varoa täytyy kaikkea.. ja miten tätä voi olla stressaamatta?

        Nyt on 60 päivää migreeniputkea takana.. sit voi olla neljä siedettävää päivää ja helvetti alkaa taas.


    • Anonyymi

      Mulla ois näitä muutama käyttämätön, päiväystä ens vuoteen kun en itse pystykään käyttämään.

    • Anonyymi

      Aimovig on ollut nyt käytössä 4kk. Yhtään ainoaa migreenikohtausta ei ole ollut käytön aikana. Aiemmin kohtaukset veivät sairaalaan asti eikä edes suoneen laitettu färkkiläntippa auttanut.

      Aimovigiä ennen kokeiltiin neljää estolääkettä kohtauslääkkeet ym.

      Olen vihdoin saanut elämäni takaisin eikä se ole enää maanpäällistä helvettiä.
      Aurinkolaseja täytyy pitää edelleen kirkkaalla säällä, mutta se on pieni juttu verrattuna siihen kun en aiemmin päässyt ulos ollenkaan jos ei ollut pimeää.

    • Anonyymi

      MOi onko teillä jotka ootte käyttäneet aimovigia tullu niveliin kipuja?

      • Anonyymi

        Ei, mutta vatsa kovalla. Siskolla tulee täsmäkääkkeistä nivelkipuja kyllä.


    • Anonyymi

      Itselle aimovig on periaattessa se viimeinen apukeino kun kaikki muut on jo kokeiltu. Nyt joutuu elämään todella tarkasti ja säännöllisesti, esim. liikunta, ruokavalio, mahdollinen työssäkäynti on kaikki pakko olla balanssissa, muuten tulee jatkuvasti uusia kohtauksia. Tuntuu ettei monet edes ymmärrä miten vaikeasta sairaudesta tässä pahimmillaan on kyse. Onneksi terveyskeskuksessa saan aina uusittua migreenilääkkeet sadan kappalein kun ei muukaan auta, tiedän kyllä ettei näin voi loputtomiin jatkaa. Onneksi aimovigistä on kuultu lähes pelkästään positiivista tulosta ja on suorastaan ihme, että noin kallis mutta toimiva lääke on saatu kehitettyä.

      • Anonyymi

        Usein näin pahassa migreenissä kuin sinulla, ja minulla,. Ei ikävä kyllä Aimovigkaan ole mikään ihmeitä tekevä lääke. He hyötyvöt joilla auttaa muutenkin lääkkeet hyvin.. Mulla oli kuherrusvusi Aimovigin kanssa mutta jouduin vaihtamaan Ajovyn, siitä Emgalityyn ja takaisin Aimovigin.. Ei se enää auta juurikaan mutta minulle se alkoi aiheuttaa vatsan kamppailua ja kehon sätkyilyä varsinkin väsyneenä.. Eli joka ilta.. Öisinkin heräsin siihen että vatsa kouristaa.. Yleisten haittaoireiden joukossa on tuo "lihasten suoustelu" mikä on aika lievä kuva tästä. Jouduin siis lopettamaan Aimovigin ja luopumaan toivosta että voisin joskus elåå migreeni työntö elämää. Minulla Hemipleginen migreeni mikä on aika vaikea ssiraus


    • Anonyymi

      Minulla on tullut mahakipuja, suolistokipuja, ummetusta ja hirveät ilmavaivat. Joudun syömään erityylisiä suolen toiminnan lääkkeitä ja vatsalääkkeitä. Ei ole vielä pahemmin poistanut päänsärkyjä. Kuukautisten aikana paljon päänsärkyä edelleen.

      • Anonyymi

        hei,minkälaisia suolentoiminnan lääkkeitä sulla on käytössä,ja auttaako ne .mulla on kans ihan jäätäviä kouristuksia.


    • Anonyymi

      Käytin Aimovig hoitoa vuoden, ja tulokset huikeat, enää yksi migreeni kuukaudessa, mutta Kela lopetti korvattavuuden minulta, koska juuri tiettynä viikkona hoidon aloituksesta migreenimäärä ei ollut puolittunut. Se oli raivostuttavaa.
      Taas kärsin 15 migreeniä kuukaudessa. Yritän palata neurologin kanssa takaisin Aimovig hoidon pariin, ehkä anniskoko tuplattuna.

    • Anonyymi

      Onko kellään vaste tullut pitkän ajan jälkeen?

      • Anonyymi

        Enemmänkin sen teho ajan saatossa hiipuu


    • Anonyymi

      mä kerkesin käyttää aimovigia 3 vuotta,mutta aivan jäätävät mahakivut pakotti lopettamaan käytön.viime kesäkuu oli vika pistos.suoli-kramppeja tuli kävelyssä tai hieman raskaammassa töissä.mutta kun pääsi istumaan tai makuulle ne yleensä loppuivat heti tai pikkuhiljaa. tein 3-vuoro hommia eli tehdastöitä. vajaa 2 vuotta sitten työt loppu. viime keväänä aimoa ostaessani mietin pitäisikö kokeilla olla ilman aimoa kun rahaa ei ollut tuhlattavaksi ja muitakin menoja oli. suoli-krampit oli lisääntyneet joka päiväiseksi tuskaksi ja vaikka migreenejä ei montaa kk ollutkaan niin pani miettimään voinko olla ilman ja otan vain kohtaus-läkkeet. stressi alko olla vähentymään päin ja kipupäivät olivat 3-5 päivää kk. syöminen ja nukkuminen oli sitäsuntätä.viime kesänä kävin kolonosskopiasa koska olin 100 varma et mulla on syöpä suolessa,mitään ei kuulemma kuitenkaan löytynyt. suoli-kramppien kans on menty koko vuosi viime syksyn ollessa pahinta aikaa mutta sitten se helpotti jonkun verran syötyäni metsämarjoja.talvi meni jotenkuten,mutta aina lenkkeillessäni kivut tulivat loppulenkin aikana. nyt viikko sitten alkoi taas ihan jäätävät kivut ja marjoja olen kaivanut pakasteesta ihan joka päiväiseksi syötäväksi,mutta helpotusta ei vielä ole tullut.mietinki että tipahdin ojasta allikkoon ton aimovigin takia.

    • Anonyymi

      Vanha juttu mutta kommentoin!
      Aimovig ollut käytössä nyt nelisen vuotta. Aloitin 70mg ja siirryttiin parin kuukauden päästä 140mg. Pistän reiteen, vuoroin vasempaan ja vuoroin oikeaan. Migreeni vaivasi kroonisena lähes päivittäin pitkään, muista esto lääkkeistä sai aina pienen hetken vasteen joka kuitenkin katosi pian (esim. Beta salpaajat, verenpaine lääkkeet jne).
      Aimovigin täysi teho ei alkanut samantien itselläni, vaan jopa ensimmäinen vuoden ajan vaste parani ja parani joka piikin jälkee siten, että saan nykyään suunnilleen yhden kohtauksen kuukaudessa(paitsi kesällä muutaman koska liikaa triggereitä, valo, kosteus, kuumuus). Teho on säilynyt samana jo muutaman vuoden. Pistäminen jostain syystä sattuu itselläni aika paljon, mutta se ei onneksi kestä montaa sekuntia.
      Suosittelen todella kokeilemaan jos krooninen migreeni vaivaa, mutta kannustan ensin ainakin yrittämään päästä eroon mahdollisesta lääke päänsärystä ja olemaan hyvin kärsivällinen. Joillain ilmeisesti lääke alkaa tehota heti, mutta neurologi kyllä sanoi että suurimmaksi osaksi 1-3kk kestää vasteella tulla esiin. itselläni siis vaste alkoi näkyä parissa kuukaudessa selkeästi ja tosiaan parani kokonaisen vuoden ajan tasaisesti nykyiselle tasolleen.
      Hiton kallis lääke, mutta nykyään onneksi kela korvattava ja lääke katto tulee nopeasti täyteen. Täytyy säästää joka kuukausi rahaa että saa alkuvuodesta sen noin 600€ maksettua ennen kuin lääke katto täyttyy, mutta todella sen arvoista.

    • Anonyymi

      Joo mulla ollut käytössä, ja tehosi krooniseen migreeniin kyllä todella hyvin, enkä saanut sivuvaikutuksia. (Ainut sivuvaikutus oli, että yhdestä kohtaa lähti hiuket hetkeksi, mutta ne kasvoi jonkin ajan päästä takaisin. Tämä ei kuulemma aimovigin tunnettu sivuoire, mutta en muuhunkaan osannut yhdistää.)

      Nykyään en eää kärsi migreenistä enkä käytä siihen lääkkeitä. Täältä voit lukea mun koko tarinan: https://sinimalism.com/miten-paasta-eroon-kroonisesta-migreenista/

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe