Aihe

Ctrl-Alt-Delete

Turbo-Urpo1

Kun järjestelmä jumittuu, eikä vastaa mihinkään, voit yrittää soveltaa tätä ohjettaa koneen hallittuun uudelleen käynistämiseen, ennen kuin pakotat järjestelmän nurin pitämällä itse pintaisesti virtakytkintä pohjassa.

https://i.postimg.cc/sg7bB8tG/Valinta-006.png

5

<50

  Vastaukset

  • Yleensä joku ohjelma menee jumiin ja silloin kannattaa mennä konsoliin, esim ctrl+alt+f2. Tappaa sitten jumiohjelman sitä kautta. Takaisin työpöydälle ctrl+alt+f7.

   • Tähän lisään kummasteltavaa — nimittäin kun nyt kirjaudut johonkin noista virtuaalikosoleista, ja käynnistät siellä jonkin graafisen sovelluksen, vaikka Thunarin, se ei aukea siihen virtuaalikonsoliin jossa olet sillä hetkellä, mutta kun palaa virtuaalikonosoliin johon on käyttöjärjestelmäsi ylösajettu sinua ottaa vastaan äsken käynnistämäsi Thunar -tiedostoselain.


   • Turbo-Urpo1 kirjoitti:

    Tähän lisään kummasteltavaa — nimittäin kun nyt kirjaudut johonkin noista virtuaalikosoleista, ja käynnistät siellä jonkin graafisen sovelluksen, vaikka Thunarin, se ei aukea siihen virtuaalikonsoliin jossa olet sillä hetkellä, mutta kun palaa virtuaalikonosoliin johon on käyttöjärjestelmäsi ylösajettu sinua ottaa vastaan äsken käynnistämäsi Thunar -tiedostoselain.

    Ei tuossa mielestäni ole mitään kummaa. Eihän graafista ohjelmaa voi avata mustaan tekstiruutuun. Kai ne oletuksena aukeaa siihen ainoaan mahdolliseen?


  • Tässä joitain ohjeita:
   https://en.wikibooks.org/wiki/Linux_Guide/Freezes

   on hyvin monta tapaa lopettaa juuttunut ikkuna, jos näppäimet toimii.
   Ennen muinoin käyttämissäni työpöydissä Contr+All+Bacspece antoi kallonnäköisein kursorin ja kun sillä näpäytti haluttua ikkunaa ohjelma sammui ja sitten saattoi käynnistää ohjelman uudelleen.
   Valitettavasti vain kaikki muuttuu, eikä aina parempaan suuntaan.

  • Contr+All+Bacspece on n nykyään oletuksena poistettu käytöstä. Sen saa käyttöön, mutta vaatii xorg.conf tiedoston editointia. Koneeseen voi ottaa myös etäyhteyden ja sammuttaa viallinen ohjema sillä. ctrl+alt+f2 toimii yleensä. Vakaassa systeemissä X:n jumiutuminen harvinaista. ctrl+alt+f2 ja X:n alasajo kannattaa opetella - tarpeen kun päivittää näytönohjaimen ajurin tai X:n. Sitten taas X käyntiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   17341
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   644
   9819
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   5971
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2400