Okinawalla kuluu sokeria ja viljoja mitättömän vähän

RasvaistaMenoa

https://en.wikipedia.org/wiki/Okinawa_diet

Okinawalaisten sokerin kulutus on vain 30% ja viljatuotteiden kulutus vain 15 % siitä määrästä, minkä japanilaiset keskimäärin kuluttavat.

So. Okinawalla on perinteisesti kulutettu sokeria 70% vähemmän ja viljatuotteita 85 % vähemmän kuin muualla Japanissa.

https://nyaspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1196/annals.1396.037

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17986602

27

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv27

      Riisi on vilja ja sitä meni Okinawalla 1950 150 g päivässä ja muualla Japanissa 250 g päivässä. Okinawalla iso osa päivän kaloreista tuli bataatista (850 g päivässä) sokeria meni niin Okinawalla kuin muuallakinJapanissa olemattoman vähän.

      Okinawan perinteistä dieettinä on aika turhaa yrittää vääntää karppaukseksi kun energiasta tuli noin 80% hiilihydraateista.

      • RasvaistaMenoa

        Riisiä ja viljaa ei mennyt Okinawalla 150 grammaa päivässä vuonna 1950, sensijaan lihaa ja kasviksia on mennyt vuosikymmenet (1990-luvulle asti) yhteensä 180 grammaa päivässä.

        Okinawan perinteisessä dieetistä energia ei siis tullut 80 % hiilihydraateista vaan pääosin proteiinista ja rasvasta.

        Johan nämä asiat on sinulle puolueettomien tutkimuksin ja lähdeviittein tehty tiedoksi, joten kannattaako trollaus ja pään hakkaaminen kiviseinään?


    • Rasvaton_ruokavalio

      Okinawalaisten ruokavalio verrattuna muihin 1950-luvun japanilaisiin osoittaa, että Okinawalaiset kuluttivat vähemmän kaloreita (1785 vs. 2068), vähemmän monityydyttymättömiä rasvoja (4,8% kaloreista ja 8%), ... huomattavasti vähemmän kalaa (15 g vs. 62 g), huomattavasti vähemmän lihaa ja siipikarjaa (3 g vs. 11 g), vähemmän munia (1 g vs. 7 g), vähemmän maitoa (<1 g vs. 8 g)

      • RasvaistaMenoa

        Lihaa ( kalaa) ja kasviksia on mennyt vuosikymmenet (1990-luvulle asti) yhteensä 180 grammaa päivässä.

        Kaikki lähteet eivät allekirjoita sitä, että kalorien määrä olisi pienempi kuin muualla Japanissa, mutta jos niin on, se selittyy hiilihydraattikuorman pienuudella.

        Laardi eli sianrasva on tärkein rasva, samoin seesamöljy.

        Oleellista siis on, että Okinawalla on perinteisesti kulutettu sokeria 70% vähemmän ja viljatuotteita 85 % vähemmän kuin muualla Japanissa.

        PS On turha monistaa tänne lähteistämätöntä tietoa, joka tapauksessasi on väärää tietoa.


      • hpv27
        RasvaistaMenoa kirjoitti:

        Lihaa ( kalaa) ja kasviksia on mennyt vuosikymmenet (1990-luvulle asti) yhteensä 180 grammaa päivässä.

        Kaikki lähteet eivät allekirjoita sitä, että kalorien määrä olisi pienempi kuin muualla Japanissa, mutta jos niin on, se selittyy hiilihydraattikuorman pienuudella.

        Laardi eli sianrasva on tärkein rasva, samoin seesamöljy.

        Oleellista siis on, että Okinawalla on perinteisesti kulutettu sokeria 70% vähemmän ja viljatuotteita 85 % vähemmän kuin muualla Japanissa.

        PS On turha monistaa tänne lähteistämätöntä tietoa, joka tapauksessasi on väärää tietoa.

        Lue vaikka se Wikipedian artikkeli. 1988 dieetti oli jo muuttunut radikaalisti. Tässä lisälukemista 'History and characteristics of Okinawan longevity food' 1919 rasvaa meni peräti 5 g per päivä. 93% ruuan kaloreista tuli bataatista ja hiilihydraattia meni yli puoli kiloa päivässä.


      • hpv27
        RasvaistaMenoa kirjoitti:

        Lihaa ( kalaa) ja kasviksia on mennyt vuosikymmenet (1990-luvulle asti) yhteensä 180 grammaa päivässä.

        Kaikki lähteet eivät allekirjoita sitä, että kalorien määrä olisi pienempi kuin muualla Japanissa, mutta jos niin on, se selittyy hiilihydraattikuorman pienuudella.

        Laardi eli sianrasva on tärkein rasva, samoin seesamöljy.

        Oleellista siis on, että Okinawalla on perinteisesti kulutettu sokeria 70% vähemmän ja viljatuotteita 85 % vähemmän kuin muualla Japanissa.

        PS On turha monistaa tänne lähteistämätöntä tietoa, joka tapauksessasi on väärää tietoa.

        Ja tässä mitä lihan, rasvan, sokerin ja muiden huonojen hiilihydraattien lisääntynyt käyttö teki terveydelle 'Love of U.S. food shortening Okinawans' lives / Life expectancy among islands' young men takes a big dive'.

        Pistäpä joku artikkeli Okinawalta, joka käsittelee sikäläistä dieettinä 1950 ja jonka mukaan siellä syötiin paljon lihaa ja rasvaa.


      • RasvaistaMenoa
        hpv27 kirjoitti:

        Lue vaikka se Wikipedian artikkeli. 1988 dieetti oli jo muuttunut radikaalisti. Tässä lisälukemista 'History and characteristics of Okinawan longevity food' 1919 rasvaa meni peräti 5 g per päivä. 93% ruuan kaloreista tuli bataatista ja hiilihydraattia meni yli puoli kiloa päivässä.

        Johan sinulle linkattiin tutkimus joka asettaa trollauksesi kyseenalaiseen valoon.

        Linkatun tutkimuksen mukaan okinawalaiset ovat kuluttaneet yhteensä 180 grammaa lihaa ja kasiviksia per päivä 1990 luvulle asti.

        Prosentuaalisesti makroravinteiden suhteita lienee mahdotonta punnita ainakaan prosentin tarkkuudella, joten kellojen pitäisi soida tässä kohdin jokaisen pääkopassa.

        Itsekin voit päätellä, että tutkijat ovat eri mieltä kanssasi (mikäli ymmärrät englantia riittävän hyvin).


      • Ylläpidon_trollille
        RasvaistaMenoa kirjoitti:

        Johan sinulle linkattiin tutkimus joka asettaa trollauksesi kyseenalaiseen valoon.

        Linkatun tutkimuksen mukaan okinawalaiset ovat kuluttaneet yhteensä 180 grammaa lihaa ja kasiviksia per päivä 1990 luvulle asti.

        Prosentuaalisesti makroravinteiden suhteita lienee mahdotonta punnita ainakaan prosentin tarkkuudella, joten kellojen pitäisi soida tässä kohdin jokaisen pääkopassa.

        Itsekin voit päätellä, että tutkijat ovat eri mieltä kanssasi (mikäli ymmärrät englantia riittävän hyvin).

        Linkkejä dieetin sisällöstä löytyy vaikka kuinka:

        https://nourishedkitchen.com/hara-hachi-bu/
        https://nyaspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1196/annals.1396.037
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17986602.


      • hpv27

        Viimeinen linkki käsittelee kalorirajoitusta ja sen merkitystä pitkäikäisyydelle.
        Toiseksi viimeinen on sama.
        Ensimmäinen on matkakertomus, joka sijoittunee jonnekin 1980-luvulle tms.. eikä sen tekijä tiedä perinteisestä okinawan dieetistä.

        Pistetään Vaihteeksi tieteellinen artikkeli: 'Healthy aging diets other than the Mediterranean: A Focus on the Okinawan Diet'. Perinteisessä okinawan dieetissä 85E% hiilihydraateista ja 6E% rasvasta ja 2E% tyydyttyneestä rasvasta. Luvut löytyvät kokonaisesta artikkelista ensimmäisestä taulukosta.


      • RasvaistaMenoa
        hpv27 kirjoitti:

        Viimeinen linkki käsittelee kalorirajoitusta ja sen merkitystä pitkäikäisyydelle.
        Toiseksi viimeinen on sama.
        Ensimmäinen on matkakertomus, joka sijoittunee jonnekin 1980-luvulle tms.. eikä sen tekijä tiedä perinteisestä okinawan dieetistä.

        Pistetään Vaihteeksi tieteellinen artikkeli: 'Healthy aging diets other than the Mediterranean: A Focus on the Okinawan Diet'. Perinteisessä okinawan dieetissä 85E% hiilihydraateista ja 6E% rasvasta ja 2E% tyydyttyneestä rasvasta. Luvut löytyvät kokonaisesta artikkelista ensimmäisestä taulukosta.

        Konkreettisia esimerkkejä dieetin sisällöstä löytyy vaikka kuinka.

        Ensimmäistä lukuunottamatta linkit ovat tietellisiä artikkeleita. Sinä viittaat vain Wilcoxiin, jonka prosenttien tueksi ei löydy muita julkaisuja. Wilcox jaottelee paradoksaalisesti "perinteisen dietin" ja "vanhaksi elävien dieetin" erikseen ja jo näissä on huomattava poikkeama hiilihydraattien määrissä. Wilcox saattaa sekoittaa käsittämättään vanhaa ja uutta ruokatottumusta Okinawalla.

        https://nourishedkitchen.com/hara-hachi-bu/
        https://nyaspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1196/annals.1396.037
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17986602.

        On vaarallista mennä arvioimaan makroravinteiden suhteita prosentin tarkkuudella. Paljon todellisemman kuvan saa kun selostetaan mitä tarkalleen on perinteisesti syöty:

        https://www.japantimes.co.jp/life/2015/12/12/lifestyle/food-thought-traditional-okinawan-diet-may-help-prolong-life/#.XCJnfFUzZhE


      • hpv27

        Tämän on siitä Wikipedian artikkelista, jolla tämä ketju aloitettiin. Hassua ettei ketjun aloittaja ole viitsinyt lukea omaa viitettään. Ilmeisen yleistä karppaus piireissä.


      • RasvaistaMenoa
        hpv27 kirjoitti:

        Tämän on siitä Wikipedian artikkelista, jolla tämä ketju aloitettiin. Hassua ettei ketjun aloittaja ole viitsinyt lukea omaa viitettään. Ilmeisen yleistä karppaus piireissä.

        Ei kukaan ole niin hölmö, että ottaa yhden ainoa tutkimuksen lähteekseen ja yrittää selittää sillä koko Okinawa -ilmiön.

        Realiteetti on, että 1988 Okinawalla kulutettiin edelleen 90 grammaa lihaa / kalaa ja kasviksia per päivä eli tässä kohdin Wilcox on epäilemättä tulkinnut dataa väärin. Kenties tämä on tapahtunut jonkun kaltaisesi tilauksesta.

        Jos hän olisi tulkinnut oikein, muut tukimukset komppaisivat hänen väitettään lihan minimaalisesta kulutuksesta, vaan eivät komppaa

        Opettele tutkimaan kokonaisuuksia ennenkuin teet synteesin.


    • hpv27

      Näinpä. Ruoka valmistettiin höyryttämällä tai hauduttamalla ja rasvaa meni alle 5E%. Karppaajat sitten yrittävät saada dieetin näyttämään karppauksella kun siellä käytettiin 'muita viljoja' vähemmän kuin muualla Japanissa.

      Dieetti siis perustui bataatille, riisille (täysjyvää?), runsaille kasviksille ja hyvin pieneen määrään lihaa ja kalaa. Aivan päinvastainen dieetti kuin sianrasvakarppaus siis.

      • Kuinsuomalaiset

        heh. Melkein kuin suomalaisten syöminen 1900 luvun alussa. Juureksia (lanttua), perunaa, täysjyväleipää. Pieniä määriä kalaa ja sianlihaa. Lihasyönnillä ei juurikaan pröystäilty. Ruoka oli keittoperusteista ja puuroja. Sillä systeemillä suomalaisten elinajanodote 45 vuotta osapuillensa.


      • korvapuusti
        Kuinsuomalaiset kirjoitti:

        heh. Melkein kuin suomalaisten syöminen 1900 luvun alussa. Juureksia (lanttua), perunaa, täysjyväleipää. Pieniä määriä kalaa ja sianlihaa. Lihasyönnillä ei juurikaan pröystäilty. Ruoka oli keittoperusteista ja puuroja. Sillä systeemillä suomalaisten elinajanodote 45 vuotta osapuillensa.

        Taudit tappoivat, oli kaikenlaisia kulkutauteja... Onneksi lääketiede on kehittynyt, ja rokotusten ja antibiootin ansiosta monet tappavat taudit on saatu kitkettyä. Nyt onkin sitten ihmisillä aikaa keskittää huomionsa kaikenlaiseen ruokahysteriaan, kun on millä mällätä, kauppojen hyllyt notkuvat, on mistä valita... Nyt voi tehdä siitäkin itselleen lähes taudin kaltaisen ongelman.


      • hpv27
        Kuinsuomalaiset kirjoitti:

        heh. Melkein kuin suomalaisten syöminen 1900 luvun alussa. Juureksia (lanttua), perunaa, täysjyväleipää. Pieniä määriä kalaa ja sianlihaa. Lihasyönnillä ei juurikaan pröystäilty. Ruoka oli keittoperusteista ja puuroja. Sillä systeemillä suomalaisten elinajanodote 45 vuotta osapuillensa.

        Kannattaa ottaa huomioon lapsikuolleisuus ja onnettomuudet. Kalaa meillä kyllä syötiin kohtuullisen paljon samoin kuin maitotuotteita. Maanpäällisiä kasviksia ei juurikaan syöty.

        Suomalaisten eliniänodote on kasvanut liki puoli vuotta per vuosi vuoden 1970 jälkeen. Merkittävinä tekijöinä voin vaihto kasviöljyihin, suolan ja tupakoinnin väheneminen, kasvisten syönnin lisääntyminen ja lääketieteen kehittyminen.

        Suomen ravitsemussuositukset saivat alkunsa kun Suomessa oli 1960-luvun lopussa maailman suurin sydäntautikuolleisuus. Oppia haettiin lähinnä välimeren dieetistä (täysjyväviljaa, palkokasveja, kasviksia, hedelmiä ja vähän lihaa ja eläinrasvaa) koska sielläkin elettiin pitkään ja dieetti oli helppo sovittaa meikäläisiin oloihin. Tuossa myös onnistuttiin poikkeuksellisen hyvin kun eliniänodote nousi kolmanneksella. Okinawalla on sitten menty toiseen suuntaan kun ruokavalioon on tullut enemmän lihaa, rasvaa ja puhdistettuja hiilihydraatteja.


      • hpv27
        korvapuusti kirjoitti:

        Taudit tappoivat, oli kaikenlaisia kulkutauteja... Onneksi lääketiede on kehittynyt, ja rokotusten ja antibiootin ansiosta monet tappavat taudit on saatu kitkettyä. Nyt onkin sitten ihmisillä aikaa keskittää huomionsa kaikenlaiseen ruokahysteriaan, kun on millä mällätä, kauppojen hyllyt notkuvat, on mistä valita... Nyt voi tehdä siitäkin itselleen lähes taudin kaltaisen ongelman.

        Kyseessä onkin sairaus nimeltään ortoreksia eli pakonmukainen tapa syödä terveellisesti. Sianrasvakarppaus ei ole terveellistä mutta lahkolaiset kuvittelevat sen olevan terveellistä ja muiden dieettien olevan epäterveellisiä.


      • korvapuusti
        hpv27 kirjoitti:

        Kyseessä onkin sairaus nimeltään ortoreksia eli pakonmukainen tapa syödä terveellisesti. Sianrasvakarppaus ei ole terveellistä mutta lahkolaiset kuvittelevat sen olevan terveellistä ja muiden dieettien olevan epäterveellisiä.

        Tarkoitin karppaustakin, ja ylipäänsä kaikkea tiukkapipoista, hysteeristä ruoka-aineitten rajoittamista, jos siihen ei ole mitään allergiasta tai sairaudesta johtuvaa syytä. Sama koskee hysteeristä rokotus- ja lääkevastaisuutta. Nykyään kun hoitoa eri sairauksiin on tarjolla, joku kehittää siitäkin ongelman ja vieläpä kaupallistaa tämän.


      • hpv27
        korvapuusti kirjoitti:

        Tarkoitin karppaustakin, ja ylipäänsä kaikkea tiukkapipoista, hysteeristä ruoka-aineitten rajoittamista, jos siihen ei ole mitään allergiasta tai sairaudesta johtuvaa syytä. Sama koskee hysteeristä rokotus- ja lääkevastaisuutta. Nykyään kun hoitoa eri sairauksiin on tarjolla, joku kehittää siitäkin ongelman ja vieläpä kaupallistaa tämän.

        Joo, tuo on eräs ortoreksia muoto eli hyvin tiukkapipoisesti uskotaan johonkin dieettien.


    • hpv27

      Okinawalaiset tosissaan rakastavat nykyään laardia. Sen vuoksi Okinawalaiset ovat nykyään lihavia ja eliniänodote on laskenut. Suomessahan on käynyt päin vastoin kun voi on vaihtunut pitkälti kasviöljyihin. Suomalaiset ovat kyllä lihavia, olisikohan sillä mitään tekemistä asian kanssa että syömme maailmassa kolmanneksi eniten rasvaa eli 37E%.

      • RasvaistaMenoa

        Lopeta jo trollaus.

        Okinawalaiset ovat PERINTEISESTI käyttäneet laardia ruokansa paistamiseen ja maustamiseen ja ruokavalio muuttui ja elinajanodote laski vasta 1990-luvulla kun (ilmeisesti) jalostetut hiilihydraatit korvasivat ruoan kasvikset.


      • hpv27
        RasvaistaMenoa kirjoitti:

        Lopeta jo trollaus.

        Okinawalaiset ovat PERINTEISESTI käyttäneet laardia ruokansa paistamiseen ja maustamiseen ja ruokavalio muuttui ja elinajanodote laski vasta 1990-luvulla kun (ilmeisesti) jalostetut hiilihydraatit korvasivat ruoan kasvikset.

        Kukakohan täällä trollaa? Olet aloittanut ainakin 5 ketjua samasta aiheesta ja pistänyt samoja linkkejä etkä ole ilmeisesti lukenut edes tuota Wikipedian artikkelia jossa todetaan perinteisestä okinawan dieetistä että dieetti sisälsi erittäin vähän kalaa ja että sianliha oli erittäin arvostettua mutta sitä syötiin harvoin. Eli jos nyt lukisit sen Wikipedian artikkelin. Toisaalta ei Heikkiläkään lue linkkejään. Ei kai ole tarkoitus vetää huomiota pois noista Heikkilä-ketjuista?


      • RasvaistaMenoa
        hpv27 kirjoitti:

        Kukakohan täällä trollaa? Olet aloittanut ainakin 5 ketjua samasta aiheesta ja pistänyt samoja linkkejä etkä ole ilmeisesti lukenut edes tuota Wikipedian artikkelia jossa todetaan perinteisestä okinawan dieetistä että dieetti sisälsi erittäin vähän kalaa ja että sianliha oli erittäin arvostettua mutta sitä syötiin harvoin. Eli jos nyt lukisit sen Wikipedian artikkelin. Toisaalta ei Heikkiläkään lue linkkejään. Ei kai ole tarkoitus vetää huomiota pois noista Heikkilä-ketjuista?

        Sinä trollaat täällä.

        Wikipedian maininta lihansyönnistä on siitä yhdestä ja samasta Wilcoxin tutkimuksesta, eikä muut siltäkään osin komppaa Wilcoxia.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18924533

        Olen jo moneen otteeseen sinulle kertonut, että tutkimustieto kertoo Okinawalla syödyn ennen vuotta 1988 keskimäärin 90 grammaa lihaa / kalaa päivittäin.

        Tämä ei mene perille koska et halua sen menevän perille, eikä tehtäväsi täällä ole ylipäätään keskustella rakentavasti vaan häiriköidä porukkaa joka ei ole kanssasi samaa mieltä.

        Oletko ylläpitäjä vai miksi vietät juhlapäivää trollaamalla palstalla jonne et selvästikään kuulu?

        Tulen aloittamaan vielä 50 ketjua samasta aiheesta joten voit suosiolla siirtyä takavasemmalle.


      • hpv27
        RasvaistaMenoa kirjoitti:

        Sinä trollaat täällä.

        Wikipedian maininta lihansyönnistä on siitä yhdestä ja samasta Wilcoxin tutkimuksesta, eikä muut siltäkään osin komppaa Wilcoxia.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18924533

        Olen jo moneen otteeseen sinulle kertonut, että tutkimustieto kertoo Okinawalla syödyn ennen vuotta 1988 keskimäärin 90 grammaa lihaa / kalaa päivittäin.

        Tämä ei mene perille koska et halua sen menevän perille, eikä tehtäväsi täällä ole ylipäätään keskustella rakentavasti vaan häiriköidä porukkaa joka ei ole kanssasi samaa mieltä.

        Oletko ylläpitäjä vai miksi vietät juhlapäivää trollaamalla palstalla jonne et selvästikään kuulu?

        Tulen aloittamaan vielä 50 ketjua samasta aiheesta joten voit suosiolla siirtyä takavasemmalle.

        Siinä sinun artikkelissa ei sanota yhtään mitää tilanteesta ennen vuotta 1988. Miksi sitten viittaat Wikipedian artikkeliin jos se on mielestäsi epäluotettava?

        Tässä vertaisarvioitu tieteellinen artikkeli asiasta 'Healthy aging diets other than the Mediterranean: A Focus on the Okinawan Diet'.


      • RasvaistaMenoa
        hpv27 kirjoitti:

        Siinä sinun artikkelissa ei sanota yhtään mitää tilanteesta ennen vuotta 1988. Miksi sitten viittaat Wikipedian artikkeliin jos se on mielestäsi epäluotettava?

        Tässä vertaisarvioitu tieteellinen artikkeli asiasta 'Healthy aging diets other than the Mediterranean: A Focus on the Okinawan Diet'.

        Älä viitsi, trolli, näytellä täällä tyhmää.

        Sinulle on jo linkattu tutkimuksia ja artikkeleita, jotka kertovat juuri tilanteesta ennen vuotta 1988.

        Wilcoxin artikkeli on yhdenmukainen niiden kanssa viljan ja sokerin kulutuksen suhteen.

        Mutta kun luet Wilcoxia, huomioi ero hänen laatimansa Okinawan "perinteisen" ja "vanhaksi elävien" diettien hiilihydraattimäärässä. Lukijalle on päivänselvää, että Wilcoxin kehitelmät ovat kaikkea muuta kuin autenttisia.


      • hpv27
        RasvaistaMenoa kirjoitti:

        Älä viitsi, trolli, näytellä täällä tyhmää.

        Sinulle on jo linkattu tutkimuksia ja artikkeleita, jotka kertovat juuri tilanteesta ennen vuotta 1988.

        Wilcoxin artikkeli on yhdenmukainen niiden kanssa viljan ja sokerin kulutuksen suhteen.

        Mutta kun luet Wilcoxia, huomioi ero hänen laatimansa Okinawan "perinteisen" ja "vanhaksi elävien" diettien hiilihydraattimäärässä. Lukijalle on päivänselvää, että Wilcoxin kehitelmät ovat kaikkea muuta kuin autenttisia.

        Edelleenkään siinä artikkelissa si ei puhuta mitään tilanteesta ennen vuotta 1988 ja referoit Wikipedian artikkelia jossa todetaan Okinawan dieetin olleen erittäin vähärasvainen eikä lihaa juurikaan syöty.

        Konekäännettynä tuosta Wikipedian artikkelista 'Okinawan sianlihan kulutus per henkilö on vuosittain suurempi kuin Japanin keskiarvon. Esimerkiksi sianlihan kulutuksen määrä henkilöä kohti vuodessa Okinawassa vuonna 1979 oli 7,9 kg (17 lb), joka ylitti noin 50% Japanin kansallisesta keskiarvosta [6]. Sian jalat, korvat ja vatsa ovat terveitä päivittäisiä elintarvikkeita [7].'.

        Jos Wikipedia on mielestäsi epäluotettava niin miksi referoit sitä vai etkö ole lukenut ko. artikkelia?


      • terveyttäjapanista
        hpv27 kirjoitti:

        Edelleenkään siinä artikkelissa si ei puhuta mitään tilanteesta ennen vuotta 1988 ja referoit Wikipedian artikkelia jossa todetaan Okinawan dieetin olleen erittäin vähärasvainen eikä lihaa juurikaan syöty.

        Konekäännettynä tuosta Wikipedian artikkelista 'Okinawan sianlihan kulutus per henkilö on vuosittain suurempi kuin Japanin keskiarvon. Esimerkiksi sianlihan kulutuksen määrä henkilöä kohti vuodessa Okinawassa vuonna 1979 oli 7,9 kg (17 lb), joka ylitti noin 50% Japanin kansallisesta keskiarvosta [6]. Sian jalat, korvat ja vatsa ovat terveitä päivittäisiä elintarvikkeita [7].'.

        Jos Wikipedia on mielestäsi epäluotettava niin miksi referoit sitä vai etkö ole lukenut ko. artikkelia?

        Joku haluaa vain riidellä. Siis ketjun aloittaja. Okinawan perinteisellä ruokavaliolla ei ole yhtikäs mitään tekemistä karppaamisen kanssa, päinvastoin. Siellä ei mässäillä rasvalla, eikä millään muuallakaan! Joku yrittää nyt keksiä mitä tahansa puolustaakseen omaa ylenpalttista rasvansyöntiään :D


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      136
      3925
    2. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      85
      1925
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      1801
    4. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      54
      1422
    5. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      53
      1400
    6. Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.

      Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat
      Haapavesi
      131
      1337
    7. VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia

      Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu
      Maailman menoa
      98
      1292
    8. Nainen olet valoni pimeässä

      valaiset tietäni tietämättäsi ❤️
      Ikävä
      70
      1176
    9. Mitä toivot

      Tulevilta päiviltä?
      Ikävä
      69
      1043
    10. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      114
      1033
    Aihe