Poika osti isältä aikaa.

Ollaankos täällä hiukan kireitä, kun pakkastakin on jo eteläkärkeen asti?

Pieni poika osti isältä aikaa keräämillään viikkorahoilla. Kiireinen isä unohti kuinka tärkeää on yhteinen aika perheen kanssa, mutta poika herätti isän huomaamaan kaikkein tärkeimmän.
Pysähdytään kuuntelemaan läheisiämme ja ystäviämme edes jouluna.
Unohdetaan kiireet ja ahdistuneet ajatukset, on vapauttavaa kuulla ystävällisesti lausuttuja ajatuksia oman perheen sisälläkin. Moittia muistaa jokainen, mutta kiitoksen sana, esimerkiksi isältä sille pienelle pojalle joka oli koko pitkän vuoden kuullut isällä olevan kiire, en nyt jouda vastauksien saattelemana. Nyt voisi istua ja kuunnella mitä poika on saanut aikaan.
Vertaan tätä yhteisöä perheeseen jossa on monta jäsentä, läheisiä ja jo vieraantuneita, tai juuri perheyhteisöön liittyneitä. Voisimme ko pysähtyä kuuntelemaan mitä muilla on sanottavaa?
Ehkä se opettaisi paremmin sietämään toisiamme ja ohittamaan loukkaavat ilmaukset, tahattomatkin ilkeydet haavoittavat ja moni tuntee olevansa ylimääräinen jäsen jonka halutaan pysyvän sivussa kun yhteisö keskittyy omiin herkkuihinsa,

Ehkä sana tarkoittaa juuri sitä, ehkä opimme jotain toinen toiseltamme kun jaksamme luke mitä viestin kirjoittajalla on mielessä. Mies laittaa perunankeitinveteen suolaa, nainen sanoo, että se on turhaa, onko vai ei, molemmat kertovat omasta tavastansa, eivät siitä, että toinen on väärässä tapoinensa.
Huuliveikon sukset voidellaan kynttilällä, naapuri käyttää liisteriä ja molemmat ovat oikeassa, keli voi joskus olla väärä molempien voiteille.
Ei kun mukavia pakkaspiviä ja valkoisen lumen iloja. Ja sitä jouluiloa.

6

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aattoaamu

      Huuliveikko.
      Millainen aamu sinulla?
      Minä heräsin liian varhaisessa vaiheessa. Pakkasmittari näyttä 15 astetta vähemmän pakkasta kuin eilen.
      Millaista Joulua vietät?
      Oletko itse tuo isä?

      • Huuliveikko.ite

        aattoaamu.
        Minulla oli hyvä aamu. Pakkanenkin oli alempi kuin aatonaattona, kipitin kauppaan hakemaan puuromaidot. Olin tietysti keittänyt sekahedelmäsoppaa jäähtymään puolenpäivän puuron syötiä varten. Joulupuurolla on monta suuta niin eilenkin.
        Tavallinen joulunviettotapa riittää minulle, normaalia yksieloa kun puurot on syöty ja torttukahvit juotu.

        Olenko tuo isä, en onneksi ole. Tarina on liikkunut joa aiemminkin opetuksen sanana siitä, kuinka me ohitamme läheisemme olemalla yhä vähemmän läsnä.
        Läsnäolo on enemmän kuin se, että vanhemmat istuvat älypuhelin kädessä tai katsovat nettivideiota läppäriltä kun lapset kaipaisivat neuvoja tai vain lähellä oloa.
        Niin taitaa olla monien pariskuntienkin laita, toinen näpyttelee tekstareita ja toinen istuu tylsistyneenä kun ei saa vastauksia, ei toinen edes vilkaise häneen.

        Ostetaanko aikaa toisiltamme?
        Näetkö sinä minut, tai minä sinut.

        Jouluaamun rauhallisen hetken terveiset.
        Pakenen luontoon, liikunnalla tekemään tilaa joulupäiväni aterialle.


    • nimmariton

      Hyvää Tapaninpäivää.

      Kun olin lapsi meilläm olo tapana valjastaa hevonen kirkkoreen eteen ja ajaa isän veljen luo, poimimme heidät reen jalaksille ja sitten hepo humma kuljetti kyytiin päässeet isäni vanhempien talolle.
      Siellä me lapset isommasta pienimpään telmimme hangessa ja laskettelimme vesikelkalla mäkeä. Joskus oli jää melko lumeton ja silloin viritettiin purje lakanasta kelkan mottoriksi. Hyvin tuuli täyttä kelkkaa kuljettikin.

      Aloituksestasi tuli mieleen, kuinka vanhemmilla oli aikaa lapsille. Arkisin työt pitivät vanhemmat ja aikuiset niin tarkkaan työn touhussa valoisaan aikaan, että ei siinä lyhyenä iltahetkenä paljon tehty muuta kuin puhdetöitä, aikuiset ja lapset samassa pirtissä ja lapset saivat samalla oppia vanhempien esimerkkien kautta monia harrasteita ja käsitöiden tekemistä. Usein villojen karstaaminenkin oli iltapuuhaa ja monta iltaa rukki surisi meidänkin pirtissämme.

      Ihmettelen palstan joulukeskusteluja.
      Olit tehnyt ainoan aloituksen johon voi asiallisesti ottaa kantaa. Kiitos siitä, kun tuo Kekkosen kaipuu ja karhun pyykinpesut eivät herättäneet joulumieltäni.

      Mukavaa Tapaninpäivää meille ja teille, vaikka nyt en pääse rekiretkelle, en edes koiravaljakolla, mutta jos tuttavieni kuvia katselen netistä, heillä sitäkin iloa on tänäänkin.

      • kokeilu-mielellä

        Eikö kahvipirtti sentään ole sellainen, että voi ottaa kantaa ihan tavallisiin asioihin ? Menenkin siellä käymään ja kokeilen.


      • nimmariton
        kokeilu-mielellä kirjoitti:

        Eikö kahvipirtti sentään ole sellainen, että voi ottaa kantaa ihan tavallisiin asioihin ? Menenkin siellä käymään ja kokeilen.

        Joka menee se menee ja osaa mennä vanhallakin osoitteella, mutta melkoisen ilkeää tulla opettamaan missä saa kirjoittaa ja puhua ilman että joku poppoo on muodostunut ympärille.
        Kaikki eivät vain halua klikkiytyä yhden aatteen kannattajaksi.
        Hyvä ettei täällä ole pakko kirjoittaa sinne minne käsketään tai mitä määrätään muiden kirjoittajien taholta. Kaikkien ajatukset eivät liiku aina samalla tasolla, valitettavasti. En kuulu ryhmiin, en ole politikko eikä riitä meriitit parempaan. Lukeudun maan harmaaseen massaan, puolukanvarpujen tasolle.

        Joulun sanomaa etsin ja löysin lapsen ajatuksista itsenikin.


    • Olipa upeaa kerrontaa! Kiitos Huuliveikko!
      Aloituksesi,viestisi,kerrontasi antoi meille potkua tähän jämähtäneeseen seitsemänkymppisten palstaan!
      Minä tosin olen jo kahdeksankymppinen ja täysin "lähtevienkirjoissa" mutta koska toi lanttu vielä leikkaa ja minulla tällä palstalla eniten vihamiehiä,niin tietty roikun täällä??
      Yritän tietty viimeisiä aivonrippeitäni saada toimimaan,vaikka jälkikäyttöisinä?

      No minua on kyllä yllätti onko palstalla noin empaattisiakin ihmisiä!
      Kirjoittele usein ja sanomasi,lämminhenkisyytesi todella koskettaa ama

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      169
      29539
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      214
      18983
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      393
      9990
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6425
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4313
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3863
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      56
      2909
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1517
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1299
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      61
      1283
    Aihe