Via Baltica + jotain?

saalto

Hei, suunnitellaan ensimmäistä auto roadtrippiä Eurooppaan. Aikaa olisi kolme viikkoa. Suunnitelmissa ainakin olisi ajaa Via Baltican kautta Puolaan. Toiveissa lisäksi ehkä käydä Slovakiassa, Itävallassa, jotain nähdä Alpeista, ehkä Saksan kautta kotiin? ...

Niin kuin huomaa, suunnittelu pahasti levällään. Olisiko jollakulla samantyyppisestä reitistä kokemusta tai kertoa erilaisista vaihtoehdoista? Kaikenlaiset matkakertomukset tervetullutta luettavaa :)

6

<50

  Vastaukset

  • Huhtikuussa ajeltiin Tallinnasta Slovakiaan ja sieltä Unkarin kautta Serbiaaan(Novi sad) ja Bosnian Sarajevon pyramideja kasomaan ja Alas Montenegroon ja sieltä Albaaniaan jossa parhaat beachit ,mukavimmat ihmiset ja edullisimmatt hinnat..auto (pajero) jätettiin sinne ja Kosovosta lennettiin takaisin..hieno reissu..auto siellä odotttaa ens kevättä ja uusia seikkailuja....

   • ... mielikuvitus lentää.


   • Lehdessä oli juttu meidän reissusta,jos et sanaa usko(Tamperelainen muistaakseni elokuussa)


  • Ollaan mietitty jus tuota samaa reittiä ensi kevääksi. Mutta huomasin just, että aloitus on noinkin vanha ja ei yhtään oikeaa vastausta niin antaapa olla. Mukavaa reissua teillekin.

  • Jos on oikeasti menossa Itä-Eurooppaa kiertämään, niin sitten Via Balticassa ehkä on järkeä. Jos läntisempi Keski-Eurooppa kiinnostaa niin on aika näppärää mennä alas Ruotsin ja Tanskan kautta ja tulla takaisin suoraan Travemündestä Helsinkiin.

   Voisi suositella matkustamista loppukeväästä-alkukesästä niin lauttahinnatkin voivat olla kohtuulliset, ja kannattaa huomioida Finnlinesin m-p-alennus: esim. meno Naantali-Kapellskär ja paluu Trave-Hki, niin (kalliin) paluun saa alennuksella. Keskikesällä lauttahinnat voivat kyllä olla sellaiset, että silloinkin Via Baltica:lla säästää merkittävästi.

   Alpit on toki omaa luokkaansa mutta yllättävän kivan näköistä seutua (paljon pientä, vehreää mäkeä) on Ardennien Belgia-Luxembourg-Saksan Moselin ja Eifelin alue ja miksipä ei siitä alas Alsaceen. Paljon syhröisiä pikkuteitä, joita on kiva ajaa. ...ja onhan siellä myös tuo Nürburgring.

  • Kannattaa katsella videoita YouTubesta niin saa parhaat vinkit. Saksa tietöitä täynnä ja ruuhkaa koko Heinäkuu ainakin enkä sinne enään ikinä mene. Baltian reissuilla muistettava nukkua sen matkailuauton kanssa leirintäalueilla sillä muuten ryötetyksi tulee 80% varmuudella.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   175
   3942
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   1939