Suomessa vaativammat tasokokeet?

äimistynyt

Olen tällaista kirja plärännyt kuin Complete Krav Maga. Kiinnitin huomiota siihen että Suomen tasokokeiden keltaisen vyön repertuaariin kuuluu liikkeitä jotka em. kirjassa esitellään vasta oranssin, vihreän tai jopa sinisen vyön liikkeinä.

Onko meillä Suomessa siis tosiaan vaativampi tämä ensimmäinen tasokoe kuin USA:ssa... Entä miten suomalainen kansallinen vyöjärjestelmä suhteutuu muiden maiden vastaaviin, onko esim. muissa Skandinavian maissa samat vaatimukset kuin Suomessa? Tietääkö kukaan?

Suomalaiset vyöt:

http://www.suomenkravmagaliitto.fi/SKML_BeltTestRequirements.aspx?gid=2

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      KM on pirstoutunut kymmeniksi liitoiksi ja niistä jokainen tekee vyö/taso vaatimuksensa ihant itse.
      tuskin on suoment Classic KM ja PKMI vyövaatimukset samoja. Tiää onko vaativampia vai helpompia mutta varmasti erilaisia

    • Anonyymi

      Karvamahaa mainostettiin aikoinaan, ettei siinä ole mitään turhia vyöarvoja ja pokkurointeja.

    • Anonyymi

      Varmaankin ihmisiä on alkanut pännimään ettei vuosienkaan harrastus "näkynyt" heti päällepäin kun joku aloittelija marssii salille... Ja vyöstä näkee tietysti heti että millä tasolla operoidaan, eli kumpi on se heikompi lenkki ja mitä kumpikin osaa.

      Jos asuisin USA:ssa, olisin menossa vyökokeeseen. Täällä Suomessa en tiedä kun keltainenkin vyö pitää sisällään rullaavat kaatumiset eteen ja taakse, ja se taaksepäin rullailu on osoittautunut haasteelliseksi tällä ropalla.

      t: äimistynyt

    • Anonyymi

      Sama asia vaikuttaa kaikissa vyö/tasokoe lajeissa. Siitä vyö/tasoarvosta on ainoastaan viitettä treeneissä minkälaisen parin kanssa pistetään treenaamaan.
      Ei se kerro muuten kuin osviittaa treenaamisesta. Esim KM ei ole vyö/tasopakkoa ja sen jälkeen opit koko sisältöä. näin ollen ne treenivuodet ratkaisee.
      voit olla vaikka 2P tasolla ja treenannut 20 vuotta.
      Osaat siis varmasti enemmän asioita kuin 2P tasolle päässyt harjoittelija mutta et ole halunnut käydä tasokokeissa.

    • Anonyymi

      Näinpä, itsellä hokuto ryu jujutsu 1 dan ja judo 1 kyu, karate wado ryu 1 dan ja kamppailulajeja takana 35 vuotta.
      Krav maga on nykyinen lajini ja olen siinä viiden vuoden aikana suorittanut kolme tasokoetta ja riittävät minulle en tavoittele enää tässä iässä uutta mustaa vyötä vaan toimivaa itsepuolustustreeniä ja s iihen antaa krav maga hyvän vastauksen.
      Mukavaa on harjoitella ilman tavoitteita ja silti kokea taas uusiakin asioita.
      T Seniori

      • Anonyymi

        Kravissa onkin oikeastaan hyvä juttu juuri se että se tuntuu olevan myös iäkkäämpien ihmisten laji. Itse en keski-ikäisenä ole kauhean innostunut ajatuksesta että harrastaisin lapsilaumassa... Omassa seurassani porukat eivät vaikuta kauhean innostuneilta siirtymään vyöasteikolla ylöspäin. Kukin kököttää kutakuinkin siinä missä sattuu olemaan ja mitään erityistä hinkua päivittää vöitä ei näytä olevan.

        Itsellenikin riittäisi "muistoksi" vaikka ihan vaan se eka, mutta tiedä hänestä saanko edes sitä kun tulin pystymetsästä ja on tässä kaikenlaista kremppaa ja vastusta. Mutta harrastus ihan sellaisenaankin on antoisaa ajanvietettä.


    • Anonyymi

      Tarjolla on monenlaista magaa. Katselin noita eri liittojen vyö koe listoja (löytyy netistä), seuraavat asiat pisti silmään. Parilla Suomessa toimivalla systeemillä oli satoja tekniikkoja toisella korkeammassa vyössä mm 18 erilaista hyppypotkua. Kuka tämmöisen määrän ehtii ja pystyy oppimaan ja mihin hyppypotkuja tarvitaan itsepuolustuksesta.

    • Anonyymi

      Krav Magaan mainostetaan yksinkertaisena ja suoraviivaisena, mutta ihan koko totuus lajista se ei ole. Jos verrataan vaikkapa nyrkkeilyyn, niin Krav Magassa on tekniikoita monikymmenkertaisesti. Kaikkia ei tietysti tarvitse osata ja usein ne yksinkertaisimman tekniikat toimivat tositilanteissa parhaiten, koska ne parhaiten muistaa ja ne on helppo suorittaa. Potku munille ja sormet silmiin on hyvä perusidea ja toimii.

      Minä olen harjoitellut kamppailu- ja ip-urani aikana jo useita lajeja. Krav Magassa mielestäni parasta on jatkuva harjoittelu puukkohyökkäyksiä sekä useampaa hyökkääjää vastaan. Lisäksi perustekniikat ovat varsin yksinkertaisia eivätkä vaadi mitään erityistä notkeutta tai fysiikkaa. Tietysti vaikkapa hyvästä nyrkkeilytaustasta on merkittävästi hyötyä lajin tekniikoiden nopeaan omaksumiseen. Olihan Krav Magan kehittäjä itsekin harjoitellut aiemmin painia ja nyrkkeilyä ennen kuin alkoi kehittämään tekniikoita itsepuolustusta varten.

    • Anonyymi

      Tuo että Krav Magassa treenataan puukkohyökkäyksiä ja useampia hyökkääjiä vastaan niin toisinku monet Krav Magaajat luulevat, niin myös monet muut lajiseurat treenaavat niitä ns. elävää harjoittelua. Ei se ole pelkästään Krav Magaan kuuluvaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe