Suomessa vaativammat tasokokeet?

äimistynyt

Olen tällaista kirja plärännyt kuin Complete Krav Maga. Kiinnitin huomiota siihen että Suomen tasokokeiden keltaisen vyön repertuaariin kuuluu liikkeitä jotka em. kirjassa esitellään vasta oranssin, vihreän tai jopa sinisen vyön liikkeinä.

Onko meillä Suomessa siis tosiaan vaativampi tämä ensimmäinen tasokoe kuin USA:ssa... Entä miten suomalainen kansallinen vyöjärjestelmä suhteutuu muiden maiden vastaaviin, onko esim. muissa Skandinavian maissa samat vaatimukset kuin Suomessa? Tietääkö kukaan?

Suomalaiset vyöt:

http://www.suomenkravmagaliitto.fi/SKML_BeltTestRequirements.aspx?gid=2

9

57

  Vastaukset

  • KM on pirstoutunut kymmeniksi liitoiksi ja niistä jokainen tekee vyö/taso vaatimuksensa ihant itse.
   tuskin on suoment Classic KM ja PKMI vyövaatimukset samoja. Tiää onko vaativampia vai helpompia mutta varmasti erilaisia

  • Karvamahaa mainostettiin aikoinaan, ettei siinä ole mitään turhia vyöarvoja ja pokkurointeja.

  • Varmaankin ihmisiä on alkanut pännimään ettei vuosienkaan harrastus "näkynyt" heti päällepäin kun joku aloittelija marssii salille... Ja vyöstä näkee tietysti heti että millä tasolla operoidaan, eli kumpi on se heikompi lenkki ja mitä kumpikin osaa.

   Jos asuisin USA:ssa, olisin menossa vyökokeeseen. Täällä Suomessa en tiedä kun keltainenkin vyö pitää sisällään rullaavat kaatumiset eteen ja taakse, ja se taaksepäin rullailu on osoittautunut haasteelliseksi tällä ropalla.

   t: äimistynyt

  • Sama asia vaikuttaa kaikissa vyö/tasokoe lajeissa. Siitä vyö/tasoarvosta on ainoastaan viitettä treeneissä minkälaisen parin kanssa pistetään treenaamaan.
   Ei se kerro muuten kuin osviittaa treenaamisesta. Esim KM ei ole vyö/tasopakkoa ja sen jälkeen opit koko sisältöä. näin ollen ne treenivuodet ratkaisee.
   voit olla vaikka 2P tasolla ja treenannut 20 vuotta.
   Osaat siis varmasti enemmän asioita kuin 2P tasolle päässyt harjoittelija mutta et ole halunnut käydä tasokokeissa.

  • Näinpä, itsellä hokuto ryu jujutsu 1 dan ja judo 1 kyu, karate wado ryu 1 dan ja kamppailulajeja takana 35 vuotta.
   Krav maga on nykyinen lajini ja olen siinä viiden vuoden aikana suorittanut kolme tasokoetta ja riittävät minulle en tavoittele enää tässä iässä uutta mustaa vyötä vaan toimivaa itsepuolustustreeniä ja s iihen antaa krav maga hyvän vastauksen.
   Mukavaa on harjoitella ilman tavoitteita ja silti kokea taas uusiakin asioita.
   T Seniori

   • Kravissa onkin oikeastaan hyvä juttu juuri se että se tuntuu olevan myös iäkkäämpien ihmisten laji. Itse en keski-ikäisenä ole kauhean innostunut ajatuksesta että harrastaisin lapsilaumassa... Omassa seurassani porukat eivät vaikuta kauhean innostuneilta siirtymään vyöasteikolla ylöspäin. Kukin kököttää kutakuinkin siinä missä sattuu olemaan ja mitään erityistä hinkua päivittää vöitä ei näytä olevan.

    Itsellenikin riittäisi "muistoksi" vaikka ihan vaan se eka, mutta tiedä hänestä saanko edes sitä kun tulin pystymetsästä ja on tässä kaikenlaista kremppaa ja vastusta. Mutta harrastus ihan sellaisenaankin on antoisaa ajanvietettä.


  • Tarjolla on monenlaista magaa. Katselin noita eri liittojen vyö koe listoja (löytyy netistä), seuraavat asiat pisti silmään. Parilla Suomessa toimivalla systeemillä oli satoja tekniikkoja toisella korkeammassa vyössä mm 18 erilaista hyppypotkua. Kuka tämmöisen määrän ehtii ja pystyy oppimaan ja mihin hyppypotkuja tarvitaan itsepuolustuksesta.

  • Krav Magaan mainostetaan yksinkertaisena ja suoraviivaisena, mutta ihan koko totuus lajista se ei ole. Jos verrataan vaikkapa nyrkkeilyyn, niin Krav Magassa on tekniikoita monikymmenkertaisesti. Kaikkia ei tietysti tarvitse osata ja usein ne yksinkertaisimman tekniikat toimivat tositilanteissa parhaiten, koska ne parhaiten muistaa ja ne on helppo suorittaa. Potku munille ja sormet silmiin on hyvä perusidea ja toimii.

   Minä olen harjoitellut kamppailu- ja ip-urani aikana jo useita lajeja. Krav Magassa mielestäni parasta on jatkuva harjoittelu puukkohyökkäyksiä sekä useampaa hyökkääjää vastaan. Lisäksi perustekniikat ovat varsin yksinkertaisia eivätkä vaadi mitään erityistä notkeutta tai fysiikkaa. Tietysti vaikkapa hyvästä nyrkkeilytaustasta on merkittävästi hyötyä lajin tekniikoiden nopeaan omaksumiseen. Olihan Krav Magan kehittäjä itsekin harjoitellut aiemmin painia ja nyrkkeilyä ennen kuin alkoi kehittämään tekniikoita itsepuolustusta varten.

  • Tuo että Krav Magassa treenataan puukkohyökkäyksiä ja useampia hyökkääjiä vastaan niin toisinku monet Krav Magaajat luulevat, niin myös monet muut lajiseurat treenaavat niitä ns. elävää harjoittelua. Ei se ole pelkästään Krav Magaan kuuluvaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   6359
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   2954
  3. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   19
   1672
  4. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   299
   1635