Aihe

Manjaro hyvä opiskelijoille

Manjaro_on_hyvä

Manjaro on hyvä myös opiskelijoille joiden opinahjo käyttää microsoft officea sillä manjarossa asentuu jo asennuksessa MS-Office on-line käytettäväksi.

6

<50

  Vastaukset

  • Opiskeltavaa riittääkin kun selvittelee miten loput haluamansa ohjelmat saa asennettua vai saako ensinkään. Aloittelijoiden tulisi ainakin välttää näitä erikoisimpia virityksiä.

   Manjaaroissa ja muissa marginaalivirityksissä ohjelmien asennustavan joutuu itse selvittelemään tapauskohtaisesti ja aina ei näille harvinaisemmille kaikki onnistukaan, joskus voi joutua kääntämään suoraan lähdekoodista, jokatapauksessa vaatii harrastushenkisyyttä, kahvia, tupakkia ja lehmänhermot.
   Lisäksi päivitysten suhteen tulee olla varuillaan aina näiden rolling-release jakeluiden kanssa. Näihin tulee uusimmat jutut joten bugeja löytyy vielä runsaasti. Kannattaa päivittää vasta kun on ihan pakko. Tavaraa tulee gigan verran, aikaa kuluu ja pieleen menemisen riski on suurempi kuin tavanomaisilla jakeluilla.

   • Ai tulee Gigan verran kerralla?
    Enpä ole huomannut että koko roska tulis kerralla ( Windows 10 tietysti on sellainen kahdesti vuodessa, että tulee gigatolkulla, no viimeksi meni persiilleen) vaan tarpeellisia päivityksiä tulee tarpeellisia määriä, Manjaroon tuli viime viikolla alle 200 megaa ja muutama viikko sitten yli 300 megaa, no ei se siinä välillä ollut käynnissäkään.


   • Juu, kuten sanoin niin reippaasti tulee tavaraa jos monta sataa megaa tulee parsittua koodia muutaman viikon välein. Tuollainen rolling-release kannattaa päivittää noin puolen vuoden välein kun riski on suuri että menee homma puihin. Kyllä sitä tavaraa on silloin ehtinyt kertyä , ei taida giga riittääkään kun tuohon tahtiin korjauksia pukkaa.


   • Tämä "jalat-maassa" kirjoittaja on täysi idiootti, epäilen että kirjoittaja on M-Kar salanimellä, koska kirjoitus on täyttä paskaa ja aiheetonta panettelua, jossa ei ole pohjana minkäänlaista aavistusta siitä kuinka Manjaron pakettihallinta toimii.

    M-Kar on viime aikoina panostanut paljon Mintin ja Manjaron mustamaalaamiseen joka johtuu siitä että hänen itsensä käyttämä Debian on osoitettu haavoittuvuus tilastoissa kaikista pahimmaksi Linux jakeluksi.

    Miksi juuri Mint ja Manjaro on mustamaalaamisen kohteina, no siksi että samoissa tilastoissa nämä molemmat ovat osoittautuneet luotettavuudeltaan ihan terävimpään kärkeen, koska kummassakaan ei ole havaittu kuin 1 kpl haavoittuvuuksia. Tämä osoittaa sen että näiden jakelujen ylläpitäjät testaavat itse jakelunsa ennen levitystä, ja että nämä Debian ja Ubuntu jättävät suurelta osin loppukäyttäjän tehtäväksi.

    Tämä sama idiootti on kehunut kuinka iso organisaatio on Debianin takan, joka takaa sen että loppukäyttäjälle lasketaan vain todella luotettava tuote. No minä en tunne enkä halua edes selvittää kuinka iso organisaatio Debianin takaa löytyy mutta se on nyt toteen näytetty, ettei tämän iso organisaatio kykene tuottamaan yhtä luotettavaa ohjelmistoa kuin esimerkiksi Mintin takaa löytyvä tiimi pystyy tekemään.

    Jatkossa kannattaa olla erittäin kriittinen kaiken sen suhteen mitä M-Kar kirjoittaa rekatulla nimimerkillään ja yrittää tunnistaa myös ne kirjoitukset joita hän kirjoittaa muilla nimimerkeillä, ne yleensä ovat juuri tämän sortin kirjoituksia joissa ei ole päätä eikä häntää, koska hän luottaa siihen että kukaan ei kykene häntä yhdistämään kirjoitukseen luotettavasti. Tällä hetkellä kuitenkaan kenelläkään muulla ei ole yhtä suurta painetta mustamaalata parhaimmaksi todistettuja jakeluja.


  • Mikäli on lainkaan yksityisyydestään ja tietoturvastaan kiinnostunut, niin tuota "MS-Office on-line" käyttöä kannataa harkita kahteen kertaan, käyttiksestä riippumatta.

   Ajatellaan, että privaatteja tai vielä yhteisöjen ja yrityksien sisäisiä asioitakin tuolla ohjelmalla käsiteltäisiin ...

  • Manjaro tuskin parempi opiskelijalle kuin joku muu jakelu. Jos opiskelee tietotekniikkaa ja tekee ohjelmoinnin harjoituksia on ehkä uusimmista työkaluista hyötyä. Itse en ole vielä gcc 8:lla koodia kääntänyt. gcc 9 tulee pian vakaaksi. www.phoronix.com sisältää paljon erlaisia testejä.
   Esim https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux-410-420&num=1

   Vaikka systeemin kääntäisi uusimmalla gcc 9 nopeushyöty jäisi pieneksi verrattuna ongelmiin mitä saisi ratkoa kun kaikki ei välttämättä toimi. LLVM Clang ja PGI toki vaihtoehtoja. Spectre/Meltdown koodi on tehnyt sen että joissain tehtävissä vanhemmat kernelit toimivat nopeammain.

   Manjaro kuitenkin helpompi kuin Arch Linux tai Gentoo. Jos oikeasti haluaa oppia Linuxista Arch Linux tai Gentoo parempi vaihtoehto. Gentoon stable haara hyvin vakaa. Muokattavuus hyvä kun noita Manjaronkin aur paketteja helppo muuttaa tai tehdä itse omia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   359
   17585
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   672
   10007
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   64
   6177
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2453