Japanin luotijuna

Japaninmatkaaja

Hei!

Olen matkustamassa huhtikuun alussa yhdensuuntaisen junamatkan Tokiosta Kiotoon, ja tarkoituksena olisi varata liput netin kautta etukäteen. Mitä äsken katselin, niin lippuja oli tarjolla ainoastaan JR East linjalle, elikkä Kiotoon asti ei niillä pääse. Onkohan mitään mahkuja ostaa liput paikan pääältä muutamaa päivää ennen, koska Kioton junissakin on non-seated lippuja tarjolla taikka seisoeltaankin pystyisi mahdollisesti matkustamaan. Lisäksi käynnissä on tuolloin sesonki päällä kirsikkapuiden takia, joten liput menevät varmasti kuumille kiville hyvissä ajoin kuukautta ennen paikallisille. Jos jollain on antaa vinkkejä lippujen online varaukseen esim. japaninkieliseltä sivulta, niin kertokaa ihmeessä!

Terveisin,

Jussi

1

<50

  Vastaukset

  • Tokion ja Kioton väliä kulkee pitkin päivää noin 10 minuutin välein 16-vaunuinen luotijuna. Uuden vuoden lomien ja toukokuun Golden Weekin aikana voi olla, että kaikki junat varataan täyteen, mutta muina aikoina saa vielä vähän ennen junan lähtöäkin paikkoja, jos ei ihan tietyillä vuoroilla pahimpaan ruuka-aikaan ole pakko matkustaa. Kirsikankukkien kukinta on suosittua aikaa vierailla Japanissa, mutta japanilaiset itse juhlivat sitä lähinnä siellä missä asuvat, joten junia se ei täytä samalla tavalla kuin suurimmat sesongit. Lipun voi ostaa ja paikan varata mistä tahansa JR:n lipputoimistosta.

   Ja jos juna kuitenkin on täyteen varattu, niissä on ihan reilusti vaunuja, joihin ei ole paikkavarausta. Tokio on Kioton suuntaan lähtevien junien lähtöpaikka ja laitureille muodostuu jonot niiden vaunujen kohdalle joita ei varata (sekä junassa että laiturilla on ihan selkeästi englanniksi "non-reserved car") Jos seuraavan junan jonot ovat jo pitkiä, voi mennä aloittelemaan jonoja jo sitä seuraaville. Sen verran kannattaa katsoa, että jos menee Kiotoon, niin juna on nimeltään Nozomi (nopein) tai Hikari (melkein yhtä nopea). Kodamalla pääsee myös, mutta se pysähtyy sen verran monella väliasemalla ja päästää nopeampia ohi, että matka-aika on jo paljon pidempi.

  SEISKA.FI

  • Apulanta perui kesän ensimmäisen keikkansa - Sipe Santapukki sairaalahoidossa: ”En tiedä, milloin pääsen pois!”
  • Oho! BB-Johnny Kuoppalasta tulee isä - tältä hän näyttää nykyisin!
  • Lola Odusogalta tiukkaa tekstiä julkkisten kohtaamista olettamuksista: ”Muista kuitenkin, valittaa ei saa!”

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2573
  2. Surullinen totuus Martinan hääepisodista

   Eikö nää Martinaa puolustavat tyypit tajua miten surullinen tää koko hääepisodi oli? Martina tuli paikalla ihan vääränlaisessa asussa tissejään esitel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   980