Mikä on lempisarjakuvasi

kuka lie

Mikä on lempisarjakuvasi? Onko se Aku Ankka, Viivi ja Wagner vai joku muu?

26

3264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fyllitäti

      hyviä on paljon, Petri Hiltusen jutut ehkä ykkösiä fantasiaosastolla, Niilo Pielinen, Viivi ja Wagner huumorpuolella, outoudessa kingi ehkä Palsan Eläkeläisen muistelmat =) eli kyllä Suomessakin osataan sarjiksia piirtää!

    • ...aiempaan vastaukseeni samaa aihetta käsittelevässä viestiketjussa tuossa hieman alempana...

    • aqressiivinen

      No, karvinen on aikas hyvä sarjakuva. Stripit muutenkin on aina aika hauskoja. Jim Daviksella nyt on semmonen erikoinen lahja keksiä hyviä kolmen ruudun tarinoita, ihailen häntä!

      Mutta. olettekos kuulleet semmoisesta hahmosta kuin Pilvipää? Itse katsokaas olen käynyt semmosta sarjakuvakoulua, jossa Tämä pilvipään taiteilija minua opetti, samoin kuin muita viittä-kahdeksaa. En ehkä ole ihan varma, ovatko ne niin HYVIÄ. Mutta ne ovat todella herkkiä ja erilaisia. Kannattaa kokeilla, jos semmoisen jostain löydätte!

    • *******

      miun mielestä tehotytöt

    • klowni

      Valhallat on huippuja...sitten yksittäisistä albumeista Tuhman rotan tarina,Liidulla piirretty viiva ja monet muut. Robert Crumbin sarjiksia tulee kans tietty paljon luettua.

    • diabolos

      lukekaa näitä viittä sarjakuvaa

      1.judge Dredd
      2.Yoko Tsuno
      3.Niilo Pielinen
      4.Halo jones
      5.luutnantti Blueberry

      • Kit Willer

        1.) Tex Willer
        2.) Aku Ankka
        3.) Mustanaamio
        4.) Hulk
        5.) Autopartio
        6.) King Kong
        7.) Wiivi ja Wagner
        8.) Tarzan
        9.) Hopeanuoli (70/80-luvun inkkarisarja)
        10.)Asterix


      • Anonyymi

        Minunkin mielestäni luutnantti Blueberry :) kerran muuten kirjastosta tuollaisen lainatessani mies siinä tiskillä hymähti etteivät naiset yleensä lue näitä....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minunkin mielestäni luutnantti Blueberry :) kerran muuten kirjastosta tuollaisen lainatessani mies siinä tiskillä hymähti etteivät naiset yleensä lue näitä....

        Giraurdin ja Charlierin Blueberry joo, etenkin se pitkä juoksu, joka alkaa "Chihuahua Pearl" albumista, ja kestää reilut 10 albumia pitää mainita. Giraurd oli ehdottomasti paras lännensarjakuvien piirtäjä, ja parhaita sarjakuvapiirjäjiä yleensäkin.

        Blueberryn kaksijakoinen luonne on myös kehitetty huippuunsa, yleensä kun sankari on sarjakuvissa(kin) liiankin puhtoisia, partiopoikamaisia. Blueberry joutuu usein panemaan esimiehilleen vastaan, vaikkakin yleensä siksi koska on pohjimmiltaan äärimmäisen oikeudenmukainen. Sen vuoksi häntä syytetään jopa petoksesta, ja ainakin kerran hän jopa löi ylempää upseeria.
        Mihin tavan elämässä armeijan palveluksessa oleva voisi mennä, jotta maailma olisi edes rahtusen oikeudenmukaisempi paikka?!! ...

        Ja joka keväänä olen aina odottanut, koska "jimmymcclure-tyylistä" tulee maailmalla kevään suosikkimuoti. Ehkä vielä jonakin päivänä, kun whiskyn hinta halpenee ;)


    • Nimetön

      Lähes kaikki Roope-sedät ja Aku Ankan taskukirjat löytyy, onneks on pappa betalar, itellä ei noihin ois varaa. Tammikuun taskari otti ja hajos lukiessa, oli surkeat liimaukset. On paljon muitakin hyviä mutta aku ankka on paras.

      • jeejew

        aku ankka, salapoliisi conan, ranma½, one piece, asterix, viivi ja wagner, jne.
        lucky luke on OK.


      • jokunen
        jeejew kirjoitti:

        aku ankka, salapoliisi conan, ranma½, one piece, asterix, viivi ja wagner, jne.
        lucky luke on OK.

        lepi sarjakuvat on viivi ja wagner, b.virtanen, aku ankka ja karvinen. kaikki on niin hauskoja että en niistätiettyä järjestystä saa aikaan.


    • Maria-88

      Lucky Luke ja One Piece!!!!!!!!

    • KarvinenKK

      Karvinen, siitä ne pokkarit. Ja eniten tykkään vähän pidemmistä jutuista niissä mutta stripitikin on kyllä kivoja :D

    • Corto

      Corto Maltese.

    • Anonyymi

      Suosin suomalaista, Muumit on klassikko, nyt löydetty kirjastosta Lemminki, ja molemmat sopii koko perheelle (lastenkin suosikkeja nyt, ja Tatu ja Patu, vaikkei olekaan varsinaisesti sarjakuvaa).

    • Anonyymi

      Ikuinen raja on tässä se, että mitenkä esim.eurooppalaisen ja amerikkalaisen sarjakuvan ihan erilaisia aatemaailmoja jo lähtökohtaisesti ja tekotavoiltaa voi kunnolla vertailla?!
      Helppoa toki taiteellisuusperustein laittaa ykkösiksi Giraurdia, Prattia, Comesia ja muita. Mutta muitakin arvotusperusteita pitäisi huomioida. Vaikea eri genrejä ja tekotapoja on pistää järjestykseen.
      Itse olen kaivanut vuosien jälkeen vanhat Akut ja supersankarijutut kaappien kätköistä. Itse asiassa todella mukava lukea jotain sellaista, joka on tehty puhtaasti viihdeperusteinkin taas pitkästä aikaa. Ja niinhän amerikkalaisilla on usein tapana.

      Mutta en osaa mitään yksittäistä vastausta antaa. Pitäisi kysyä vaikka eri genreistä niin, että niistä jokaisesta valittaisiin joku.

    • Anonyymi

      No ite täytin just 47 ja sarjikset olleet aina, no ainakin lapsena tärkeitä. Niihin tuli uppouduttua mielellään. On ne nytkin toki periaatteessa, mutta käytännössä ei tuu enää sillä tavalla paljonkaan luettua niitä.

      Akustahan se kaikki tietenkin lähti. :) Opin lukemaan 4 vuotiaana, tai voi olla että ehdin jo 5 täyttää, kun minulle tilattiin Aku Ankka kesällä 1979. Aku Ankka tuli mulle vuoden 1983 loppuun saakka. Jostain syystä v. 1984 jäi väliin, mutta sitten pari vuotta nuoremmalle siskolleni se tilattiin v.-85, ja se tuli sille vuoteen 1993. Luin tietysti nekin. Aku Ankan taskukirjat oli todella iso juttu ja Roopen taskulehti jonkun verran.

      Jostain vuodesta 1994 Akun lukeminen sitten vähän hiipui, mutta muita sarjiksia tuli kuvioihin. Masi on edelleenkin suuri suosikkini.

      Tosin myös muita sarjiksiahan on aina ollut kuvioissa.

      Jo 70-80-luvuilla tuli kuvioihin Tarzan, Mustanaamio, Teräsmies, Ohukainen ja Paksukainen, Korak - Tarzanin poika, (sellainenkin oli) :) Hopeanuoli, Pellefantti-lehtikin löytyi joskus jostain...heh heh.

      Tex Willer oli kova ja sitten 80-luvussa löysin Hämähäkkimiehen ja Hulkin, Ihmeneloset ja Ryhmä-X:n eli Marvelin. Suomen Mad-lehtiäkin ostin joskus. Humoristina olisi pitänyt hankkia myös varmaan Myrkky- ja Pahkasika-lehtiä. Öh.

      Jotain Korkeajännitykstä en lukenut. Ai niin, Batmaniakin luin sen mitä sitä nyt meillä julkaistiin. Lucky Luke unohtui mainita. Ja sitten Semicin sarjakirjat. :)

      Jos oisin syntynyt Jenkkeihin, niin Marvelin sarjikset olisivat iskeneet luultavasti kovimmin. Oisin kai vielä sarjisnörtimpi. Jenkeissähän Supersankarit on olleet jo 50-luvulta se kovin juttu, eikä Disneyn sarjikset.

      Niin no, on mulla myös silmälasit joten sekin sopii kuvioon. :)

      Mistään ns. älyllisestä, vakavasta tai taiteellisesta nykysarjakuvasta en oo riittävän perillä. Tiedän toki, että esim. Batmanhan vietiin aikanaan aika vakavaan ja synkkäänkin suuntaan, mutta hyvä että hahmoja kehitetään.

      Fingerpori on suosikkini kotimaisista huumorisarjiksista, koska harrastan sanaleikkejä ja verbaliikkaa.

    • Anonyymi

      Aikoinaan (vuosikymmeniä sitten) tuli luettua kotimaisia pienlehtiä, joista tuli innostus kotimaiseen sarjakuvaan. Mutta kuinkas ollakaan, en ole juuri mistään kotimaisesta kaupallisesti nykysarjakuvasta paljonkaan viehättynyt. Esim.Viiviä ja Wagneria sekä etenkin Fingerporia ... no, en nyt ehkä inhoa, mutta en ole niitten sisälle koskaan oikein päässyt, enkä siksi välittänyt lukea ...

      "Niin no, on mulla myös silmälasit joten sekin sopii kuvioon. :) "

      Mulla taasen ei, vaikka tosiaan jo aika wanha patu alkaa olemaan. Johtuukohan tämä kaikki siitä?! ... Mutta kun näkö on edelleen hyvä, niin en kyllä ole tarvinnutkaan ...

    • Anonyymi

      "Frank Miller"
      ... mm.
      Sin city
      Give me liberty

      voisin jatkaa mutta on olut kädessä enkä jaksa....
      googlettakaa tuosta eteenpäin.

      • Anonyymi

        juu nämä ei ole ihan ankkatavaraa.


      • Anonyymi

        oi oi oi se tuli vielä mieleen se alkuperäinen ninja turtles. :D


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        En lue sarjakuvia

        Mut eräästä sukulaisestani saattaa tulla sarjakuvapiirtäjä

        Sit kyl luen niitä


    • Anonyymi

      Hentaipornoa tulee selailtua. Muutoin en sarjiksista ole perustanut enää aikuisiällä.

    • Anonyymi

      Tex Willer

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe