Mikä on lempisarjakuvasi

kuka lie

Mikä on lempisarjakuvasi? Onko se Aku Ankka, Viivi ja Wagner vai joku muu?

26

2619

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • fyllitäti

   hyviä on paljon, Petri Hiltusen jutut ehkä ykkösiä fantasiaosastolla, Niilo Pielinen, Viivi ja Wagner huumorpuolella, outoudessa kingi ehkä Palsan Eläkeläisen muistelmat =) eli kyllä Suomessakin osataan sarjiksia piirtää!

  • j.ellroy

   ...aiempaan vastaukseeni samaa aihetta käsittelevässä viestiketjussa tuossa hieman alempana...

  • aqressiivinen

   No, karvinen on aikas hyvä sarjakuva. Stripit muutenkin on aina aika hauskoja. Jim Daviksella nyt on semmonen erikoinen lahja keksiä hyviä kolmen ruudun tarinoita, ihailen häntä!

   Mutta. olettekos kuulleet semmoisesta hahmosta kuin Pilvipää? Itse katsokaas olen käynyt semmosta sarjakuvakoulua, jossa Tämä pilvipään taiteilija minua opetti, samoin kuin muita viittä-kahdeksaa. En ehkä ole ihan varma, ovatko ne niin HYVIÄ. Mutta ne ovat todella herkkiä ja erilaisia. Kannattaa kokeilla, jos semmoisen jostain löydätte!

  • *******

   miun mielestä tehotytöt

  • klowni

   Valhallat on huippuja...sitten yksittäisistä albumeista Tuhman rotan tarina,Liidulla piirretty viiva ja monet muut. Robert Crumbin sarjiksia tulee kans tietty paljon luettua.

  • diabolos

   lukekaa näitä viittä sarjakuvaa

   1.judge Dredd
   2.Yoko Tsuno
   3.Niilo Pielinen
   4.Halo jones
   5.luutnantti Blueberry

   • Kit Willer

    1.) Tex Willer
    2.) Aku Ankka
    3.) Mustanaamio
    4.) Hulk
    5.) Autopartio
    6.) King Kong
    7.) Wiivi ja Wagner
    8.) Tarzan
    9.) Hopeanuoli (70/80-luvun inkkarisarja)
    10.)Asterix


   • Anonyymi

    Minunkin mielestäni luutnantti Blueberry :) kerran muuten kirjastosta tuollaisen lainatessani mies siinä tiskillä hymähti etteivät naiset yleensä lue näitä....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minunkin mielestäni luutnantti Blueberry :) kerran muuten kirjastosta tuollaisen lainatessani mies siinä tiskillä hymähti etteivät naiset yleensä lue näitä....

    Giraurdin ja Charlierin Blueberry joo, etenkin se pitkä juoksu, joka alkaa "Chihuahua Pearl" albumista, ja kestää reilut 10 albumia pitää mainita. Giraurd oli ehdottomasti paras lännensarjakuvien piirtäjä, ja parhaita sarjakuvapiirjäjiä yleensäkin.

    Blueberryn kaksijakoinen luonne on myös kehitetty huippuunsa, yleensä kun sankari on sarjakuvissa(kin) liiankin puhtoisia, partiopoikamaisia. Blueberry joutuu usein panemaan esimiehilleen vastaan, vaikkakin yleensä siksi koska on pohjimmiltaan äärimmäisen oikeudenmukainen. Sen vuoksi häntä syytetään jopa petoksesta, ja ainakin kerran hän jopa löi ylempää upseeria.
    Mihin tavan elämässä armeijan palveluksessa oleva voisi mennä, jotta maailma olisi edes rahtusen oikeudenmukaisempi paikka?!! ...

    Ja joka keväänä olen aina odottanut, koska "jimmymcclure-tyylistä" tulee maailmalla kevään suosikkimuoti. Ehkä vielä jonakin päivänä, kun whiskyn hinta halpenee ;)


  • Nimetön

   Lähes kaikki Roope-sedät ja Aku Ankan taskukirjat löytyy, onneks on pappa betalar, itellä ei noihin ois varaa. Tammikuun taskari otti ja hajos lukiessa, oli surkeat liimaukset. On paljon muitakin hyviä mutta aku ankka on paras.

   • jeejew

    aku ankka, salapoliisi conan, ranma½, one piece, asterix, viivi ja wagner, jne.
    lucky luke on OK.


   • jokunen
    jeejew kirjoitti:

    aku ankka, salapoliisi conan, ranma½, one piece, asterix, viivi ja wagner, jne.
    lucky luke on OK.

    lepi sarjakuvat on viivi ja wagner, b.virtanen, aku ankka ja karvinen. kaikki on niin hauskoja että en niistätiettyä järjestystä saa aikaan.


  • Maria-88

   Lucky Luke ja One Piece!!!!!!!!

  • KarvinenKK

   Karvinen, siitä ne pokkarit. Ja eniten tykkään vähän pidemmistä jutuista niissä mutta stripitikin on kyllä kivoja :D

  • Corto

   Corto Maltese.

  • Anonyymi

   Suosin suomalaista, Muumit on klassikko, nyt löydetty kirjastosta Lemminki, ja molemmat sopii koko perheelle (lastenkin suosikkeja nyt, ja Tatu ja Patu, vaikkei olekaan varsinaisesti sarjakuvaa).

  • Anonyymi

   Ikuinen raja on tässä se, että mitenkä esim.eurooppalaisen ja amerikkalaisen sarjakuvan ihan erilaisia aatemaailmoja jo lähtökohtaisesti ja tekotavoiltaa voi kunnolla vertailla?!
   Helppoa toki taiteellisuusperustein laittaa ykkösiksi Giraurdia, Prattia, Comesia ja muita. Mutta muitakin arvotusperusteita pitäisi huomioida. Vaikea eri genrejä ja tekotapoja on pistää järjestykseen.
   Itse olen kaivanut vuosien jälkeen vanhat Akut ja supersankarijutut kaappien kätköistä. Itse asiassa todella mukava lukea jotain sellaista, joka on tehty puhtaasti viihdeperusteinkin taas pitkästä aikaa. Ja niinhän amerikkalaisilla on usein tapana.

   Mutta en osaa mitään yksittäistä vastausta antaa. Pitäisi kysyä vaikka eri genreistä niin, että niistä jokaisesta valittaisiin joku.

  • Anonyymi

   No ite täytin just 47 ja sarjikset olleet aina, no ainakin lapsena tärkeitä. Niihin tuli uppouduttua mielellään. On ne nytkin toki periaatteessa, mutta käytännössä ei tuu enää sillä tavalla paljonkaan luettua niitä.

   Akustahan se kaikki tietenkin lähti. :) Opin lukemaan 4 vuotiaana, tai voi olla että ehdin jo 5 täyttää, kun minulle tilattiin Aku Ankka kesällä 1979. Aku Ankka tuli mulle vuoden 1983 loppuun saakka. Jostain syystä v. 1984 jäi väliin, mutta sitten pari vuotta nuoremmalle siskolleni se tilattiin v.-85, ja se tuli sille vuoteen 1993. Luin tietysti nekin. Aku Ankan taskukirjat oli todella iso juttu ja Roopen taskulehti jonkun verran.

   Jostain vuodesta 1994 Akun lukeminen sitten vähän hiipui, mutta muita sarjiksia tuli kuvioihin. Masi on edelleenkin suuri suosikkini.

   Tosin myös muita sarjiksiahan on aina ollut kuvioissa.

   Jo 70-80-luvuilla tuli kuvioihin Tarzan, Mustanaamio, Teräsmies, Ohukainen ja Paksukainen, Korak - Tarzanin poika, (sellainenkin oli) :) Hopeanuoli, Pellefantti-lehtikin löytyi joskus jostain...heh heh.

   Tex Willer oli kova ja sitten 80-luvussa löysin Hämähäkkimiehen ja Hulkin, Ihmeneloset ja Ryhmä-X:n eli Marvelin. Suomen Mad-lehtiäkin ostin joskus. Humoristina olisi pitänyt hankkia myös varmaan Myrkky- ja Pahkasika-lehtiä. Öh.

   Jotain Korkeajännitykstä en lukenut. Ai niin, Batmaniakin luin sen mitä sitä nyt meillä julkaistiin. Lucky Luke unohtui mainita. Ja sitten Semicin sarjakirjat. :)

   Jos oisin syntynyt Jenkkeihin, niin Marvelin sarjikset olisivat iskeneet luultavasti kovimmin. Oisin kai vielä sarjisnörtimpi. Jenkeissähän Supersankarit on olleet jo 50-luvulta se kovin juttu, eikä Disneyn sarjikset.

   Niin no, on mulla myös silmälasit joten sekin sopii kuvioon. :)

   Mistään ns. älyllisestä, vakavasta tai taiteellisesta nykysarjakuvasta en oo riittävän perillä. Tiedän toki, että esim. Batmanhan vietiin aikanaan aika vakavaan ja synkkäänkin suuntaan, mutta hyvä että hahmoja kehitetään.

   Fingerpori on suosikkini kotimaisista huumorisarjiksista, koska harrastan sanaleikkejä ja verbaliikkaa.

  • Anonyymi

   Aikoinaan (vuosikymmeniä sitten) tuli luettua kotimaisia pienlehtiä, joista tuli innostus kotimaiseen sarjakuvaan. Mutta kuinkas ollakaan, en ole juuri mistään kotimaisesta kaupallisesti nykysarjakuvasta paljonkaan viehättynyt. Esim.Viiviä ja Wagneria sekä etenkin Fingerporia ... no, en nyt ehkä inhoa, mutta en ole niitten sisälle koskaan oikein päässyt, enkä siksi välittänyt lukea ...

   "Niin no, on mulla myös silmälasit joten sekin sopii kuvioon. :) "

   Mulla taasen ei, vaikka tosiaan jo aika wanha patu alkaa olemaan. Johtuukohan tämä kaikki siitä?! ... Mutta kun näkö on edelleen hyvä, niin en kyllä ole tarvinnutkaan ...

  • Anonyymi

   "Frank Miller"
   ... mm.
   Sin city
   Give me liberty

   voisin jatkaa mutta on olut kädessä enkä jaksa....
   googlettakaa tuosta eteenpäin.

   • Anonyymi

    juu nämä ei ole ihan ankkatavaraa.


   • Anonyymi

    oi oi oi se tuli vielä mieleen se alkuperäinen ninja turtles. :D


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    En lue sarjakuvia

    Mut eräästä sukulaisestani saattaa tulla sarjakuvapiirtäjä

    Sit kyl luen niitä


  • Anonyymi

   Hentaipornoa tulee selailtua. Muutoin en sarjiksista ole perustanut enää aikuisiällä.

  • Anonyymi

   Tex Willer

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   22
   2424
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   2330
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   189
   1782
  4. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   84
   929
  5. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   71
   915
  6. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   41
   861
  7. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   262
   856
  8. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   67
   772
  9. Voehan taivahan talikynttilät

   Kuumin misu ja haluttavin pipari olet kyllä...Nam nam totean vain 🥰 Oot 🔥♥️🔥
   Ikävä
   37
   724
  Aihe