Espoolaisella eläkeläisellä Kaukaasian paimenkoiria

mummonpyörä

Kuka osaa kertoa voiko joku yli 80 v ikäinen vanha ukko pitää kaukaasian paimenkoiria Espoossa. En tiedä tarkkaan missä siellä hän asuu mutta eräällä toisella palstalla tuli esiin tällainen juttu. Voiko siihen viranomaiset puuttua jos teen ilmoituksen?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ösmfbs

      Sellaista lakia ei kuule ole, joka rajoittaisi koiranpitoa omistajan ikään liittyen. Eikö sinulla tosiaan ole parempaa tekemistä kuin keuhkota siitä, millainen koira minkäkin ikäisellä ihmisellä on? Jos olet sitä mieltä, että kyseessä on sinulle oiva ajanviete, niin hakeudu psykiatrille juttelemaan asiasta enemmän.

    • koettuOn

      Paikallinen eläinsuojelusta vastaava eläinlääkäri voi puuttua, samoin poliisi, mielenterveystoimi, kotipalvelu, ympäristölautakunta, sosiaalitoimi, terveysvalvonta, veteraaniasiamies ja pelastustoimi. Kaikille kannattaa ilmoittaa ja pyytää paikalle viranomaisten yhteiskäynti, jossa päätetään koiran lopettamisesta julkisin varoin.

    • soitaäkkiä

      Sinulla on siellä vakava ongelma ja viranomaisiin olisikin ehdottomasti syytä ottaa yhteyttä. Koiranomistajan he tosin jättävät rauhaan, jollei sinulla ole muuta häntä vastaan kuin ikä, mutta sinulle viranomaiset järjestävät kyllä apua. Sillä se ongelma ratkeaa.

    • patempitehtävä

      Palstalla ihan luit,etkä muuta tiedä,mutta kirjoitusta uskoit.Miksi siihen pitäisi puuttua,pelkkään kirjoitukseen jonka luit?
      Minusta muiden elämään ei pidä puuttua.Kyllä siellä suku,naapurit asian hoitaa,jos tarve on.He näkee,ja tietää enemmän kuin sinä,joka vaan luit palstalta.
      Ja jos vanhus kerran pärjää koiransa kera,niin antakaa olla rauhassa.
      Nuorilta pojilta niitä taistelukoiria karkaa puremaan ja raatelemaan muiden koiria ja myös ihmisiä.Uutisista voit lukea,et vahdi niitä mielummin.

    • yryerer

      Ap juo sä vaan sitä viinaa.

    • Jamespotkukelkka2

      Eipähän tuu matut aukomaan päätään kun tuommoiset koirat on hihnan päässä.

    • Pelko

      Tee ihmeessä ilmoitus, mahdollisimman tarkka kuvaus tilanteesta, esimerkiksi jos koira on ollut irti. Mitä enemmän ilmoituksia, sen parempi. Ei 80-vuotias oikeasti pysty pitämään kiinni isoa koiraa, vaikka haluaisikin. Meidän naapurissa on myös eläkeläispariskunta laumanvartijakoirineen ja he pitävät vielä kenneliä, jossa kauppaavat näitä koiria. Heillä on asenneongelma koirien kiinnipidon suhteen ja koirat ovat purreet ainakin viittä ihmistä sinä aikana kun olemme olleet naapurissa - poliisi ei jaksa tehdä mitään asialle.

    • Anonyymi

      Kaukkari on ongelmattoman lauhkea, kun heillä todennäköisesti ei ole muita kotieläimiä puolustettavana. MUTTA. Fiksuna vartijana se vaistoaa omistajansa iän tuomat fyysiset heikkoudet ja ottaa silloin äkkitilanteissa puolustajan ja hallitsevan johtajan roolin. Vaistoaa kyllä pienten lasten "avuttomuuden" eikä ole niille vaaraksi. Mutta esim. muiden koirien tai täysikokoisten ihmisten odottamattomat liikkeet se tulkitsee poikkeuksetta "tositilanteeksi". Jälki on ikävä kyllä sitten sen mukaista. Ei ainakaan kauan sovi yli kasikymppiselle. Pitäisi aina muistaa, että kaukkari on "töissä".
      Näistä on minulla jo neljänkymmenen vuoden ajalta vankka kokemus.

      • Anonyymi

        Pelottavaa ajatella, että pidät "kokemustasi" hyvänä, jos sinusta odottamattomat liikkeet ovat kaukkareille poikkeuksetta tositilanteita. Jos sellainen on sinusta normaalia, niin hankkiudu koiristasi eroon äläkä enää ikinä ota kontollesi mitään 10kg isompaa koiraa.

        Jokainen kyseisestä rodusta ja sen sosiaalistamisesta oikeasti tietävä ihminen osaa sanoa, että hyvin sosiaalistettu kaukkari todellakin näkee eron äkkinäisessä, odottamattomassa liikkeessä ja vaikkapa päälle käymisessä. Juuri sitä sosiaalistaminen on, että koiralle opetetaan pienestä pitäen tulkitsemaan tilanteita ja sille näytetään, että ihmiset voivat tehdä vaikka mitä, mutta kaikki on silti hyvin. Luonnostaan epäilevälle rodulle tulee siis tehdä pentuna selväksi, mikä kaikki on normaalia (mukaan lukien äkkinäiset ihmisten liikkeet!), ja tätä kaikkea se sitten todellakin pitää normaalina koko lopun ikäänsä. Oikeasti pelottavaa ajatella, että tuollaista normaalina pitävällä ihmisellä on kaukkareita tai muita laumanvartijoita erittäin huonosti sosiaalistettuina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe