Kansanterveystiede 2019

Keväänhaku

Hei,

Onko täälä ketään muita hakemassa kevään yhteishaussa opiskelemaan kansanterveystiedettä? Itse oon hakemassa Jyväskylän yliopistoon gerontologiaa ja kansanterveystiedettä opiskelemaan. Ekaa kertaa haen amk pohjalta suoraan maisterinhakuun. Jos on muita, niin olis kiva kuulla muiden valmistatumisesta ja siitä miten sujui pääsykokeet yms.

33

4493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johannaktt

      Olisi hienoa jakaa tuntemuksia ja pohdiskella yhdessä pääsykokeita! Itse haen Tampereelle ensisijaisesti kansanterveystieteisiin ja toisena hoitotieteisiin, taustalla mulla on sh-tutkinto. Vaikka luonnollinen jatkumo olisi tietysti hoitotieteet niin kiinnostaa kuitenkin enemmän tuo kansanterveytieteiden puoli ja maisteriopinnot sieltä, joten sinne haen ekana. Millaiset pääsykokeet siellä Jyväskylässä tulisi olemaan? Tampereelta ei aiota julistaa mitään ennakkomateriaalia (ensimmäinen kerta, jolloin niitä ei ole), vaan pääsykokeissa tulee olemaan oma materiaali. Tuntuu että pää hajoaa tohon, sillä lukeminen on vähän arvuuttelua tässä vaiheessa :D

      • Keväänhaku

        Kiva, että joku vastasi :D Minulla on ihan sama tausta ja ihan sama tilanne kuin sinulla. Minua ei myöskään innosta hoitotieteet! Minua kiinnostaa eritoten tuo gerontologia, mutta myös kansanterveystiede on mielenkiintoista. Jyväskylä ja Tampere tekee yhteistyötä gerontologian osalta, en tiiä tarkemmin mitä se tarkoittaa.
        Jyväskylässä julkistetaan ennakkomateriaali huhtikuun alussa. Ennakkomateriaalin lisäksi tulee pääsykokeessa oma materiaalinsa, joka voi olla joko englanniksi tai suomeksi Itse vähän mietityttää, jos materiaali on englanniksi, koska alan termistö ei ole niin tuttua. Kauniita ja rohkeita voin katsoa ilman tekstejä, mut veikkaan ettei ole ihan sama asia :D Jotenkin jännittää pääsykoe, että onnistuuko. Onkohan pääsykoe pelkkää ulkoaopettelua vai asioiden ymmärtämistä? Jyväskylän vanhoja pääsykokeita ei ole netissä nähtävillä.


    • johannaktt

      Ihanaa että teillä julkaistaan tuo ennakkomateriaali! Pääsette kunnolla tutustumaan siihen. Apua :D Luulen että pärjäät ihan hyvin! Ehkä kannattaa sitten ruveta lueskelemaan vaikka hoitotieteellisiä tekstejä enkuksi tai muuta sellasta matskua. Iteki vois ylipäätänsä rupea lukemaan myös erilaisia julkaisuja niin ei tuu mitään shokkia pääsykokeissa.

      Muaki jännittää kauheesti jo nyt haha :D Veikkaan että nyt jos haluaa kerralla sisään niin sitten vaan ulkoa opettelemaan samalla ymmärtäen kaikki :D Oon samalla korottelemassa yo-tuloksia tänä keväänä kun haen kanditutkintoon kuitenkin. Tänään on ensimmäinen päivä kun alan lueskelemaan viime vuoden ennakkomatskuja.

      Aika jännä ettei oo netissä näkyvillä niitä Jyväskylän vanhoja kokeita. Voiskohan niitä kaivella tai pyydellä jostain? Minkätyylistä se ennakkomateriaali on yleensä ollut?

      • Keväänhaku

        Oon yrittänyt kaivella vanhoja pääsykokeita, mutta en oo löytänyt ja oon käsittänyt ettei niitä löydykään netistä. Keskusteluja aiheesta oon lueskellut. Joku vuosi oli ennakkomateriaaliin pohjautuvat kysymykset olleet monivalintoja, mikä oli yllättänyt hakijat, koska porukka oli odottanut esseitä. Ja kokeessa jaettava materiaali oli ollut englanniksi. Materiaalien aihepiirit ovat olleet yleisiä terveyteen liittyviä.
        Keskustelussa osa toi esiin kiirettä pääsykokeessa. Jäin pohtimaan onko pääsykokeissa tyypillistä, että tulee kiire. Pitää siis osata rytmittää hyvin vastaamisensa :) Jotenkin tuntuu, että koko pääskykoe on ihan arpapeliä miten sattuu menemään, valmistautumisesta huolimatta. Ja riippuuhan se paljon myös muiden hakijoiden onnistumisesta.
        Onko Tampereelle vaikea päästä sisään?


    • Jyu2018

      Heips

      Ite olin viime vuonna Jyväskylän pääsykokeissa ja tosiaan oli ennakkomateriaali sekä paikanpäällä jaettava aineisto. Kokeessa oli ainoastaan monivalintakysymyksiä tai totta-tarua-väittämiä. Pääsykokeessa jaettu materiaali on englanniksi, n. 10 sivua ravitsemuksesta(yli- ja aliravitsemus jne.). Monivalintakysymyksiin vastaamista sekä kuvioiden tulkintaa. Englanninkielinen vaikutti ensin melko rankalta mutta vastaukset löytyi loppuen lopuksi melko helposti. Ennakkomateriaalikysymykset oli sitten vaikeempia. Ennakkomateriaalina toimi terveyden tasa-arvoa, eriarvoisuutta koskevia artikkeleja yhdestä kirjasta.

      Pääsykokeissa onnistutte, kunhan ette stressaa liikaa ja pilaa sillä koetta. Onnea kevään koitoksiin!

      • Keväänhaku

        Kiitos vastauksesta!

        Osaatko sanoa onko kysymykset olleet aiempina vuosina myös monivalintoja? Vai onko ollut essee kysymyksiä? Oliko ennakkomateriaalin monivalinnat pikkutarkkoja kysymyksiä esimerkiksi vuosi- tai prosenttiluvuista?

        Ei pitäisi stressata, mutta niin kovasti toivoisin pääseväni sisään ensi yrittämällä. Vaikea hahmottaa kuinka vaikeaa päästä sisään. Vaikka ole tilastoja aiemmista hakuvuosista katsellut, ei se aina kerro totuutta. Kuinka monella on ollut ykkösvaihtoehto ja kuinka tosissaan on hakijat olleet yms.


    • ValdeVende

      Morgen, miten aatteliltte valmistautua tuohon kansanterveyskokeeseen, kun ennakkomatskua ei tuu? Ootteko alottanu jo lukemisen? Ite alottelin tällä viikolla tuota viime vuoden yleiskattavaa aineistoa kansanterveystieteistä:)

    • Jeejeej

      Mäkin hakemassa tampereelle kansanterveystieteitä opiskelemaan, ja luku-urakka vasta edessä. Pitäisköhän tässä nyt paneutua enemmän lukion terveystieteiden kirjojen opiskeluun, vai esim. viimevuoden ennakkomateriaalin? oon ihan pihalla muutenki näistä pääsykokeista:D

    • Joskusopiskelemaan

      Heips, itse osallistuin viime vuonna Tampereella kansanterveystieteen pääsykokeeseen. Silloin tosissaan oli matskut saatavilla ja melkein kaikki kysymykset olivat essee kysymyksiä. Yleisesti pääsykokeissa aika taitaa olla pahin vastus, se meinaa loppuu monelta kesken.. Viime vuoden pääsykokeessa kysymykset ei ollut niinkään nippelitietoa vaan suurien kokonaisuuksien hahmottamista. Täällä myös jännitetään tämän vuoden koetta kun tosiaan ekaa kertaa esimatskua ei ole. Onkohan koe monivalintakysymyksiä vai meinaavatko laittaa esseitä ? Mietin, että eikö usein ole niin jos materiaali jaetaan vasta koetilanteessa niin kysymykset olisivat monivalintoja? Vai oonko aivan hukassa :D

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olipa Tampereella huonot artikkelivalinnat.

      • Anonyymi

        Ensimmäinen artikkeli oli mielenkiintoinen mutta se toinen mistä oli esseevastaus...


      • Anonyymi

        Jep! Essee artikkeli oli kyllä syvältä.


    • Anonyymi

      Toinen artikkeli oli tosiaan erikoinen. Aika loppui kesken esseen kanssa. Ensimmäisen artikkelin tehtävät olivat selkeitä.

    • Anonyymi

      Eka artikkeli oli sotelin esivalintakokeessa, joten niille tuli etua, jotka tekivöt molemmat kokeet.

    • Anonyymi

      itselläkin loppui aika täysin kokeessa, se ottaa päähän. Oli itelle niin haastava se toinen artikkeli ja esseen aihe naurettavan laaja ja moniulotteinen.

    • Anonyymi

      Toinen artikkeli oli paljon sekavampi. Kysymykset jotenkin tulkinnanvaraisia. Mietin esim sitä tulkitaanko Strategia interventioksi. Onhan se tietenkin, mutta jos interventio kohdistetaan tiettyyn ryhmään ja strategia laajempaan populaatioon. Aika loppui minullakin kesken, kaksi artikkelia oli liikaa ei kognitio enää riittänyt kun ei ollut taukoja.

    • Anonyymi

      Koehan oli Tampereella todella helppo. Ihmettelen miten tuossa karsitaan. Varmaan sillä esseellä?

    • Anonyymi

      Itse hain avoimen väylän kautta ja kovasti täällä odotellaan jo tuloksia, mutta ei ole vielä näkynyt.

    • Anonyymi

      joko on valintakokeista tietoa? Hain lukemaan kansanterveystiedettä Tampereelle.

    • Anonyymi

      Ei ole tuloksia vielä tullut

    • Anonyymi

      Onko kellään kokemusta, että onko Tampereelle mitään mahdollisuutta tulla valituksi varasijalta?

      • Anonyymi

        Tänään pitäisi tulla v. 2020 ekan vaiheen (AMK sähköinen etäkoe) tulokset. Ainakin jos on Tampereelle hakenut, en tiedä oliko muissa yliopistoissa eri systeemit. Jännittää, vaikka todennäköisyys päästä jatkoon onkin tosi pieni (haen pääsykoekiintiössä ei-ensikertalaisena hakijana).
        Onko täällä muita jotka odottelee tuloksia saapuvaksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään pitäisi tulla v. 2020 ekan vaiheen (AMK sähköinen etäkoe) tulokset. Ainakin jos on Tampereelle hakenut, en tiedä oliko muissa yliopistoissa eri systeemit. Jännittää, vaikka todennäköisyys päästä jatkoon onkin tosi pieni (haen pääsykoekiintiössä ei-ensikertalaisena hakijana).
        Onko täällä muita jotka odottelee tuloksia saapuvaksi?

        Mulle tuli tulokset, eikä pääsykokeeseen jatkoa tullut. Kuinkahan paljon tänä vuonna on ollut hakijoita?

        Mitenkä itselläsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle tuli tulokset, eikä pääsykokeeseen jatkoa tullut. Kuinkahan paljon tänä vuonna on ollut hakijoita?

        Mitenkä itselläsi?

        Vipusesta näkee hakija määrät, muistelen, että yli 600 hakijaa oli. Itse odotan avoimen väylän tuloksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vipusesta näkee hakija määrät, muistelen, että yli 600 hakijaa oli. Itse odotan avoimen väylän tuloksia.

        Pääsitkö avoimessa väylässä sisälle?


    • Anonyymi

      Pääsykokeissa käytettävät omat muistiinpanot (pääsykokeissa jaettavista matskuista) mietityttää.. saako ne olla käytössä monivalintatehtäviä tehdessä?

      • Anonyymi

        Jep ois kiva tälläsistä jutuista tietää lisää


    • Anonyymi

      Onko tämän kevään hakijoita? Hyvin vähän tietoa tulevasta valintakokeesta eikä ennakkomateriaalia! Kuinka valmistaudutte?

    • Anonyymi

      Haen Tampereelle ja valmistaudun juuri näin: Googlettamalla semisti paniikissa, onko muita samassa tilanteessa olevia 😄 Edellisistä pääsykokeista on todella paljon aikaa, kansanterveystiedettä en ole aikaisemmin hakenut. Eipä ole tullut esseitä laadittua vuosikausiin, joten sen suhteen oon varmasti lirissä.

    • Anonyymi

      Moi! Ketkä oli tekemässä pääsykoetta tänään Tampereella? Miten meni? Itellä meinas aika loppua kesken sen esseen kanssa. Paljon saitte kirjoitettua sanoja?

      Ois kiva saada vertais tukea ja kuulla muiden ajatuksia tän vuoden kokeesta. Olin viime vuonnakin, niin tää oli mun mielestä työläämpi.

      Tägit: Kansanterveystieteet kansanterveystiede 2022 kansanterveystieteiden pääsykoe valintakoe

    • Anonyymi

      Ketä hakee tänä vuonna?

      • Anonyymi

        mä haen tampereelle. maanantaina pääsykoe!!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe