Voiko skitsofreniaan liittyä korostunutta uskonnollisuutta?

kysynentiedä2221

Sellaista uskonnollisuutta, et sairas uskoo itsellään olevan profeetallisia kykyjä ja hän uskoo pystyvänsä rukouksella parantamaan sairauksia ja korjaamaan sähkölaitteita? Koska en tiedä niin kysyn täältä palstalta.

9

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikenlaistavoi

      Eiköhän siihen sairauteen voi liittyä ihan mitä vaan.

      • heh-kjeh

        Onko se vähän niinku semmoinen kaiken kattava sairaus?


    • Hkdy

      Skitsofreniadiagnoosin kriteerit ovat kaikkien saatavilla. Niissä ei ole mitään mystistä, paljon tulkinnanvaraa kyllä. Tuo usko omiin profetionaalisiin kykyihin voi olla merkki profeetan lahjoista, jos yhteisö pitää uskomusta mahdollisena ja uskottavana. Jos kukaan ei vahvista ihmisen harhaa, ei psykiatriaan joudu olemaan kulttuurisensitiivinen. Häiriön diagnostiikassa on melko olennaista, että ”oireet” alentavat toimintakykyä ja kestävät tietyn keinotekoisesti määritellyn ajan. On myös olemassa määrittämättömän skitsofrenian alalaji, jossa ei tarvitse täyttää kaikkia klassisen skitsofrenian diagnostisia kriteerejä. Tavallaan siis mikä tahansa harha, joka heikentää toimintakykyä, voidaan tulkita skitsofreniaksi.

    • psykoosisairaus

      Voi joskus liittyä, mutta pelkkä harha tai eriskummallinen ajatus ei vielä tarkoita skitsofreniaa. Voihan tuo olla vain harhaluuloisuushäiriökin.

    • AbradaKabraeiuskontoa

      Eräällä sukulaisellani on skitsofrenia. Hän sanoo omaavansa profeetallisia kykyjä ja hänellä on parantamisen lahja. Kun hän soittaa jollekin sukulaiselle tms. hänen on pakko aloittaa kertomaan ihmeistä, mitä hänelle on tapahtunut. Samoin hän pakottaa pakkomielteisesti ihmisen antaa rukoilla puolestaan. Hän loukkaantuu mikäli hän ei saa rukoilla puhelimessa tai paikan päällä. Hän sanoo itsellään olevan kielillä puhumisen lahjan, mutta kerran sitten ihmettelin, kun hän puheli puhelimessa kielillä ja se oli sellasta outoa sölkötystä,....hän sanoi mm abrada kabra, joka on Tuhannen ja yhden yön satukirjasta ja tarkoittaa HOKKUS POKKUS.

    • pruutt

      pruulii
      20.1.2019 9:34

      UUSI
      minun mielestä suomalaisen mielenterveyshoidon tarkoitus on kehittää erittäin vajaakuntoisista mahdollisimman nopeasti, myöhemmin hitaammin kun huomataan että "hoidosta" on ollutkin erittäin paljon haittaa, äärimmäisen hyväkuntoisia henkisesti ja fyysisesti.

      voisi melkein sanoa että hoidon tarkoituksena on kehittää ylihimisiä, että sinällään hoito ei pahemmin ole kehittynyt aatun ajoista.

      täytyy olla äärimmäisen kohtelias, ja jumankauta jos on introvertti, niin siitä tehdään henkistä väkivaltaa käyttämällä ekstrovertti vaikka väkisin.

      pitää olla fyysisesti hyvässä kunnossa ja pitää olla vanhempana vieläkin paremmassa fyysisessä kunnossa.

      siis.. tämä on naurettavaa koko "hoito", voisi hyväksyä sairaat sellaisina kuin ne ovat, eikä tehdä niistä 110% normaaleja.

      ja sitten valhetellaan ettei hoito perustu pakkoon, vaan se on "kannustamista", se on läpinäkyvää kannustamista, jos ei hyvällä, niin sitten pahalla.

    • limunby

      Skitsofrenia on sitä mitä sen halutaan olevan.

      Wayne Ramsay on kirjoittanut hyvän koonnoksen skitsofreniasta ilmiönä, jonka suosittelen kaikkien lukevan. Kas tässä: wayneramsay com(kautta)schizophrenia htm

      Todellisuuden ymmärrettyään ketjun alkuperäinen kysymys näyttäytyy absurdina.

    • TaasYksiOhikulkija

      Sanoisin että uskonnollisuuden ja skitsofrenian väliin ei pidä missään tapauksessa vetää suoraa syy-yhteyttä. Mutta olen ollut huomaavinani, että on olemassa joukko joilla nämä kaksi asiaa yhdistyy ehkä poikkeuksellisen voimakkaasti toisiinsa.

      Tämä kaikki on kuitenkin mutu-tuntumaa, enkä ole törmännyt mihinkään tieteelliseen tutkimukseen mikä valottaisi tai selittäisi ilmiötä sen tarkemmin.

      • typerää

        Eli et tiedä vastausta aloittajan kysymykseen, joten esitit musta tuntuu mietteesi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe