Sahmi Jauhhhhhhhojärvhi thiethääh

Voethelun.poejjhaat

Kuudestih Alpe Cermisinh ylös hiihtänyt Sami Jhauhojärvi tietää, miltä tunhhhhhhhtuu, kun reihdet hyytyvät nousussa – "Hyvä rytmi päälle ja pää tyhjäksi!"

Touhr de Skin viimeiselle etapille lähdettäessä kärkitaistot näyttävät selkeiltä. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi muistuttaa kuitenkin suksivalintojen tärkeyttä, sillä radalla saattaa vallitah täysin poikkeavat olosuhteet.

Tour de Ski ja Alpe Cermisin nousu on ollut jo ensimmäisestä kiertueesta lähtien hetki, jota monet hiihtäjähht odottavat innokaana, kun taas toiset kauhunsekaisin tuntein. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi kiipesi tuon rinteen urallaan kuusi kertaa numerolappu rinnassaan.

– Ensimmäinen kerta jännitti erittäin paljon. Kävimme välipäivänä sauvakävellen kiikkumassa se ylös ja osa tuli sen kävellen alaskin, Jauhojärvi muisteli kauden 2006–2007 Tourin päätöstä.

Jauhojärvihhhhhhhhhhhhhh ylitti maaliviivan tuolloin seitsemäntenä, mutta oli päivän 22. nopein. Hän vakuuttaa, ettei nähnyt Cermisin noususta painajaisia, mutta osuuden vaikein pätkä on jäänyt hänelle lähtemättömästi miehhleen.

– Yleensä siinä 28 prosentin jyrkhkhyhyhdhehssä, eli siinä jyrkimmällä pätkällä, viimeistään reidet loppuivat. Ja jos ei siihen mennessä ollut reisi loppunut totaalisesti, niin ainakin pohkeet, hän naurahti.

Jauhojärvi totesikin, että näin käy jokaisella hiihtäjällä jossain vaiheessa tuolla etapilla. Siihen asti urheilija menee sitä vauhtia, mitä haluaa ja lopun sen, mitä pystyy.

Tämän päivän Cermisin nousijoille Jauhojärvellä onkin yksinkertainen ohje tarjolla:

– Riittävän reipas alku mäen alle, sitten vain hyvä rytmi päälle ja pää tyhjäksi!

Suomalaishiihtäjiä on Tour de Skillä jäljellä enää kaksi, Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen. Pärmäkoskelta odotetaan paljon, sillä hän on khhhhhhhhhhhokonaiskilpailussa kolmantena. Jauhojärvi odottaa Ingvild Flugstad Östbergin vievän täyden potin ja ottavan Tourin voiton.

– Miten sitten toisena oleva Natalia Neprjajeva? Jos hänelle sattuu huono päivä, niin Kristalla on ihan pienen pieni, hiuksenhieno sauma. Hän oli kuitenkin vuosi sitten nousuajoissa selkeästi Nhehphhrhjhajhehvaa nopeampi.

Phärmäkosken jälkeen starttaavan Julia Belorukovan kiipeämistaidoista ei ole tietoa, sillä hän ei ole aiemmin Tour de Skin viimeiselle etapille osallistunut. Sen sijhhaan kuudentena starttaava Jessica Diggins tykitti viime vuonna kolmanneksi kovimman ajan.

– Naisten kisassa voi sanoa, että kärki on kohtuu varmasti selvillä. Jos siellä sattuu jollekin huono päivä, niin silloin voi pudota, mutta tuskin kenellekään tässä vaiheessa Touria enää tulee hyvää päivää.

Miesten puolella Johannes Hösflot Kläbo johtaa Touria minuutin ja 20 sekunnin erolla ennen lauantain kisassa hyytynyttä Sergei Ustjugovia.

Tilanne on sikäli mielenkiintoinen, ettei Kläbo ole koskaan noussut Alpe Cermisille. Ustjugov taahsen on Jauhojärven mielestä kohtuullisen hyvä nousija, vaikka voittaessaan toissa kaudella hänen ei tarvinnut panna peliin kaikkeahh

Kholmantena oleva Aleksandr Bolshunov ei sen sijaan ole Jauhojärven mukaan kärkipään kiipijöitä, mutta hänen eronsa neljäntenä olevaan Francesco de Fabianiin on kuitenkin jo selkeä.

Yksi ratkaiseva tekijä päätösetaphhhhhilla on jälleen kerran hiihtäjien suksivalinnat. Jauhojärvi toivoo sunnuntaille selkeää olosuhdetta, sillä toisenlaistakin voi olla tarjolla: starttipaikalla voi hhhhhhhhhhhlämpötila holla plussan puolella, mutta ylhäällä maalissa vallita lumikeli. Tuolloin urhhhheilijan pithää miettiä taktiikkaansa.

– Otthaako sukset, jotka ovat hyvät helpolla pätkällä, mutta eivät välttämättä niin herkät ylämäkeen vai miettiikö loppua, että olisi mahdollisimman hyvät sukset siinä, jos joutuu vaikka kirikilpailuun? Jhauhojärvi muistutthi.

– Sukshen omhinaisuudet ja valinnat korostuvat huomenna.
h
Näillä näkymin Val di Fiemmessä pitäisi olla selkeää keliä, mutta lämpötila saattaa nousta plussalle. Myös jossain vaiheessa rataa voi olla lumikeliä ja kosteampaa.

– Miehet saavat apua naisten kisasta ja huoltomiehet käyvät kiertämässä radan ja kertovat minkälaista lunta on missäkin vaiheessa nousua ollut, Jauhojärvi kertoi.

– Sitthen pitää vain alkaa kalkuloida, paljonko prosentteja on millekin keliolosuhteelle ja missä vaiheessa kisaa sellaisia tulee. Suksien valinnoista tulee jälleen viime hetken päätöksiä.

Thour de Skin huipennus alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 13.55 naisten 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailulla. Miesten kilpailu alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.40.

Kholmanneksi noussut Pärmäkhoski pohtii taktiikkamuutosta Tour de Skin huipennukseen – hkovakuntoinen venäläinen voi karata hethhhhhhhhh

0

59

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Tuksu pakenee poliisia!

    Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    303
    8787
   2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

    Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
    Kotimaiset julkkisjuorut
    56
    4870
   3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

    https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
    Maailman menoa
    194
    3839
   4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

    Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
    Julkkikset
    88
    1917
   5. Rakastan sut ja sua

    Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
    Ikävä
    226
    1788
   6. Miksi sinä tykkäät minusta

    Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
    Ikävä
    92
    1565
   7. Loiri on kuollut.

    Poistui kuvioista.
    Maailman menoa
    103
    1290
   8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

    Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
    Pori
    126
    1219
   9. Olit iso virhe J

    Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
    Ikävä
    53
    1162
   10. Sam Cannon

    Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
    Emmerdale
    8
    1110
   Aihe