Kela-raukalle vakava huomautus EOAK/7043/2017

167-176

17

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Shiiiiiiiiit9

      Kyllä on taas vastenmielistä toimintaa Kelalta ja heidän sieluttomilta lääkäreiltä.
      Ei kyllä voi kuin ihmetellä mihin Kela alentuu.
      Kela tukien varassa on paljon aika heikoilla olevia ihmisiä niin henkisesti kuin fyysisesti ja tuollaiseen pelleilyyn aletaan.
      Kuinkakohan monta ihmistä Kela tappaa vuodessa epäsuorasti?

    • 167-176

      Tuossa on toinen päätös jossa perseily on ollut samnatyyppistä, eli Kela-raukka on saanut peräti 2 "joulupataa"
      https://www.oikeusasiamies.fi/fi/ratkaisut/-/eoar/12/2018

      Noita voi olla vielä lisääkin, kaikkia eivät julkaise finlexissä. Tuo kyllä kertoo Kelasta sen jonka olen tiennyt jo pidemmän aikaa. Lakeja ei noudateta eikä asiakkaan oikeuksista välitetä, tehään päätöksiä ilman perusteluja tai keksityillä perustelilla, valehdellaan jopa oikeusasiamiehelle (EOAK/7043/2017 kohta 3.5) ja tietenkin asiakkaalle sekä vääristellään asioita asiakkaan vahingoksi. Tuo kaikki kuitenkin kiistetään röyhkeästi ja ylimielisesti. Kaiikia noita perseilyn muotoja ja sen lisäksi joitakin muitakin on käytetty minua ja herra ties kuinkan montaa muuta asiakasta kohtaan. Tuo täyttää kyllä jo järjestäytyneen viranomaisrikollisuuden tunnusmerkit, nyt tuli vakava huomautus, mitäs seuraavaksi?


      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15503452/kelalle-quotjoulupataanquot

    • outojapäätöksiä

      tutulle eivät ole myöntäneet hoitotukea vaikka lääkärit olivat lausunnossa sitä mieltä että täytyy saada hoitotuki ja kotona kävivät 2 ihmistä jotka totesivat ja tekivät lausunnon jossa lukee että ei pysty yksin suoriutumaan päivittäisistä hommista ilman ulkopuolista apua.

      kelasta hylky tuli ja valituksesta myös sekä muutoksenhakulautakunasta, nyt on yli vuosi mennyt tässä"käsittelyssä" ja on asia oikeudessa hoidettavana.

      ihmettelen hyvin suuresti jos vammautunut henkilö ei pärjää kotona/missään ilman ulkopuolista apua mm.pesut/vessa ja ruoanlaitto yms ja nämä on todistetusti käyty katsomassa ja todettu niin miksi silti kela vänkää vastaan selvästä asiasta???
      henkilöhän on liikuntavammainen tapaturmasta johtuen ja ollut 3 vuotta kuntoutustuella sekä kaikenmaailman rumbassa tänä aikana ja pysyvä toimintakyvyttömyys. henkinen puolikin on mennyt pilalle tästä syystä.
      ei edes hoitotukea siitä vaikka apu on tarpeen todellakin.

      • Nainsevaanon

        Tuttu juttu. Hoitavat lääkärit määränneet ylimmän hoitotuen mutta toi Kela: "Kela voi yhdenmukaisen ratkaisukäytännön varmistamiseksi antaa ohjeita etuuksien käsittelemisessä. Kelan vakiintuneen ohjeistuksen mukaisesti ratkaisijan (etuuskäsittelijän) tulee pyytää asiantuntijalääkärin (sukupuolitautien lääkäri) arvio hakemuksen ratkaisemisen tueksi aina silloin, kuin ratkaisija (etuuskäsittelijä) arvioi, että myöntöedellytysten arvioinnissa tarvitaan lääketieteellistä erityisosaamista. "

        Kelan valheet
        - vammaisetuuslain toimeenpanolakeja ei voi yhdenmukaistaa
        - vammaisetuuslain päätöksentekoon saa osallistua vain vammaisetuuslaissa (20 §) tarkoitettu hoitava lääkäri
        - Kela väittää, ettei vammaisetuuslain 20 §:n tarkoittamilla terveyskeskuslääkäreillä ja terveydenhuollon tutkimuslaitosten lääkäreillä ole ammatillista taitoa antaa selvitystä potilaan avuntarpeesta, mutta kuitenkin
        - Kelalle asiantuntijana toimiva työkyvyttömyyseläkelain asiantuntijalääkärit (sukupuolitautien lääkäri) pystyy potilasta koskaan näkemättä arvioimaan potilaan avuntarpeen alenevasti vain viikottaiseen apuun.

        SAMU:sta ja vakuutusoikeudesta ei hyötyä, päinvastoin osallistuvat valelääkäreinä vammaisetuuslain toimeenpanoon, vaikka se ei kuulu heidän toimialan tehtäviin. Ja nyt Kelan etuuskäsittelijät edustaa ja käyttää sumeilematta julkisen vallan ylintä valtaa tehdä ihmiselle mitä nyt mieleen saattaa juolahtaa. Esim. edunvalvonta on yksi, jolloin turhilta valituskierroksiltakin vältytään.


      • Kelaepalotettava

        Meillä Kela uhmannut jo vuosia mm. valheilla perustelluilla päätöksillä ihmisen oikeutta elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen (perustuslain 7 §:n 1 mom.). Valvontaa ei ole ja näyttöön/lakiin perustuvat valitukset tehty.


      • Kelatta

        On kuitenkin elänyt entisenlaisesti tämän hoitotuettomuuden aikanakin?


      • Kelatta kirjoitti:

        On kuitenkin elänyt entisenlaisesti tämän hoitotuettomuuden aikanakin?

        Hoitotuki on tuloista riippumaton tuki, joka maksetaan kaikille henkilöille, jotka eivät tule toimeen ilman toisen henkilön apua. Toimeentulotuki on taas tulosidonnainen. Ja jos hoitotuki olisikin tulosidonnainen, niin HUH, HUH Kelan omavaltainen laiton toiminta ei paljon elinmahdollisuuksia vammaisille ihmisille soisi.


    • 167-176
      • Oikeusasiamies puhuu täyttä asiaa, mutta muuttaako se pätkääkään Kelan toimintaa, kun Suomen perustuslailliset ihmisoikeudetkaan ei Kelaa millään tavalla hetkauta. Kiva nähdä.


    • 167-176
      • HavettaaKelanPuolesta

        No kyllä Kela osaa, vaikka lait ovat yksinkertaiset ja selvät. Kela käyttää mm. vammaisetuuslain 20 §:n vastaisesti hoitotuen määrittelyssä Kelan työkyvyttömyyseläkelain asiantuntijalääkäreitä, joilla ei tarvittavaa käyttösidonnaisuutta vammaisetuutta ja toimeentulotukea hakevien asioihin. Viittaan mm. perustuslain 107 §:n, jossa laki kansaneläkelaitoksesta 22 § (tähän lakiin vetoavat tai jättävät sen tahallisesti pois) on vammaisetuuslakiin ja toimeentulolakiin nähden alemman asteisen säädöksen säännös joka ristiriidassa useimpiin perustuslakeihin (7 §:n 1 mom.) nähden, sitä ei saa soveltaa tuomioistuimissa eikä viranomaisissa. Eli Kelalla ei mitään asiaa tai seikkaa, joka selittäisi Kelan lääkärien mukanaolon hoitotukien ja toimeentulotukien päätöksenteossa. Tietosuoja-asetuksen rikkominen.


    • 167-176

      Asiasta on tehty kirjallinen kysymys ja suurempikin meteli olisi varsin aiheellinen. Tuskin mitään tapahtuu mutta tuossa olis paikka keltaliiveille, sen verran paljon noita Kelan kusettamia alkaa jo olla.

      Kirjallinen kysymys KK 565/2018 vp
      Olli-Poika Parviainen vihr ym.
      Kirjallinen kysymys Kansaneläkelaitoksen toiminnan lainmukaisuudesta

      [linkit eduskunnan sivuille poistettu sensuurin vuoksi]

      "Suomessa viranomaisen toiminnan tulee perustua aina tarkasti lakiin. Näin ei valitettavasti kuitenkaan aina tapahdu. Yhtenä toistuvana esimerkkinä tästä on toimeentulotukihakemusten käsittely Kansaneläkelaitoksessa. Kela oli vuosien 2017 ja 2018 aikana toistuvasti esillä tiedotusvälineissä. Ongelmia on ollut esimerkiksi tuen myöntämisen yksilöllisessä harkinnassa, ja ajoittain on päässyt syntymään tilanteita, joissa kansalainen on jäänyt varattomana kokonaan vaille turvaa odottaessaan Kelan päätöksiä. Viimeisimmäksi alkuvuonna oikeusasiamies antoi ratkaisun, joka sisälsi erittäin vakavia moitteita Kansaneläkelaitoksen toiminnasta, joka koski sen päätöksentekoa eräässä toimeentulotuen lääkekorvauskäsittelyssä. Oikeusasiamiehen ratkaisu yksilöi lukuisia kohtia, joissa Kelan toiminta on ollut lainvastaista."

      Olipas taas liian kovaa tavaraa ylläpidolle nuo eduskunnan julkiset asiat.

    • piippulanvaari

      Ne ihmiset kantavat sisällään kaunaa koska mitään oikeudellisuuteen tai inhimillisyyteen nähtävään tapahtuvaa tekoa ole havaittavissa silloin. Tutkintavankeuden oikeutta pitäisi lisätä virkamiehien kohdalta kun prosessin helpottamiseksi tapahtuvaa parannusta ei ole huomattavissa heidän tehdessä asiassa päätöksiä taloudelliseen hyötyyn vedoten ja käskytettyinä. I´l rest my case and walk.

    • 167-176
    • 167-176

      Ministeri Saarikko puolusteli Kela-raukkaa vastatessaan kirjalliseen kysymykseen KK 565/2018 vp
      Uusi kirjallinen kysymys tehty samasta asiasta Kirjallinen kysymys KK 643/2018 vp

      Kelalla on suuria ongelmia Eduskaunnan säätämien lakien noudattamisessa ja ne ongelmat ovat nähdäkseni Kelan itsensä aiheuttamia eli täysin tahallisia.
      Tässä tarvitaan nyt kyllä järeämpiä keinoja asian ratkaisemiseksi ja ne pitäisi aloittaa mahdollisman pian. Muutama virkarikossyyte voisi olla yksi noista järeämmistä keinoista. Toinen keino olisi Kelan toimeentulotukiohjeiden lain mukaisuuden selvittäminen. Tällainen tavallinekin villasukankuluttaja löytää niistä useita selllaisia kohtia jotka ei kestä päivänvaloa saati sitten lähempää juridista tarkastelua. Toivottavasti noita järeämpiä toimia nähdään vaalien jälkeen.

      Ylläpito ei näköjään salli linkittää tänne julkisia asikirjoja joihin kaikilla on tiedosaantioikeus, taitaa olla peljon kepuleita ylläpidossa.
      Nuo kirjalliset kysymykset löytyvät haulla eduskunnan nettisivuilta.

    • 167-176

      Taas uusi tapaus jossa apulaisoikeuskanslerin sijainen Kimmo Hakonen kiinnittää Kela-paran huomiota hyvän hallinnon mukaiseen velvollisuuteen huolehtia siitä, että asian hoito toteutetaan asiakkaan kanssa sovituin tavoin, ellei sovitusta menettelystä poikkeamiseen ilmene perusteltua syytä. Annettu 19.02.2019 , Dnro OKV/227/1/2019

      Ylläpito ei salli linkittää tänne oikeuskanaslerin viraston päätöksiä jotka ovat julkisia asikirjoja ja joihin on kaikilla tiedosaantioikeus.

    • Olen koonnut tähän ketjuun laillisuusvalvojien ratkaisuja Kelan perseilystä, tässä yksi lisää

      https://www.oikeusasiamies.fi/fi/ratkaisut/-/eoar/461/2018
      11.9.2019 EOAK/461/2018 Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Riikka Jackson
      MAKSUSITOUMUS LÄÄKKEESEEN
      Mielenkiintoisia kohtia:
      3.2 Lisäselvitysten pyytämiseen liittyvä menettely ja päätösten perusteleminen kantelijan tapauksessa
      3.3 Kantelijan luottamuksen suoja
      3.4Hakemuksen käsittelemättä jättäminen
      3.5 Perusosan alentaminen
      3.6 Kelan eri yksiköiden antamien selvitysten ristiriitaisuudet
      4 TOIMENPITEET

      7 sivua tiukkaa tekstiä. Olen odottanut sitä päivää että oikeusasiamies saa tarpeekseen Kelan perseilystä ja määrää syytteen nostettavaksi, eipä taida sellaista päivää tulla.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe