Minua on alkanut jo pelottamaan vanhuus Lieksassa

ökkelis-mökkelis

Kuka meitä vanhoja sitten hoitaa? Kuka ostaa talon kun itse ei enää jaksa sitä hoitaa ja tehdä lumitöitä? Kuka tulee ja korjaa kodinkoneiden viat tai käy kaupassa kun itse ei pääse.

Nuoria syntyy tänne enää vuodessa vähän runsas 60 ja heistä ainakin 40-45 muuttaa muualle. Kun aikuisia alkaa olla ikäluokassaan 20-25 ja heistäkin osa työkyvyttömiä jo nuoresta niin ei ole hoitajia !!!!

Siirretäänkö meidät vanhat laitoksiin toisille paikkakunnille vai mitä tehdään? Tätä kokonaisuutta kannattaa alkaa jo pohtimaan sillä asiat tulevat päälle ja ajankohtaisiksi yllättävän pian. Jotain on pakko keksiä mutta mitä.

15-20 vuoden kuluttua on tilanne jo aika paha.

58

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teppo6

      Siellähän noita on Ruunaanjärven ja Kitsin saloilla metsät puolillaan niitä taloja, joita ei ostanut kukaan, ja joista on pitänyt lähteä pois siinä vaiheessa, kun ei jaksaneet enää lumitöitäkään tehdä. Ei Lieksan kohtalo sen kummempi ole.

      Ruunaasta muuttivat aikanaan Lieksaan, Lieksasta muutetaan eläkepäiville ehkä Joensuuhun.

      • anna-parempi-neuvo

        .....Lieksasta muutetaan eläkepäiville ehkä Joensuuhun. ....

        Ja millä rahalla, saakos kysyä kun kukaan ei osta asuntoa. Antaisit parempia neuvoja sinäkin.


      • EiEiiiEiiiiiiiiiii

        No ette kyllä tule Joensuuhun. Minä en pidä yhtään sellaisesta ajatuksesta, että Joensuussa alkaisi pällistellä entisiä, ikäloppuja lieksalaisia. Menkää vaikka Kuhmoon tai Inariin, mutta älkää tulko Joensuuhun.


      • fdsk
        anna-parempi-neuvo kirjoitti:

        .....Lieksasta muutetaan eläkepäiville ehkä Joensuuhun. ....

        Ja millä rahalla, saakos kysyä kun kukaan ei osta asuntoa. Antaisit parempia neuvoja sinäkin.

        Halpaa ja hyvää ei ole olemassakaan. Jos ei ole vara maksaa vuokraa sieltä, missä palvelujen ääreen olisi tulossa muitakin, niin sitten pitää pysyä Lieksassa. Toivottavasti se myyntikelvoton talo on sentään jo maksettu. Ehkä tulevaisuudessa ihmiset osaa varautua mahdollisiin tulevaisuusskenaarioihin paremmin.


    • varatkaa.lääkkeitä

      Niimpä,,, "kuka ajaa meitän bussit ja hoitaa vanhukset"? No nei matut ainakaan Lieksassa sitä tule tekemään! Viisainta alkaa niitä unilääkkeitä kyselemään jos ikä alkaa painaa eikä uni tule! Ottaa sitten lopussa kerralla enemmän että nukuttaa,,,pitkään ja lopullisesti! Jää nekin vanhusten kuivaamossakäynti rahat attendolta saamatta!

      • fgfdgg

        Matut tuskin on ratkaisu ongelmaan......joten ihan muuta pitää keksiä


      • Paradice281

        Niitä kiinnostaa vai 10-vuotaat tyttölapset, välit vankilassa (raiskauksista).


      • Mikatulos

        Syrjä Ja Ekto sanoivat pelastaa Lieksa somaleilla?

        Miten on käynyt nut?


    • Eihuola

      Lapset hoitaa laitta akkuihin. Arkkuihin
      Sopimus tehty

      • akut.lataukseen

        Tahdistimien akut ovat nykyään jo hyvin pitkäikäisiä. Kannattaakin tehdä akunvaihtosopimus tahdistimeen ja kuulolaitteeseen ulkopuolisen tahon kanssa jos lapset eivät asu lähialueella.


    • me-ikäloput

      Täytyy sitten pitää koko ajan ainakin 10 vuojen näkkileipävarasto talossa, että ei heti kuole näläkään sitte kun ei enää kauppaan pääse. Tahi ei ole kauppoja kun ei ole enää myyjiä niihin muita kuin 70 vuotiaita ukkoja ja akkoja.

    • vesivirtaa

      Hyviä kysymyksiä aloittajalta. Robotiikka, koneäly yms rationaalistus lisääntyy, kaupasta tuodaan tavarat kotiin, tilaat ne netistä. Lääkärin tapaat skypen kautta virtuaalisesti, hoitaja käy silloin tällöin ehkä katsomassa. Taloasi ei osta kukaan, onhan niitä tyhjiä jo vaikkapa Mähköllä, joka ei ole salolla edes. Moni vanhus varmaan päättää päivänsä oman käden kautta. Kuulostaa ehkä surkealta, mutta kuoltava on meidän kaikkien ja itse saa valita ahdistuksensa ja kipujensa määrän. Ehkä valtio tekee niitä kolikolla toimivia eutanasiakoppeja kadun varrelle vai olisiko kyliä kiertävä kirjastoauton kaltainen eutanasiabussi parempi..... Kaikki muuttuu, turha odottaa elämältä muuta. Luonto ottaa Lieksan takaisin syleilyynsä, metsä valtaa takaisin itselleen mitä joskus menetti.

      • OlenVainVaatimaton

        "Kaikki muuttuu, turha odottaa elämältä muuta. Luonto ottaa Lieksan takaisin syleilyynsä, metsä valtaa takaisin itselleen mitä joskus menetti. "

        Olet siis lukenut kommentointiani ja hyväksynyt sen tai sitten olet vain sattumalta lähes yhtä älykäs kuin minä.


      • vesivirtaa
        OlenVainVaatimaton kirjoitti:

        "Kaikki muuttuu, turha odottaa elämältä muuta. Luonto ottaa Lieksan takaisin syleilyynsä, metsä valtaa takaisin itselleen mitä joskus menetti. "

        Olet siis lukenut kommentointiani ja hyväksynyt sen tai sitten olet vain sattumalta lähes yhtä älykäs kuin minä.

        Yksi korjaus: olen kyllä älykkäämpi kuin sinä, siihen ei paljoa tarvita ;) Mutta annan anteeksi virheesi.


    • valoisaa.tulevaisuutta

      Todellakin robotiikka ja etähoito yleistyy! Esimerkkinä voi olla että lääkärille puhelimella laitettu valokuva vaikka polvesta joka on kipeänä? Lääkäri katsoo kuvan ja vaikka siinä ei ulkoista vammaa näykkään lähettää hoitomääräyksen puhelimella,,että laita bepanthenia kuoran silimmään ja voitele polvi 3 kertaa vuorokaudessa! Attendo voi ottaa vanhuksen hoitoon, ja samalla vanhuksen pankkitilin josta voi veloittaa mitä siellä on rahallista omaisuutta! Attendo voi samalla puhelin periaatteella seurata päivittäin onko vanhus elossa kämpässään? Jos vastausviestiä ei tule Attendolle, niin vanhus on mitä pisimmälti kuolleena haisemassa asunnossaan! Vanhainkoteja ei enää tarvita, eikä hoitohenkilökuntaa! Samalla toteutuu politikkojen toive mittavista säästöistä ja siitä että vanhus asuu mahdollisimman kauan asunnossaan tulematta rasitteeksi yhteiskunnalle!

    • SiunSote

      Jos sama meno jatkuu niin siinä mökissäsihän sinä lojut tämän hienon siunsoten kotihoidon hellässä huomassa. Lähetti tuo sulle keskuskeittiöllä tehtyä ruokaa kahdesti viikossa ja sitä lämmittelet mikrossa ja syöt jos muistat.
      Väsynyt ja stressaantunut, kiireinen kotihoitaja pistäytyy päivittäin 2-3 kertaa luonasi n. 10 minuuttia kerrallaan. Tunkee sulle pillerit naamaan ja jatkaa seuraavaan paikkaan juoksujalkaa hikeään pyyhkien.
      Kerran viikossa hoitaja jää auttamaan peseytymisessä ja saattaa laittaa pyykit koneeseen ennenkuin taas lentää eteenpäin. Seuraava hoitaja sitten taas ottaa pyykit koneesta ja lentää eteenpäin... Jne...
      Kun sitten et siellä enää tolpillasi pysy niin pistäytymään sattunut hoitaja nostaa sinut lattialta sohvalle ja töytyyttää ambulanssilla terveyskeskuksen vuodeosastolle. Jos siellä vähänkin tokeudut niin sinut palautetaan takaisin sinne mökkiisi ja sama meno jatkuu seuraavaan heikotukseen asti, sitten taas vuodeosastolle. Lopulta kun uskovat ettei mökillä olosta tule mitään, odottelet vuodeosastolla hoitokotipaikkaa, joka saattaa olla vaikka joensuussa tai outokummussa.
      Se onkin sitten se loppusijoituspaikka josta sinut sitten haetaan mähkönkankaalle.
      Niin se menee vanhuus lieksassa.

      • romoska

        mutta noin se tulee menemään monessa suuremmassakin paikassa, taitaa olla todellisuuttakin jo monessa paikassa. Ei siis vanhuus Lieksassa tule poikkeamaan suuresti vanhuudesta muualla. Jos on tosi onnekas, on lapsia -joihin on hyvät välit- paikkakunnalla ja aikuset lapset sitten tekevät palkatonta hoitotyötä niska limassa muun elämänsä ohessa.


      • karmeaa
        romoska kirjoitti:

        mutta noin se tulee menemään monessa suuremmassakin paikassa, taitaa olla todellisuuttakin jo monessa paikassa. Ei siis vanhuus Lieksassa tule poikkeamaan suuresti vanhuudesta muualla. Jos on tosi onnekas, on lapsia -joihin on hyvät välit- paikkakunnalla ja aikuset lapset sitten tekevät palkatonta hoitotyötä niska limassa muun elämänsä ohessa.

        Ihan samalla tavalla se sujuu joensuussakin vanhusten elämä, ei käy kateeksi vanhuksia.
        Pitääkin tässä ruveta syömään läskiä voin kera, juomaan viinaa ja polttamaan piippua ettei vaan eläisi liian vanhaksi, vanheta ei enää uskalla nyky yhteiskunnassa.


    • kurjuuttakummempaa

      Helsingissäkin löytyy asunnoista viikkoja,jopa kuukausia sitten menehtyneitä ihmisiä,kun kukaan ei käy. Eli suuri väkimääräkään ei luo yurvallisuutta,näillä susirajoilla,talojen arvonkin sanotaan oleva nolla. Jos satut ostajan löytämään,niin kohta joku viranhaltia tulee mittareineen ja löytää jotakin korjattavaa myyjän piikkiin,eli maksat siitä,kun sait talosi myytyä. Siihen meni siis lainarahoilla hankkimasi talo,josta luulit saavasi vanhuudenturvaa,jonka olit juuri mahdollisesti saanut maksettua,ehkä kokonaan pienestä eläkkeestäsi viime vuosina.

      • Teppo6

        No, verovaroin kustannettu hyvinvointivaltio on Joensuussa vielä läsnä, toisin kuin Lieksassa. Jos ei jalat yhtenä aamuna enää kannakaan, niin Joensuussa sentään pääsee Tikkarinteelle puhelinsoitosta vartissa. Miten Lieksassa mahtanee olla?

        Mitä tulee vanhuudenturvaan, joku rajahan se on omakotitalossa asumisessa kuitenkin. Aloituksessa puhuttiin tilanteesta, jossa itse ei enää jaksa sitä hoitaa ja tehdä lumitöitä.

        Itse näen omakotitalon suoman vanhuudenturvan siinä, että töissä ollessa se talo maksetaan ja remontoidaan, ja sitten viimeistään mahdollisesti pieneksi jäävällä eläkkeellä siinä asutaan puoli-ilmaiseksi, niin kauan kuin joko kurkihirsi alkaa laskeutumaan tai lumityöt ei enää suju.

        Suunnittelen itse tuon vanhuudenturvan tarkoittavan noin 30-40 vuoden aikajännettä. Tuo aika on jokatapauksessa niin pitkä, että kaikkia talon myyntiarvon säilymiseen vaikuttavia muuttujia ei voi ottaa mitenkään ennalta huomioon.


    • Eihän se kivalta tunnu tämä Lieksan alamäki. Varsinkin se kun nuoret loppuu, kuka täällä muutkin työt kuin vain hoiva-alan hoitaa. Vanhat ja nuoret tarvitsevat paljon muutakin kuin vain hoitajia.

    • Lieksa19

      Paska puhetta! Kukaan ei ehkä osta taloasi,mutta kyllä Lieksa on jo liikunta halleineen ym. investoinineen tehnyt jo sen mitä tämän luokan kaupungissa on tehtävissä.Jos ei riitä muuta pois sinne missä on raitio vaunut.

    • Vanhauusi

      Sitten kun en pärjää asetun karhun syötiksi. Ennenkin muinoin vanhat jätettiin jälkeen, jos eivät pärjänneet normaalin yhteiskunnan mukana. Susien tai ahmojen ravintoketjuun. Kierrätystä parhaimmillaan?
      Koska ihminen kuuluu ravintoketjuun, hänet annettakoon eläimille. Mitään ei jää hukkaan.

      • turakoitsija

        Ei luonto jätä millään tavalla mitään hukkaan. Kaikki kiertää eri olomuodoissa tavalla tai toisella. Jonkun kierto vaan toista pidempi. Tuhkauskierto on nopea. Luontoon levitettynä kasveissa kiertää. Haudatut taas uusiutuvat enemmän madoissa ja pieneliöissä. Tosin siellä kuusi jalkaa syvällä taitaa olla vähän matoja ja pieneliöitä. Riippuu kaiketi vähän kankaasta. Se on se hidas kierto jos, hyvä ja kuiva kangas.


    • Kerrostalonmies

      On täällä taas jutut kuin rahattomilla lehmänostajilla. Kilpaillaan siitä kuka karmeimman kauhukuvan pystyy keksimään, enää puuttuu vanhuksen tuppeen nylkeminen ja nahan uusiokäyttö, säästetään nyt neropateilta keksimisen vaiva. Minä olen vanha eikä se pelota yhtään niin että senkun jatkatte kaikin mokomin sitä kauhujen galleriaa, minä juon nyt kahvia.

      • pitkää.ikää

        Itse olen nähnyt nykyisen vanhustenhoidon tason niin läheltä että kun minun olisi aika jättäytyä vanhusten hoidon hellään huomaan, niin ennemmin vaikka ammun itseni tai viimeisillä voimillani ajan pyörätuolilla laiturilta järveen... En todellakaan halua niin hyvään hoitoon mitä olen nähnyt omia omaisiani hoidettavan. Juo mieluummin viinaa niin et elä liian kauan.


      • RuusuinenOnnela

        Sama täällä.


      • kerrostalonmiehelle

        Juoppahan vaikka kusta, mutta toivon että joskus lojut kusi ja paskavaipoissa viikon että saat nauttia vanhusten hoidosta kylliksesi!


      • Kerrostalonmies
        kerrostalonmiehelle kirjoitti:

        Juoppahan vaikka kusta, mutta toivon että joskus lojut kusi ja paskavaipoissa viikon että saat nauttia vanhusten hoidosta kylliksesi!

        Kun olet tästä aihepiiristä ilmeisen kiinnostunut niin minäpä muistan sinua pienellä katkelmalla Catulluksen kuulusta runoteoksesta Laulujen kirja:

        Olet keltiberi, Keltiberian maassa
        kukin min pissii, sillä ikenensä harjaa aina ruskokarvaiset
        mitä valkohohtoisemmat nuo sun hampaasi
        sitä valtavammin tiedän kusta juoneesi


    • tätähän-tämä

      """ Kuka ostaa talon kun itse ei enää jaksa sitä hoitaa ja tehdä lumitöitä?"""

      Ei osta kukaan, perikunta purkaa tai purattaa ja maksaa jätteenkäsittelystä 10 000 euroo. Kun ei niitä saa jättää sillensäkään mätänemään. Paitsi jos sopivat kunnossapidosta ja käyttävät lomareissuillaan joskus.

    • eitoivoa

      Yleensä perikunnasta ei ole yhteisomistajaksi,koska kiinteistön ylläpidon kulut,jotka pitäisi jakaa ei yleensä onnistu.

    • tandemillako.ei

      Matut on uutteraa sakkia! Ei ole monta vuotta kun kaikki sai ensimmäisen tilin työpaikoistaan, ja kaikki osti uuden polkupyörän joilla kesällä ajelivat Lieksassa!
      En millään usko että kaupunki olsi ne polkupyörät ostanut kaikille yhtä aikaa!
      Ei niin voi tapahtua!

      • Kontio

        Ei voikaan tapahtua. Ja muka kaikkiko samaan aikaan uudet pyörät? Todisteet, näyttö?

        On vaikeaa sanoa, ketkä valehtelevat eniten, persut, brexiteerit vai trumpistit. Toisaalta välikö hällä. Järkevä ihminen tietää, että samaa roskansökeltäjäsakkia kaikki. Kun kuka tahansa noista avaa suunsa, alkaa paskanjauhanta.


      • tandemillako.ei
        Kontio kirjoitti:

        Ei voikaan tapahtua. Ja muka kaikkiko samaan aikaan uudet pyörät? Todisteet, näyttö?

        On vaikeaa sanoa, ketkä valehtelevat eniten, persut, brexiteerit vai trumpistit. Toisaalta välikö hällä. Järkevä ihminen tietää, että samaa roskansökeltäjäsakkia kaikki. Kun kuka tahansa noista avaa suunsa, alkaa paskanjauhanta.

        Unohdit suvakit valehtelija listaltasi! Millä sinä selität matujen uudet polkupyörät jos ovat tulleet perseaukisina tänne elätettäväksi?
        Onhan se kyllä mahdollista että se joulupukki olisi tuonut polkupyörät matuille!
        Joulupukkihan kuuluu niidenkin kulttuuriin kun ovat nyt kotoutuneet!


      • Kontio

        Ja muka kaikille samaan aikaan uudet pyörät? Todisteet, näyttö?

        On vaikeaa sanoa, ketkä valehtelevat eniten, persut, brexiteerit vai trumpistit. Toisaalta välikö hällä. Järkevä ihminen tietää, että samaa roskansökeltäjäsakkia kaikki. Kun kuka tahansa noista avaa suunsa, alkaa paskanjauhanta, kuten tuossakin nähtiin.


    • Soile.ilmoitti

      Muistaakseni Syrjäläinen sanoi, että somalit nimenomaan takaavat, että Lieksassa on hoitajia terveyskeskuksissa ja vanhustenhoidossa.

      • turakoitsija

        Ei Syrjä välttämättä väärässä ole ollut. Hänellä vaan on ollut ns. pitkän tähtäimen visio. On hyvin mahdollista, että kotoutus onnistuu kolmen sukupolven ajansaatossa, ja näin ollen vuonna 2088 lieksalaiset vanhukset nauttivat somalipalveluksista toden teolla. Toki sillä edellytyksellä, jos nyt mitään elämää Lieksassa enää tuolloin on. Tai, no onhan niitä karhuja, susia, ym. sellaista.


    • Kanada aikoo ottaa seuraavan kolmen vuoden aikana miljoona maahanmuuttajaa. Sillä tavalla taistellaan ikääntyvän kantisväestön ongelmaa vastaan.

    • tosiseikka

      Mitenkäs se auttaa asiaa jos on kirjoitus ja lukutaidotona, sekä myös ammattitaidotonta porukkaa? Nekö ikääntyneet vanhukset niitä amatuja alkaa opettamaan? En uskokkaan että miljoonaa ammatin omaavaa ja luku ja kirjoitustaitoista matua tulee mihinkään maahan!

      • Kontio

        Onpa kirjoitustaidoton viesti. Ei osoita äidinkielen alkeidenkaan hallintaa.


      • Luulen, että Kanada on vetovoimaltaan aivan erilainen maa kuin Suomi, ja houkuttaa enemmän ns. hyötymaahanmuuttoa. Suomi on hyötymaahanmuuttajille vaikea maa sopeutua kantaväestön rasisminkin takia, eikä täällä ole oikein mitään muuta vetovoimatekijää kuin taikaseinä.


      • Eihyöty

        Jaa että pankkokin myöntää Suomeen tulevan haittamaahanmuuttoa.


    • pitkää.ikää.vaipoissa

      Ette näemmä haluakaan tajuta suomen vanhustenhoido ongelmia. Luulisi kiinnostavan asian edes vähän jo oman tulevan vanhuuden takia, se on edessä ennen kuin huomaakaan...

      Miten ihmeessä vanhstenhoidon ongelmistakin käyty keskustelu onnistuttiin taas vääntämään tällaiseksi mamu-paskanjauhannaksi?!

      Tämä juuri on suomessa vialla. Kansalaisia ei kiinnosta tosielämän ongelmat ja niiden korjaaminen, vaan ainoastaan täysin merkityksetön paskanjauhanta toisarvoisista asioista.

    • ghdfsdfd

      Pankkohan tuo taisi matut vetää tähän keskusteluun kehumalla Kanadan mamutusta!

      • Vanhustenhoito-ongelma on mahdollista ratkaista maahanmuutolla ja saamalla lisää hoitajia. Tosin ongelmaa on myös nykyisessä vanhustenhoidossa itse alana: kuka haluaa enää tänä aikana ruveta hoitajaksi, kun saa tappaa itsensä työllä, ja joutuu olemaan työssään jatkuvan väkivallan uhan alla? Hoitajien työolot on kiristetty äärirajoille ja yli, eikä kukaan täysjärkinen halua enää tälle alalle.


      • du7ioklduyu
        Uuninpankko kirjoitti:

        Vanhustenhoito-ongelma on mahdollista ratkaista maahanmuutolla ja saamalla lisää hoitajia. Tosin ongelmaa on myös nykyisessä vanhustenhoidossa itse alana: kuka haluaa enää tänä aikana ruveta hoitajaksi, kun saa tappaa itsensä työllä, ja joutuu olemaan työssään jatkuvan väkivallan uhan alla? Hoitajien työolot on kiristetty äärirajoille ja yli, eikä kukaan täysjärkinen halua enää tälle alalle.

        Pankko kirjoittaa,,,eikä kukaan täysijärkinen halua enää tälle alalle? Onko matut sitten sopivia hoitoalalle? Eivätkö ne ole täysijärkisiä!
        Varmaankaan eivät halua alalle!


    • Vanhustenhoitoon pitää saada lisää rahaa ja inhimillisyyttä, että ala yleensä alkaisi kiinnostaa. Hoitajia rassaa se, että he joutuvat tekemään työnsä huonosti ja ihmisiä pitää kohdella kuin "ihnisjätteen" käsittelylaitoksissa.

    • ghyhujikolkpö

      Vanhustenhoito saataisiin kuntoon maastamuutolla jos siirrettäsisiin vanhukset sellaiseen maahan joss saa hoitoa! Matujen varaan en hirveästi laskisi!

    • Muitaideoita

      Se on ruvettava kuntoilemaan hulluna, niin Wendy Ida, se nainen on 66-vuotias, maailman vanhin kunto-ohjaaja. Niin voi pitää huolen itestään.

      • k.ohtalo

        Jos on paskageenit, kuten yleensä itäsuomen asukkailla, niin on aivan sama mitä syöt ja kuinka treenaat, ei pidennä ikääsi yhtään.


      • tervaskanto
        k.ohtalo kirjoitti:

        Jos on paskageenit, kuten yleensä itäsuomen asukkailla, niin on aivan sama mitä syöt ja kuinka treenaat, ei pidennä ikääsi yhtään.

        Ei, kyllähän ne elintavat vaan vaikuttaa. Minunkin ukkini söi läskiä ja voita, poltti kessua ja joi viinaa lähes päivittäin, eikä takuulla ottanut yhtään liika askelta jos ei ollut pakko. Niinpä hän sitten kuolikin kesken ikiään, jo 93 vuotiaana... Olisi pitänytkin olla joku terveyskonsulenttinainen äijää valistamassa, tiijä kuinka vanhaksi olisi elänyt. Olisi se varmaan ainakin naida napsauttanut sitä konsulenttia...


      • lfyukjthrgfd
        k.ohtalo kirjoitti:

        Jos on paskageenit, kuten yleensä itäsuomen asukkailla, niin on aivan sama mitä syöt ja kuinka treenaat, ei pidennä ikääsi yhtään.

        k.kohtalon geenit on saatu sisäsiittoisuudella, ja myös hänen vanhempiensa!


      • k.ohtalo
        lfyukjthrgfd kirjoitti:

        k.kohtalon geenit on saatu sisäsiittoisuudella, ja myös hänen vanhempiensa!

        Totta. Aivan kuten muillakin itä-suomen saloilla vuosisadat eristyksissä eläneillä suvuilla, ei täällä tee poikkeusta siitä kuin junantuomat ja maahanmuuttajat. Ei niitä geenejään voi kukaan muuttaa vaikka ei niistä tykkäisikään.
        Mitä tulee elintapoihin niin kyllähän ne tietty vaikuttavat elinajan terveyteen ehkä jossakin määrin ja fyysiseen pohjakuntoon ja tietyssä iässä jopa suorituskykyyn, mutta elämän pituuteen ne eivät kyllä vaikuta siinä määrin kuin on annettu ymmärtää.
        Myös terveesti syöneet, raittiit liikkujat kuolevat, eivätkä ratkaisevasti juurikaan vanhempina kuin ikänsä röhveltäneet. Saattaa käydä jopa niin että ruumis kestää mutta pää murenee ja onpa se sitten mukava elämänsä viimeinen 10 vuotta viettää vaipat housussa, häkkisängyssä jossakin dementikko-osastolla lukkojen takana. Se se on sitä tervettä elämää...
        Mieluummin täältä lähtisi suorilta jaloilta. Elä makeasti, vaikka päivää vähemmän...


    • tiedähäntä

      Rekkamiehiähän niistä tehtiin tietojen mukaan ihan urakalla,eikä koulu ja kortti ole ihan halpa.

    • paitsiSuomalainen

      Kokoomus työvän tilasi ..ei kysynyt ammattia ..Kepu samaa rataa Sipilän kanssa.

      Kukaan ei osaa saatana

    • kaikk-sinne

      Olen ajatellut lähteä vanhana pakolaiseksi Irakiin tai Somaliaan, niissä maissa kun vielä arvostetaan vanhoja ihmisiä.

    • inssille.duunia

      Lieksan Liuskassa oli avoimissa työpaikoissa koneinsinöörin työpaikka avoinna? Misthän siihen löytyisi tekijä? Onko Lieksassa koneinsinöörejä vielä jouten?

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4779
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1652
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      256
      1509
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1264
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe