Tartosta valmistuneiden taso?

MD77

Mietityttää hieman millainen on oikeasti Virosta valmistuvien lääkäreiden todellinen taso? Onhan ollut useita esimerkkejä julkisuudessakin virolaisista lääkäreistä, jotka rimaa hipoen, jos silloinkaan, pärjäävät Suomessa lääkärin työssä. Jopa perustiedot saattavat olla häkellyttävän huonot.

Tuttuni valmistui Tartosta lääkäriksi. Välillä suoraan sanoen ihmetyttää hänen tietämyksensä lääketieteellisistä pulmista. Muutamia kertoja olen saanut kuulla miten esimerkiksi tietämys yleisimmistä rytmihäiriöistä on sairaanhoitajatasoa ja vaikkapa tietämys dialyysihoidosta oli aivan tavallisen kaduntallaajan tasolla. Siis perusfaktat.

Sinnehän pääsee ilman varsinaista pääsykoetta, joten sekö mahdollistaa ”kaikentasoisten” lääkärinalkujen” sisäänpääsyn ja liekö rahalla voi vanhaan malliin jopa ostaa lääkärin paperit?!

3

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matmaikka

      Tuo ei mikään ihme ole. Suomessa on sama juttu, vieläpä kaikilla aloilla. Joka opinahjosta valmistuu väkeä, joka ei osaa kuin korkeintaan sukkuloida digimaailmassa ja ylläpitää siihen tarvittavia tietoja ja taitoja.

      Mikähän mahtaa oma tasosi olla?

      Ja tuosta dialyysihoitojen tuntemuksesta sanoisin, että suurin osa tavallisista kadun tallaajista ei ole sellaisesta koskaan kuullutkaan. Liittyykö se seksipalveluihin vai ympäristöasioihin?

      Tosiasia tietysti on, että etevin kärki Suomesta ei lähde Viroon opiskelemaan, olipa opetus miten hyvää tai keskinkertaista tahansa. Eikä keskinkertaisista saada millään opetuksella huippuosaajia, ei varsinkaan monen alan tuntijoita.

    • ollutturuus

      Kyllähän julkisuuden valelääkärikin hoiti työnsä vuosikaudet varsin hyvin. Byrokraattinen käräjäoikeus oli vain turhan ankara lääkärintehtäviä suorittaneelle ja ihmisiä auttaneelle. Rangaista sen sijaan pitäisi niitä tk-lääkäreitä ja sairaaloiden vastuullisia EA-lääkäreitä, jotka eivät hoida potilaita, vaan toteuttavat hoitamattomuutta.
      Verenpainettakin hoidetaan vastuuttomasti jalkaturvotusta aiheuttavilla lääkkeillä ja vaihtoa parempaan on vaikea saada.
      Itselleni jäi yliopistokoulutuksesta mieleen lähinnä matemaattinen osaaminen, analyysin kurssit.

    • Lääkisopiskelija

      Voihan sitä Viroon lähtöön olla muitakin syitä kuin heikkolahjaisuus. Esim. alanvaihtajille lukioasioiden palauttaminen mieleen sillain L/E-tasolle vielä pääsykoe, voi olla aika kova urakka. Etenkin jos lukiosta on pitkä aika ja on lapsia/töitä/tms.

      Lääketieteellistä tietoa on älytön määrä ja kyllä se vähän niin on, että lääkäritkin osaavat hyvin lähinnä asiat joita työkuvassaan/erikoisalallaan tarvitsevat. Muut asiat tahtovat taantua yleistiedon tasolle, jos niitä nyt opinnoissa on edes opetettu sen paremmin. Onhan näitä triviaihmeitäkin, jotka osaavat asiasta kuin asiasta sanoa jotain syvällistä, mutta aika harvassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe