Mihin katosivat loisteputkivalaisimet?

Kavitaatiomoottori

Ajattelin vaihtaa valaisimet ja laittaa vanhojen tilalle kunnon loisteputkivalaisimet. Sellaiset perinteiset rasterimalliset, alhaalta avoimet toimistovalaisimet.

Nettikauppohin selailemaan ja tulos oli LED sitä, LED tätä. Sähköasennusliikkeisiin kyselemään ja vastaus oli "aika heikkoa on" tukkureilla ei ole, jostain pikkukaupasta voi löytyä. Ja sitten pikkukauppohin.. sama tilanne, ei oota on tarjolla. Sikalan kattoon sopiva IP65 kupuja toki löytyy.

Vaihtoehdoksi tarjotaan joka tuutista näitä Ra80 LED valoja, joko kissanpissan keltaisena tai vähän valkoisempana 4000K sävyllä. Tarkemmalla kammalla selatessa päästään jopa Ra95 väittämään. Näiden kolmen tai neljän piikin lamppujen kelmeässä valossa sitten pitäisi olla onnellinen, tietämättä CQS arvoista tai oikeista väreistä mitään.

Valotehoakin luvataan huimat 400lm - 1500lm. Kyllä siinä kelpaa käpristellä ja energiaa säästellä.

Osassa kodin tiloista kun loistaa täyden spektrin piikittömät 6500K loisteputket 2*5000lm valaisimissa ja huoneessa on noita valaisimia 4 kpl, niin hävyttömän huono fiilis tulee astella muihin tiloihin. Noita LED:ejähän pitäsisi tunkea katto täyteen että valotehoa saisi edes jonkin verran. 400lm spottejakaan ei tarvita kuin 100kpl/huone. Siitä ideasta sähkärikin jo hieraisee käsiään, sähköyhtiöstä puhumattakaan.

Näyttäisi siltä että saksa on se maa mistä noita voisi vielä löytyä.. saapa nähdä löytyykö sieltäkään.

Mihin nämä katosivat suomesta?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päreet_käyttöön

      Sama juttu, yritin etsiä perinteistä öljylamppua 5 linjan lasilla eteisen seinälle, ei mistään kaupasta löytynyt.

      • Kavitaatiomoottori

      • päreet_käyttöön

      • Kavitaatiomoottori

      • Ip68

        Loisteputkissa käytetyt kuristimetovatmuka suurin tulipaloriski sähkölaitteissa.

        Ei mun keksintö vaan muut väitää


      • Kavitaatiomoottori

        Magneettikuristimet ovat tulipaloriski. Toimivat kokoajan riippumatta siitä onko putki kunnossa vai ei ja nostavat putken pään lämpötilan riittäväksi sytyttämään koko valaisimen. Elektronisissa liitäntälaitteissa ei ole sen enempää riskejä kuin muissakaan sähkölaitteissa.


    • Kavitaatiomoottori

      Saksasta löytyi kuin löytyikin, 30€/kpl. Otin kerralla 4 erää (48kpl) niin jää pari varastoonkin ja sai ilmaisen toimituksen.

    • Dumari.fi

      turhaa ostit varastoon koska noi ei säily, kaasut purkautuu muutamassa vuodessa

      • Kavitaatiomoottori

        Ei valaisimessa kaasua ole. Se kaasu on siinä T8 lampussa joka valaisimeen laitetaan sitten kun valaisin on käytössä.


    • Porno-Jalmari
      • Kavitaatiomoottori

        850 putki. Ra > 80, 5500k.

        CRI lienee jossain 60 paikkeilla ja CQS 40.

        Suomalaista (kura)laatua.


    • halpaa_olla_pitää

      Eiköhän ammattilaisille tarkoitetuista tukuista löydy yhä kunnon tavaraa. Myös ledivaloja, joissa piisaa potkua.

      Rautakaupat ja marketit myy sitä, mikä tekee kauppansa. Biomassaa kiinnostaa
      - halpa hinta
      - halpa hinta
      - pitää olla hehkulampun kaltainen, lämmin sävy

      Vaikeaa oli ennen ledejäkään löytää edes 3000 tai 4000 K loistelamppuja, kun hyllyt täynnä 2700 K malleja. Osassa jopa väritoisto erityisen surkea (RA 70 tjsp) mutta sillähän ei tunnetusti ole mitään väliä.

      Hehkulamppukantaisissa ledeissäkin on koko ajan yleistynyt 2500 K sävy...

      Hyvän väritoiston (9 -alkuisella koodilla) loisteputket ymmärrettäväst harvinaisia, koska näiden valotehokkuus on huonompi ja taitaa elinikäkin olla vähän lyhyempi kuin 8-sarjan "tehoputkilla". Sitten oli vielä se rupusarja surkealla värintoistolla JA valotehokkuudella, mutta halpaa kun piti olla...

      • Kavitaatiomoottori

        8800 lumeniin näyttää ammattitukut pääsevän. Airamin lamppuja tarjosivat (https://www.airam.fi/fi/tuote/v5517-8000/4297865/arel-d-i-rl2-79w-840-ho/123/1).

        Eivät vain huomioineet sitä että tuo on ripustusvalaisin, 3k lumen tulee erillisestä valolistasta kattoon päin ja valo on 840, ei edes 965.

        9-sarjan putket on yleensä tuon 10% heikompia valoteholtaan, perus 950/965 putket maksaa 3-4€/kpl ja painotaloputket sitten pikkaisen enemmän. 60€ saa 10kpl paketin kotiin toimitettuna. Kestävät vuoden tai kaksi ennen kuin sävy muuttuu niin paljon että joutuu vaihtamaan.

        120cm LED paneelivalon löysin 3k lumen voimakkuudella, 97CRI:llä ja 72W kulutuksella. 4000K tosin. Jos tuo on totta ja spektri on jatkuva, niin tuommoinen korvaisi jo 0,6 putkea. Kolmella tuommoisella 200€ lampulla korvaisi jo yhden 30€ valaisimen.


    • halpaa_olla_pitää

      Jatketaanpa lätinöitä....

      Ei tilanne ihan toivoton ole edes rautakauppojen osalta. Löytyy esim. led -paneelivaloja jopa 5000 lm valovirralla, mutta nämä vaativat yleensä upotuksen alaslaskuun.

      Lisäksi on aika tehokkaita plafondivalaisimia. Viime kesänä hommasin niinkin eksoottisesta liikkeestä kuin Bauhaus Ø800 mm plafondin, jonka valovirta on jotain 7000 lm suuruusluokkaa. Tuosta olisi ollut vieläkin jämerämpi versio, Ø1000 m ja 11 000 lm muistaakseni.

      Lisäbonuksena em. plafondin valotehoa ja värilämpötilaa pystyy säätämään 2700-6500 tjsp välillä. Värilämpötilan säätö on toteutettu siten, että valaisimen sisällä on ledinauhat, joissa on 2700 ja 6500 K ledit portaaton tehosäätö. Säätö tehdään kaukosäätimellä, joka on kyllä mallia todellinen rimpula. Saa nähdä, kauanko mokoma kestää... ja sitten saa toivoa, ettei ole mitään kovin kummallisia säätöjä valittuna, kun kaukosäädin antautuu, koska valaisin muistaa asetukset myös virran ollessa katkaistuna...

      Em. plafondimalli ei enää ole myynnissä, mutta vastaavaa toteutusta löytyy kyllä, myös noista paneelivaloista (ml. surkea kaukosäädin). Ja onhan näitä samankaltaisia myös K-Raudan yms valikoimissa. No, värilämpötilan säätö on kyllä aika harvinainen toiminto. Ilman sitä pitää yleensä tyytyä 3000 tai 4000 K malliin.

      Tietenkään tällaisten valaisimien värintoisto ei liene huippuluokkaa (vastannee lähinnä 840 putkia?), mutta näillä saisi ainakin rastit ruutuun riittävä valoteho ja haluttu värilämpötila.

      Ps tieto 9xx putkien sävyn nopeasta muuttumisesta olikin hyvä (mennyt minulta aiemmin ohi korvien). Minullakin on yksi ripustettu ja epäsuoraa valoa antava valaisin olikosenyt 940 putkilla, mutta olen jo pitkään ihmetellyt, kun sen valo on lämminsävyisempää kuin 840 putkien valo. Eli vehje on valotehon hiipumisen lisäksi vaihtanut väriä.

      4000 K ylipäätään oli tehokkaaseen (silloin joskus, kun vehje antoi >10 000 lm) valaisimeen väärä valinta. Eli nyt hankitaan 950-sarjat kepit ja jatketaan huoneen lämmittämistä tällä (4x54 W...).

    • Kavitaatiomoottori

      Lamput tuli. Näyttäisivat olevan tsekeissä tehtyjä, muotoon prässättyä muovia yhdistettynä Osramin sähköhärpäkkeillä. Varmaan Karkkilassa tehdyt. Ilmankos olivat niin halpoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe