Asokoti on kallis

Avainlainen

Asun Avain asumisoikeusasunnossa ja olen miettinyt miksi tämä asumismuoto on täällä Helsingissä niin eri hintaista. HASO kohteissa ollaan 10e tuntumassa ja minä maksan n. 15e/m2. Meidän naapurissa on miltei identtinen HASO kohde ja silti maksan 5e/m2 enemmän vastiketta. En oikein ymmärrä. Laki ilmeisesti antaa tähän mahdollisuuden ja meidän on siihen mukauduttava. Jos joskus uutta asumisoikeuslakia sorvataan, niin eikö sinne voisi sisällyttää vastikekaton? Esimerkiksi niin, että lukitaan vastike alueella olevaan Aravavvuokra-asuntoihin. Tämä helpottaisi huomattavasti meitä, jotka asumme Avain tai Asokotien kohteissa. Mitä mieltä sinä olet?

8

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asossa.espoossa

      Hasolla on kohteita vain Helsingissä, ja asunnot on koko ajan käytössä, ei vajaakäyttöä. Niillä toimijoilla, joilla on kohteita eri puolilla Suomea, on taloja, joihin ei tahdo löytää asukkaita millään, edes perinteisellä vuokrasuhteella. Ne saattaa seisoa yli vuodenkin tyhjillään, joten vastikkeet pitää maksattaa muilla asukkailla. Lisäksi tämä ympäri maata toiminta vaatii myös paikallisia isännöitsijöitä, asunnonmyyjiä, ym. palkollisia, joten kulut nousee. Hasolla pystyy pienikin henkilökunta hoitamaan koko kaupungin asunnot, ja kun ottaa vielä huomioon Helsingin pienen pinta-alan.
      Hasosta on kuulunut sellaista negatiivista, että asuntoja ei ihan helpolla lähdetä remontoimaan, koska niiden kysyntä on niin suurta, että huonokuntoinenkin kelpaa aina, koska ovat edullisia.

    • Ei.mene.aina.kuten.pitää

      Edelliselle,
      Hasolla EI OLE PIENI HENKILÖKUNTA! Nyt on enemmän henkilöstöä kuin vuosi - kaksi sitten, ja sitten omana kulueränään ulkoisetut useammat huoltopalvelut (yrittäjiä) ja siivous jne. - joita ei lasketa kiinteään isännöinnin kuluerään sellaisenaan - joka on ihan oma toimialansa .

      Ja kun Hasosta puhutaan - Oy.ssä on vain YKSI työntekijä viimevuonna 2018 syksyllä aloittanut toimitusjohtaja, jolle toki myös vatimaton liki 10 000 euro kk- palkkio joka on kerättävä Haso-asukkailta -ihan kuten on siis Laajasalon isännöinninkin kanssa!
      Ylijäämä jota ei tiettävästi jää kerätään korjaus-ja remonttirahastoa - jos vielä siitä jää yli siitä tuloutetaan kaupungille!

      "Voittoa tavoittelematon" yleishyödyllinen palveleva asuinmuoto siis kysymyksessä - jossa on jo perusteiltaan lakiin aso-lainsäädäntöön perustuvat säännöt toiminnalleeen!

      • kaikilla.ei.ole

        Pieni se henkilökuntamäärä on valtakunnalliseen toimijaan nähden. Sen sanoo järkikin, jos sellaista vähääkään on.


      • jhajaaaa

        Hasolla on vain yksi työntekijä ja ainahan isännöitsijä, huolto ja siivouspalvelujen kulut kerätään asukkailta asuit missä vain. Isännöinnin kalleudesta ei vain ole tietoa kun sitä ei voi kilpailuttaa.


    • Tulevahasokki

      Aika erikoista,että kaupungin virastolla on toimitusjohtaja jolla ei ole yhtään alaista ja palkka silti suuri. Titteli pitäisi muuttaa ja palkka puolittaa.

      • jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        Hyvä vaan että ei ole turhia alaisia, edellinen järjestely oli vähän outo, kun johtaminen ja isännöinti ostettiin samasta yhtiöstä. melko potentiaalinen jääviystilanne


    • Tarkkailijapellosta

      " Esimerkiksi vuonna 2005 Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n markkinointibudjetti on ollut 2,5 miljoonaa euroa ja tämän jälkeen vuotuinen markkinointibudjetti on vaihdellut 2,5–3,1 miljoonan euron välillä. " Näin tilittää Asokodit toimintaansa ja jos tämä todella pitää paikkansa, niin ei ihme, että Asokämpät maksaa. Ensin hinnoitellaan vastikkeet pilviin ja kun tyhjäkäyttö laukkaa, niin koitetaan paikata asiaa miljoonaluokan markkinointibudjetilla.

      • Markkinointikuluja

        Jos ne tarjoilee toisilleen edustuslounaita?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      326
      2703
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2022
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1134
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      992
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      930
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      822
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      724
    Aihe