Muutto Madeiralle

Muuttomadeiralle

Hei, olen vakavasti harkinnut muuttoa Madeiralle. Olisiko täällä joku joka osaisi sanoa Madeiran sairausvakuutuksesta? Tai terveyshuollosta, mikä slellä nyt sitten onkin. Mietin vaan että kun eläkkeellä olen , että mihin pitää varautua. Kiitos vastaajille etukäteen :)

31

2561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jhcjhcjchj

      Täältähän sinä saatkin parhaat ja yksityiskohtaiset ohjeet.

    • Talviasukas

      Terveydenhuolto Madeiralla toimii hyvin. Julkisia palveluja saa mksuttomasti Suomen ulkomaisella kelakortilla terveyskeskuksissa. Yksityisiä lääkäripalveluja on myös hyvin tarjolla. Englannin kielellä pärjää. Jos kysymys on vain talvien viettämisestä Madeiralla, kotimainen matkavakuutus on hyvä hankkia. Olen asunut Madeiralla talvet vaimoni kanssa jo kymmenen vuotta, kokemusta on tullut julkisen ja yksityisen puolen palveluista. Hintataso yksityisellä on selvästi Suomea edullisempi.

    • Muuttomadeiralle

      Kiitos asiallisesta vastauksestasi :)

      • talvirassaa

        Minäkin sain tietoa tuosta, joten ihan sivullisena kiitän myös. Vaikeat talvikuukaudet olissi mukava olla mualla mutta pistää miettimään miten kallista se olisi, kun tuo eläke ei ole suinkaan ökytasoa. Lennot ja asuminen siellä, miten toimii kotimaan vakuutukset ym. Paljon olisi kysyttävää.


    • LähiTapiolaVeera

      Hei!

      Mikäli harkitset asuvasi osan vuodesta ulkomailla, voit saada LähiTapiolan matkavakuutuksen, kun asut Suomessa vähintään 6kk ja sinulla on Kela-kortti. Matkavakuutuksesta korvataan matkan aikana sattuneita tapaturmia ja sairauksia. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että jo olemassa olevan sairauden oireiden pahenemisesta matkan aikana voidaan korvata ainoastaan akuutti ensiapuluonteinen, matkakohteessa annettu hoito enintään 10 päivän ajalta hoidon alkamisesta.

      Kotimaanvakuutuksesta kannattaa ehdottomasti käydä keskustelemassa toimistolla vakuutuksen sisällöstä. Näin oleilu ulkomailla sujuu huoletta!

      Veera LähiTapiolasta

    • Talviasukas

      Madeiran lentoja voi katsella netistä Halvat lennot palvelusta. Jos asuu pidempään, yhdensuuntainen on hyvä valinta. Yölennot ovat edullisempia. Matkatoimistot tarjoavat myös edullisia yhdensuuntaisia lentoja, mutta vain satunnaisesti. Asuminen vuokralla maksaa pidempiaikaisena noin 500 euroa kuukaudelta. Ensin asumaan esimerkiksi kahdeksi viikoksi hotelliin, sinä aikana ehtii katsella vuokra-asunnon. Paikalliset kiinteitövälitystoimistot välittävät myös vuokra-asuntoja. Suosittelen asunnon vuokraamista ns. banaanitasolta läheltä meren rantaa, siellä on öisin lämpöä riittävästi. Asunnon ikkunat saisivat olla myös auringon puolella, silloin on kuivaa ja lämmintä. Elinkustannukset täällä Madeiralla ovat noin neljänneksen halvempia kuin kotimaassa.

    • Talvehtija

      Jos olet muuttamassa tänne ihan vakituisesti, niin silloin saat Kelalta muuttosi jälkeen lomakkeen, jonka viet sosiaali toimistoon ja tulet siten rekisteröidyksi järjestelmään. Saat Kelasta uuden sairausvakuutus kortin, jota käytät sen jälkeen täällä paikallisessa sairaalassa halutessasi, ellet sitten käytä yksityistä sairaalaa. Jos olette lähdössä liikkeelle pienellä käyttö varalla niin kannattaa muistaa että Madeiralla on aika lailla sama ilmasto kuin Portugalin eteläosissa, joten talvi kuukaudet ovat aika viileitä. Asunto todellakin kannattaa etsiä niin, että ikkunat ovat etelään päin ja ehdottomasti niin, että ikkunat on lähiaikoina uusittu nyky aikaisiksi ja niissä on kaksi lasi kerrosta.

      Lämmitysmuotona on yleensä vain ilmalämpöpumppu ja sehän varsinaisesti ei ole lämmitin vaan sitä pitäisi käyttää jonkun muun lämmitysmuodon tukena. Sähkö on todella kallista, joten sähköpatterit ovat myös kalliita, mutta yhdessä käytettynä niistä saa parhaimman hyödyn. Asuntojen lattiat ja seinät hohkaavat kylmää ja noin 20 asteen sisä lämpötilasta saa maksaa helposti 120-150€ kuukaudessa lisää vuokran ja veden päälle, enemmänkin jos asunto ei ole kovin uusi. 20 astetta näissä asunnoissa on todella kylmää.

      Madeira on kuitenkin aavistuksen lämpimämpi kuin Manner Portugali, jossa vietimme kaksi talvea Algarvessa. Siellä oli päivällä aurinkoiseen aikaan ulkona lämpimämpi kuin sisällä asunnossa, jossa ei kerta kaikkiaan pystynyt olemaan ilman villasukkia, pitkiä housuja ja ja pitkähihaista paitaa, aluspaidan päällä. Ei edes päivä aikaan, vaikka lämmitettiin aika reilusti. Kevään pari ensimmäistä kuukautta lämpötila ei keskipäivällä nouse juuri yli 16 asteen, kuin ehkä hetkittäin parhaimpina päivinä ja yöllä ollaan 5 asteen tuntumassa tai vähemmän. Jokainen vuosi on erilainen, mutta alueellisiin keski lämpötiloihin kannattaa tutustua esimerkiksi matkatoimistojen sivujen kautta.

      Läpi vuotinen asuminen ei onnistu hotellissa edullisesti, koska kesällä hinnat ovat viikolta 1,5 kertaa enemmän kuin talvella kuukaudesta. Uudehkosta rakennuksesta läpi vuoden asunnon löytäminen on todella vaikeaa tai sitten siitä joutuu maksamaan todella liian kalliin hinnan.

      Kannattaa ensin käydä vaikka kuukausi tai kaksi asumassa ja tutustumassa alueeseen, ennen kuin lähtee pysyvää muuttoa tekemään. Jos aiotte vain osan vuotta, niin silloin maalis-toukokuu ja syys-marraskuu ovat mielestäni parhaat kuukaudet, ajatellen ilmastoa ja hinta-tasoa.

      Muistutan että eläkkeitä ei enää ole mahdollinen saada edullisemmin verotettuna tänne Portugaliin.
      Suomen ja Portugalin välinen verosopimus on irtisanottu ja uuden sopimuksen mukaan se olisi myös päättynyt alkeneen vuoden alusta alkaen.

    • Talviasukas

      Asun Funchallissa marraskuusta huhtikuuhun, noin 300 metrin päässä meren rannasta. Asunto on 2003 rakennetussa kerrostalossa. Ikkunat ovat meren puolella ja aurinko paistaa pihaan koko päivän ja ikkunoihin iltapäivällä. Asunnossa lämpötila ei koskaan laske alle 20 asteen, parvekkeen ulkoseinän mittari pysyy viileinäkin öinä 16 asteessa. Kun ostimme asunnon, hankittiin makuuhuoneeseen myös sähkölämmitin. Sitä ei ole kertaakaan tarvittu kymmenen vuoden aikana. Asunnon sijainnilla on suuri merkitys lämpimyyteen.

      • Merinäköalalla

        Sijainti eli ei liian korkealla merestä ja auringon puolelta sekä kohtuullisen tiiviit parvekkeen ovet.
        On siellä joskus lisäpeittoa tarvittu, kun oli "vuorinäkymä" ja hotellin parvekkeen liukuoven välistä veti holotna.


      • Merimieluummin

        Kuinka paljon tuollaisessa uudessa talossa on kuukausi vuokra talvikaudella 2 makuuhuoneen asunnoissa ?


    • Talviasukas

      Vuokrat ovat hyvin erilaisia kohteesta riippuen. Hyvin yleisellä tasolla voi sanoa, että markkina jakutuu kahteen ryhmään: turisteille tarkoitetut ja paikallisten asunnot. Myös sijainnilla on iso merkitys. Funchalin hotellialueen vuokrataso on korkein. Kalustetusta kohtalaisen uudesta kahden makuuhuoneen asunnosta (T 2) vuokra on 1000 - 1500 euroa kuukaudelta. Kalliimpiakin löytyy. Santa Crutzin Canicossa ja Funchallin yläosan kaupunginosissa on halvempaa. Jonkinlaista käsitystä vuokrien tasosta saa katsomalla Casa Sapo palvelusta vuokrattavia asuntoja. Valinta "alugar" luetteloi vuokrattavia kohteita. Jos todella haluaa vuokrata asunnon, kannattaa mennä kyselemään paikallisista kiinteitövälitystoimistoista. Kun esittää toiveensa hinnan ja sijainnin suhteen, välittäjät kierrättävät kohteissa. Tärkeä toimintaohje: älä vuokraa asuntoa näkemättä sitä.

      • Merimieluummin

        Kiitos näistä tiedoista.


    • muito.bom

      Ulkomaille muuttavalle löytyy tietoja KELAn sivuilta haulla "muutto ulkomaille".
      Linkkiä en laita,koska se poistetaan.

    • MIETTIVÄINEN

      Iltalehdessä oli juttu asunnon ostamisesta ulkomailta. Pitääkö paikkansa Habitan kiinteistönvälittäjä Lehtisen maininta –"Portugalissa on samankaltainen ilmasto kuin Espanjassa. Suomeen verrattuna ruokakassi voi olla 40 prosenttia halvempi, ja polttoaine jopa 40 senttiä halvempaa litralta"

      Onko ruoka todella niin paljon halvempaa, siis ajatellen, että jos kassissa ei ole alkoholia ollenkaan ? Onko polttoaineen hinnassa myös noin suuri ero ?

      • lehtinen.val

        Ruoka on täällä kaupassa yleensä hieman halvempaa, arvioisin 20-30% halvempaa,kun katsoo tarjoukset.
        Riippuu mitä ostaa. Jotkut tuotteet on kalliimpia kuin Suomessa.

        Bensa 95 on Madeiralla Repson Stationella 1,45€/ litra Tammikuussa 2019.
        Mitä lienee Suomessa ?


      • Talviasukas

        Ruoka täällä Madeiralla on noin 30 % halvempaa kuin Suomessa. Polttoaineen hinta on suunnilleen saman tasoinen kuin Suomessa.


      • MIETTIVÄINEN
        lehtinen.val kirjoitti:

        Ruoka on täällä kaupassa yleensä hieman halvempaa, arvioisin 20-30% halvempaa,kun katsoo tarjoukset.
        Riippuu mitä ostaa. Jotkut tuotteet on kalliimpia kuin Suomessa.

        Bensa 95 on Madeiralla Repson Stationella 1,45€/ litra Tammikuussa 2019.
        Mitä lienee Suomessa ?

        Kiitos näistä kommenteista, eli ei ole bensa Espanjan hinnoissa sitten. Miten sitten asunnon ostaminen ? Miten siellä on edullisempi verotus ja miten se vaikuttaa asunnon ostamiseen ?
        "Asuntosijoittajalle on tarjolla erinomaisia mahdollisuuksia edullisen verotuksen -ja kovan kysynnän vuoksi"


      • MIETTIVÄINEN
        lehtinen.val kirjoitti:

        Ruoka on täällä kaupassa yleensä hieman halvempaa, arvioisin 20-30% halvempaa,kun katsoo tarjoukset.
        Riippuu mitä ostaa. Jotkut tuotteet on kalliimpia kuin Suomessa.

        Bensa 95 on Madeiralla Repson Stationella 1,45€/ litra Tammikuussa 2019.
        Mitä lienee Suomessa ?

        Tampereella 95 maksaa 1,35€ juuri nyt.


      • allaauringon
        MIETTIVÄINEN kirjoitti:

        Kiitos näistä kommenteista, eli ei ole bensa Espanjan hinnoissa sitten. Miten sitten asunnon ostaminen ? Miten siellä on edullisempi verotus ja miten se vaikuttaa asunnon ostamiseen ?
        "Asuntosijoittajalle on tarjolla erinomaisia mahdollisuuksia edullisen verotuksen -ja kovan kysynnän vuoksi"

        Asunnon hintaan vaikuttaa täälläkin eniten kysyntä ja tarjonta.Myynnissä olevia saaren asuntoja löytyy,kun laitat hakusanoiksi vaikka " apartamentos à venda madeira ".


      • MIETTIVÄINEN
        allaauringon kirjoitti:

        Asunnon hintaan vaikuttaa täälläkin eniten kysyntä ja tarjonta.Myynnissä olevia saaren asuntoja löytyy,kun laitat hakusanoiksi vaikka " apartamentos à venda madeira ".

        Kyllä ne asuntojen myynti sivustot on jo tiedossa, mutta miten tuo verotus on edullisempaa ja miten se liittyy juuri asunnon hankkimiseen ? Välittäjä suositteli ostamaan asunnon ja antamaan heille vuokrattavaksi kesäkuukausien ajaksi, koska kysyntä on kovaa ja siitä saisi tuloa. Onko vuokra tulo siis edullisemmin verotettua Portugalissa, Suomessa pääomavero on 30%. Miten verotuksen asunnon tulojen kautta saa Portugaliin ?
        Jos verotus on samanlaista kuin Espanjalaisen sijoitusasunnon vuokraamisen kanssa niin sieltä kai se helpompi on vuokrata ja käydä itsekkin kun Malagaan on helpompi lentää.


      • seuraava.asiakas

        No hyvä ihminen.Mitä täällä tivaat,kun kerran luotat habitan mainoksiin,taitoihin ja tietoihin,niin kysy sieltä. Nehän myy sulle vaikka norsutilan pohjoisnavalta ja vuoden ilmaiset bensat päälle.Juuri se on halpaa siellä.
        Se on niiden rahabisnes,tuo välittäminen ja siihen liittyvät asiat,nääs.


      • Talviasukas

        Jos asunnon antaa vuokralle, veroprosentti on 28. Kulut saa vähentää. Jos myy asunnon ja ostaa uuden tilalle, mahdollinen myyntivoitto on verotonta. Jos myy asunnon ja ei osta uutta tilalle, vero on 50 % voitosta. Remonttikulut saa vähentää viimeisten 12 vuoden ajalta.


      • MIETTIVÄINEN

        Eli ei se sen edullisempaa ole sitten se verotus Portugalissa. Hinnat on laatuun ja alueen yleiseen hintatasoon ja talouteen nähden niin korkeat tällä hetkellä että ei taida olla kuitenkaan niin kannattavaa sijoittamista ajatellen. Realistisesti 4% tuotto, uuden asunnon vuokraamisen osalta vaatisi 100% menekin kesäkuukausien ajan viikko vuokralla ja talven yli kuukausi vuokralla.


    • Talviasukas

      Asumiskustannukset Madeiralla ovat todella edullisia. Asun hotellialueella 85 m2 kerrostaloasunnossa, johon kuuluu myös autotalli varastokoppeineen. Asumisaika vuosittain on 5 - 6 kuukautta. Taloyhtiön asioita hoitaa omistaja-asukkaista valittu hallitus, kirjanpito hoidetaan tiliyhtiön toimesta. Laskin viime vuoden kustannukset tositteista:

      Vuosikustannulset 2018
      kk
      yhtiövastike 387,12 € 32,26 €
      vesi 114,37 9,53 €
      kaasu 128,48 10,71 €
      sähkö 180,51 15,04 €
      TV ja Int 296,75 45,99 €
      Yht vuodessa 1 107,23 € 92,27 €

      Ei ole kallista, jos vertaa Suomen asumiskustannuksiin. Yhtiövastikkeeseeen sisältyy päivittäin työssä oleva palkattu siivooja ja osa-aikainen puutarhuri.

      • MIETTIVÄINEN

        Oho, onko minkä hintaisia asunnot tuon tapaisessa yhtiössä ? Hoitaako hotelli asuntosi vuokraamisen sitten kseäaikana ? Pestana ?


      • c.laattori

        Huomaa kyllä,että Suomessa lämmitys nostaa asumiskustannusta rajusti.
        Onko tuo asunto 1/2 vuotta tyhjänä ?
        Onko sähkö,vesi ja kaasu laskutettu huoneistokohtaisesti kulutuksen mukaan ? Siis 1/2 vuotta ilman kulutusta.
        Entäs tuo TV ja Int. Tuossa laskelmassa on jotain väärin/outoa.Onko ne pois päältä (niin halutessa) ja ilman maksua 1/2 vuotta ?
        Entäs tuo siivous, se koskee kai yleisiä tiloja ?


      • Parasta

        Madeiralla pärjää ilman lämmitystä jos ja kun asunto on niin, että ikkunat on etelään päin.

        Algarvessa saa talviaikana joulu-maaliskuu laskea kyllä 1 makuuhuoneen asunnon sähkökuluun lämmityksen kulutusta sen 80-100€ kuukaudessa, pari kolmekymppiä enemmän jos myös vesi lämpenee sähköllä. Nämä sen normaalin 15-20 euron päälle mitä jääkaappi, tv ja valot kuluttaa.
        Täällä 150€ sähkö ennakko on hyvä, koska sitten ei tule ikäviä yllätyksiä huhtikuun loppuun kun mittari luetaan.

        Jos tilanteet pysyvät otollisina niin Madeiralle suuntaan ensi talveksi. Toivotaan


    • Talviasukas

      Tässä talossa on nyt myynnissä asunto varjon puolelta, ei merinäkymää, 130000 €. Alueen uusissa taloissa auringon puolella hinta on noin 190000 €. Merinäkymiä ei yleensä ole. En ole vuokrannut asuntoa. Ystävälliset naapurit katsovat asuntoa sen ollessa tyhjänä. Kerran kuussa tuuletus ja vesien juoksutus. Mitään ongelmia ei ole koskaan ollut. Talon siivous koskee tietenkin yleisiä tiloja, pihaa, sisäänkäyntejä ja porraskäytäviä, myös jätepiste siivotaan päivittäin. TV ja Internet liitetään palveluntarjoajan toimesta tullessa ja keskeytetään kun lähdetään Suomeen. Keskeytysaika on maksuton. Liittäminen maksaa 30 €, keskeytys on maksuton. Kaasu, sähkö ja vesi käännetään pois päältä, kun asunto on tyhjänä. Sen voi tehdä itse. Sähköstä ja vedestä menee vähäinen perusmaksu jokaiselta kuukaudelta, kaasu pelkän kulutuksen mukaan. Kaikissa on huoneistokohtaiset mittarit.
      Olen asunut talossa kymmenen vuotta. Sinä aikana on kerätty kahdesti ylimääräistä maksua, toinen hissien korjauksesta ja toinen vesipumpun uusinnasta. Maksut olivat melko vähäisiä, tarkkoja summia en muista.

      • Parasta

        Minkä kokoisia nuo 190000€ asunnot on ? Funchalissa ?


      • Talviasukas

        Naapuritalon uusi asunto on 78 m2, 190000 €, sijaitsee Funchalin Piornaisissa. Pienempiä saa vähän halvemmalla. Ovat T1 eli kaksioita. Kahden makuuhuoneen uudet (T2) ovat huomattavasti kalliimpia. Casa Sapo Madeira palvelun haulla näkee tarjonnan valikoiman. Ylempien kerrosten ja merinäkymä asunnot ovat kalliimpia. Auton hallipaikka sisältyy hintaan.


      • Parasta

        Kuulin, että nyt ei ehkä kuitenkaan kannata ainakaan mantereen puolelta ostaa asuntoa, sillä asunto kauppa on jo merkittävästi hiljentynyt ja tulee todennäköisesti hiljenemään edelleenkin. Ruotsi ja monia muita Euroopan maita on estämässä eläketulojen verotusoikeuden Portugalilta. En tiedä miten Madeiran tilanne, kun siellä turismia on lähes läpi vuoden, mutta tilanteiden tulossa oleva muutos näkyy jo kuulemma ainakin Mantereen puolella. Vuosi pari kun katselee niin saattaa olla hinnat aika lailla alempana, myös uusien kohteiden osalta, niitä kun on alettu suunnittelemaan ja rakentamaan aikana, jolloin verovapaus on tuonut maahan paljon varakasta väkeä. Reilusti pyynti hintaa alempia tarjouksia vaan sisään, saattaa jo alkaa syntymään kauppoja siihen hintaan mitä 5 vuotta sitten on asunnoista maksettu, kunhan myyjä pääsee pian eroon. Talven yli vuokraus alkaa olla hankalampaa jatkossa ja kesä on aina sijainnista ja tuurista kiinni. En tiedä miten Madeiralla on veroedun myötä alueelle muuttaneita, en usko että niin paljoa, mutta ehkä parempi vuokrata alkuun ja katsoa miten asiat etenevät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe