UUSI SUSIKESKUSTELU

Steyr

Kun palstalla on eräs hyvin vanha ja vuosien takainen susikeskustelu, jossa toivottiin uutta susikeskustelualoitusta, niin aloitin nyt sellaisen.

Kartoitetaan samalla tilannetta esim. Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sen suhteen, että koska noissa maakunnissa kuulostaa susikanta olevan Suomen suurin, niin kuinkas siellä on uutinen otettu vastaan?
Ovatko porukat olleet tyytyväisiä susikannan kehitykseen alueillaan ja suhtautuvatko positiivisesti/negatiivisesti asiaan?
Millä tavalla ihmisiin vaikuttavat mahdolliset susien häiriökäyttäytymiset, ja mihin toimenpiteisiin on ryhdytty mahdollisten häiriötapausten vuoksi?

Että siinäpä muutama kysymys aiheeseen liittyen.

6 kommenttia

Vastaukset

  • Aihe taitaa olla kiinnostamaton, kun ei ole tullut kommenttia edes Turun suunnalta..

  • Aiheuttiko uutinen susihavainnosta Itä-Helsingissä joillekin suden kohdanneille ylimääräisiä sydämentykytyksiä, vai kuitattiinko asia pelkällä olankohautuksella?

    Jää nähtäväksi muuttuvatko Pääkaupunkiseudulla asuvien mielipiteet sen seurauksena vähemmän vähättelevimmiksi ItäSuomen pitäjissä asuvia ihmisiä kohtaan, kun villi petoeläin juoksentelee omilla kotinurkilla ja jää seudulle pysyvästi asumaan?

  • metsästyskoirien omistajat on ladanneet lain panospesään. puhumiset on puhuttu.

    • Se 'koira' on tosiaankin voinut olla susi tai koirasusi tai villiintynyt koira, joka on vaeltanut rajan takaa Suomen puolelle. Varsinkin Imatran ja Ilomantsin seuduilla on havaintoja villikoiralaumoista, jotka tulevat Venäjän puolelta.


  • Ajokoirien määrä vähenee. Kun ajurista aika jättää, niin ei laiteta metsästyskoiraa, tai sitten laitetaan koira joka pysyy lähellä isäntää metästäessä, kuten noutaja tai seisoja. Hirvikoiria vielä uskalletaan käyttää, kun se on seurue metäsästystä ja on enemmän silmipä ja liipasinsorimia koiraa turvaamassa.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.