Rankkaa miten toimia jatkossa. Miesystävän epilepsia jonka vuoksi nyt teholle kun status epilepticus

Burnout

Hei. Onko muita jotka ei jaksa enää yhtään auttaa ja hoivata. Eli lyhyesti kerron. Miesystävä kärsii vaikeata epilepsiaa ja minä hänen kumppanina ainoa joka yrittänyt jaksaa rinnalla ja rakastaa. Mutta taisi raja tulla vastaan kun viikko sitten kohtauksia tuli illasta seuraavan iltapäivään ja viimeisellä kerralla vajosi status epilepticukseen. Teho osastolle joutui... soitettuani hätäkeskukseen laittoi onneksi tarpeeksi autoja tänne. Eli ekana palomiehet 3kpl sitten ambulanssi ja lääkäriauto. Mies vasteeton, täysin ja lopultakin he kantoivat hänet lattialtani ambulanssiin ja tokaisivat että nukuttaa uneen. Mies heräsi ja ihme hengissä, mutta hän herättyään vajosi deliriumiin. Teholla 6vrk ja lepositeissä ja letkuissa yms. Nyt eilen sai siirron sisätauteihin osastolle ja jo jutteleekin.
minä parka en vain enää jaksa vaikka ihmistä Rakastan. En ole nukkunut 3,5kuukauteen koska kohtauksia joka viikko jotka kovenevat kerta kerralla ja huuto sen mukainen ja sänky saa täynnä sekä sohvat molemmat. Stesolid olisi varmaan ollut paikallaan mutta ei ole annettu kotiin. Asumme virallisesti erillämme mutta hän silti luonani ollut yli 3kk putkeen. Nyt riitti. En jaksa enää. Mitä voin tehdä. Onko ainoa keino ajattelen terveyttäni ja jätän hänet. Burnout iski ja traumaattista nähdä rakas ihminen joka makaa 10 ensiapuihmisen ns. käsissä melkein kuolleena. Hän on lääkkeensä syönyt mutta eivät auta. Soitin nytkin sairaalaan ja kerroin hoitajalle asioista. Miesystäväni oli tuuminut vain pääsevänsä minun hoivattavaksi kohta.
Nyt riitti. Minulla kaksi lasta myös jotka tarvii minua. Eivät asu kanssani mutta kerran kuussa ja lomat viettää luonani. En uskalla edes nukkua hänen kanssaan enää koska kohtaus tulee niin usein. Sarjana. Huuto 😱 pelästyttää kuolleetkin ja se päättyy aina vereen jota hän syöksee runsaasti ja joudun vahtia ettei tukehdu siihen. Virtsat alla ja pyykkiä joka kerta tuhottomasti.

5

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onpakauheaa

      Johan olet pahassa välikädessä. Vaikea varmaan sanoa miehelle, ettet jaksa enää nykyistä tilannetta. Olisiko mahdollista saada terveydenhoidolta neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi? Parempi lääkityskin varmaan auttaisi kohtauksiin. Jotain apua kyllä tarvitset.

    • Burnout

      Kerroin miehelle aamulla puhelimessa että en jaksa enää hänen jatkuvia kohtauksia ja pelossa ja stressissä. Mies kun ei itse tiedä mitään eikä koe niitä kun on tajuttomana kohtauksen aikana. Ja sen jälkeen vielä pitkän aikaa. Minä siivoan myös veret ja virtsat joka myös raskasta kun ei itse ole yhtään nukkunut kun vahtii ja jännittää ja pelkää. Kun sitä on joka viikko veri ja kusipyykkiä. Lääkkeen(karbamatsepiini) teho tarkistettu ja on hoitotasolla pitoisuus veressä. Eli ei tehoa. Ei tässä auta kai muu kuin irrottautua jotta oma kroppa ei petä ja mielenterveys. Mitä te tekisitte tässä vaiheessa

      • onpakauheaa

        Itse en jaksaisi tuollaista elämäntilannetta. Sinunkin on varmasti parempi pitää itsestäsi huolta ja pistää rajat siihen miehen hoitamiseen ja huoltamiseen. Kuka hoitaa sinua, jos todella uuvut tuon kaiken huoltamisen alle?


      • proKYS

        Pyydä lähete Kuopioon. Siellä on maailman parhaat neurologit.

        Asuin tuolloin vielä vanhempien luona, kun tuli rajuja grand mal-kohtauksia viikottain. Äiti oli siis vastaavassa tilanteessa kuin sinä. Lääkkeenä oli Tegretol (karbamatsepiini) ja Deprakine (natriumvalproaatti). Ne eivät auttaneet kohtauksiin. Vaajasalossa löytyi oikea lääke ja oikeat tutkimukset. (tyytyväisen asiakkaan hymiö)

        Myöhemmin pääsin KYS:n leikkausjonoon.


    • Epilvaltimo

      Toisen hoito totta kai vaatisi paljon, kun ei tasapainoa löydy. Pääsisittekö yhdessä esim. jonnekin terapiaan niin, että käytäisi läpi, että miehen itsensä pitäisi tiedostaa ammattihoidon tarve. Vaiko jonnekin kuntoutuskurssille?

      Sairastan itse epilepsiaa, todella vaikeahoitoista. Toinen puoliskoni kantaa sydändiagnoosia. En ikinä haluaisi toiselle tyrkyttää ongelmiani liiaksi. Siksi osaan häiritä lääkäreitä tällä enemmän. Toisaalta, osaan olla todella hössöttävä toisen puoliskoni suuntaan ja suorastaan komentaa häntäkin olemaan tarpeeksi yhteydessä hoitavaan tahoon. Miehet näissä haastavia. Tuotakaan en meinaa lääkärille tuosta vaan saada, enkä varsinkaan minnekään kurssille. Hän tarvitsee ennemmin vain minut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1749
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1262
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      76
      1086
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe