Rankkaa miten toimia jatkossa. Miesystävän epilepsia jonka vuoksi nyt teholle kun status epilepticus

Burnout

Hei. Onko muita jotka ei jaksa enää yhtään auttaa ja hoivata. Eli lyhyesti kerron. Miesystävä kärsii vaikeata epilepsiaa ja minä hänen kumppanina ainoa joka yrittänyt jaksaa rinnalla ja rakastaa. Mutta taisi raja tulla vastaan kun viikko sitten kohtauksia tuli illasta seuraavan iltapäivään ja viimeisellä kerralla vajosi status epilepticukseen. Teho osastolle joutui... soitettuani hätäkeskukseen laittoi onneksi tarpeeksi autoja tänne. Eli ekana palomiehet 3kpl sitten ambulanssi ja lääkäriauto. Mies vasteeton, täysin ja lopultakin he kantoivat hänet lattialtani ambulanssiin ja tokaisivat että nukuttaa uneen. Mies heräsi ja ihme hengissä, mutta hän herättyään vajosi deliriumiin. Teholla 6vrk ja lepositeissä ja letkuissa yms. Nyt eilen sai siirron sisätauteihin osastolle ja jo jutteleekin.
minä parka en vain enää jaksa vaikka ihmistä Rakastan. En ole nukkunut 3,5kuukauteen koska kohtauksia joka viikko jotka kovenevat kerta kerralla ja huuto sen mukainen ja sänky saa täynnä sekä sohvat molemmat. Stesolid olisi varmaan ollut paikallaan mutta ei ole annettu kotiin. Asumme virallisesti erillämme mutta hän silti luonani ollut yli 3kk putkeen. Nyt riitti. En jaksa enää. Mitä voin tehdä. Onko ainoa keino ajattelen terveyttäni ja jätän hänet. Burnout iski ja traumaattista nähdä rakas ihminen joka makaa 10 ensiapuihmisen ns. käsissä melkein kuolleena. Hän on lääkkeensä syönyt mutta eivät auta. Soitin nytkin sairaalaan ja kerroin hoitajalle asioista. Miesystäväni oli tuuminut vain pääsevänsä minun hoivattavaksi kohta.
Nyt riitti. Minulla kaksi lasta myös jotka tarvii minua. Eivät asu kanssani mutta kerran kuussa ja lomat viettää luonani. En uskalla edes nukkua hänen kanssaan enää koska kohtaus tulee niin usein. Sarjana. Huuto 😱 pelästyttää kuolleetkin ja se päättyy aina vereen jota hän syöksee runsaasti ja joudun vahtia ettei tukehdu siihen. Virtsat alla ja pyykkiä joka kerta tuhottomasti.

5

<50

  Vastaukset

  • Johan olet pahassa välikädessä. Vaikea varmaan sanoa miehelle, ettet jaksa enää nykyistä tilannetta. Olisiko mahdollista saada terveydenhoidolta neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi? Parempi lääkityskin varmaan auttaisi kohtauksiin. Jotain apua kyllä tarvitset.

  • Kerroin miehelle aamulla puhelimessa että en jaksa enää hänen jatkuvia kohtauksia ja pelossa ja stressissä. Mies kun ei itse tiedä mitään eikä koe niitä kun on tajuttomana kohtauksen aikana. Ja sen jälkeen vielä pitkän aikaa. Minä siivoan myös veret ja virtsat joka myös raskasta kun ei itse ole yhtään nukkunut kun vahtii ja jännittää ja pelkää. Kun sitä on joka viikko veri ja kusipyykkiä. Lääkkeen(karbamatsepiini) teho tarkistettu ja on hoitotasolla pitoisuus veressä. Eli ei tehoa. Ei tässä auta kai muu kuin irrottautua jotta oma kroppa ei petä ja mielenterveys. Mitä te tekisitte tässä vaiheessa

   • Itse en jaksaisi tuollaista elämäntilannetta. Sinunkin on varmasti parempi pitää itsestäsi huolta ja pistää rajat siihen miehen hoitamiseen ja huoltamiseen. Kuka hoitaa sinua, jos todella uuvut tuon kaiken huoltamisen alle?


   • Pyydä lähete Kuopioon. Siellä on maailman parhaat neurologit.

    Asuin tuolloin vielä vanhempien luona, kun tuli rajuja grand mal-kohtauksia viikottain. Äiti oli siis vastaavassa tilanteessa kuin sinä. Lääkkeenä oli Tegretol (karbamatsepiini) ja Deprakine (natriumvalproaatti). Ne eivät auttaneet kohtauksiin. Vaajasalossa löytyi oikea lääke ja oikeat tutkimukset. (tyytyväisen asiakkaan hymiö)

    Myöhemmin pääsin KYS:n leikkausjonoon.


  • Toisen hoito totta kai vaatisi paljon, kun ei tasapainoa löydy. Pääsisittekö yhdessä esim. jonnekin terapiaan niin, että käytäisi läpi, että miehen itsensä pitäisi tiedostaa ammattihoidon tarve. Vaiko jonnekin kuntoutuskurssille?

   Sairastan itse epilepsiaa, todella vaikeahoitoista. Toinen puoliskoni kantaa sydändiagnoosia. En ikinä haluaisi toiselle tyrkyttää ongelmiani liiaksi. Siksi osaan häiritä lääkäreitä tällä enemmän. Toisaalta, osaan olla todella hössöttävä toisen puoliskoni suuntaan ja suorastaan komentaa häntäkin olemaan tarpeeksi yhteydessä hoitavaan tahoon. Miehet näissä haastavia. Tuotakaan en meinaa lääkärille tuosta vaan saada, enkä varsinkaan minnekään kurssille. Hän tarvitsee ennemmin vain minut.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   101
   9596
  2. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   8050
  3. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   179
   2192
  4. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   1398
  5. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   65
   1338