Samsung suunniteltu rikkoutuvaksi (ehkä OnePlus myös)

Mietin.tällaista

Samsungin puhelimien kanssa harva käyttää lompakkomallista suojakoteloa, joka suojaisi eniten, joten jo pienetkin pudotukset ovat riski (myös keskustelu täällä https://keskustelu.suomi24.fi/t/15508446/uusi-s9-putosi-naamalleen )

Sama tilanne on OnePlus-puhelimien kanssa samasta syystä. En kenelläkään OnePlussan omistajista ole nähnyt muuta kuin takakannen suojaavan kotelon.

Katso kuva
http://puhelimenkuoret.fi/wp-content/uploads/2014/01/samsung-galaxy-trend-musta-lappakotelo-468x468.jpg

Syy: Samsungin ääänenvoimakkuuspainikkeet ovat väärällä puolella, joten niitä on hankala käyttää suojaavamman kotelon kanssa. Siksi kunnollisia koteloita ei yleensä käytetä eli Samsung-puhelimet ovat suuremmassa vaarassa rikkoutua ja myös näytön lasi suuremmassa vaarassa naarmuuntua.

Johtopäätös: En ostaisi Samsung -tai OnePlus -merkkisiä puhelimia ainakaan lapsille tai kenellekään, joka on edes joskus kerran pudottanut tai kolhinut puhelimensa tai mitään muutakaan arvokkaampaa.

No, molempia puhelimia mainostetaan niin paljon, ehkä enemmän kuin mitään muita merkkejä yhteensä, joten kansa ostaa ja Samsungin osakkeenomistajat kiittävät.

Mistäkö tiedän. Sain kerran työsuhdepuhelimeksi 300 euron arvoisen Samsungin (kun muuta ei ollut tarjolla), mutta hetken aikaa kärvisteltyäni palasin omaan kaksi vuotta vanhaan Sonyyn, joka oli kylläkin hidas perusmalli vanhemmalla Androidilla, mutta oli paljon mukavampi käyttää. Kun Sonystä aika oli jättämässä (akkua piti ladata välillä kahdesti päivässä), niin suunnittelin ostavani OnePlussan, mutta painikeongelmien (sama kuin Samsungissa) takia mietin Sonya. Lopulta ostin Asus-merkkisen puhelimen ja siihenkin kunnollisen lompakkomallisen suojakotelon (en suosittele Asuksen omaa kallista lähes 40 euron koteloa vaan esim. halvempi Redneck (hassu merkki) korttitaskuineen on paljon suojaavampi).

Tämä perustuu omaan kokemukseen. Joku muu on voinut kokea jotain muuta ja voi siksi olla eri mieltä.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tth78

      Ehkäpä sinun kannattaisi trollaamisen ja appleuskovaisuuden sijasta opetella käyttämään niitä puhelimia?

      • Oneplusvuodesta15

        Jep. Kyllä nämä kestää jos vain pitää huolta ja hommaan lompakkokotelon. Rikkoutuuhan se autokin jos ei osaa vaihteita käyttää tai huoltaa sitä..


    • Plasmat_sekaisin

      Lompakkomallinen kotelo suojaa melko lailla vähiten, ei eniten.
      Panssarikuoret suojaa oikeasti.

      • Suojaahyvin

        Itseasiassa hyvin suojaa.


      • hyväksitodennu

        Dux Ducis "Skin Pro" flip cover suojakoteloa käytän ilman niitä pskoja panssarilaseja.


      • Plasmat_sekaisin
        Suojaahyvin kirjoitti:

        Itseasiassa hyvin suojaa.

        Itseasiassa ei suojaa hyvin, paremmin suojaa kuin ei mitään mutta mutta samaa tasoa kuin pelkkä takakuori tai jopa heikommin.
        Panssarikuoret ne suojaa oikeasti.


      • Plasmat_sekaisin
        hyväksitodennu kirjoitti:

        Dux Ducis "Skin Pro" flip cover suojakoteloa käytän ilman niitä pskoja panssarilaseja.

        Panssarilasit on ihan hyviä mutta eipä ne suojaa kuin näyttöä, kalvo on hyvin suojaava myös.
        Panssarikuoret on ainoa oikea valinta jos haluaa luurin kestävän.


    • ei-paiskota

      Ei se lompakko välttämättä mitään suojaa. Nimim. yksi näyttö hajonnut lompakossa. Panssarilasi suojaa paremmin suoraan näyttöön kohdistuvilta tälleiltä, koska se jakaa painetta laajemmalle alalle.

      • Humpuukkia

        Maailmassa ei ole olemassa ainetta joka ei koskaan tuhoutuisi. Eli kaikki hajoaa ennenpitkään jopa hunpuukki panssarilasi..


      • rajansa-kaikella
        Humpuukkia kirjoitti:

        Maailmassa ei ole olemassa ainetta joka ei koskaan tuhoutuisi. Eli kaikki hajoaa ennenpitkään jopa hunpuukki panssarilasi..

        Onko muuta väitettykään? Panssarilasi jakaa painetta ja sen vuoksi näyttö kestää kovempia iskuja. Pelkän lompakon läpykkä ei anna samanlaista suojaa pistemäistä kuormaa vastaan.


    • perseen.suti

      No luuri (S9) kyllä oli ja on edelleenkin kannellisessa ja kiinnitettävässä kotelossa, mutta kansi nyt sattuneesta syystä oli auki. Minusta vaikutti siltä, että puhelin suorastaan imeytyi laattalattiaan, ikään kuin se olisi etsinyt kohdetta, jossa hajota.
      Kyllähän se on ihan liian heppoinen, jos tuon olisin tietänyt, en olisi sitä ostanut. Vaikuttaa muutenkin siltä, että samalla hinnalla saa paljon parempi puhelimia, esim tuo Xiaomi.

      Olen edelleen sitä mieltä, että puhelin ei ole mikään staattinen laite, joka laitetaan hyllyn reunalle ja jätetään siihen. Se kulkee mukana ja väistämättä kohtaa myös kolhuja ja putoaa jossain vaiheessa. Puhelinvalvmistajat ahneuksissaan sahaavat kyllä omaa oksaansa näiden lasiluurien kanssa.

    • perseen.suti

      Nyt se perhanan luuri putosi jälleen vessan lattialle. Povitasku on vähän löysä, nääs. Kotelon lukitus aukeni mutta kansi ei, ei havaittavja vaurioita. Lattiakin oli muovimattoa.

    • artsyukko

      On tuo Samsungin tyyli asentaa säätönappeja myös saranapuolelle ihan älytön. Mutta jospa sieltäkin Samsungin suunnitteluosastolta poistuu pian joku jäärä jolle tuo nappien hajasijoittelu on päähän pinttymä.
      Toinen asia mikä ärsyttää on Suomimobiilin puhelin arvostelut. Samsung a7 puhelinta arvostellut hemmo käänteli ja väänteli puhelinta. Totesi, että ei natise. Voi pyhä sylvi, miten lasinen liimaamalla koottu puhelin voi natista? Ja jos natisee niin aivan varmasti takakuori tai näyttö on väännetty säröille.
      Eli semmoisia luupäitä ovat nettisivustojen kotitarve testiveikot.

    • Samsungin_AoD

      Samsungille on kyllä läpällisiä koteloita joissa volume-napitkin toimivat hyvin, mutta niitä ei käytetä AoD-näytön takia. Aod-näyttö nopeuttaa ja helpottaa käyttöä liikaa, riittää vain vilkaista pöydällä lojuvan puhelimen näyttöä nähdäkseen kellonajan, kalenterin ja ilmoitukset.
      Läpällinen suojakotelo turmelee aod-näytön idean kokonaan ja tekee puhelimen käytöstä äärettömän kömpelöä ja vaivalloista - puhelin pitäisi ottaa käteen ja avata kansi. Varsinkin oled-näytöllisissä samsungeissa yleensä käytetään aodia mutta ei läppäkoteloa.

    • dklfsfsklsdklfjl

      Mulla on Samsung Galaxy J3 2016 jossa on ollut alusta asti tuo lompakkomallinen suojakotelo. Teollisuustyöntekijä olen joten melko karuissa olosuhteissa joutuu mukana kulkemaan, lämpötilanvaihteluita, pölyä, yms.
      Muutaman kerran pudonnutkin haalareiden taskusta kun ei aina sovi nepparikaan kiinni. Suojakotelon ylä- ja alareunassa ei ole paljoa ylitystä joten jonkun kerran on osuma päässyt ainakin puhelimen yläreunaan kun on jälkiä tullut. Toistaiseksi se kuitenkin toimii vielä. Satunnaisesti vain näytön kirkkauden asetus menee itsekseen minimiin, joskus palautuu sammuttamalla ja avaamalla näyttö uudestaan, tänään piti käydä ihan asetusvalikossa säätämässä kirkkaus takaisin normaaliksi.
      Tällaisiin käyttöolosuhteisiin en kyllä mitään kalliimpaa puhelinta osta. Tämä Samppa maksoi alle 200 euroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe