Mitä hyvää on islamissa?

Halusin näitä joitain listata muutamia.

- Koraanin 114:sta luvusta 113 alkaa sanoilla "Jumalan, Armeliaan Armahtajan nimeen". Jumalan lämpö ja rakkaus ovat läsnä päivittäisessä arjessani.

- Islam lopetti arabien pitkäaikaisen perinteen, tyttövauvojen elävältä hautaamisen.

- Islam lopetti arabien tavan silpoa eläviltä kameleilta rasvaiset kyttyröitä syötäväksi.

- Islamissa seksuaalinen itsemääräämisoikeus ei rajoitu vain ns. puskaraiskausten tuomitsemiseen, vaan islam erikseen kieltää painostamasta seksiin henkisestikään.

- Usko on yksilön ja Jumalan välinen suhde. Ei ole neuvostoa, jolle oltaisiin tilivelvollisia omista tekemisistä, kuten jehovan todistajilla, tai pappia, joka antaisi synninpäästöjä, kuten katolisuudessa - sääntöjen noudattaminen on uskovan ja Allahin välinen ja vain Allah antaa syntejä anteeksi.

- Islam antoi naisille mm. ääni- ja omistusoikeuden yli 1400 vuotta sitten - Suomessa naiset saivat äänioikeuden 1906 ja Ranskassa nainen tarvitsi isänsä ja miehensä lupaa auton tai talon ostoon 1970-luvulle asti.

- Islam pyrki monin eri säädöksin kitkemään orjuuden ja määräsi jo olemassa oleville orjille oikeuden samaan elintasoon, samaan ruokaan ja vaatteisiin kuin isännillä, kehottaen näitä vapauttamaan orjat.

38

328

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Iljanov

   Lue kirja: Islam, yhdestoista vitsaus. Siinä on perusteellista tietoa islamista.

   • Anonyymi

    Meillä muslimeilla on toiveena oma turvallinen moskeija.
    Muslimiyhteisöillä tuppaa olemaan uskonnot ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt yhä arka aihe. Meillä on upea sateenkaari yhteisö,
    haluamme antaa kaiken tuen.

    Musliminaiset ovat aina olleet muslimi seksuaalivähemmistöjen tavoin sorrettuja muslimi miesten toimesta, meille on annettava nyt samat oikeudet mistä muslimimiehet ovat nauttineet tuhansia vuosia.


  • Majumir

   Kirja Islam yhdestoista vitsaus kertoo kaiken.

  • Yhdeksän poistettua vastausta osoittaa jotakin tämän kirjoituksen provokatiivisuudesta. Sen seitsemästä kohdasta vain suurien alkusanoja koskeva tieto on oikea, muut ovat karkeaa propagandaa.

   Kirjoitus osoittaa, mitä islamiin kääntyminen tekee ihmiselle.

  • Maikkauski

   Raamattu ennusti tämänkin: paholaisen väärä profeetta saa vallan maan päällä ja hyökkää Israeliin mutta tuhoutuu.

   Ihminen ei vaan halua nähdä ja etsiä pelastusta Jeesuksesta vaan mieluummin kumartaa Mekkaan että voi elää synnissä.

  • Historian.harrastaja

   Itselläni olisi ollut lisätietoa noista rasvakyttyröistä, mutta olkoon.

  • Dromedaari

   Yusraa, älä kaikkea poista!

  • Totuutar

   Islamissa hyvää on se, että toistaiseksi se ei ole vallannut Suomea.

  • Maisteri.KM

   Täällä päivysti aika tiukka moderaattori. Ei antanut korjata Yusraaan virheellisiä väitteitä. Onnistuukohan myöhemmin?

  • Abu

   Islamissa on hyvää se, että saa valehdella tuon kamelijutun ja se luetaan vain ansioksi.

  • Abu

   Islamissa on hyvää se, että on lupa huiputtaa myös tuon tyttölasten elävältä hautaamisen osalta. Mitään tällaista perinnettä ei edes ollut.

  • Epäilyttävä.Tuomas

   Islamissa on hyvää se, että tästä ketjusta poistetaan kaikki kommentit, jotka ei ala näillä sanoiilla.

  • Stoprasism

   Ei voi olla mitään hyvää jos on muiden kuin muslimien mielestä kammotuin ja vihatuin uskonto.

  • Kun olen katsellut Nasheed videoita niin mielestäni niissä on ihailtavan LAAJA kirjo erilaisuutta ja kaikki pienetkin ryhmät ja sielun vivahteet otetaan huomioon. Lisäksi niiden lukumäärä on paljon suurempi kuin esim. Intialaisten mantrojen, jotka ovat lähin kilpailija niille. Mutta yksi heikkous on: Niin monet Nasheed tulkit ovat jääneet laulutavasta päätelleen ilman rakkautta. Vain harvat ovat löytäneet rakkauden.
   Islam on uskonto, joka kykenee antamaan Rauhan jokaiselle ihmistyypille ja joka kykenee tyydyttämään lukemattomien fyysiset tarpeet suurella massalla ja lukumäärällä. Mutta se ei ehkä kykene tuomaan RAKKAUTTA jokaiselle, vaan rakkauden ikuisuuden asemesta Jihad on ikuista ja kestävää. Intialaiset mantrat kuvastavat löytynyttä rakkautta enemmän kuin Nasheed laulut. Kaikkein suurimmat Nasheed tähdet toki ovat rakkauden löytäneet ja ovat ylivetoja sen kuvaamisesta eteenkin Jumalaa ja Profeettaa (saas) kohtaan.

  • Kysynvaan

   Saaako Yusraan listaa arvostella?

  • Alistukaa-saatana-

   Muhamed olisi alun perin olla juutalaisten eräs profeetta. Tuohon aikaan Arabien niemimaalla asui runsaslukuinen juutalainen väestö ja mm. Aramea, heprea ja arabia ovat sukulaiskieliä. Pahastuneena juutalaisten naureskelulle Muhamed päätti perustaa uuden uskonnon jonka perustana oli juutalaisuus ja kristillisyys.
   Muhamedin julistuksissa oli alun alkaen humaani ja suvaitseva sävy. Kun valtaa tuli lisää, Muhamedin kirjoitukset saivat jyrkemmän ja hyökkäävämmän sävyn. Siksi Koraanissa saattaa olla täysin päinvastaisia ohjeita. Lisäksi uudet ja tekstit eivät ole aikajärjestyksessä! Kuitenkin uudemmat tekstit ovat uskonoppineiden mukaan ne määräävät.

  • Enkelinsanoja

   Oli silloin Mekan ajoilla hyvää mutta Muhammed kirjoitti sen uusikksi Kabril enkelin saneleman mukaan jolloin vanha rauhaa julistava kirjoitus kumoutui.

  • nähty..on

   Ei mitään hyvää. Palstaltakin näkee, ettei siitä voi edes keskustella. Tästäkin on poistettu monia asiallisia kommentteja asiattomina.

  • poityttö

   ME SUOMEN naiset HYVÄKSYMME ainoastaan TASA ARVON.siin nainen tai mies(on biologiaa)ei ole toistaan(vois jopa käsittää)huonompi tai edes vaatia parempi?!OLLAAN vaan.tänne ei edes mahdu muunlaiset AJATUKSET enää!tuokaa mitä tuotta mut viekää ne ja paljon avarampaa maailmaa mennessänne.

   • Tyytyttö

    Hyvä poityttö, sait kommentin läpi ja näytit kaikille, miten pitää kirjoittaa, että on sääntöjen mukaista keskustelua islamista.


  • Sunnuntailapsi2

   Voisin yrittää vastata Yusraaalle hiukan perusteellisemmin, jos näitä kommentteja ei heti poistettaisi.

  • Yusraaan listaa voisi eräiltä osin arvostella

   1. Koraanin suurien aloitussanat armosta ovat pinnallinen todiste. Islamiin ei kuulu Jumalan rakkauden korostaminen kuten kristinuskoon.
   2. Väite, että islam lopetti tyttövauvojen elävältä hautaamisen perinteen on pelkkä väite - siitä ei ole mitään faktatodisteita,
   3. Sama koskee kamelien rasvakyttyröitä
   4. Seksuaalinen itsemääräämisoikeus - kaikki islamin lakikoulukunnat kehottavat ottamaan naiset ja lapsen sotasaaliiksi, mikä tarkoittaa naisille seksiorjuutta
   5. Usko on yksilön ja Jumalan välinen suhde - kaikkein vähiten on näin islamissa, missä usko on vahvasti sosiaalinen asia
   6. Naisille ääni- ja omistusoikeus - mm. al-Tabarin mukaan nainen on miehen omaisuutta ja verrattavissa karjaan.
   7. Pyrki kitkeämään orjuuden - Muhammed oli orjanomistaja ja sharia sisältää orjuutta koskevia pykäliä - orjuus oli vakiintunut osa islamia ja on vieläkin arabimaissa.

   Mikään seitsemästä kohdasta ei pidä paikkaansa. Islamin hyviä puolia pitää kyllä etsiä jostain muualta kuin näistä.

  • Jokutolkku

   Mihin täältä katosi se asiallinen vastine Yusraan listaan?

  • ljghj

   EI SIIS MITÄÄN HYVÄÄ!

   Vaikutusvaltainen saksalainen filosofi Arthur Schopenhauer (1788 - 1860) korosti ihmisen tarvetta metafysiikkaan viittaamalla eri uskontokuntien pyhättöihin, kuten synagogiin, temppeleihin, kirkkoihin ja moskeijoihin. Koraanista hän sanoo, että "tämä kurja kirja auttoi aloittamaan maailmanuskonnon, joka tyydyttäisi miljoonien ihmisten metafyysiset tarpeet kahdeksitoista vuosisadaksi, se oli heidän moraalinsa perusta ja siihen sisältyi tärkeänä osana kuoleman haveksunta ja se innoitti heidät verisiin sotiin ja suuriin valloituksiin. Käännöksessä on saatettu hukata paljon, mutta en ole löytänyt kirjasta yhtään arvokasta ajatusta".
   Ranskalainen politiikan tutkija ja historioitsija Alexis de Tocqueville (1805 - 1859), joka itse kirjoitti itselleen paikan historiassa ilmiömäisillä analyyseillään, kertoo tutkineensa Koraania perusteellisesti. Näin hän
   (...) tuli vakuuttuneeksi siitä, että maailmassa on ollut vain harvoja uskontoja, jotka olisivat olleet yhtä hengenvaarallisia ihmisille kuin Muhammedin oppi. Nähdäkseni se on tärkein syy muslimimaiden silminnähtävään rappiotilaan ja vaikka se ei ole niin mieletön kuin vanha polyteismi, ovat sen sosiaaliset ja poliittiset pyrkimykset mielestäni pelottavampia ja siksi näen sen ennemminkin eräänlaisena rappiotilana kuin edistysaskeleena pakanuudesta.
   Muhammed väitti tulleensa taivaasta eikä hän laittanut Koraaniin ainoastaan uskonnollisia oppeja, vaan myös poliittisia elämänohjeita, siviili- ja rikosoikeudellisia lakeja ja tieteen teorioita.
   Siksi islam ei Tocquevillen mielestä "voi koskaan vallita pitkään sivistyneellä ja demokraattisella aikakaudella".
   Muhammed-elämäkerran kirjoittaja, skotlantilainen Sir William Muir (1819 - 1905), oli arabian kielen ja islamin tutkija. Muir toteaa kirjassaan Life of Mahomet: "Moniavioisuus, avioero ja orjuus vievät pohjan moraalilta, myrkyttävät kotielämän ja luovat sekasortoa yhteiskuntaan ja huntu ajaa naissukupuolen pois oikeutetulta paikaltaan ja vaikutusvallastaan maailmassa. ...Ajatuksen vapaus ja henkilökohtaiset arvostukset murskataan ja hävitetään. Suvaitsevaisuus on tuntematonta ja vapaat ja liberaalit instituutiot ovat mahdottomuus". "Muhammedin miekka ja Koraani ovat sivistyksen, vapauden ja totuuden uppiniskaisimmat viholliset, jotka maailma on koskaan nähnyt".
   Ranskalainen kirjailija, esseisti ja historioitsija Louis Bartrand (1866 - 1941) esitti oman näkemyksensä: "Arabit eivät ole koskaan keksineet mitään muuta kuin islamin... he eivät ole kasvattaneet kreikkalaislatinalaisen sivistyksen perintöä millään tavoin".
   Brittiläistä filosofia, matemaatikkoa, historioitsijaa, sosialistia ja pasifistia Bertrand Russellia (1872 - 1970) pidetään yhtenä analyyttisen filosofian perustajista. Russell näki merkittäviä yhtäläisyyksiä bolsevismin ja islamin välillä: "Bolsevismi yhdistää Ranskan vallankumouksen piirteitä siihen mikä oli leimallista islamin syntymiselle. ...Ne jotka hyväksyvät bolsevismin, hylkäävät tieteen todisteet ja tekevät intellektuaalisen itsemurhan. Vaikka kaikki bolsevismin oppilauseet olisivat totta, olisi se edelleen sattumaa, koska he eivät hyväksy mitään puolueetonta tutkimusta. ... Uskontojen joukossa muhamettilaisuutta on verrattava ennemminkin bolsevismiin kuin kristinuskoon tai buddhalaisuuteen. Kristinusko ja buddhalaisuus ovat ennen kaikkea henkilökohtaisia uskontoja, joissa on myyttisiä oppeja ja mieltymys mietiskelyyn. Muhamettilaisuus ja bolsevismi ovat käytännöllisiä, sosiaalisia, lihallisia, kiinnostuneita voittamaan maailman herruuden. ... Arabit, vaikka valloittivatkin suuren osan maailmaa uuden uskonnon nimissä, eivät olleet mikään erityisen uskonnollinen rotu; heidän valloitustensa motiivina oli ryöstö ja rikkaudet ennemmin kuin uskonto", kirjoitti Russell, joka painotti että "nykypäivän politiikassa" sitä kutsutaan "imperialismiksi".

  • Vähemmän.kaloreita

   Voisiko ketjuun palauttaa sen poistoon joutuneen huolellisen analyysin Yusraaan seitsemästä kohdasta, niin saisimme aikaan myös keskustelua, kuten kai palstan tarkoitus alunperin oli?

  • Tavallinen.Tane

   Onko täällä joku algoritmi, joka poistaa viestejä satunnaisesti?

  • Kysymys_islamista

   Islamissa on hyvää tieteelliset tosiasiat. Koraani 18:85. Hän eteni yhtä suuntaa, kunnes saapui sinne, missä aurinko laskee, ja 86. näki sen laskevan kuumaan lähteeseen, ja hän tapasi lähistöllä ihmisiä.

  • IhanaEUkaikkivapaana

   Kristinusko tulee kuolemaan, tervetuloa islam. Olemme itse vastuussa teoistamme, toisin kuin lestadiolaiset, kristityt ja jehovat , joutuvat aina ikuiseen kadotukseen.

  • Anonyymi

   Islamissa on kaikki hyvää
   Jumala on suuri
   ja Armollinen

   Jotkut kristityt sanoo: Jumala,Jeesus, Pyhä henki armollinen, te muslimit luulette, että Jumala on ankara. Ei se mene niin. Koraani sanoo: Armelias Armahtaja. Antaa synnit anteeksi, rakastaa ihmisiä, antaa armo, antaa kaikki hyvä, elatus, onnellinen elämä

   • Anonyymi

    Muistakaa että todellinen peruste homoseksuaalisuudesta rankaisemiselle ei ole Koraanista, vaan vihamielisten tavallisten seksuaalisuudestaan epävarmojen muslimimiesten nyrjähtäneestä ajatusmaailmasta. Suurinosa muslimimiehistä kantaa sisällänsä ummehtunutta patriarkaalista vihaa, eivätkä ymmärrä etteivät he todellisuudessa ole edes heteroita. Siksi he kohdistavat kaiken vihansa viattomiin eläimiin, naisiin ja seksuaalivähemmistöihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muistakaa että todellinen peruste homoseksuaalisuudesta rankaisemiselle ei ole Koraanista, vaan vihamielisten tavallisten seksuaalisuudestaan epävarmojen muslimimiesten nyrjähtäneestä ajatusmaailmasta. Suurinosa muslimimiehistä kantaa sisällänsä ummehtunutta patriarkaalista vihaa, eivätkä ymmärrä etteivät he todellisuudessa ole edes heteroita. Siksi he kohdistavat kaiken vihansa viattomiin eläimiin, naisiin ja seksuaalivähemmistöihin.

    KYLÄH näitten olemus on yhtä vihaa ja se oikein noista heijastuu uloskin päin
    - piäs aina etäsyytä noihin ja varaudus puolustukseen


  • Anonyymi

   Rahanahneet säästävät rahansa eutanasiasta? Luulitko?

  • Anonyymi

   Jumalan valtakunta ei koskaan eikä missään esiiny näkyvällä tavalla
   - silti se on kaliopohja, mille ihmisen täytyy pyrkiä ihmisyytensä säilytämiseksi

  • Anonyymi

   Islamin viime aikaiset kirjat kertoo tarkoin tulevaisuuden tapahtumia ennalta ja esim Mahdi profetiat käyvät parhaillaan toteen. Olisin melko sokea ilman noita valaisevia kirjoja.
   Lisäksi Barnabaan evankeliumi on hieno löytö.
   Koraania lukemalla saa ymmärrystä ja johdatusta. Englannin kielellä sen profetaalisuus on suurta. Se antaa avun yhteiskunnan ongelmiin. Tässä muutama pieni seikka. Mahdin nimi ja tehtävien meditointi on jalokiven veroinen rikkaus.

  • Anonyymi

   Parasta Koraanissa on se, että käskee uskomaan Jeesusta.

   "....The Messiah, Jesus, the son of Mary, was but a messenger of Allah ... ...believe in Allah and His messengers. ..."
   Surat An-Nisā' 4:171
   http://quran.com/4/171

  • Anonyymi

   onkos hyvvee muutakuin poistot, yli 60- jo viskatu roskiin

  • Anonyymi

   onko koraanissa joku keihäsjae tai mikä se oli? Kyselin miekkajaetta mutta se poistettiin.
   Toivon kommentointia enkä poustamidta

  Ketjusta on poistettu 66 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   469
   3521
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   1906
  3. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   39
   1061
  4. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   79
   1060
  5. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   27
   1054
  6. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   159
   1001
  7. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   53
   956
  8. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   836
  9. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   785
  Aihe