Onnellisin aika elämässä. Milloin?

Verku

Minun onnellisin aika elämässäni sijoittuu 1960 luvun alkupuolelta puolivälliin kyseistä vuosikymmentä, ehken jopa kuusysiin.
Olen pienviljelijä metsätyömiehen sotaveteraanin poeka, niinkun meistä varmasti moni muukin.
Kun Dawid Brown merkkinen raktori kisko kantoja meijän pienellä maatilkulla, niin silloin olin maailman onnellisin ihmisotus. Se oli vain niin hienoo. Kuskin naamataulu, diisselin käry, tervan haju vanhoista petäjänkannoista ja kun raktorilyöpi tyhjjee etupyörät ilimassa.
Sen takkiihan minusta raktorimies tulihi. Tosin nyt on Tuavetti vaihtunu Valtraan, mutta kuitennii. Periaate sama ja vieläki yhtä mukavvoo.

28

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnellinen.mies

      Minun paras nuoruus on vuosina -65 - 70 silloin oli rillumarei elämää! Senjälkeen kun vuonna 74 kun tapasin vaimoni on ollut elämä parempaa ja seesteisempää, on ollut joku päämäärä elämässä ! Nuorille sanoisin että älkää hetken huumassa menkö lapsia tekemään, vaan tehkää elämänmittainen liitto yhdessä! Se on lastenkin kannalta mukavampaa, ja teidän vanhuuden kannalta!
      Aina on mukavampaa jos on vanhuksilla yhdet omat lapset turvana, eikä ole kymmenestä lasten avioliitosta perinnön kärkkyjiä vanhuksilla!

      • pankkouuni

        Kyllä tämä nykyaika on onnellisinta aikaa , suvaitsevaisena saan nauttia mokkaa , niin paljon kuin vain kerkeän pyllistää ! VOKissa on niin ihana tunnelma. Myös monikulttuuri kaikkine ihanine lieveilmiöineen nyky Suomessa lämmittää kovasti mieltä :)


      • Lyhyt_neuvo
        pankkouuni kirjoitti:

        Kyllä tämä nykyaika on onnellisinta aikaa , suvaitsevaisena saan nauttia mokkaa , niin paljon kuin vain kerkeän pyllistää ! VOKissa on niin ihana tunnelma. Myös monikulttuuri kaikkine ihanine lieveilmiöineen nyky Suomessa lämmittää kovasti mieltä :)

        Mene jonnekin muualle, tässä ketjussa puhutaan asiaa joten sitä sinun yhtä ja ainoaa asiaasi ei täällä nyt tarvita.


    • Kaapelikissa

      Nyt tuli tanakkaa tekstiä onnellisen miehen kynästä. Kyllä on tosi mukavaa kun vanhuksilla on omat lapset turvana. Ja kissan viikset. Lapset eivät juurikaan välitä vanhuksistaan eikä perinnöstä liene kovin paljon kärkyttävää. Jotta onnea vaan ja menestystä.

      • Riippuu perheestä. Jotkut lapset välitä vanhuksistaan, toiset eivät. Riippuu siitä millaisen kasvatuksen ovat saaneet.


      • suomalainenEriAsemassa
        Uuninpankko kirjoitti:

        Riippuu perheestä. Jotkut lapset välitä vanhuksistaan, toiset eivät. Riippuu siitä millaisen kasvatuksen ovat saaneet.

        miksi et puolusta köyhiä ja kurjuudessa eläviä suomalaisia:

        Uutiset | Kotimaan uutiset
        Näin köyhyys kurittaa suomalaisia: Äiti syö jos jotain jää, ylimääräiseen ei ole varaa... ”Kaikki punalappuiset on koluttava, sillä se on selvää säästöä”
        Tänään klo 6:02
        Köyhyys aiheuttaa monenlaista ahdinkoa, kertovat Iltalehden lukijat.


    • non-vastata-vitae

      Meillä sillon 60-luvun alkupuolella tehtiin peltoa isommilla koneilla. Kaikki puskukoneet oli "katepillareita", vaikka olisikin olleet esim. Alliksia, Fordeja tms.
      No se meidän pelloilla touhunnut katepillari oli Allis-Chalmers ja varustettu piikkipuskulevyllä. Painoa jotain 14 tonnia. Hyvin lähti niin kivet kuin kannotkin.
      Ei tullut minusta viljelijää, eikä sellaista ollut koskaan edes suunnitelmissa. Meniköhän kymmenisen vuotta siitä pellonraivuusta, niin olin itse pyöräkoneen, pillarin ja kaivurin pukilla. Muutamia satoja kilsoja tuli kuokittua ja puskettua metsäautoteitä koskemattomiin korpiin, rakennusmonttuja, kaapeliojia, kunnalistekniikkaa ym.
      En jäänyt koneen pukille vaan lähdin koulun penkille. Se kannatti.

    • nyt.on.hyvin

      Kyllä elämä Lieksassa oli aivan erilaista -70-80 luvulla. Hyytyminen on ollut hurjaa. Liekkö aikakin kultaillut muistoja, mutta tuntuu että ennen oli paremmin. Hyviä muistoja lähihistoriasta ei vaan juuri ole.
      Oma elämä sen sijaan on mallillaan. Eläke juoksee, terveyttä ja toimintakykyäkin vielä on vähän jäljellä. Puutetta ei tarvitse kärsiä, kaikki tarpeellinen on. Aurinko paistaa ja n 18 lämmintä. Tammikuussa ihan ok!

      • KunTuliPuheeksi

        Aika tosiaan kultaa muistot mutta eiköhän siinä ole ne hyvätkin puolensa. Parempi vaan että monet menneet murehet ovat unohtuneet. Muuan muisto tuosta ajasta jää päällimmäiseksi, olin tulevaa koulutusta ja työuraa suunnittelemassa siihen aikaan. Kaikille lapsilleni olen kertonut saman asian kun he tuskailivat jonkin koulunumeron kanssa, kerroin että jos isänne ei olisi yo-kirjoituksissa tehnyt yhtä ratkaisevaa emämunausta, teitä ei olisi olemassakaan koska elämä olisi mennyt aivan toisin. Kaikki ovat vastanneet, että ihan kiva olla olemassa.


    • maalimanloppuko

      50-luvulla kiersi kylillä taisi olla pellonraivaus OY n katepillari,joka raivasi isännille peltoa tilauksesta,oli kyllä mahtava peli jonka möyrimistä oli mukava seurata. Pikku poikana ei ollut puhelimia,eikä kaikilla sähköäkään,mutta silti elämän parasta aikaa. Nykyisin nuoret pelaa pelejä älylaitteilla otetaan pikavippejä ja valitetaan kaikesta.

    • poltin.sukset

      Sitä minä ihmettelen että missä olis laturaivo -50 ja -60 luvulla? Tietysti ei ollut valmiita koneella tehtyjä latujakaan, mutta kaikki sopi hiihtämään samoilla laduilla! Aina kun lumet tuli niin joku hiihtí sen latulenkin joka sitten tamppautui kovaksi pitkin talvea!
      Pärnänvaaralla ei ollut valoja, mutta latu oli aina hiihtokunnossa olipa lumisade tai pakkanen kun hihtäjiä oli todella paljon, ainakin viikonloppuisin!
      Nopeiammat hiihtäjät huuteli jo kauempaa "latua" silloin tiesi väistää, eikä tullut yllätetyksi niinkuin nykyään, että saattaa tulla tiikka perseeseen tai suksisauva päänuppiin jos et anna äkkiä lisätilaa tiukoissa hiihtovarusteissa ja merkkisuksilla mustissa hiihtolaseissa kiitävälle kouhelolle joka on laturaivoa täynnä! Silloin kaikki muut suksilla liikkujat ovat este kouhelon etenemiselle!Tuommoinen hiihtäjä kun tarvitsee noin 5-8 metriä leveän latupohjan kiitäessään kohti hiihtokeskusta jossa odottaa vähän parempi auto suksiboksi katolla!

    • Poika_maalta

      Onnellisin aika elämässä on ollut melkein joka päivä. Työura ohi eikä taloudellisia huolia ole omien toimien seurauksena. Terveyskin vielä mallillaan vaikka eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu. Todennäköisyyksiin on tietysti voinut vaikuttaa omilla valinnoillaan. Elämänkaareni on mennyt suotuisissa merkeissä. Onnellinen lapsuus ehjässä perheessä, vanhempien kannustus koulunkäyntiin, fiksu tyttöystävä, onnellinen avioliitto, terveet elämäntavat, vanhuudenturvan hankkiminen sijoitustoiminnalla. Kaikki on mennyt juuri kuten olin ja olemme suunnitelleetkin. Hienoa elämää.

      • Lyhyt_neuvo

        Johan minä sanoin sinulle että pysy muualla kun et mitään muuta osaa.


      • PusKii

        No niin, jos persut nyt sitten luettelisivat sen normihevonpaskansa tässä välillä yhteen pötköön, jatketaan sitten taas tätä 1950-, -60- ja 70-luvun muistelemista sen jälkeen, onhan tässä talvipäivinä hyvää aikaa.


      • Kaapelikissa

        No mutta miksi ihmeessä Poika maalta kirjoittelee tälle palstalle? Asiat tuntuvat pojalla olevan erinomaisesti ja tyytyväisyys ylipursuavaa. Mutta olisiko sittenkin vähän tylsää? Onko kuitenkin kiva joskus kurkistella tähän onnettomien maailmaan ja tuntea vähän ylemmyyttä ja sääliä. Kaikki kun eivät ole osanneet pelata korttejaan oikein.


      • Maalla.lapsena.minäkin
        Kaapelikissa kirjoitti:

        No mutta miksi ihmeessä Poika maalta kirjoittelee tälle palstalle? Asiat tuntuvat pojalla olevan erinomaisesti ja tyytyväisyys ylipursuavaa. Mutta olisiko sittenkin vähän tylsää? Onko kuitenkin kiva joskus kurkistella tähän onnettomien maailmaan ja tuntea vähän ylemmyyttä ja sääliä. Kaikki kun eivät ole osanneet pelata korttejaan oikein.

        No mutta, miksi ei! Minusta on ihan mukava lukea, että joku on onnistunut ja tyytyväinen! Ei kai tämä ole tarkoitettu vain epäonnisten itkuseinäksi?


      • Valoa.kansalle

        Montako persua tarvitaan vaihtamaan sähkölamppu?

        Ei yhtään. Persut ovat ainaisessa pimeydessä.


      • egferf4r3efd3e
        Lyhyt_neuvo kirjoitti:

        Johan minä sanoin sinulle että pysy muualla kun et mitään muuta osaa.

        Silloin oli muakavaa kun matuja ei ollut kuin sirkuksessa näytillä!


    • huurteisetmukaan

      Ei tuonne ladulle tee yhtään mieli lähteä,kun pitäisi olla jotkut merkkivaatteet ja varusteet. Hiihtäjilläkin on niin kiire,että luisteluhiihdolla mennään,joka vie pari kolme netiä hiihtoalueen leveydestä. Hiihteleepähän sitten noilla kevähangilla auringon paisteessa,siellä riittää tilaa ja ottaa pilkkivehkeet mukaan Pieliselle,niin voisipa sanoa,että eipä olotila siitään enää parane.

    • hyvää.tuuria

      Onnea tuli silloin kun voitin lotossa huomattavan summan joku vuosi sitten!

    • woimaneiti

      Onnea on elää ihanan miehen kanssa.

      • äitikkä

        Onnellisin aika on -90 lopussa kun sain lapsen.


    • sinkkuliisa

      Onnea on elää sinkkuna , kun pääsin siitä juoposta, haisevasta ukonrylläkkeestä eroon.

    • onnen.poika

      minä pääsin siitä kaappijuoposta marketien pelikoneen pyörittäjästä haisevasta akasta eroon

      • Sinkkuliisa ja onnen.poika kannattaisi järjestää treffeille.


      • paremmat.päivät
        Uuninpankko kirjoitti:

        Sinkkuliisa ja onnen.poika kannattaisi järjestää treffeille.

        Pysyttele asiantuntijana vaan, äläkä lähde enää muuta järjestelemään. Ai niin, onnellista aikaa oli aika ennen pankkoa.


    • Gubbe70

      Kyllä onnellisin aika on nyt vanhuksena eläkkeellä , vaimokultakin tuossa vielä .- Aikuiset lapset tulevat toimeen omillaan.- Vielä tässä jaksaa lenkillä käymään ja saunomaan , Nilsun risteilyllekin toukokuussa :)

    • guagäägä

      Minä ajoin 60, ja - 70, luvuilla paljonkin traktoreilla. se oli onnelista aikaa. Ei ollut nelivetotraktoria silloin. Leikkuupuimuri oli Sampo, Sillä oli mukava ajella. Nykyisin ei tule enää traktorilla ajeltua joten ei ole niin onnellista aikaa ja muutenkin nämä nykyiset traktorit eivät ole niin hyviä esim. pakkasella toimimaan.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe