Radisson Plaza Hki jäätävä kohtelu

Kaaso

Olin varannut 2016 kesäkuussa 1 yön 1 hengelle Helsingin Radisson Blu Plaza -hotellista päärautatieaseman läheltä. Matkani syy oli
ystäväni häät paikallisessa kartanossa/huvilassa, olin kaaso. Asuin tuolloin Turussa. Hotellihuoneen hinta oli sentilleen tiedossa.

Saapuessani hotellille satoi kaatamalla, Tku-Hki-bussini oli myöhästellyt ja aikatauluni jo pirun tiukalla. Olin siististi pukeutunut juhlia varten jakkuun.
Budjettini oli niukka: olin varannut rahaa huoneen maksuun, 10-15 e pikkunälkään ja 20-40e paluulippuun Turkuun.

Sitten iski jäätävä yllätys: Respassa oltiin vailla yli 100e panttimaksua baarikaapin sisällöstä. Kun kyseenalaistin asian, vastaanottovirkailija totesi ylimielisesti:
-"Kaikissa kansainvälisissä bisneshotelleissa on tämä käytäntö".

No, ensimmäinen kerta minulle, vaikka olen monenlaisissa tasokkaissakin hotelleissa majoittunut.
Neuvottelun jälkeen vastaanottovirkailija suostui laskemaan panttisummaa 90 euroon. Ilmeisesti heillä ei majoitu vähävaraisia.

Menin paniikkiin, olenhan köyhä. Mietin, keneltä voisin soittaa apua/lainaa yllättävään maksuun, kenellä olisi sama pankki jotta raha siirtyisi heti.

Onneksi veljelläni 600km päässä pohjoisessa oli, eikä hän sattunut olemaan työmaallaan, vaan kotona tietokoneen ääressä.
Pääsin siis viimein hotellihuoneeseen kuivattelemaan itseäni, vessaan ja lähdin viivana morsianta auttamaan.

En nukkunutkaan sitten koko yönä hotellihuoneessa, koska olin juhlapaikalla tehtävääni hoitamassa. Aamulla palasin vesiselvänä hakemaan tavarani.

Baarikaappin en koskenut sormenpäälläkään. En muutenkaan ikinä koske.

Rautatientorin Radisson Blu Plazaan en aio palata koskaan tämän nöyryyttävän kokemuksen takia.

1

<50

Vastaukset

 • Yleensä hotellit vetäisevät luottokorttisi, vaikka oletkin maksanut jo edeltäpäin. Tuo luottokorttiveto on vain jos käyttvä palveluja; ravontolaa jolloin allekirjoittaa laskun huoneen numeroon tai superylihinnoitettua baarikaappia. Ellei laskuja ole, ei korttiasi myoskään veloiteta.

  En ole kuullutkaan koskaan että vaadittaisiin käteisrahaa sisäänkirjoittautuessa luottokortin sijasta!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Nikolle syyte Sofian pahoinpitelystä

  Oikea unelmavävy.
  Kotimaiset julkkisjuorut
  43
  901
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  88
  726
 3. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  376