kotinionneni

kotionnenion

tervehdys täältä pohjolasta!
meillä on 90 luvulta lähtien mökin kellaritiloissa pyörinyt daihatsun 3 mukinen diesel, jäähdytin poistettu ja yhdistetty lattialämpöpiiriin. se pyörittää generaattoria .hyötysuhde on erittäin hyvä bio öljyllä.
sähköliittymää ei ole vaan kaikki toimii tällä konstruktiolla. ei siirtomaksuja eikä mitään kiskurihintoja näillä eväillä.
talvella poltamme puuta. kaikki talon kulutus on ollut ilmaista ja moottori on ns.harvavälitteinen eli 1:4 jolloin saadaan 600 kierroksilla tehoiksi 4kw.
bioöljyn suodatamme paistorasvoista ja ei maksa mitään,kulutus kuormitettuna 2-3l vrk. myös löpöllä on ajeltu jos on ollut tarvis mutta paistorasvoilla mennään. kiitos ravintoloitten.
tehkää tekin päätös ja olkaa omavaraisia niin vältytte kiskurilaskuilta.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lombardier

      huomenta! onnittelut hyvästä investoinnista!
      itsellä on vastaavanlainen "genu" vuodelta 2002, nimittäin lombardien diesel. jäähdytysvesi on talon kiertoon yhdistetty joten hukkalämpökin menee talteen. sähköpää on 7kw tariffilla joka riittää koko huushollin pyörittämiseen kesät ja talvet. normaalisti genut pyörii 3000rpm tuntumassa mutta alennusvaihteistolla 1/2 välityksellä kierrokset puolittui->kulutus pieni ja kestävyys parempi.
      tuohan on tehty merihommiin mutta on se pelannut autotallissakin kohta 20 vuotta ja sähkön hinnan säästöä voi vain kuvitella koska talossamme ei ikinä ole ollut k.o liittymää EIKÄ TULE!
      omatoimisesti teemme sähkömme eikä kukaan ryövää niiltäosin.päivähinnaksi sähkölle tulee 2 euroa. meillä on löpö ja paistorasvasekkari millä mennään eli 50/50 sekoitus.

    • Captivated

      Nyky-yhteiskunta on sellainen, että kaikki pyörii rahan ympärillä. Rahaa siirretään koko ajan taskusta toiseen. Omakotitalon omistaja maksaa sähköstä pari tonnia vuodessa ja suurin osa siitä on siirtomaksuja ja veroja. Vesimaksu on helposti toista tonnia vuodessa. Kiinteistöverokin tonnin.
      Jätemaksuakin 500 euroa.
      Yhteenlasketut kulut helposti n. 5000 euroa vuodessa. Sinänsä järjetöntä, että suuri osa kaikesta on veroja.
      Käsittäisin, että asuminen ja ruoka pitäisi olla kaikkien saavutettavissa ja kevyiten verotettua.
      Vaan toisin on asia. Omakotitalosta pitää maksaa käänteistä vuokraa, koska ovat paremmassa asemassa kuin vuokralla-asujat. Sitä kutsutaan kiinteistöveroksi.
      Sinänsä mälsä systeemi täällä, että rahaa pitää olla yhteiskunnan määräämiin maksuihin, vaikka siitä ei itselle mitään jääkään.
      Ymmärrän, että on vielä mahdollista säästää sähköveroissa ja tuottaa sähkö ja talon lämmitys itse. Ehkä muissakin maksuissa pystyy vielä säästämään. Etu tulee siitä, että ei tarvitse olla isoja tuloja, mutta pärjää silti aivan mainiosti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe