Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Securitaksen nousu & tuho

KolmePalloa

Securitas oli pitkään johtava turvallisuuspalveluiden tuottaja Pohjoismaissa, ja omasi myös melko ison markkinaraon muualla maailmalla. Securitakselta löytyi aikanaan melkein kaikki, mitä turvallisuuspalveluilta haluttiin.

Securitas turvatekniikka tarjosi tekniikan asennuspalvelut, niiden kehitystä ja huoltoa.
Securitas arvokuljetus taas vastasi yritysten arvolähetysten kuljettamisesta ja pankkien/kauppojen rahahuollosta. Tämän lisäksi Securitas Direct tarjosi kuluttajille heidän tarpeisiinsa hälytysjärjestelmä ratkaisuja yms.

2000-luvun puolessa välissä Securitas päätyi kuitenkin irtauttamaan nämä kolme alaa itsestään irti ja lopulta myymään ne pois kokonaan. Nyt on Loomis AB, Verisure ja Stanley Security, jotka ovat itsenäisiä yrityksiä, joilla ei ole enää mitään tekemistä Securitaksen kanssa.

Miksi näin kävi ja mitkä olivat syyt, jotka johtivat tähän?
Onko Securitaksen asema heikentynyt huomattavasti näistä ajoista?

Keskustelu aiheesta olisi toivottavaa ja lisäksi aikalaisten kokemukset olisi mukava kuulla.

Aihe on mielenkiintoinen, kun ajattelee että yrityksellä on ollut aikoinaan ns. "monopoliasema", mutta nykyään se joutuu kilpailemaan alasta monien muiden yritysten kanssa. Monella paikkakunnalla Suomessa Securitas ei ole enää se "suurin ja kaunein", vaan muut kilpailijat kuten Avarn Security ovat vieneet heidän asiakkaansa.

7

1734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlpoKurkinen

      Taitaa olla Securitacsen ja Verisuren mainos trolli ???

    • sivullinen

      Varmaankin samasta syystä kun G4S joutui myymään turvatekniikkaosastonsa. Ei vaan riittänyt johtajilla ammattitaitoa pyörittää monimutkaisempia hommia.
      Johtajat kun ovat vartijakoulutuksen saaneita niin tekniikka on ihmeellistä.
      Kohteen kanssa kun tekee vartiointi sopimuksen niin laskun voi lähettää kerran kuukaudessa. Tekniikkapuolella voi kestää jopa vuoden ennenkuin raha kilahtaa kirstuun. Tällainen ei sovi ainakaan pörssiyhtiölle missä tuloa pitää olla jatkuvasti ja mielellään nousevaan tahtiin.
      Johtaja joka on tottunut siihen että rahaa tulee tasaisesti sekoaa kun muutaman kuukauteen tilit näyttää miinusta. Johtaja hätäpäässään myy koko osaton pois. Kas kummaa, poismyydyt osastot tuottaa voittoa uusille omistajille jotka osaavat ja ymmärtävät toiminnan päälle.

    • äläpuremunananasta

      Secu ei joutunut myymään yksiköitä vaan myi ne ihan vapaaehtoisesti. Silloin oli bisnesmaailmassa vallalla uskomus että isojen firmojen menestyksen tae on keskittyminen ydinliiketoimintoihin ja kaikki rönsyt piti myydä. Myynnistä sai firma hyvin rahaa ja johtoporras muhkeat bonukset. Arvatenkin nykyiset pomot eivät ole ihan yhtä iloisia silloisista ratkaisuista.

      Seculla ei ollut silloin eikä ole vieläkään ole "monopoliasemaa". Silloin oli enemmän keskikokoisia kilpailijoita. Nyt on enää Avarni ja paljon pikku firmoja. Keskikokoiset ovat kadonneet markkinoilta.

      • Tietääkseni kilpailuvirasto eriytti Securitaksen toimintoja?


    • P.Lokka

      FPS takaisin!

    • Securitaksen tuhosivat entiset armeijan kapiaiset johtamistyylillään joka ei nykymaailmaan istunut.

      • Anonyymi

        Herrat Mikkonen & Oksanen tuota puljua ovat pitkään Suomessa johtaneet ja kumpainenkin ovat kadettiveljiä. Puhumattakaan entisestä tykistöupseeri Linnasta joka toivon mukaan on ollut eläkkeellä ja pitkään.

        Mitään periaattellista estettä sille ei ole, että Securitaksen sijaan maailman suurimmaksi turvallisuusalan yritykseksi olisi noussut suomalainen firma ei ole ole olemassa. Paitsi tietenkin se, että Suomessa turvallisuusala on kuin preusslainen kasarmi vuonna 1904, miehistön osana on vain pitää turpa kiinni lavalla ja pienempien pomojen pitää ylistää ylempien suunnitelmia vaikka päästäisivät millaisia aivopieruja tahansa ja vielä kehua noiden pierujen hajua sekä vääristellä tietenkin raportteja, että vaikuttaisi siltä, että älyttömät suunnitelmat ja organisaatioleikit olisivat toimivia sekä hyödyllisiä.

        Aikoinaan hommasin Seculla jopa uusia asiakkaita, mutta toimistolta sitten oltiin kiukkuisia kuin hoidin lisää työtä konttorirotille ja tietenkään mitään provikkaa ei tavalliselle työntekijälle annettu uusien asiakkaiden hommaamisesta, vaan ne palkkiot rohmusivat ensimmäinen toimihenkilö (upseeri) kerros organisaatiossa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe