Onko Kouvolassa hätäilty soteuudistuksen kanssa?

Kymsotku

Täällä on taidettu jo luopua omasta päätösvallasta sotepalveluiden suhteen kun Kymsote systeemi on jo pystyssä. Nyt kuitenkin näyttää eduskunnassa sitä ettei nuo sotelait tule menemään läpi ja koko paska on peruuntumassa, perutaanko sitten täälläkin tuo Kymsote kun ei sitä maakuntahallintoakaan taida koskaan tulla?
Pakko myöntää ette minä oikein enää ymmärrä tätä koko härveliä mikä täällä on nyt menossa, mutta mahtaakohan ymmärtää meidän päättäjätkään?

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Painonvartijat

      Sijoittajille avataan tykkimäkeen oma minihoplop panoksilleen. Siellä voi tykittää sitten turhautumistaan. Ajaa vaikka minicaddyä.

    • Paljon.on.ihmeteltävää

      Sipilän ja Kokoomuksen sote ei toteudu. Jos toteutuisi niin se olisi hirveä isku suomalaiseen terveydenhoitoon. Häviäjiä olisi tavalliset suomalaiset, jotka ei saisi enää samoja terveyspalveluja kuin ennen, näinhän jo Kouvolassa tapahtunut kun edetään jonkun kymsoten mukaan ja täällä peli menetetty. Sipilän ja Kokoomuksen soten tarkoitus että ne jolla rahaa niin he saavat myös terveyspalveluita. Kouvolassa oli eräs asiantuntija jonkin aikaa sitten joka sai Larikan ajamaan paikalliset terveyspalvelut alas. Muualla onneksi edes jotenkin odotetaan, mutta täällä ei.

      Kun ei ole mitään sote-uudistusta tehty niin paljon herättää kysymyksiä sairaalan lopettaminen. Samoin kun se että millä ajatuksilla Lindsröm ja Pakkanen jo heittäytyi että kaikki Kotkaan. Kaiken kun summaa ja että Kouvolassa kai vielä yli joku 80 000 asukasta niin ihmettelimistä riittä. Asukkaita yli 80 000 mutta karrikoiden sanoen aina kun joku muu kun nuhaakuume niin pitää aja Kotkaan.

      Kouvolan tarina jää monessa suhteessa historiaan. Paikallinen lehden toimittajat lähinnä huolestunut kun 100-200 käyttävän kävelykadun liikkeet häviää, mitenkään ei kiinnosta lähes tuohon tuhatkertaisen ihmisten terveyspalvelut.

      • PekkaKorppivaari

        Mee kouvostoliittolainen nuhakuumeinesi Mehiläiseen vai oletko jo Esperi Palvelukeskus Haanojassa


    • hemmetti
    • PekkaKorpivaara

      Kouvolan tulisi vaatia Kymenlaakson sote-palvelujen tuottamista kolmen maakunnallisen liikelaitoksen mallilla. Tämä muutos pitää tehdä ”Carean” hallituksessa ja valtuustossa.

      Kaksi vuotta sitten Kouvolan päättäjät vannoivat oman itsenäisen terveydenhoidon puolesta. Nyt se olisi mahdollista toteuttaa perustamalla maakuntahallintoon maakunnalliset liikelaitokset.

      Sote-palvelut tulisi tuottaa maakunnassa kolmessa liikelaitoksessa. Erikoissairaanhoito tuotettaisiin yhdessä maakunnallisessa liikelaitoksessa ja se hoitaisi erikoissairaanhoidon ja päivystyksen koko maakunnan alueella. Kouvolan ja Etelä-Kymenlaaksoon sosiaali- ja terveydenhoidon kuntayhtymän liikelaitokset tuottaisivat muut sote-palvelut omilla alueillaan.

      Liikelaitoksien hallitukset valittaisiin omilta alueiltaan, jolloin päätöksenteko ja palvelut säilyvät Kouvolassa. Toiminta on kustannustehokasta eikä rahat, palvelut ja hallinto valu Kotkan alueelle. Lisäksi erilliset liikelaitokset niin Kouvolassa kuin Etelä-Kymenlaaksossa huomioisivat paremmin paikallisten asukkaiden tarpeet. Matkat sote-palveluihin säilyvät lyhyinä.

      Nyt suunnitellussa mallissa tukipalvelut, arvioinnit yms. siirtyvät pois Kouvolasta. Jopa päätösvalta siitä, mitä palveluja annetaan ja missä, siirtyy Etelä-Kymenlaakson päättäjille.

      Kouvolan edunvalvonta on ollut Careassa (ja Kymsotessa) surkeaa ja siksi Kouvolaa on viety kuin pässiä narussa! Nyt kaupunginhallituksella on näytön paikka Kouvolan sote-palvelujen säilyttämiseksi.

      Tulevan eduskunnan tulee poistaa Terveydenhuoltolain 45§ leikkaus- ja toimenpiderajoitukset.

      Pekka Korpivaara
      Kaupunginvaltuutettu (kok)

    • Asiaa_sotesta

      http://www.pekkakorpivaara.fi/2018/03/sote-ja-maakuntauudistus-kallis-ja.html

      Sote- ja maakuntauudistus kallis ja haitallinen

      Kouvola on koko sote- ja maakuntauudistuksen suurin häviäjä sekä maksaja Suomessa. Maakunta-uudistuksen esivalmistelukulut tänä vuonna maakunnassamme ovat noin 1,9 miljoonaa. Tämän päälle tulevat vielä Kouvolan kaupungin sote-valmisteluun osallistuvien henkilöiden työaikakustannukset, joista ei ole kenelläkään tarkkaa tietoa. Vaikka valtionhallinto maksaakin osan kuluista, jää silti kunnille merkittävä osuus maksuista. Näiden kustannusten päälle tulevat vielä maakunnan tietohallinnon perustamisprojektin valmistelu ja suunnittelu kulut. Niiden on arvioitu maksavan pelkästään tammi-toukokuun aikana 833 730 euroa. Tämä summa siis viidessä kuukaudessa.

      Kymenlaaksossa menetämme maakuntauudistuksessa vuodesta 2025 lähtien valtionosuuksia 91 €/asukas. Vuodesta 2022 lähtien on Kouvolan pysyvä laskennallinen veroäyrinkorotus maakuntahallinnon takia 0,2%, vaikka maakunnasta ei aiheutuisi ylimääräisiä lisäkustannuksia. Todelliseksi nousupaineeksi arvioidaan yli prosenttia, koska byrokratia ja matkakustannukset aiheuttavat Kouvolalle miljoonien lisäkustannukset. Pelkästään tehottomasta erikoissairaanhoidosta aiheutuvat lisäkustannukset ovat miljoonia tai kymmeniä miljoonia Kouvolalle. Nämä lisäkustannukset näkyvät myös potilaille kohonneina maksuina.

      Maakuntauudistus vie päätöksentekoa kauemmas ihmisistä sekä monimutkaistaa ja paisuttaa julkista sektoria. Todellinen määräysvalta pysyy ministeriöissä ja eduskunnassa. Sote-maakuntamalli siis vain lisää byrokratiaa ja huonontaa ja monimutkaistaa ihmisten sosiaali- ja terveyspalveluja. Tarkoitus on ollut alun perin parantaa palveluja. Koko sote- ja maakuntauudistus tulisi kaataa eduskunnassa. Alueellinen tasa-arvo ja päätösvalta tulisi olla sote-ratkaisua ohjaava tavoite Kymenlaaksossa, eikä kaikkien toimintojen siirtäminen Etelä-Kymenlaaksoon. Valitettavasti tätä kehitystä ajavat niin alueemme kansanedustajat kuin osa kuntapäättäjistämme. Ylimmät päättäjämme eduskunnassa ovat ajaneet vain omia etujaan maakuntauudistuksen varjolla.

      Maakuntauudistus tulisikin pysäyttää ja valmistella uudistus vastuukuntamallin pohjalle. Kouvola ei ansaitse tällaista kohtelua valtiovallan taholta.

      Pekka Korpivaara
      Kaupunginvaltuutettu (kok), Kouvola

      • KansaMuistaa

        Loikkari Korppivaari (PS, kok) vois mennä itkemään oman puheenjohta Orpon olkapäähän.


      • hyvä.että.osui
        KansaMuistaa kirjoitti:

        Loikkari Korppivaari (PS, kok) vois mennä itkemään oman puheenjohta Orpon olkapäähän.

        Jokin tuntuu sinua ahdistavan kun kuulet totuuden. onko kenties omat bisnekset sellaisia?


    • Korppivaara

      Jos Korpivaara menee läpi, niin taas on yksi kokoomuslainen napin painaja lisää. Siksi kannattaa valita oikea Perussuomalainen, eikä feikki.

      • Kouvolan_sanomista

        Koska epäilen, ettei monikaan valtuutettu tunne Sheikki Laaksoa, niin valaistakoon Sheikin motivaatiota ottaa osaa ja tehdä politiikkaa. Sheikki on värikäs mies, paraskaan politiikan kolmiloikkaajakaan ei pärjää tälle Sheikille.

        - Liittyi Persussuomalaisiin 2014 lopulla jäseneksi Perussuomalaiseen puolueeseen

        - Yrittää päästä Sheikki Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksi 2015. Ei pääse

        - Eroaa Perussuomalaiset puolueesta 2015 vähän ennen eduskuntavaaleja.

        - Sheikki liittyy 2015 Itsenäisyyspuolueen (IPU:n) jäseneksi päästäkseen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

        - IPU:lla oli vaaliteemana 2015 eduskuntavaaleissa ” Omalla rahalla eduskuntaan”, sinänsä hyvin kuvaa Sheikin ainoaa motivaatiota eduskuntavaaleihin osallistumiseen.

        - Sheikki ei päässyt eduskuntaan 2015

        - Sheikki ryhtyi IPU:n kenttäpäälliköksi, mutta erosi siitä jonkun ajan päästä riitojen takia.

        - Sheikki Laakso IPU:n puoluehallituksen jäseneksi.

        - Sheikki Laakso IPU:n piirijohtajaksi suurella mediahuomiolla.

        - Sheikki Laakso keplottelee itsensä puolueen kenttäpäälliköksi.

        - Sheikki Laakso eroaa IPU:sta koska puolue ei vedä tarpeeksi hyvin..

        - Sheikki pyrkii ehdokkaaksi kuntavaaleihin Kouvolan Sitoutumattomiin, mutta ilmeisesti Sheikki tunnetaan sitoutumattomissa, koska häntä ei haluta ehdokaslistoille.

        - Sheikki pyrkii Perussuomalaisten listoille, ilmeisesti Sheikki tunnetaan taas liian hyvin, eikä pääse listoille.

        - Sheikki pääsee Suur-Kouvolan ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Mikä helpotus Sheikille!


        - Sheikki Laakso kunnanvaltuustoon.

        - Sheikki Laakso Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen asiantuntijajäseneksi 13.7.2017

        - Kansalaispuolueeseen asiantuntijajäsenä Sheikki hyväksyy ja sitoutuu puolueen säännöt ja tavoitteet, jotka puolueella on.

        - Sheikki Laakso eroaa Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenyydestä (Sheikin näkemys ja Seppo Hauta-ahon (Väyrysen vaalipäällikkö) näkemys eroamisesta ovat ristiriidassa. Oliko eron syy Väyrysen ehdokkuus vai se, että eduskuntavaaliehdokkuutta ei voida vielä luvatta kenellekään (Sheikille) tässä vaiheessa?

        - Sheikki Laakso pyytää päästä jäseneksi Perussuomalaiseen puolueeseen. Ei pääse mutta kiima päästä eduskuntaan ei laannu.

        - Pyrkimys perussuomalaisten jäseneksi alkaa, koska on kiire ja kiima päästä maakuntavaaleihin ehdokkaaksi. Neuvottelut uudesta loikasta .

        -Sheikki sitoutumattomien listalle ja valtuustoon.

        -Sheikki perussuomalaisten valtuustoryhmään...

        Korpivaara ei loikannut kesken vaan siirtyi vasta vaalien jälkeen kokoomukseen.


      • Sheikki

        Jokainen voi tehdä omat johtopäätökset, onko tälläisen tekstin levittäjä kyvykäs kansanedustajaksi. Tämän tekstin on tänne kirjoittannut Entinen Perussuomalainen Pekka Korpivaara. Nykyinen kokoomuslainen joka yrittää tekeytyä perussuomalaiseksi ja saada sillä "huijattua" ääniä.

        Hyvin on Pekka totuutta vääristellyt ja ehdotankin, että tehdään tästä yhteinen live keskustelu joka videoidaan suorana. Saat Pekka multa oivan mahdollisuuden puhua mut pussiin.

        Enemmän kuitenkin toivoisin, että vihdoin viimein lopetat toisten mollaamisen ja keskityt omaan toimintaan. Kohta sun viimeisetkin uskottavuuden rippeet on mennyt.


      • Tavallinen.tallaaja
        Sheikki kirjoitti:

        Jokainen voi tehdä omat johtopäätökset, onko tälläisen tekstin levittäjä kyvykäs kansanedustajaksi. Tämän tekstin on tänne kirjoittannut Entinen Perussuomalainen Pekka Korpivaara. Nykyinen kokoomuslainen joka yrittää tekeytyä perussuomalaiseksi ja saada sillä "huijattua" ääniä.

        Hyvin on Pekka totuutta vääristellyt ja ehdotankin, että tehdään tästä yhteinen live keskustelu joka videoidaan suorana. Saat Pekka multa oivan mahdollisuuden puhua mut pussiin.

        Enemmän kuitenkin toivoisin, että vihdoin viimein lopetat toisten mollaamisen ja keskityt omaan toimintaan. Kohta sun viimeisetkin uskottavuuden rippeet on mennyt.

        Pienet teillä on murheet. Kirjoittakaa ennemmin työministeri Lindströmin historiaa. Se hakee varmasti vertaistaan Suomen historiassa. Nyt työministerinä edustaen rosvojoukkoa joka ei ole ollut missään vaaleissa ehdolla, eikä missään hallitusneuvotteluissa. Kukaan ei edes ymmärrä millä perusteella meillä on nykyinen hallitus, ainoastaan tietysi se on perusteena että hallitus pystyy ryöstämään kansaa. Onko kantasuomalaista ryhmää joita Lindström ei olisi halituksen mukana ollut ryöstämässä. Onko edes Kouvolassakaan muuta kun kaksi jotka edustaa sinisiä, se toinen joskus korahtelee Kosarissa komentoimassa lähinnä myötä häpeäää saaden. Äsken luin Kouvolan Sanomista, ei Lindström mutta se toinen kirjoitti "Sininen Tulevaisuus ajaa eläkeläisten ja vanhusten sekä invaliidien ja lasten asioita myös (heh) vaalien jälkeen .Unohtamatta yrittäjiä ja muita vammaisia joiden tulevaisuus on turvattava.". Siinä on porukka vailla vertaa, tai porukka ja porukka, puhutaan oikeammin paikallisesta parivaljakosta.

        Tuosta Korpivaarasta sen verran että hänen toimiaan tullut seurattua ja voisi olla henkilönä sellainen jota voisi äänestää. Nyt se tietysti on pois suljettu kun Kokoomuksen listoilla, eikä kulaan omilla avoilla ajatteleva varmasti Kokoomusta äänestä. Tosin voisi eduskuntaan päästessään olla melkoinen piikki Kokoomuksen eduskuntaryhmälle.


    • AhneudelleStoppi

      Nyt tulee paljon julki niiden tahojen toimia joiden etuja Sipilä ja Kokoomus ajaa. Niitä kuule päivittäin ihan tavallisissa keskusteluissa, etenkin nyt kun niistä uutisoidaan niin päivittäin. Vaikka jättää ammattivalittajat ja epäilijät pois niin melko karmeaa on rahan teko Suomessa. Oli sitten kyse sairaista tai vanhustehoidosta tai lasten päivähoidosta, niin tätä luulisi olevan vaan jossain Pohjois-Koressa, tai tuskin sielläkään. Suomi on täysin mätä ja suurin syyllinen siihen on Kokoomus joukkoineen rahan ahneudessa. Vaikka esimerkiksi Hjallis Harkimo tekee kaikenlaista bisnestä niin hänenkin mittari tuli täyteen kun oikeasti huomasi missä porukoissa liikku ja erosi Kokoomuksesta. Silti joku Sari Sairaanhoitaja tai Pekka Palomies edelleen äänestää kansan ryöstön ja hyvinvoinnin romuttamisen puolesta, mutta esimerkiksi ei siis Hjallis Harkimo jonka luulisi äkkiä ajatellen kuuluvan paljon suuremmalla todennäköisyydellä Kokoomukseen kun Sari Sairaanhoitajan tai Pekka Palomiehen.

      Mitä lie Kouvolassa tulee ilmi vanhusten hoidosta ja lasten päivähoidosta, mutta terveys ja sairaalapalveluiden osalta jo tullut riittävästi. Poksi alkaa olla vitsi keikkalääkäreineen ja mihin heillä edes olisi mahdollista ottaa kantaa. Asiaa vielä pahentaa että jos sattuisivat ehkä jotenkin todennäköisesti jotain epäillää niin sitten taas matka jatkuisi Kotkaan ja sen vuoksi eivät oikein ota edes vastuuta kun ovat taas lojaaleja omalle työnantajilleen kuka se sitten onkin.

      Paljon tästä on ollut jo aikoja sitten selvää suurelle joukolle, nyt kun asiaa julkisesti käsitellään niin hiljaiset ja kohtaloonsa alistuneet alkavat kertoa asioita. Kouvolan maineen kannalta nyt olisi tärkeää että ensin saadaan sairaala tänne ja entiset terveyskeskukset voimiinsa. Ja alueelta kaikista palveluista yksityinen puoli pois ja hoidetaan itse tuo kaikki vähemmällä voitolla. Kai noitten yksityisten firmojen taseet on saatavilla niin nähdään niiden voitot, eihän ole mitään järkeä niille maksaa tyhjästä, vaikka Kouvola maksasi vieläkin kaikesta saman niin ilman voittoja saisi paljon paremmat palvelut samalla summalla itse hoidettuna.

    • SoteMainos

      Sipilälle Orpolle vinkki vaalimainokseen.
      Sote ja porvari tappaa kotona ja "hoidossa".

    • Melkoinen.sirkus

      Hallitus sai eduskunnan luottamuksen vanhustenhoidon välikysymyksessä.

      Tuossa sitä raakaa huumoria kun kansaa ryöstetään. Roistot itse tutkii omat tekonsa ja päättää omasta tuomiostaan.

    • Sattuu.ja.tapahtuu

      Kokoomuksen rahanteon pieniä särmiä jotka hallitus vielä ehtii tasoittaa yksittäistapauksina. ainoa vaan että näitä tulee nyt liukuhuhihnalla julki kun asia otettiin esiin. Aivan samoin, kuten kävi vihreiden kavereiden tekemien raiskauksien kanssa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005995250.html

    • huolestunutomainen

      Kouvolan vanhusten palveluasumisen laatu on huono. Meillä on oikein paikalliset kansanedustajat, jotka on ummistaneet silmänsä myös tässä asiassa.
      Entä sitten terveyskeskuspäivystys. Monta vuotta toiminut huonosti henkilöpulan takia.
      Aikaa on ollut hoitaa nämä asiat kuntoon. Ei näytä kiinostavan.

    • Yksihoitajista

      Kouvola on hypännyt takaisin 80-luvulle näiden "uudistusten" takia. Mikään ei enää toimi, päivystys, terveyskeskuspalvelut, hoiva-asuminen, kotihoito, kaikki ala-arvoisessa tilassa henkilöstön riittämättömyyden, ulkoistusten ja ns. säästöjen vuoksi.

      Mistähän löytäisi tilastoja siitä, minkä verran nämä ulkoistukset, supistukset, mobiiliteknologia(kotihoidossa) ja hoivapaikkojen lakkautukset ovat tulleet maksamaan?
      Entäpä kuinka paljon ovat aiheuttaneet hoitokulujen lisääntymistä tai jopa kuolemantapauksia viivästyneen hoidon takia.

      Entä hoitajien terveys ja hyvinvointi? Eipä taida ihan riittää yksi "työhyvinvointipäivä" vuodessa, eli seikkailu jossain lasten seikkailupuistossa omin eväin ja osin omalla ajalla.

      Näistä asioista on kuitenkin henkilökunta valittanut jo vuosia, mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut. Apulaisoikeusasiamies muistaakseni teki joitain vuosia sitten lähes sadan kohdan huomautuslistan kotihoidosta. Missä tämä mahtaa olla piilotettuna, onko tehty mitään toimenpiteitä asiassa?

      Kouvolassa ollaan erinomaisen taitavia salailemaan terveydenhuollon ongelmia, toivottavasti nämä epäkohdat nyt tulevat päivänvaloon!!

    • Huolestunutr

      Iltalehdessä otsikko, jossa vanhukset on 13 tuntia ilman ruokaa. No niin on kouvolan palvelutalossakin. Iltapala klo 19. Aamupala klo 8. Paasto pitää olla alle 11 tuntia.

    • Ahneus.on.pahasta

      Vaikka tietysti kaikki ymmärtää miksi Kokoomus ei hyväksy lakiin hoitajien vähimmäismäärää, olisihan se heidän joukoiltaan pois rahallisesti jos sitä noudatetaan. Nyt esiin tulleissa yksityisissä yrityksissä suurimmat palkat ylittää paperijättien toimitusjohtajien muhkeat ansiot, osingot ja bonukset myös pois itse tehtävän suorittamisesta. Itse palvelun tekijoiden niukalla määrällä taas suorittava porras tekee pienellä palkalla aktiimallin ajatuksella. Onko sitten järkevää että yhteiskunnassa hoidetaan rahan ahneudessa vanhuksia ja sairaita tällä systeemillä voittoja tehden, mihin maakuntamallit ja sote-uudistuskin entistä enemmän on ajamassa. Sehän olisi perusta ja alku kehittää toimintoja että on oikeasti käsipareja hoitamaan potilaita, ei niitä kauniilla ajatuksilla ja puheilla paranneta.

      Kokoomuksella on omat tavoitteet, mutta ne ei sovi suomalaiseen yhteiskuntaan kun puhutaan vanhuksien ja sairaiden saamasta hoidosta. Joku roti pitäisi saada tuohon ahneuteenkin. Oli kyse vanhuksista, sairaista tai lapsista niin ne pitää hoitaa yhteiskunnan ilman että joku vetää välistä ja samalla huonontaa palveluita näinkin järkyttävällä tavalla mitä nyt tullu julki jäävuoren huippuna.

    • Hommat.tutkintaan

      Tuo on kannatettava ajatus ja ehdotus.

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000005997408.html

      Kenen puntti alkaa tutista kun tutkintaan tulee miksei Kouvolassa ole sairaala mutta yksityisen puolen rahastajat porskuttaa jo kaupungin työterveydessäkin. Miten lasten päivähoito?

    • Riisto

      Mielenkiintoinen on kyllä soten tilanne, perustuslakivaliokunnan tuo paketti nyt läpäisi mutta isossa salissa voi mennä äänestys tiukille. Tuo äänestys varmaan ihan kauden viimeisillä päivillä ja ainakin kokoomuslaisilla vapaat kädet äänestää oman mielensä mukaan, muutama on jo ilmoittanut äänestävänsä vastaan, eli yhtään rivistä lipsujaa ei enää ole varaa ilmestyä tai homma kaatuu. Varsinkin Helsinkiläiset kokkarit taitaa olla tuota vastaan.
      Kouvola on jo kuitenkin sotensa tehnyt, nyt vaan sitten maksellaan laskuja mitä meille lähetellään. Niin ja vajeista päätellen isoja laskuja. Mukava olla maksamassa Kotkalaisten hyviä paikallisia palveluita ja työpaikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe