Mistä rs232 sarjakaapeli?

34f4

Mistä tuollaisia kannattaa etsiä nykypäivänä?

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kxksndns
    • joshalvalla

      Aliexpressistä saa kotiin toimitettuna parilla eurolla.

    • 3e3e
    • HistorianHavinaa

      Melkeinpä väittäisin, ettei varmasti kannata etsiä mistään. Keksit varmasti halvemman ja paremman ratkaisun ongelmallesi. Oikeasti!

      Itse aloitin noiden kanssa lähes 50 vuotta sitten. Ovat olleet mennyttä historiaa jo vuosia. Et välttämättä löydä juuri sopivaa millään. Ainakin kolme eri liitinleveyttä, uros/naaras, kytkettyjen johtojen määrä, ristiin tai suoraan ja tietysti pituus 1...50 m. Varaudu ainakin juottamaan toinen pää oikeanlaiseksi. Jossakin vaiheessa noita oli kilometreittäin kaatopaikoilla.

      • jdjsnsllsls

        Kyllähän noita ammattilaitteissa vieläkin käytetään. Ei niinkään harrastelijapuolella.
        Viimeksi pari viikkoa sitten ohjelmoin asiakkaan COFDM:n nollamodeemikaapelilla ja se oli vuosimallia 2018.


      • ei_katoa

        Se on aika helppo portti käyttää, usein devaus vaiheessa käytetään debug-porttina, kun pitää saada jotain ohjelmaa ylös laitteessa, jossa ei ole näyttöä. Portti on piireissä vapaana, kun sitä ei muutoin enää juuri käytettä. Siispä se on helppo tapa päästä kiinni laitteeseen. Usein tuon kautta ladataan kooditkin laitteelle kehitysvaiheessa, vaikka usb onkin sitä jo syrjäyttynyt, mutta end-point voi olla silti "generic serial" tyyppiä. Homma kun menee puihin, mikäli onnistuu sössimään ajurien latauksen kaikilta muilta laitteilta, paitsi niiltä jotka eivät driveria varsinaisesti tarvitse vaan on suoraan tuettuna bootloaderissa. Sama pätee käyttäjään, joka sössii päivityksen esim. vetämällä töpselin kesken kaiken pois seinästä, silloin on pakko päästä "karvalakkitasolla" kiinni laitteeseen. Harvoin kyllä näkee enää -12V systeemeitä, vaan ovat 0/3v3 melkein nykyään eli vaatii sopivaa adapteria väliin.


    • friikki

      Joo, com portti on esim. unix koneissa se portti millä päästään sisään jos verkkoyhteys on poikki.

      Sillä pääsee antamaan komentoja ihan rautatasolla koneelle, ottamaan verkko- optisetportit käyttöön ym. komentamaan muistit, levyjärsestelmät, osan prossuista irti ja vaihtamaan ne lennosta (siis jos on useita prossuja ja muisti pankkeja).
      Conffaamaan verkkokortit ja asentamaan käyttiksen ja fixit.

    • Anonyymi

      Jos kolvi pysyy kädessä, niin sarjakaapelin nyt tekee vaikka itse :-) Tein aikanaan itsekin useammankin tuollaisen ja yhden hirmuisen pitkänkin. Sarjakaapelissa itsessään ei ole mitään erikoista. Tarvitaan vain tarkoitukseen sopiva pätkä töseliä, sarjaporttiin sopivat D-liittimet töpselin molempiin päihin, muovikuoret liittimille, tinaa ja kolvi. Sarjakaapeli on vain nippu johtokarvoja D-liitinten välissä. Tarvittavat osat luulisi saavan mistä tahansa elektroniikkaliikkestä edelleen. Esim Partco tai jokin mitä noita nyt nykyään onkin olemassa. Kytkentäohjeet löytyy varmasti netistä.

      Helpommalla toki pääsee periaatteessa, jos jostain löytää valmiin kaapelin, mutta ei sen tekeminen vaikeaa ole jos kolvin käytöstä on kokemusta.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Niin ja lisään vielä sen, että liittimien muovikuorissa on syytä olla ns. vedonpoistaja, jolla kaapeli lukitaan puristamalla paikalleen. Tuon tarkoituksena on varmistaa ettei kaapeliin mahdollisesti kohdistuva vetorasitus kohdistu liittimeen juotettuihin johtokarvoihin mikä voisi repiä karvat irti liittimestä ja voisi mahdollisesti aiheuttaa oikosulun.

        T. miksuh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja lisään vielä sen, että liittimien muovikuorissa on syytä olla ns. vedonpoistaja, jolla kaapeli lukitaan puristamalla paikalleen. Tuon tarkoituksena on varmistaa ettei kaapeliin mahdollisesti kohdistuva vetorasitus kohdistu liittimeen juotettuihin johtokarvoihin mikä voisi repiä karvat irti liittimestä ja voisi mahdollisesti aiheuttaa oikosulun.

        T. miksuh

        Niin ja unohtui mainita, että yleismittari on syytä olla. Sillä voi sitten tarkistaa kytketyn piuhan kytkennät ja sen ettei tullut aiheutettua tinalla oikosulkuja.

        T. miksuh


    • Anonyymi

      Joo jaapanilaiset noita aikanaan teki Jos tyhmät jaapanilaiset osas niitä jo 50 vuotta sitten tehdä ITSE niin kyllä tän päivän suomalainen osaa sellasen valmistaa Kädet seläntakana näkemättä ja pelkällä sormituntumalla Ja raakaineeksi kelpaa käytetty autonrengas taikka kurkkupurkki (peltinen) ei nää muoviset.

    • Anonyymi

      YeInt espoossa palvelee kaapeleiden kanssa mielestäni parhaiten. Hinnatkaan ei päätä huimaa. Tavanomaisempiakin piuhoja kuten RJ45 ja HDMI myyvät siten että kertovat selvästi luokitukset ja tekniset tiedot. Palvelevat firmojen lisäksi yksityisasiakkaita. Aina olen itse yksityishenkilönä saanut hyvän palvelun.

      • Anonyymi

        YeInt? Tarkoitatko siis Yleiselektroniikka-nimistä firmaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe