Tuulivoimaloiden maisemavaikutukset

totuudenkornetti

Tuulivoimalat vaikuttavat maisemaan voimakkaasti. Vaikutukset näkyvät sekä lähi- että kaukovaikutuksina. Jostain syystä tuulivoimaloiden vaikutusta maisemiin ei ole paljon julkisuudessa noteerattu. Syytä voi vain arvailla. Yksi hyvä arvaus on se, että kun tunnustettaisiin se, että tuulivoimalat suorastaan tuhoavat maisemat, joihin ne vaikuttavat, tulisi erittäin vaikeaksi myös eettisesti rakentaa tuulivoimaloita paikkoihin, joissa ne näitä maisemahaittoja aiheuttavat. Periaatteena päättäjillä lienee, että kun teeskentelee, että jotain ongelmaa ei ole, niin se jää huomaamatta.

Maisemiin liittyen Maaseudun Tulevaisuudessa oli mielenkiintoinen juttu otsikolla "Hallinto-oikeus kumosi kausitunneliluvat Huittisissa". Lainaus tuosta artikkelista: "Turun hallinto-oikeus on ku- monnut marjanviljelytilalle Huittisissa myonnetyn muovis ten, tunnelimaisten kausihuo neiden rakennuslain mukaisen suunnittelutarveratkaisun ja poikkeamisluvan. Asian uutisoi Satakunnan Kansa. Päätöksen kumoamista haki 15 valittajaa MAISEMAHAITAN ja lahikiinteistojen mahdollisen arvonalennuksen vuoksi. Lisaksihallinto-oikeus perus teli kumoamispaatosta raken nuspaikan sijainnilla Karhiniemen kylassa VALTAKUNNALLISESTI ARVOKKAALLA MAISEMA-ALUEELLA.
Joki- ja peltomaisema on maaritelty Satakunnan maa kuntakaavassa valtakunnalli sesti merkittavaksi rakennetuk si kulttuuriymparistoksi, jonka sailyminen on suojeltava ko konaisuus. Satakunnan museo antoi myos kasvatushuoneita vastustavan lausunnon. "


Nyt kun sitten vertaa kasvihuoneiden aiheuttamaa maisemahaittaa jättimäisten tuulivoimaloiden aiheuttamaan maisemahaittaan, niin eihän ole kyseessä ollenkaan saman mittaluokan maisemahaitat. Totta kai tuulivoimaloiden aiheuttamat maisemahaitat ovat paljon suuremmat. Haitat eivät kohdistu pelkästään lähiympäristöön vaan myös kaukoympäristöön kymmenien kilometrien päähän.

Kalajokilaakso on isolta osin määritelty valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi ja sen sivujokilaakso, Vääräjokilaakso on määritelty maakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi. Silti näitä alueita surutta tuhotaan tuulivoimarakentamisella.

Mitä tästä kaikesta voi helposti pääteellä. Tuulivoimarakentaminen on hallintoviranomaisten erityisessä suojeluksessa, eikä sen aiheuttamia valtavia haittoja haluta tunnustaa.

Asia on kuitenkin niin vakava, että siihen pitäisi puuttua.

14

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lobbauksenuhrit

      Suomi on korruptoitunut maa ja Saksalainen sijoitusyhtiö on osannut vetää oikeista naruista. Haapajärven päättäät ovat saaneet tästä nauttia erinäisin muodoin. Oulunläänissä Rauhanyhdistys mafia on verkostoitunut joka portaalla ja tämä näkyy myös Haapajärvellä. Poliittiset päätökset tehdään Rauhanyhdistyksellä ja lautakunnan puheenjohtajat sekä kaupunginjohtaja nyökyttelee näiden ohjaamana päätään. Harmittaa kun päättäjät on sinisilmäisiä eikä tätä asiaa huomaa.
      Olettaisi kuitenkin, että tässäkin asiassa paha ja ahne saa palkkansa ja anteeksi antamalla ei saada kaikkia syntejä anteeksi.

      • Eienäälisäätuulivoimaa

        Haapajärvisten ei kannattaisi hyväksyä Pajunperänkankaan tuulivoiman osayleiskaavaa. Koko Pohjois-Pohjanmaan tuulivoimarakentamiselle tulisi kertakaikkiaan panna piste. Alueella on jo yli 40 prosenttia koko Suomen tuuluvoimakapasiteetista.


    • mitenon-

      4. helmikuuta selviää ovatko Haapajärven päättäjät tuuli-yhtiön juoksupoikia ja sallivat ympäristön laajamittaisen pilaamisen keskeisellä ja näkyvällä paikalla kunnassa.
      Vai kuuntelevatko he äänestäjiensä enemmistön mielipidettä,joka ei halua enää yhtään myllyä lisää paikkakunnalle.

    • Myllynmatti

      Tervetuloa vaan tuulimyllyt Haapajärvelle. Tuo verotuottoa eli rahaa jaettavaksi kuntalaisille. Minusta erittäin kauniita katseltavia, tuo sellaisen kehittyneen kunnan mieleen heti kun niitä näkee. Haapajärvelle mahtuu vielä lisääkin myllyjä..

      • Mylytön_Matti

        Minun mielipide on taas kun niitä torneja katselee , ovat erittäin rumia maisemanpilaajia
        ja tuo mieleen köyhän kunnan ja ympäristöstään piittaamattomat päättäjät..ja verotulot kompensoituu suuriin tukimaksuihin eipä taida rikastua tääässä touhussa kun ulkomaalaisomisteiset sähköyhtiöt..ei pakkakunnan asukkailla ole mitään mahdollisuutta puolustaa kotiseutunsa ympäristön puolesta..Aivan rosvomaista toimintaa...


      • totuudenkornetti

        Olen samaa mieltä. Tuulivoimaloista tulee mieleen se, että alueen päättäjät eivät piittaa ympäristöstä ollenkaan. Mennään (pienikin) taloudellinen hyöty edellä. Se on hyvin surullista.

        P.S. Myllynmatille kysymys: Viittaako nimimerkki siihen, että saat tuloja tuulivoimaloiden alle jäävästä maasta? Kannattajat taitavat nimittäin koostua juuri näistä tuulivoimalatulonsaajista.


      • Myllynmatti

        Tällä hetkellä edullisinta energiaa ja maksaa kunnalle mm. kiinteistöveroa ja tuo työtä ja maan omistajille tuottoa. Nykyaikainen keino tuottaa energiaa..
        Haapajärven kannattaa panostaa entisestään lisää tuulivoimaan. Tuuli tuo hyvinvointia Haapajärvelle.


      • Myllytön_Matti

        Näyttää että tuo tuulisähkö tuotanto on langennut meidän pohjanmaalaisten riesaksi, täällä ei näytetä välittävän ympäristön turmelemisesta rahankiilto
        silmissä tehdään uusia tuulipuistoja välittämättä mitään paikallisten ihmisten mielipiteistä.. Ei niitä tuonne ruuhka suomeen huolita pilaamaan ihmisten asuin ympristöä...Kalajoellakin on 97 tuulivoimalaa ja kaupungin silti piti nostaa kiinteistö ja veroäyriä minne lie kiinteistöverorahat huvenneet.. Samaa pelkään että käy Haapajärvelläkin tulis etes sen verran rahaa että ei tartteis sivukylien pienituloisten eläkeläisten tienaurausta maksaa...rahat menee minne menee mitään näkyvää ei tule..


      • Häntietää

        Persujen Viitalalle ten points.


      • totuudenkornetti
        Myllynmatti kirjoitti:

        Tällä hetkellä edullisinta energiaa ja maksaa kunnalle mm. kiinteistöveroa ja tuo työtä ja maan omistajille tuottoa. Nykyaikainen keino tuottaa energiaa..
        Haapajärven kannattaa panostaa entisestään lisää tuulivoimaan. Tuuli tuo hyvinvointia Haapajärvelle.

        Voisiko Myllynmatti perustella tuon väittämän, että tuulivoima tuo hyvinvointia Haapajärvelle? Arvaan, mitä aiot kirjoittaa, mutta kysyn silti. Sinulle hyvinvointi on ilmeisesti sitä, että tuulivoimalat tuovat hieman rahaa kaupunkiin. Mutta asiahan ei ole noin yksioikoinen. Pitää ottaa huomioon tuulivoimaloiden vaikutus ympäristöön, ihmisiin jne. En nyt ryhdy niitä tähän listaamaan, mutta negatiivisia vaikutuksia on pitkä lista. Ei voi olla niin, että ne ihmiset, jotka eivät välitä elinympäristön laadusta, pääsevät sanelemaan noin suuria hankkeita. En asu Haapajärvellä, joten en tunne päättäjiä, mutta tässä ketjussa on kommentoitu keskustan johtavasta roolista. Yksi ongelma Pohjois-Pohjanmaalla on keskustan enemmistö kuntien päättäjissä ja keskustan lonkeroiden ulottuminen myös maakuntahallintoon.


    • Luonnonsuojelija

      Kauniita ovat ja esteettisiä! Kyllä Pohojanmaalle sopii lisää tuulivoimaloita. Siellä kaikki kun on suurta...

      • tuntematon_sotilas

        Kyllä nuo tuulivoimarakentajat vielä pannaan kuriin, jos ei muuten niin kovalla kädellä. On sitä ennenkin täällä taisteltu.


      • Suojellaan_luontoa

        Näin pitäisi tehdä, ryöstetään ihmisten asuinalueet väkisin omaan käyttöön ja pilataan luonto ,, tälle toiminnallehan pitäis saada ehdoton loppu ..mutta miten siinäpä onkin haastetta kerrakseen..


    • luontoarvot

      Ei nämä tuulimyllyt ainakaan mikään vetovoimatekijä ole,jos halutaan houkutella haapajärvelle lisää asukkaita.Päinvastoin taitaa asia olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe