Aborttikeskustelun ilmapiirimuutos

Minusta aborttikeskustelussa ja abortinvastaisissa puheissa on tapahtunut selvää muutosta viime vuosina. Olen lueskellut abortinvastustajatahon nettikirjoituksia, ja huomaan että kaikessa hiljaisuudessa on haudattu monet argumentit, mitä ennen käytettiin abortinvastaisissa julistuksissa ja moraalisaarnoissa, kuten tällä forumillakin. Moraalisaarnat onkin aika tehottomia, jos oma moraali ei vastaa saarnaajan moraalia missään kohtaa. Siispä on vedottu mm. seuraaviin, kaikkia koskeviin aiheisiin:

Näin äkkipäätä listattuna tulee mieleen (laittakaa lisää jos tulee mieleen) :
1) Abortin terveysvaikutukset
2) Abortin henkiset vaikutukset
3) Sikiön ja alkion ihmisyys ja ihmisarvo -keskustelu
4) Väestön vähenemisen argumentti
5) Hoitohenkilökunnan rasittaminen
6) Väljä aborttilaki lisää abortteja

1 ja 2 ) Ennen abortinvastustajat pelottelivat naiselle tulevista mielenterveys- ja terveysvaikutuksista. Kun sitten tuotiin mittava määrä raskauden jatkamisen, synnytyksen ja äitiyden aiheuttamista riskeistä, terveyshaitoista, masennuksista ja kuolemista, niin yhtäkkiä abortti näyttäytyi tosi vaarattomana em. nähden. Abortti on vaarallinen vai niissä maissa, missä sitä on rajoitettu, ei maissa, missä se on turvattu julkisin varoin. Kaikkea em. tukee luotettavat, pelkästään terveysnäkökohtiin keskittyvät lähteet kuten Duodecim ja Käypä Hoito. Jos abortti pitäisi kieltää terveydellisillä haitoilla, niin myöskin synnytykset ja lapsentekokin tulisi kieltää samoilla syillä.

3) Alkion ihmisyys -keskustelu hiipui kun on tuotu esiin, ettei hedelmöittyneellä munasolulla ole sen enempää inhimillistä toimintaa kuin sammakonkudulla, ei sitäkään - aivoja ei ole joten alkiota voi verrata aivottomana syntyneeseen biologiseen organismiin tai torsoon. Kaikista hedelmöityksistä ei edes kehity sikiötä, saati lasta. Aivotoimintaa (inhmillistä, ei refleksinomaista) on vasta niin myöhäisiltä viikoilta lähtien, että sikiö jo pärjäisi kohdun ulkopuolella. Kestämättömäksi alkion ihmisyydestä käy keskustelu myös, kun samaan aikaan pakastetaan alkioita, heitetään niitä menemään, käytetään tutkimuksiin. Tässä ei nähdä eettisesti epäilyttävää. Rähinä nousee vasta kun alkio sattuu olemaan naisen kohdussa, ja on seksin seurausta ja varsinkin vahinko. Silloin naisen kehon katsotaan kuuluvan jotenkin kollektiivisesti jollekin muulle kuin naiselle ja naiselta edellytetään jotain sovitusvelvollisuutta seksistä.

4) Väestö ei vähene aborteilla vaan ehkäisykeinoilla, jotka toimii hyvin. Väestö vähenee siksi, ettei haluta synnyttää epävarmoihin oloihin ja epävarmoihin suhteisiin niin paljon lapsia kuin ennen. Vahinkojakaan ei tule kuten ennen kun ehkäisyä saatavilla. Abortinvastustajat ei aja koskaan niitä keinoja, jotka vähentää abortteja ja lisää lapsentekohalukkuutta. Abortinvastustajat ei myöskään välitä lapsista ja heidän oloistaan pennin vertaa, kun lapsi on syntynyt. Täysin kestämätöntä vielä on, että naisen katsotaan olevan velvollinen keskeyttämään kaikki muu meneillään oleva raskauden takia, mutta mieheltä vaadita mitään uhrauksia, vaikka yksikään raskaus ei ala ilman miestä. Perhevapaiden maksattaminen äidin työnantajalla antaa virheellisesti ymmärtää, että raskaus on vain naisen syytä ja hänen tulee kärsiä myös taloudellinen syrjintä.

5) Hoitohenkilökunta on täysin vapaa valitsemaan alan, joka sopii itselle. Ihan niin kuin muutkin ihmiset joutuu valitsemaan. Hoitohenkilökunta ei ole erityisasemassa muihin nähden siinä, että heillä olisi oikeus jostain vakaumuksesta sanella ketkä on oikeutettuja kaikille kuuluviin terveyspalveluihin ja valita potilaat, joiden katsotaan tarvitsevan hoitoa ja ketkä jätetään hoidon ulkopuolelle. Tämä rikkoo potilaan oikeuksia ja vaarantaa potilasturvallisuutta.

6) Siellä missä on tiukat aborttilait, siellä on myös paljon laittomia abortteja. Laki ei estä abortteja. Tästä kertoo kaikki historia ja muihin maihin vertailu. Mutta siellä missä naisten asema on hyvä, ehkäisyä on saatavilla, näissä maissa toimii demokratia ja avoin suhtautuminen seksuaalioikeuksiin. Näissä maissa vaikuttaa uskonto vähiten lainsäädäntöön ja näin ollen myös naisten ja lasten asema on paljon parempi kuin maissa, missä uskonnolla oikeutetaan naisten ja lasten kaltoinkohtelu ja syrjintä.

Lisää?

77

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmastopukille

      Raiskattavat loppuu melkein itsekseen ainakin.

      • Anonyymi

        "Raiskattavat loppuu melkein itsekseen ainakin."

        Tämä taitaa ollakin abortinvastustajien ensimmäinen huoli....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raiskattavat loppuu melkein itsekseen ainakin."

        Tämä taitaa ollakin abortinvastustajien ensimmäinen huoli....

        Joo tosta saa käsityksen että suurin huoli abortinvastustajalla on siitä ettei ole ketään raiskattavaa? Huhhuh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tosta saa käsityksen että suurin huoli abortinvastustajalla on siitä ettei ole ketään raiskattavaa? Huhhuh.

        Niin aina, suosijoiden k.ieroutuneessa mielenmaisemassa.
        Suosijasakin suurin huoli viime vuosina on ollut uhkaavasti laskenut lastentappamiskäyrä. Senhän takia se nyt yritetäänkin kaikin keinoin saada nousuun, minkä aivopestyjen päättäjien M.urhaTahto laki tuleekin räjäyttämään pitkälti yli 10 tuhanteen. Tätähän ne täälläkin mehuisissa k.iimoissaan jo hehkuttelee.


    • hoohhoijjaakaataas

      Voihan sen noinkin muotoilla, että "haud.attu" on bittiavaruuteen kun valtaosa vastustajien viesteistä joudutaan tosiasioiden paljastuttua häd.issään poistamaan.

      "mittava määrä raskauden jatkamisen, synnytyksen ja äitiyden aiheuttamista riskeistä, terveyshaitoista, masennuksista ja kuolemista, niin yhtäkkiä abortti näyttäytyi tosi vaarattomana em. nähden."

      Nämä sun jatkuvasti tunc.emat "mittavat määrät" on nähty ja kumottu saman tien jokainen hur.u tut.kimuksineen. Joten ei ihme että suosijat on vaie.nneet kun ei saatukaan osotettua sitä mitä jo hihc.uttiin.

      " Abortti on vaarallinen vai niissä maissa, missä sitä on rajoitettu, "

      Vaar.allinen se on myös laillisena, mikä on toki suosijoille hy.s h.ys tab.u. Labs.helle se on aina lähes 100% varmuudella chuol.heman vaar.allinen.

      "Alkion ihmisyys -keskustelu hiipui kun on tuotu esiin, ettei hedelmöittyneellä munasolulla ole sen enempää inhimillistä toimintaa kuin sammakonkudulla, ei sitäkään "

      Hiip.unu? Harva se päivä täällä änch.ätään näitä samoja, vaikka eipä ne fakt.at suosijoiden mudujancch.auksilla muuksi muutu.
      Minkäänlaisia tod.isteita ei ole saatu edelleenkään alkion ihmisyksilöyden kum.oomiseks.

      "Tässä ei nähdä eettisesti epäilyttävää. "

      Taasko sekin kaikki on ihan unoht.unu?

      "naiselta edellytetään jotain sovitusvelvollisuutta seksistä. "

      Muc.havuussecsi rang.aistukset on ihan sitä omaa vain.o harh.aasi, kuten niin monesti jo todettu.

      "Abortinvastustajat ei aja koskaan niitä keinoja, jotka vähentää abortteja ja lisää lapsentekohalukkuutta. Abortinvastustajat ei myöskään välitä lapsista ja heidän oloistaan pennin vertaa, kun lapsi on syntynyt."

      Mistä sinä tiedät mitä kukakin ajaa tän keskustelun ulkopuolella?
      Ja nämä muut falh.eet onkin jo nähty, ja tecop.yhiksi todettu siltä, joka ei välitä kicc.areen vert.aakaan synt.yneistä sen enempää kun synt.ymättömistäkään.

      "Laki ei estä abortteja. "

      Rik.ollisia on aina olemassa. Ja lebs.u laki kyllä lisää niitä, kuten tilastollisestikin on nähtävissä.

    • Väestön vähenemiseenkin löytyy hyviä syitä uutisoinnista

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/42551dac-51eb-4355-a810-45622a7daae3

      Äiti syö jos muilta jää:
      "Sanna ei ole ainoa suomalainen, jolla ei ole varaa tehdä ja ostaa aivan mitä huvittaa. Lähes 700 000 suomalaista asuu köyhyysrajan alapuolella."

      "Keskustalaisen pääministeri Juha Sipilän hallituskauden aikana etuuksien ja palveluiden kehittäminen on ollut Kurttilan mielestä poukkoilevaa ja huomio ei ole kiinnittynyt heikoimmassa asemassa oleviin lapsiperheisiin."

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3caa5a87-3541-4cb3-80f3-107b929d2a4a

      Onko mikään ihme, ettei lapsia uskalleta enää tehdä. Toiset ei halua jo valmiiseen köyhyyteen kärsijöitä tai hyvätuloiset riskeerata uraansa ja sitä jo valmiiksi epävarmaa työpaikkaa raskaudella. Jotain olisi tehtävä.

    • HandyMcCoy

      Kaikki abortinvastaiset puheet on tavannneet ollakin aika huteralla pohjalla. Jos vaikka mitä selityksiä käytetään, mutta ei ne poista sitä että raskaus on eitoivottu. Se on homman ydin. En tajua miksi joku puhuu aborttia vastaan muttei tee mitään naisten eteen, vaan aina arvostellaan sama mitä tekee.

      • djkhsgfhdsg

        Abortin perusteet on usein huteralla pohjalla. Miksi ei ajatella ensin?


      • Anonyymi
        djkhsgfhdsg kirjoitti:

        Abortin perusteet on usein huteralla pohjalla. Miksi ei ajatella ensin?

        "Miksi ei ajatella ensin?"

        Monesti seksi tulee suunnittelematta. Miesten, jotka ei hyväksy aborttia pitäisi suunnitella isyyttä ennen seksiä. Valitettavasti miehet ajattelee gul-lillaan, ei aivoillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi ei ajatella ensin?"

        Monesti seksi tulee suunnittelematta. Miesten, jotka ei hyväksy aborttia pitäisi suunnitella isyyttä ennen seksiä. Valitettavasti miehet ajattelee gul-lillaan, ei aivoillaan.

        "Monesti seksi tulee suunnittelematta." Eli toisin sanoen ko. ajatuksesi on viite siitä, että ko. akti onkin mielestäsi vastuuttomuutta! Ei olla varustauduttu ehkäisyyn ja oikeaan pariin, vaan kun eteen sattuu joku halukas mies, niin nainen antautuu vastuuttomaan tekoon. Näin vahvistat juuri sen vastuuttomuuden, mitä aborttiin kriittisesti suhtautuvat ovat esittäneet niin monta kertaa. Tosin on se mieskin vastuuton, kun lähtee sekstailemaan jonkun sattumatypykän kanssa.
        Mitenkäs tästä tuleekaan taas oikea hetki korostaa MOLEMPIEN vasttuullisuutta ja jättää sekstailu VAIN vakiintuneeseen parisuhteeseen, missä seksuallisuudella onkin oikea fokus, ihmissuhteen vahvistaminen ja tiivistäminen.


    • "Alkion ihmisyys -keskustelu hiipui kun on tuotu esiin, ettei hedelmöittyneellä munasolulla ole sen enempää inhimillistä toimintaa kuin sammakonkudulla, ei sitäkään - aivoja ei ole joten alkiota voi verrata aivottomana syntyneeseen biologiseen organismiin tai torsoon."

      Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut, joten fakta on, että ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä. Yksilön oikeus elämään on myös kohdussa olevan ihmisyksilön perusoikeus. Se nyt on vaan tieteellinen totuus eikä nettikeskusteluilla tai jankutuksella miksikään muutu.

      Keskustelun ilmapiiri ei todellakaan ole muuttunut, minkä näkee mm. täällä, missä ihmisoikeusrikkomisiin, ihmisyksilöiden elämän lopettamiseen yllyttäminen valheellisten mutujen muodossa jatkuu edelleenkin.

      • 3428

        Lääkäriliiton kanta abortteihin ei ole tosiaan muuttunut kun tekevät abortteja.

        Eikö ne vastustanut kaikkia lain kiristysyrityksiä ja omantunnon aloitteita myös?


      • Lääkäriliitton lääkäreiden etujärjestö. Se esittää lausuntoja, jotka liittyvät sen tehtävään.

        Lääkäriliiton edustaja on selkein sanoin kertonut kannattavansa aborttioikeutta useaankin otteeseen. Älä siis viitsi vääristellä asioita.


      • "Yksilön oikeus elämään on myös kohdussa olevan ihmisyksilön perusoikeus. Se nyt on vaan tieteellinen totuus eikä nettikeskusteluilla tai jankutuksella miksikään muutu."

        Mutta kun naisella on myös oikeus omaan kehoon, niin tästä syntyy tietty ristiriita, missä syntyneellä on suuremmat oikeudet kuin hedelmöittyneellä solulla. Vaikka sinä pitäisit alkion oikeuksia samanarvoisina tai suurempina kuin hengittävän ja tiedostavan ihmisen oikeudet, ei Lääkäriliitto kuitenkaan niin tee.

        Lääkäriliiton eettisissä ohjeissa tämä kyllä mainitaan, mutta se sinulta jotenkin menee ohi. Lääkäriliitto on vain ammattialan järjestö, ei mikään totuuskomissio joka määrää ihmisarvon, ihmisoikeudet jne. Missä kohtaa Lääkäriliitto mainitsee, että alkio taisikiö on ihmisyksilö, jolla oikeus syntyä?


      • "Mm. vapaa abortti olisi juuri tuollainen ongelma, siis mahdoton ajatus!"

        Missä kohtaa Lääkäriliiton eettisissä ohjeissa sanotaan noin?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15528715/valikoiva-lainaaminen-aborttiasioissa-puuttuvat-kohdat

        Jälleen lainaat valikoivasti, jätät suurimman osan pois ja lisäät jopa omiasi ja esität ne jo nykyään Lääkäriliiton kantana. Lääkäriliitto on vain lääkäreiden järjestö, eikä voi mitään sille, jos esim. laki muuttuisi että syiden keksiminen jäisi historiaan. Lääkäri tai lääkärit ei voi päättää siitä, miten hän/he mieltää sikiön oikeudet. Sen tekee lainsäädäntö. Aborttihan on käytännössä vapaa muutenkin, eli ei mitään kummoista muutosta asiaan tulisi. Eli mikä saa sinut kauhistumaan "vapaata" aborttia, kun se on ihan vapaa nytkin.

        Kun nykyinen laki tuli voimaan, oli lääkäreitä jotka oli vastaan ja jotka oli aborttioikeuden puolella. Mutta kun lääkäri vain tekee sitä mihin hänen virkansa edellyttää. Lääkäriliiton toiminnanjohtajan täsmällisen kannan voit lukea toisesta aloituksesta, joka tällä forumlle.


      • "Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut"

        Vastustaako Lääkäriliitto aborttioikeutta? Kyllä vai ei?

        1) Jos Lääkäriliitto vastustaa abortteja, miksi ko. liiton toiminnanjohtaja kirjoittaa aborttioikeuden puolustuspuheen Lääkäriliiton sivulla vastauksen Soinin abortinvastaisille puheille?

        2) Miksi Lääkäriliitto torjuu aborttioikeuden rajoittamista koskevat aloitteet?


      • Anonyymi

        Faktaahan on edelleenkin se, että ihmisyksilön kehitys alkaa hedelmöityksestä, ei elämä. Sukusolut ovat olemassa ennen yhdistymistäänkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Faktaahan on edelleenkin se, että ihmisyksilön kehitys alkaa hedelmöityksestä, ei elämä. Sukusolut ovat olemassa ennen yhdistymistäänkin.

        Ja sitä kehitystäkö voi olla ilman elämää? :D Ihan kuolleellako siellä sydän sykkii, solut hengittää, kasvaa, veri kiertää jne.?
        Voi äly hoi taas näitä sakin epätoivoisia saivarteluyritelmiä..


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitä kehitystäkö voi olla ilman elämää? :D Ihan kuolleellako siellä sydän sykkii, solut hengittää, kasvaa, veri kiertää jne.?
        Voi äly hoi taas näitä sakin epätoivoisia saivarteluyritelmiä..

        Onko ne siittiöt ja munasolut sitten kuolleita? Voi äly hoi tosiaan.

        Jokuhan muistutti kerran, että siittiö on peräti uimataitoinen. Voiko uimataitoinen olla kuollut? :)


      • Anonyymi
        tieteilijä kirjoitti:

        Onko ne siittiöt ja munasolut sitten kuolleita? Voi äly hoi tosiaan.

        Jokuhan muistutti kerran, että siittiö on peräti uimataitoinen. Voiko uimataitoinen olla kuollut? :)

        Ei, muttei ihmisyksilöitäkään, toisin kuin hedelmöityksen jälkeen. Että äly hoi tosiaan.


      • tieteilijä kirjoitti:

        Onko ne siittiöt ja munasolut sitten kuolleita? Voi äly hoi tosiaan.

        Jokuhan muistutti kerran, että siittiö on peräti uimataitoinen. Voiko uimataitoinen olla kuollut? :)

        Tietämätönkin voi naureskella sellaiselle, minkä olemassaolosta ei tiedä:
        "Nisäkkäiden tapauksessa siittiöiden uimakilpailu alkaa siitä, kun yli 60 miljoonan siittiön lauma syöksyy uimaradoille samalla tarmolla kuin vinttikoirat juoksukilpailussa. Jokaisen uimarin ainoana tavoitteena on sulautua munasolun kanssa ja suorittaa hedelmöitys."Tutkijoiden havainnoista uutisoi The Guardian -lehti verkkosivuillaan. Havaintoja käsittelevä tutkimusraportti julkaistiin Science Advances -tiedejulkaisussa. Tässä linkki: tekniikanmaailma.fi/naisten-vartaloiden-muodon-ansiosta-heikot-siittiot-jaavat


      • Anonyymi

        "Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut, joten fakta on, että ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä."

        Lääkäriliitto tukee siksi aborttilain yksinkertaistamista.


      • Anonyymi

        "Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut,"


        Lääkäriliitto kyllä taitaa tukea aborttioikeutta ja abortin saamisen helpottamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut,"


        Lääkäriliitto kyllä taitaa tukea aborttioikeutta ja abortin saamisen helpottamista.

        Taitaa? Eipä tainnut jostain kumman syystä olla MurhaHinku aloitteen tukijalistassa.. ja joko sitä koko järjestön lääkärikunnalta kysyttiin vai vain joltain muutaman tyypin johtoryhmä sakilta?


      • Anonyymi

        "Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut, joten fakta on, että ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä."

        Njää. Kuitenkin lääkäriliitto on puoltustamassa abortin helpottamista. Liekö muuttunut. Hedelmöitys on hedelmöitys mutta ei munasolu päätä hedelmöittyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut, joten fakta on, että ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä."

        Njää. Kuitenkin lääkäriliitto on puoltustamassa abortin helpottamista. Liekö muuttunut. Hedelmöitys on hedelmöitys mutta ei munasolu päätä hedelmöittyä.

        "Hedelmöitys on hedelmöitys mutta ei munasolu päätä hedelmöittyä."

        Hyvä huomio, sillä pienen aikajanan sisällä munasolu päästää normisti yhden hedelmöittävän siittiön pintakalvonsa läpi ja sulkee sitten välittömästi muiden siittiöiden läpitulon. Se on munasoluun koodattu autonominen tapahtumasarja lähes kaikilla lajeilla, ihmiselläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Biologia ei ole muuttunut eikä lääkäriliitonkaan kanta ole muuttunut, joten fakta on, että ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä."

        Njää. Kuitenkin lääkäriliitto on puoltustamassa abortin helpottamista. Liekö muuttunut. Hedelmöitys on hedelmöitys mutta ei munasolu päätä hedelmöittyä.

        Siis JOTKUT valastaan ja moraalistaan hairahtaneet sieltä. Mutta kuinka suuri osa kaikista lääkäreistä nauttii siinä määrin pyövelin hommasta, että sitä pitää saada tehdä oikein automatisoituna kumileimasimena? Läheskään kaikki lääkärit ei kuulu edes mihinkään liittoon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa? Eipä tainnut jostain kumman syystä olla MurhaHinku aloitteen tukijalistassa.. ja joko sitä koko järjestön lääkärikunnalta kysyttiin vai vain joltain muutaman tyypin johtoryhmä sakilta?

        "Taitaa? Eipä tainnut jostain kumman syystä olla MurhaHinku aloitteen tukijalistassa.. ja joko sitä koko järjestön lääkärikunnalta kysyttiin vai vain joltain muutaman tyypin johtoryhmä sakilta?"

        Ei ollut kansalaisaloitteen tukijalistassa, jossa oli lääketieteen edustajina vain Gynekologiliitto, Kätilöliitto ja Lääkärien sosiaalinen vastuu -yhdistys. Lääkäriliitto esitti kansalaisaloitetta tukevan kantansa 20.10.2020:

        https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/laakariliitto-aborttilakia-uudistettava-kansalaisaloitteen-mukaisesti/

        "Lääkäriliitto pitää perusteltuna tuoreen kansalaisaloitteen (OmaTahto 2020) vaatimusta aborttilain uudistamisesta."


      • Anonyymi
        tieteilijä kirjoitti:

        "Taitaa? Eipä tainnut jostain kumman syystä olla MurhaHinku aloitteen tukijalistassa.. ja joko sitä koko järjestön lääkärikunnalta kysyttiin vai vain joltain muutaman tyypin johtoryhmä sakilta?"

        Ei ollut kansalaisaloitteen tukijalistassa, jossa oli lääketieteen edustajina vain Gynekologiliitto, Kätilöliitto ja Lääkärien sosiaalinen vastuu -yhdistys. Lääkäriliitto esitti kansalaisaloitetta tukevan kantansa 20.10.2020:

        https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/laakariliitto-aborttilakia-uudistettava-kansalaisaloitteen-mukaisesti/

        "Lääkäriliitto pitää perusteltuna tuoreen kansalaisaloitteen (OmaTahto 2020) vaatimusta aborttilain uudistamisesta."

        Eli nähtävästi muutama aborttimielinen johtohahmo ottanut enemmistökantoja kyselemättä koko liiton tuekseen sairasmielisen propagandansa pönnkityksessä.


      • Anonyymi
        tieteilijä kirjoitti:

        "Yksilön oikeus elämään on myös kohdussa olevan ihmisyksilön perusoikeus. Se nyt on vaan tieteellinen totuus eikä nettikeskusteluilla tai jankutuksella miksikään muutu."

        Mutta kun naisella on myös oikeus omaan kehoon, niin tästä syntyy tietty ristiriita, missä syntyneellä on suuremmat oikeudet kuin hedelmöittyneellä solulla. Vaikka sinä pitäisit alkion oikeuksia samanarvoisina tai suurempina kuin hengittävän ja tiedostavan ihmisen oikeudet, ei Lääkäriliitto kuitenkaan niin tee.

        Lääkäriliiton eettisissä ohjeissa tämä kyllä mainitaan, mutta se sinulta jotenkin menee ohi. Lääkäriliitto on vain ammattialan järjestö, ei mikään totuuskomissio joka määrää ihmisarvon, ihmisoikeudet jne. Missä kohtaa Lääkäriliitto mainitsee, että alkio taisikiö on ihmisyksilö, jolla oikeus syntyä?

        YKn Lapsenoikeuksien julistuksessa mainitaan lapsen etu suurempana kuin äidin etu!!!
        ...lapsi ruumiillisen ja henkisen kypsymättömyytensä tähden tarvitsee sekä ennen syntymäänsä että syntymänsä jälkeen erityistä turvaa ja huolenpitoa, siihen kuuluva lakisääteinen suojelu mukaan luettuna... Suomikin on ratifioinut tuon julistuksen niin kysynkin, liittykö abortti jotenkin siihen, että lapsella on erityinen suoja ennen syntymäänsä. Hänen elämänsäkö voidaan siis lopettaa tuosta vaan äidin halusta vai liittyiskö tuo Lastenoikeuksien sopimus kuitenkin siihen, että lapselta ei ennen syntymäänsäkään saa riistää elämää.
        Tiedän kyllä, että meillä on luvanvarainen abortti, joka pitää anoa erikseen laissa määrättyjen ehtojen mukaan. Tiedän myös, että naiset hyvin usein aborttia anoessaan valehtelavat väärän syyn anomukseen. Eli naiset saavat valehdella ihan virallisiinkin papereihin. Miehethän saisivat rangaistuksen mokomasta rikoksesta valehtelemisesta eli väärän tiedon antamisesta virallisissa papereissa. Tässäkin näemme feminatsien agendan valheellisuuden ja pettävyyden suhteessa vaatimuksiin, joita miesten pitää täyttää. Nainen saa valehdella, mutta mies ei!!!! Se on muuten niin monissa feministien kirjoituksissa tullut palstalla esille.


    • anonyymi_ZLm

      Onhan se niin ettei aborttia vastaan ole yhtäkään kunnolllista väitettä. Kaikki nuo on jotain keksittyjä. Raskaus rasittaa aina ja voi olla kuolemaksi, jokaisella on oikeus välttää vaarat miten haluaa, eikä antaa kenenkään alkaa määräileen. Jokaisella on oikeus suunnitella elämäänsä eteen päin.

      • Anonyymi

        Tästäkin vastaus lähtenyt, jotta päästäisiin väittämään ettei mitään ole koskaan vastattukaan... että hys hys vaan, milloinkas täällä totuus kelpaisi!

        " Raskaus rasittaa aina ja voi olla kuolemaksi,"

        Abortti se vasta tappavaa onkin. Eikä ainoastaan lapselle.


    • anonyymi_HyQ

      "Alkion ihmisyys -keskustelu hiipui kun on tuotu esiin, ettei hedelmöittyneellä munasolulla ole sen enempää inhimillistä toimintaa kuin sammakonkudulla, ei sitäkään "

      Hiip.unu? Harva se päivä täällä änch.ädään näitä samoja, vaikka eipä ne facd.at suosijoiden mud.u jancch.auksilla muuksi muutu.
      Minkäänlaisia tod.isteita ei ole saatu ede.lleenkään alkion ihmisyksilöyden chum.oomiseks.

      "Tässä ei nähdä eettisesti epäilyttävää. "

      Taasko sekin kaikki on ihan unoht.unu?

      "naiselta edellytetään jotain sovitusvelvollisuutta seksistä. "

      Muc.havuussecsi rang.haisdukset on ihan sitä omaa vain.o harh.haasi, kuten niin monesti jo todettu.

    • 7) Hippokrateen valaan vetoaminen on poistunut aborttiargumenteista myöskin. Hippokrateen valaa kun ei enää vannota. Hippokrateen valassa sitä paitsi erotellaan eri alan lääkärien tehtävät, ei suinkaan kielletä aborttia, kuten abortinvastustajat usein väitti, mutta eivät enää, kun virheellinen väite oikaistiin. Olisikin jännää kun uskovainen lääkäri vannoisi valan, missä hän vannoo "Apollonin, lääkärin, kautta ja Asklepioksen ja Hygieian ja Panakeian ja kaikkien jumalten ja jumalattarien kautta" ja kristinuskon jne Jumalat pitäisi sivuuttaa täysin.

      Lääkäri voi halutessaan vannoa lääkärin valan. Siinä sanotaan muun muassa: "Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen(...) Kunnioitan potilaani tahtoa". Siinä ei sanota, että "ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä". Tämä ihan jo etukäteen ilmoitusasiana.

      • Anonyymi

        Lääkäri vannoo lievittävänsä potilaan kärsimyksiä. Abortti on kärsimyksen estämistä parhaimmillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lääkäri vannoo lievittävänsä potilaan kärsimyksiä. Abortti on kärsimyksen estämistä parhaimmillaan.

        Lääkäri ei vanno lievittävänsä m.urhanhimoisten kärsimyksiä uhrien hengen ja koko ihmiselämän kustannuksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lääkäri ei vanno lievittävänsä m.urhanhimoisten kärsimyksiä uhrien hengen ja koko ihmiselämän kustannuksella.

        "Lääkäri ei vanno lievittävänsä m.urhanhimoisten kärsimyksiä uhrien hengen ja koko ihmiselämän kustannuksella."

        Ei todellakaan. Ei semmoista kohtaa lääkärin valassa tosiaan ole. Siellä ei myöskään todeta että lääkäri voisi valita potilaat oman inhokkisysteeminsä mukaan. Vai oletko nyt sitä mieltä, että koska sitä ei valassa sanota niin se siellä on piilossa? Kaikki mitä ei sanota sisältyy valaan?


    • sama_hollanniksi

      "Se nyt on vaan tieteellinen totuus eikä nettikeskusteluilla tai jankutuksella miksikään muutu."

      Ihmisarvon määrittely ei ole yhtään mikään tieteellinen totuus vaan ihan täysin sopimuksenvarainen asia.

      • Anonyymi

        "Ihmisarvon määrittely ei ole yhtään mikään tieteellinen totuus vaan ihan täysin sopimuksenvarainen asia."

        Näin on ja abortinvastustajat haluaisi lyödä lakiin oman määritelmänsä siitä että kaksisoluinen alkio on arvokkaampi kuin nainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihmisarvon määrittely ei ole yhtään mikään tieteellinen totuus vaan ihan täysin sopimuksenvarainen asia."

        Näin on ja abortinvastustajat haluaisi lyödä lakiin oman määritelmänsä siitä että kaksisoluinen alkio on arvokkaampi kuin nainen.

        Höpö höpö valhesyytöspaskaa taas jauhat.
        SINÄhän se vastustat todellista tasa-arvoa, jossa syntymätön lapsikin saisi saman ihmisarvon muiden kanssa.


    • käsittämätöntä

      Näkyy sitten viddh.ubhää bodd.hi vain.oovan toisia kirjautuneita enemmäön kun muita.. samoilla sanoilla tiettyjen kirjautuneiden viestit lähtee, toisten ei.

      Voihan sen noinkin muodh.oilla, että "haud.addhu" on bidd.hiavaruuteen kun valtaosa vastustajien viesteistä joudutaan tosiasioiden palj.asdhuddua häd.isshään poisdh.amaan.

    • Anonyymi

      On kyllä totta, että kaikkein naiveimmat jutut on karisseet, ja asiapitoiset on jääneet ja niistähän pitää keskustellla. Abortteja tarvitaan niin kauan kuin on vahinkojakin.

    • Anonyymi

      Tähän ei ilmeisesti saa vastata mitään kun kitinä se vaan käy jatkuvasti.. :D Tämä olikin taas näitä kaiken "väärämielisen" häivyttäviä h.ätärynkkyketjuja.. :D
      Lapsiaan m.urhaaville ihmis.kunnan v.ahingollisille h.äpeä tahroille tarvitaan kyllä j.älki abortointeja.

    • Anonyymi

      On ne äänekkäimmät olleet aika hiljaa. On varmaan isommat asiat kyseessä eli oma ura ja rahat. Kyllä ne ny aina sikiöitten asian edelle menee.

      • Anonyymi

        Vaikeahan se olis mitään lapsiakaan elättää jos ei saa käydä töissä ja tienata leipäänsä. Joskus se abortti turvaa muiden lasten elättämisen. Nyt on vielä kovemmat ajat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikeahan se olis mitään lapsiakaan elättää jos ei saa käydä töissä ja tienata leipäänsä. Joskus se abortti turvaa muiden lasten elättämisen. Nyt on vielä kovemmat ajat.

        "Joskus se abortti turvaa muiden lasten elättämisen."

        H.öpön löpöt. Tässä yltäkylläisten perhetukien maassa ei kenelläkään ole oikeasti taloudellista hätäpäivää ja jokaisella kaikki mahdollisuudet pärjätä lastenkin kanssa.
        Niin että keksi parempia seliseliverukkeita mukavuustappamiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Joskus se abortti turvaa muiden lasten elättämisen."

        H.öpön löpöt. Tässä yltäkylläisten perhetukien maassa ei kenelläkään ole oikeasti taloudellista hätäpäivää ja jokaisella kaikki mahdollisuudet pärjätä lastenkin kanssa.
        Niin että keksi parempia seliseliverukkeita mukavuustappamiselle.

        "H.öpön löpöt. Tässä yltäkylläisten perhetukien maassa ei kenelläkään ole oikeasti taloudellista hätäpäivää ja jokaisella kaikki mahdollisuudet pärjätä lastenkin kanssa."

        Mitä ihmettä. Kehut Suomea ??? Tottakai täällä pärjää lasten kanssa jos niitä hommaa vain sen verran kun on varaa elättää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "H.öpön löpöt. Tässä yltäkylläisten perhetukien maassa ei kenelläkään ole oikeasti taloudellista hätäpäivää ja jokaisella kaikki mahdollisuudet pärjätä lastenkin kanssa."

        Mitä ihmettä. Kehut Suomea ??? Tottakai täällä pärjää lasten kanssa jos niitä hommaa vain sen verran kun on varaa elättää.

        Mikä kohta ylitti ymmärryskykysi? Jokaisella joka haluaa on tässä maassa mahdollisuuus ja varaa elättää niitä. Vaikka tulisi enemmänkin kuin oli suunniteltu.

        "Kehut Suomea ???"

        Niin?? Onhan tässä maassa suurin osa asioista hyvin ja oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Joskus se abortti turvaa muiden lasten elättämisen."

        H.öpön löpöt. Tässä yltäkylläisten perhetukien maassa ei kenelläkään ole oikeasti taloudellista hätäpäivää ja jokaisella kaikki mahdollisuudet pärjätä lastenkin kanssa.
        Niin että keksi parempia seliseliverukkeita mukavuustappamiselle.

        Onko uutisointi leipäjonoista propagandaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko uutisointi leipäjonoista propagandaa?

        Siellä on juopot ym. jotka ei osaa käyttää saamiaan tukia oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä on juopot ym. jotka ei osaa käyttää saamiaan tukia oikein.

        No kannattaako niitten juoppojen ym sitte lisääntyä? Alkoholismikin periytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä on juopot ym. jotka ei osaa käyttää saamiaan tukia oikein.

        Etkö se ollut sinä joka sanoit juuri nauttivasi huurteisia "pylly ruvella" töitä tekevien veronmaksajien laskuun terassilla, oletko sama tyylistä päätellen? Nytkö juopot onkin halveksittavaa vaikka kehut että täälä voi jokainen elellä veronmaksajien elätettävinä. Jokuhan ne veroeurot tienaa. Ettei olis niitä sinun kans haukkumia naisia jotka haluaa pelastaa työnsä että juopoilla olis niitä huurteisia juotavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Joskus se abortti turvaa muiden lasten elättämisen."

        H.öpön löpöt. Tässä yltäkylläisten perhetukien maassa ei kenelläkään ole oikeasti taloudellista hätäpäivää ja jokaisella kaikki mahdollisuudet pärjätä lastenkin kanssa.
        Niin että keksi parempia seliseliverukkeita mukavuustappamiselle.

        "H.öpön löpöt. Tässä yltäkylläisten perhetukien maassa ei kenelläkään ole oikeasti taloudellista hätäpäivää ja jokaisella kaikki mahdollisuudet pärjätä lastenkin kanssa.
        Niin että keksi parempia seliseliverukkeita mukavuustappamiselle."


        Kuka verorahat tienaisi jos kaikki rupeis tuilla elämään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö se ollut sinä joka sanoit juuri nauttivasi huurteisia "pylly ruvella" töitä tekevien veronmaksajien laskuun terassilla, oletko sama tyylistä päätellen? Nytkö juopot onkin halveksittavaa vaikka kehut että täälä voi jokainen elellä veronmaksajien elätettävinä. Jokuhan ne veroeurot tienaa. Ettei olis niitä sinun kans haukkumia naisia jotka haluaa pelastaa työnsä että juopoilla olis niitä huurteisia juotavaksi.

        Jos pari huurteista terassilla silloin tällöin on yhtä kuin juoppo niin niitä onkin sitten melkoisesti tässä maassa, luultavasti enemmistö. XD

        "Kuka verorahat tienaisi jos kaikki rupeis tuilla elämään?"

        Muutaman tuhannen lapsen hengestäkö se on kiinni? Mistä niitä veronmaksajia riittää enää tulevaisuudessa, ehkä jo silloin kun sinä olet vanhus, kun monet tapetaan jo kohtuun..


    • Anonyymi

      Kunnioittamattomuudella saa nauttia omien teidensä hedelmistä, ei siinä mitään uutta olekaan. Kuten hyvien isien, jotka jakavat omastaan suloisia lahjoja.

      • Anonyymi

        "Kuten hyvien isien, jotka jakavat omastaan suloisia lahjoja."

        Kannattais nyt vaan pitää se "suloinen lahja" välillä housuissa ja vetskari kii. Muutenki epäilyttää että sitä omille lapsille ollaan antamassa. Sehän on rikollista. 😵


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuten hyvien isien, jotka jakavat omastaan suloisia lahjoja."

        Kannattais nyt vaan pitää se "suloinen lahja" välillä housuissa ja vetskari kii. Muutenki epäilyttää että sitä omille lapsille ollaan antamassa. Sehän on rikollista. 😵

        "Muutenki epäilyttää että sitä omille lapsille ollaan antamassa."

        No h.uhhuh, vain suosijat.rolli voi ajatella kaikesta jotain p.ervon kieroutunutta.. kertoo sinusta ja ajatustesi tasosta ihan riittävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuten hyvien isien, jotka jakavat omastaan suloisia lahjoja."

        Kannattais nyt vaan pitää se "suloinen lahja" välillä housuissa ja vetskari kii. Muutenki epäilyttää että sitä omille lapsille ollaan antamassa. Sehän on rikollista. 😵

        Niin isin "omasta"miköhän se lessu ukoilla sitten on.... Tilastoista vankiloissa päätellen, ei kovin hyvää niille lapsille.


    • Anonyymi

      Hyvä aloitus ja olen vuosia sitten huomannut että myös fanaattiset uskovaiset on olleet hiljaa ja pitäneet vain tämän sikiön "persoona" kortin. Se on ainut millä enää voidaan naisten oikeuksia yrittää polkea. Turhaan kuten ollaan jo nähty.

      Terveys vain paranee abortilla, mulla kuukautiset muuttui kivuttomiksi ja niukoiksi abortin jälkeen.

      • Anonyymi

        Sen sijaan sinä ja kaltaisesi fanaatikot on keskittyneet polkemaan lasten oikeuksia, siitä perustavimmasta lähtien, v.ouhkammalla samalla jonkun kuvitellun m.urha"oikeuden" ylistyksiä.

        "Terveys vain paranee abortilla, mulla kuukautiset muuttui kivuttomiksi ja niukoiksi abortin jälkeen."

        Ei ainakaan henkisellä puolella siltä näytä. No ehkä kohtusi meni sen verran pilalle, ettei sinne enää kunnon alustaa kasvakaan jotta mitään alkiota voisi enää kiinnittyä, sittenkään vaikka vielä joskus kuinka hinkuaisit... mikä on kyllä toivottavaa. M.urhaajasiat ei ole helmiä enää ansainneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen sijaan sinä ja kaltaisesi fanaatikot on keskittyneet polkemaan lasten oikeuksia, siitä perustavimmasta lähtien, v.ouhkammalla samalla jonkun kuvitellun m.urha"oikeuden" ylistyksiä.

        "Terveys vain paranee abortilla, mulla kuukautiset muuttui kivuttomiksi ja niukoiksi abortin jälkeen."

        Ei ainakaan henkisellä puolella siltä näytä. No ehkä kohtusi meni sen verran pilalle, ettei sinne enää kunnon alustaa kasvakaan jotta mitään alkiota voisi enää kiinnittyä, sittenkään vaikka vielä joskus kuinka hinkuaisit... mikä on kyllä toivottavaa. M.urhaajasiat ei ole helmiä enää ansainneet.

        Nii no, mulla on lapsia, että pahantahtoista manaustasi ei pimeyden herrasi kuullut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii no, mulla on lapsia, että pahantahtoista manaustasi ei pimeyden herrasi kuullut.

        Ahaa,.. lapsia kaltaisiltasi suojelevatko siellä "pimeyden herran" piirissä onkin, eikä suinkaan niitä huvikseen tappavat..? Ja siis onko jossain sellainen mielikuvitushahmo olemassakin? :D No en toisaalta ihmettele että aborttöörien päissä kaikenlaiset pimeyden voimat m.ellastaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen sijaan sinä ja kaltaisesi fanaatikot on keskittyneet polkemaan lasten oikeuksia, siitä perustavimmasta lähtien, v.ouhkammalla samalla jonkun kuvitellun m.urha"oikeuden" ylistyksiä.

        "Terveys vain paranee abortilla, mulla kuukautiset muuttui kivuttomiksi ja niukoiksi abortin jälkeen."

        Ei ainakaan henkisellä puolella siltä näytä. No ehkä kohtusi meni sen verran pilalle, ettei sinne enää kunnon alustaa kasvakaan jotta mitään alkiota voisi enää kiinnittyä, sittenkään vaikka vielä joskus kuinka hinkuaisit... mikä on kyllä toivottavaa. M.urhaajasiat ei ole helmiä enää ansainneet.

        Itse päättelen kyllä että jos ihminen ei pidä lapsista niin hänelle ei lapset ole helmiä vaan kirous. Ajatella että historian pahimmat sarjamurhaajat ja diktaattorit olis voinu jäädä syntymättä kun olis ollut ehkäisy ja viime kädessä abortti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse päättelen kyllä että jos ihminen ei pidä lapsista niin hänelle ei lapset ole helmiä vaan kirous. Ajatella että historian pahimmat sarjamurhaajat ja diktaattorit olis voinu jäädä syntymättä kun olis ollut ehkäisy ja viime kädessä abortti.

        Niin että tapetaan kaikki ihan "varmuuden vuoksi" jo etukäteen, koska kenestä tahansa voi tulla sarjamurhaaja tai vaikka diktaattori? Mahtavaa aina tää suosijasakin logiikka.. XD


    • Anonyymi

      Hyvä aloitus, noin se on.

      Lääkäritkin vahvistaa että moiset argumentit on paikkansapitämättömiä joten he ajaa abortin helpottamista. Abortti on enää joidenkin mielessä moraalin vastainen mutta eihän kenenkään tarvi elää toisen moraalin mukaan vaan vain omansa. Aborttia vastustava ei ole pakotettu aborttiin eikä abortin valitseva ole pakotettu synnyttämään. Kaikki saa mitä haluaa

      • Anonyymi

        Moneltako lääkäriltä olikaan kysytty? Ihanko niiltä muutamalta sumutetulta jotka päätti osallistua valansa vastaiseen propagandaan?
        Missä lääkärit on sanoneet jotakin muuta mitä vastustajat? Jotkut muuthan täällä jatkuvasti joutuu tappelemaan mm. muille selviä biologisia faktoja vastaan..

        "Abortti on enää joidenkin mielessä moraalin vastainen"

        Ainahan sitä voi unelmoida että jotkut mielipuoliset m.urhavapautustoimet muka saisi sen hyväksytymmäksi.. taitaapa vain saada aikaan vastareaktion ja käydä tasan päinvastoin. :) Moni herää huomaamaan kuinka olemattomalla tolalla nyky "sivistyneessä" (HAH!) Suomessa pienimpien lasten oikeudet on.
        Ja onhan se kumma kun ei vain rehdisti uskalleta vieläkään kysyä koko kansalta (siltä "enää joiltakin" :D) millainen laki halutaan. Syy on ihan selvä, pieni mutta sitäkin äänekkäämpi vähemmistö haluaa "naisen oikeutta" ylistävän sortolain, joita arvoja siellä Kehä 3:n sisäisessä kuplassa halutaan edistää. Vaikka sitä vastustaisi koko muu maa ja enemmistö. Tämän se hörhömarginaali tietää, eikä siksi kysykään.

        "Kaikki saa mitä haluaa"

        Paitsi ne tuhannet m.urhaajien lapset jotka ei saa pitää elämäänsä. Hups, ihanko taas "unohtui"? Lisäksi moni lasta toivova perhe jää joka kerran vuosikausien jonoihin odottamaan, ehkä turhaan lasta jota ei koskaan tule, koska taas s.urvottiin saman päivän aikana kouluokallinen lapsiparkoja viemäriin..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moneltako lääkäriltä olikaan kysytty? Ihanko niiltä muutamalta sumutetulta jotka päätti osallistua valansa vastaiseen propagandaan?
        Missä lääkärit on sanoneet jotakin muuta mitä vastustajat? Jotkut muuthan täällä jatkuvasti joutuu tappelemaan mm. muille selviä biologisia faktoja vastaan..

        "Abortti on enää joidenkin mielessä moraalin vastainen"

        Ainahan sitä voi unelmoida että jotkut mielipuoliset m.urhavapautustoimet muka saisi sen hyväksytymmäksi.. taitaapa vain saada aikaan vastareaktion ja käydä tasan päinvastoin. :) Moni herää huomaamaan kuinka olemattomalla tolalla nyky "sivistyneessä" (HAH!) Suomessa pienimpien lasten oikeudet on.
        Ja onhan se kumma kun ei vain rehdisti uskalleta vieläkään kysyä koko kansalta (siltä "enää joiltakin" :D) millainen laki halutaan. Syy on ihan selvä, pieni mutta sitäkin äänekkäämpi vähemmistö haluaa "naisen oikeutta" ylistävän sortolain, joita arvoja siellä Kehä 3:n sisäisessä kuplassa halutaan edistää. Vaikka sitä vastustaisi koko muu maa ja enemmistö. Tämän se hörhömarginaali tietää, eikä siksi kysykään.

        "Kaikki saa mitä haluaa"

        Paitsi ne tuhannet m.urhaajien lapset jotka ei saa pitää elämäänsä. Hups, ihanko taas "unohtui"? Lisäksi moni lasta toivova perhe jää joka kerran vuosikausien jonoihin odottamaan, ehkä turhaan lasta jota ei koskaan tule, koska taas s.urvottiin saman päivän aikana kouluokallinen lapsiparkoja viemäriin..

        "Paitsi ne tuhannet m.urhaajien lapset jotka ei saa pitää elämäänsä. Hups, ihanko taas "unohtui"? Lisäksi moni lasta toivova perhe jää joka kerran vuosikausien jonoihin odottamaan, ehkä turhaan lasta jota ei koskaan tule, koska taas s.urvottiin saman päivän aikana kouluokallinen lapsiparkoja viemäriin.."

        Voi kyynel. Elämä ei vaan oo tasapuolista ja oikeudenmukaista kaikille. 😏


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paitsi ne tuhannet m.urhaajien lapset jotka ei saa pitää elämäänsä. Hups, ihanko taas "unohtui"? Lisäksi moni lasta toivova perhe jää joka kerran vuosikausien jonoihin odottamaan, ehkä turhaan lasta jota ei koskaan tule, koska taas s.urvottiin saman päivän aikana kouluokallinen lapsiparkoja viemäriin.."

        Voi kyynel. Elämä ei vaan oo tasapuolista ja oikeudenmukaista kaikille. 😏

        Niin, koska sinä ja muut kaltaisesti omanapaämmät päättää niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, koska sinä ja muut kaltaisesti omanapaämmät päättää niin.

        Voi kyynel nyyh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moneltako lääkäriltä olikaan kysytty? Ihanko niiltä muutamalta sumutetulta jotka päätti osallistua valansa vastaiseen propagandaan?
        Missä lääkärit on sanoneet jotakin muuta mitä vastustajat? Jotkut muuthan täällä jatkuvasti joutuu tappelemaan mm. muille selviä biologisia faktoja vastaan..

        "Abortti on enää joidenkin mielessä moraalin vastainen"

        Ainahan sitä voi unelmoida että jotkut mielipuoliset m.urhavapautustoimet muka saisi sen hyväksytymmäksi.. taitaapa vain saada aikaan vastareaktion ja käydä tasan päinvastoin. :) Moni herää huomaamaan kuinka olemattomalla tolalla nyky "sivistyneessä" (HAH!) Suomessa pienimpien lasten oikeudet on.
        Ja onhan se kumma kun ei vain rehdisti uskalleta vieläkään kysyä koko kansalta (siltä "enää joiltakin" :D) millainen laki halutaan. Syy on ihan selvä, pieni mutta sitäkin äänekkäämpi vähemmistö haluaa "naisen oikeutta" ylistävän sortolain, joita arvoja siellä Kehä 3:n sisäisessä kuplassa halutaan edistää. Vaikka sitä vastustaisi koko muu maa ja enemmistö. Tämän se hörhömarginaali tietää, eikä siksi kysykään.

        "Kaikki saa mitä haluaa"

        Paitsi ne tuhannet m.urhaajien lapset jotka ei saa pitää elämäänsä. Hups, ihanko taas "unohtui"? Lisäksi moni lasta toivova perhe jää joka kerran vuosikausien jonoihin odottamaan, ehkä turhaan lasta jota ei koskaan tule, koska taas s.urvottiin saman päivän aikana kouluokallinen lapsiparkoja viemäriin..

        "Moni herää huomaamaan kuinka olemattomalla tolalla nyky "sivistyneessä" (HAH!) Suomessa pienimpien lasten oikeudet on."

        Kuitenkin abortin vastustajat vakuuttelee joka toisessa aloituksessa kuinka hyvin täällä lasten ja äitien asiat on... Niin nytkö ne ei ole?? Miksi sitten kukaan tekee lapsia senkään takia kun kerran lasten asiat niin on kerran huonosti... Tähän epäsivistykseen ei sitten kannata hankkia lapsia ja äitejäkin kyykytetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moneltako lääkäriltä olikaan kysytty? Ihanko niiltä muutamalta sumutetulta jotka päätti osallistua valansa vastaiseen propagandaan?
        Missä lääkärit on sanoneet jotakin muuta mitä vastustajat? Jotkut muuthan täällä jatkuvasti joutuu tappelemaan mm. muille selviä biologisia faktoja vastaan..

        "Abortti on enää joidenkin mielessä moraalin vastainen"

        Ainahan sitä voi unelmoida että jotkut mielipuoliset m.urhavapautustoimet muka saisi sen hyväksytymmäksi.. taitaapa vain saada aikaan vastareaktion ja käydä tasan päinvastoin. :) Moni herää huomaamaan kuinka olemattomalla tolalla nyky "sivistyneessä" (HAH!) Suomessa pienimpien lasten oikeudet on.
        Ja onhan se kumma kun ei vain rehdisti uskalleta vieläkään kysyä koko kansalta (siltä "enää joiltakin" :D) millainen laki halutaan. Syy on ihan selvä, pieni mutta sitäkin äänekkäämpi vähemmistö haluaa "naisen oikeutta" ylistävän sortolain, joita arvoja siellä Kehä 3:n sisäisessä kuplassa halutaan edistää. Vaikka sitä vastustaisi koko muu maa ja enemmistö. Tämän se hörhömarginaali tietää, eikä siksi kysykään.

        "Kaikki saa mitä haluaa"

        Paitsi ne tuhannet m.urhaajien lapset jotka ei saa pitää elämäänsä. Hups, ihanko taas "unohtui"? Lisäksi moni lasta toivova perhe jää joka kerran vuosikausien jonoihin odottamaan, ehkä turhaan lasta jota ei koskaan tule, koska taas s.urvottiin saman päivän aikana kouluokallinen lapsiparkoja viemäriin..

        "saman päivän aikana kouluokallinen lapsiparkoja viemäriin.."

        Kumma ettei uutisissa ole mitään että koululuokkia pannaan viemäriin. Hyvä kun sanoit, ei uskalla synnyttää näin kauheeseen maahan yhtäkään lasta. 😳


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Moni herää huomaamaan kuinka olemattomalla tolalla nyky "sivistyneessä" (HAH!) Suomessa pienimpien lasten oikeudet on."

        Kuitenkin abortin vastustajat vakuuttelee joka toisessa aloituksessa kuinka hyvin täällä lasten ja äitien asiat on... Niin nytkö ne ei ole?? Miksi sitten kukaan tekee lapsia senkään takia kun kerran lasten asiat niin on kerran huonosti... Tähän epäsivistykseen ei sitten kannata hankkia lapsia ja äitejäkin kyykytetään.

        Lue uudestaan, PIENIMPIEN lasten asiat.. niin ei tarvi tekeytyä vielä yksinkertaisemmaksi kuin onkaan.

        "koululuokkia pannaan viemäriin"

        KuoluluokaLLINEN, jos ratakiskotrolli haluaa tajuta. Eli verrannollisesti sama määrä kuin koululuokassa on keskimäärin oppilaita.


    • Anonyymi

      Näin se on että on aika turhaa moralisoida asialla joka ei ole moraaliton jonkun mielestä.

      • Anonyymi

        Joo, psykopaateille varmaankaan ei, ja muut itsensä sokaisseet kieltäjät ei halua ajatella olevan.


    • Minusta tämä ilmapiirimuutos on ollut tosi iso tekijä, että aborttilain väljennys on saanut niin paljon kannatusta. Tiedetään enemmän asioista ja nekin tahot jotka on ennen sortuneet moralisoimaan ymmärtää asiat laajemmassa mittakaavassa.

      • Anonyymi

        Jep. Vain miniatyyrikokoinen marginaalin marginaali vastustaa enää aborttia. Sen näkee täälläkin.

        Mt X


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Vain miniatyyrikokoinen marginaalin marginaali vastustaa enää aborttia. Sen näkee täälläkin.

        Mt X

        Lapsia turhalta tappamiselta suojelevat "miniatyyrikokoiset marginaalin marginaalit" on siellä rinnakkaistodellisuudessasi. Olet itse pienessä mutta sitäkin äänekkäämmässä räyhävähemmistössä.


    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      65
      3137
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      547
      2985
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2195
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1785
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1562
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      100
      1284
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe