Pikkukoirat ja ohittaminen

kilttiisokoirajaminä

Miksi päästätte vihaisena räkyttävän pikkukoiranne lähelle vastaantulevaa koiraa? Ihan kuin ette piittaisi yhtään kuinka sille omalle koirallenne käy.
Olen jo oppinut tunnistamaan ne muutamat täällä ulkoilevat räyhääjäkoirat, joilla on huolimaton omistaja. Kun näen jonkun heistä tulevan vastaan, otan oman kiltin koirani toiselle puolelle ja pidän hihnan lyhyenä näyttääkseni ettei meitä tarvitse pelätä. Mutta yksikään heistä ei tee samaa, heidän räksynsä saa riuhtoa hihnaa ja se pääsee todella lähelle minun nilkkoja hampaat louskuen. En kuitenkaan usko, että minun nilkat on sen räyhääjän kohteena, vaan koirani, joka kävelee kauniisti toisella puolellani.
Miksi pikkukoiria ei viitsitä kouluttaa? Miksi niiden omistajat eivät näytä piittaavaan oman koiransa eikä vastaantulijoidenkaan terveydestä? Olisi kiva kuulla niiden omistajien perusteluja, vaikka luultavasti syynä on pelkkä välinpitämättömyys. Mahtaavatkohan osata edes hävetä?

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KysyEnsiKerralla

      Miksi sinä oletat omistajien pitävän louskuleuoille minkäänasteista kuria ohitustilanteessa, kun se kurinpito ja kouluttaminen ei ole luonnistunut muulloinkaan? Ei tomppeli muutu yhtäkkiä ohitustilanteessa järkevämmäksi sitten millään. Kysy kuitenkin ensi kerralla ihan pokkana samaa asiaa louskuleuan omistajalta itseltään ja huvita meitä muitakin kertomalla, miten tomppeli reagoi.

      Toinen samaan tomppeli-kategoriaan menevä ryhmä on vaanijoiden omistajat. Jotkut antavat useimmiten vähintään keskikokoisten koiriensa käydä jo pidemmän matkan päässä maate vaanimaan vastaantulevaa koiraa - useimmiten keskelle tietä, mahdollisesti jopa poikittain. Siinä sitten odottelevat tiiviillä katsekontaktilla siihen asti, että ollaan kohdalla, jolloin vaanija usein pomppaa yllättäen kohti; ei toki normaalisti aggressiivisesti, mutta kun tuo oma koirani ei liiemmin pidä ihan iholle ryntäävistä vieraista koirista, jotka kaiken lisäksi tuijottivat hievahtamatta pitkän aikaa ennen ryntäystä. Tämän huomioonottaminen on ilmeisesti liikaa vaadittu tomppeleilta.

      • ohittaja

        Kyllä osui ja upposi. Siinä mielessä että omani on sellainen että kun se näkee toisen koiran niin menee maate. Ikinä ei kyllä hauku eikä minun toimestani jää keskelle väylää vaan vedän sen niin sivuun kuin mahdollista, pidän remmin lyhyenä ja odotan että toinen menee ohi. Se ohittaja voi olla myös toinen pieni koira, tässä suhteessa ei ohittajan koolla ole väliä.

        Usein kuitenkin käy niin että sen ohittajan omistaja kysyy että saako moikata. No tietty saa ja sitähän koirani odottaa että tulisi taas uusi kaveri. Omani ei ole koskaan ollut vihainen kenellekään, ei ihmisille enempää kuin koirillekaan. Kissoista se ei piittaa tuon taivaallista.


      • äläannahuomioidamuita
        ohittaja kirjoitti:

        Kyllä osui ja upposi. Siinä mielessä että omani on sellainen että kun se näkee toisen koiran niin menee maate. Ikinä ei kyllä hauku eikä minun toimestani jää keskelle väylää vaan vedän sen niin sivuun kuin mahdollista, pidän remmin lyhyenä ja odotan että toinen menee ohi. Se ohittaja voi olla myös toinen pieni koira, tässä suhteessa ei ohittajan koolla ole väliä.

        Usein kuitenkin käy niin että sen ohittajan omistaja kysyy että saako moikata. No tietty saa ja sitähän koirani odottaa että tulisi taas uusi kaveri. Omani ei ole koskaan ollut vihainen kenellekään, ei ihmisille enempää kuin koirillekaan. Kissoista se ei piittaa tuon taivaallista.

        Sinun tulisi kuitenkin huomioida se, että koirasi tuijottaa samalla tiiviisti vastaantulevia koiria. Kaikki koirat eivät pidä siitä, vaan reagoivat turhaan sinun ajattelemattomuutesi takia. Tarkoituksenmukaisempaa toimintaa olisi olla tekemättä minkäänlaista numeroa muista koirista, sillä se on koirien mielestä sosiaalisempaa toimintaa kuin kontaktin ottaminen.


    • minelan

      Itselläni on ollut aiemmin colieita, kk-mäyräkoiria olen kasvattanut 39 vuotta. Nyt minulla on chiuaha ja ymmärrän hyvin suurten rotujen omistajia, mutta en pienten räkyttävien piskien omistajia.
      Ei todellakaan ole vaikeaa kouluttaa esim. chihua kulkemaan nätisti ohitustilanteessa. Chihu on tavattoman älykäs koira, jota monet eivät usko.
      En salli oman koirani räksyttävän kenellekään enkä missään tilanteessa. Chihu EI ole luonteeltaan pikkufifi, vaan täyspäinen.oppiva melkein itsestään, koira.

    • Lenkillemars

      Räyhääviä koiria ja hallitsemattomia on kokoon katsomatta. Isot koirat hyökkäilee pieniä päin ja pienet räyhää isoille. Vikahan on aina siellä omistajassa isoja ei osata kouluttaa ja pienien takia ei edes viitsitä. Esim. Jalostetaan arkoja epätasapainoisia koiria ja nehän on noita räkyttäjiä kun ne pelkää kaikkia ja kaikkea. Tunnollinen koiran omistaja kouluttaa koiransa " yhteiskunta kelvolliseksi". Tiedän yhden sakemanin joka ei omistajat hallitse ja sitä ei edes käytetä lenkillä. Tyhjennyksellä koira käy 3x5 min päivässä. Jos se irti pääsee se on tappokone..

    • Pikkukoira

      Itselläni on pieniä koiria, jotka ovat kyllä koulutettuja ja hyvä tapaisia. Eivät räyhää, poukoile hihnassa. Ohitetaan kaikki muut koirat rauhallisesti ja toisia noteeraamatta. Itse otan aina koirani toiselle puolelle ohitus tilanteessa, että aina olen itse vieraan koiran puolella. Silloin on pientä pelivaraa jos se toinen hyökkääkin kohdalla. Minun jalkani kestää puremisen mutta pienet koirani eivät. Kyllähän jo kaukaa näkee vastaantulijan koiran hallinnan. Jos siellä akka tulee koiran perästä rättinä, kyllä itse mieluummin vaihdan suuntaa. Hirveästi on noita pieniä koiria jotka räyhää ja hyökkäilee hampaat irvessä. Omistajat ei noteeraa huonoa käytöstä ollenkaan. Itse en nauttisi lenkkeilystä remmiräyhän kanssa. Onhan se koirallekkin aika kuluttavaa pitää itse puolensa, kun omistaja on uusavuton tumpelo joka ei ymmärrä koiran elekieltä ja osaa olla johtaja koirallensa. Oon miettinyt monesti että monet ihmiset ei oikeasti tarvitse koiraa. Koiria kohdellaan niin huonosti.Revitään ja riuhdotaan hihnasta kun toinen vähän hajuja tutkii. Aliravittuja koiria jotka näyttää luurangolta. Onko ihmisistä tullut niin välinpitämättömiä.. Töllötetään luuria koko ajan ja ei huolehdita siitä karvakaverista.

      • Hyvä huomio tuo luurijuttu. Itse olen huomannut tuon myös. Aina luuri kourassa.


    • minelan

      NIIN, kun krjoitit, on omistajasta kinni, mtä sallii koiralleen. Mutta olen sitä mieltä, että usein pikkukoirat jäävät ilman tapakasvatusta.
      Kyllä minäkin tiedän esim. sakemanneja, jotka ovat avan sairita päästään ja valmiita hykkäämään kaikkea kohtaan. mikä vain liikkuu Ja siinä voi todella käydä ikävästi, mutta chihu ei yleensä pure koskaan ja jos purekin, joka ei ole oikein.niin se koreintaan nipistää.

      • Pyhjapah

        Chihu ei yleensä pure koskaan?! Paitsi että chihut ovat puremistilastoissa heti pikkuterrierien jälkeen. 😂 Eli todellakin ovat hanakoita puremaan, vaikka kummoista jälkeä eivät aikaiseksi saakaan. Toinen koira tosin ei osaa ajatella sitä, ettei hyökkäävä chihu saa juuri fyysistä vahinkoa aikaiseksi, vaan reagoi kyllä, jos on reagoidakseen. Sillä tavalla on monet pikkuräksyt saaneet tappelun aikaiseksi, vaikka niiden omistajat luulevat sen käyvän tekosyyksi, että pikkuräksyn purema korkeintaan vähän nippaisee.


    • minelan

      Ilmeisesti alottajalla on juuri sakemanni, koska muita päästän saiiraita rotuja en ole tavannut.
      Pikkkuriikkisen chihuani yksi parhaista kavereista on nöffi. Otto. Cihuani Touho ei
      pelkää ketään eikä mitään. Aivan uskomattomatoman rohkea, pieni rohkea koira.

      • tjaah

        Mistä keksit että aloittajalla on saku? Ja vaikka olisikin hän sanoi sen olevan kiltti ja jopa ottavansa sen vierelle toiselle puolelleen että toinen osapuoli huomaa ettei heitä tarvitse pelätä.


    • gfjfgjk

      Miksi pidätte koiria, kun puolet miistä on tuollaisia?

    • kouluunsiitä

      Noniin, tämä on ikuisuusaihe, pikkukoirien omistajista suurin osa ei ajattele koiraansa koirana vaan se on kuin vauva heille ja eihän vauvoja kouluteta.
      Tietenkin on myös isompiakin remmiräyhääjiä, mutta prosentuaalisesti niitä on huomattavasti vähemmän kuin pieniä.

    • koilulin.äippä

      Minun hauvva on minun vauvva! Hän on pelheen jäten, mitä eivät monet ymmällä! Ja oikein kiltti vauvva! Ei hän talkoita pahaa jot vähän haukahtaa toitelle! Titäkään eivät monet ymmällä! Litäkti hänellä on keltainen nauha, mikä talkoittaa että hän ei ole kontlollitta enkä minä tai hän ole vattuutta jot hän tekee mitä vain. Etet tätä eivät kaikki ymmällä.

    • jfkvgjgvbv

      Mua ei haittaa muiden koirat,eikä niitä päästetä täällä metriä likemmäs,eli ei oo todellista vaaraakaan.
      Itellä isohko koira.Mut vastastaantulijoista pahimpia on ne suuret,omistajat kompuroi,kaatuu ja tulevat vihaisena rähisevän koiransa mukana.Mielummin ohitan kymmenittäin räksyjä,kun sakuja ja rotikoita.Pikkukoira ei oo todellinen vaara,ja täällä tosiaan omistajat pitää ne itellään

    • RodullaEiVäliä

      Pikkukoirat on rottia.Ja omistajat vielä yleensä tyhmempiä.Kuka viisas ottaa jonkun pikkuräksyn? Jos otatte koiran niin ottakaa nyt edes oikean kokoinen koira...

    • palautekohteelle

      Olisko tehokkaampaa,käskeä niitä pikkukoiran omistajia vetämään koiriaan luokseen?
      Ei ne täällä käy tarinoitas lukemassa.
      Ihmiselle on tehokkainta antaa palaute heti kun se toimii väärin.Eivät ne muuten opi.
      Onnea pikkukoirien omistajien neuvomiseen.
      Parasta on ohituksissa pitää koira aina niin,että itse on lähempänä vastaantulijaa,se rauhoittaa myös koiria....winkkaa siitä vaikka.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2654
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    Aihe