Koulukiusaaminen

opeteivälitä

Mitä, jos opettajat aina vain puolustavat jotain kiusaajaa, kun kiusaaja väittää tönäisseen, lyöneen ja potkaisseen jotakin muuta oppilasta muka vahingossa. Aina kiusaaja sanoo teon olevan vahinko ja opettajat eivät viitsi puuttua siihen. Toki he varmaan tietävät, ettei teot aina voi olla vahinkoja, vaikka useat oppilaat olisi kiusaajasta kannelleet. Opettajat pääsevät näin helpommalla. Sitten jossain mediassa annetaan ymmärtää aivan jotain muuta. Kiusaajasta tuleekin itse uhri, kun joku kiusattu laittaa ikävän viestin watssappiin yms palveluun. Toki sekin on väärin, mutta kyllä jollain menee hermot, jos aina kiusaaja pääsee pälkähästä selityksineen.

15

807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikeinoja

      Kerropa sinä, miten siihen sitten puututaan? Opettajalla ei ole mitään muita keinoja kuin keskusteleminen, ja jos toinen ei myönnä, niin mitä voi tehdä?

    • htrjhtyjt

      Toi mediassa leviävä kiusaamistapaus tulee vielä kokonaisuudessa poliisin tietoon ja paljastuukin, että uhri on se todellinen paha kiusaaja. Oppilaat voisivat ottaa kameravideoita ja näyttää opettajalle. Silloin on pakko uskoa.

    • 058552

      Pitäisikö jonkun enemmän asiasta tietävän olla yhteydessä tiedotusvälineisiin, että asiassa taitaa olla se toinenkin puoli, josta ei nyt kerrota?

    • totuustuleevieläilmi

      Ehdottomasti pitäisi. Taitaa olla, niin, ettei kukaan vaan viitsi ja tai uskalla. Opettajat lukee tätä ketjua kauhulla, kun pelkäävät totuuden paljastuvan!!!

    • Anonyymi

      Muutenkin kaikki koulukaraattorit ovat aika ammattiataidottomia. Esim. joku oppilaam kanssa on ongelmia, niin kuraattori uskoo murkkuikäistä ja selitykset menevät läpi. Eikä kuraattori edes vaivaudu soittamaan ja keskustelemaan oppilaan vanhempien kanssa vaan heistä yritetään tehdä jotain syntipukkia. Eli vanhemmissa vika jne.

    • Anonyymi

      60-luvulla kun kävin kansakoulua oli ihan luvallista kiusata työläisten ja vähävaraisten lapsia , varsinkin jos olivat "punikkien" jälkikasvua . Opettajat olivat lähes kaikki isänmaallisia ja natsihenkisiä entisiä upseereita ja lottia ja käytös sen mukaista kuin Auswitzin vartijoilla . Mutta se täytyy myöntää että luonnetta ja myöhemmin aatetta se karaisi mukavasti , kestämään kovempaakin kohtelua työelämässä , eikä psykiatrille ole ollut vielä tarvetta . Toki toivon että nykyisin peruskoulussa olisi demokraattisempi ja tasa-arvoisempi kohtelu kaikille uskonnosta , ihonväristä tai sosiaalisesta asemasta riippumatta .

    • Anonyymi

      Onhan nämä vaikeita asioita. Opettajatkaan eivät näe ihan kaikkea ja opetus on kait päätehtävä. Kouluihin pitäisi hankkia hoitohenkilökuntaa valvomaan kiusaamista yms. ongelmia.

    • Anonyymi

      Miettikää mitä teette, te saatatte pilata nuoren elämän kun kiusaatte sitä, kukaan ei jaksa käydä koulua jos tietää jo aamulla että koulussa kiusataan. Luvian koulussa esiintyy kiusaamista eikö sitä saada millään loppumaan.

      • Anonyymi

        Se loppuu kun kiusaajan perheen omaisuus menee aivan tuusanpaskaksi muutaman kerran.


      • Anonyymi

        Kiusaamista vartenko koulua käydään?Eikö koulussa pitäisi oppia ja täyttää oppivelvollisuus,mutta jo kodeissa päivähoidossa jatkuu kouluun ja sieltä aikuiselämään.Sitten uutiset kertoo monista ikävistä asioista,miksi jotakin tapahtuu? Pienestä asti ongelmia sekä rauhatonta elämää takana,joten elämästä kerrottuna kahdella ,joten monen oireet kertautuvat tekoina.Yhteiskunta maksaa kovaa hintaa kaikista,jotka eivät kykene omintoimin elämään ,mutta ne rikkaat jotka ei välitä kuin omista lähtökohdistaan.Miten koti ja isänmaa?Rakennetaanko kaikille yhteinen maa kodiksemme vai pakkoliitokset ja EU:ko päättämään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiusaamista vartenko koulua käydään?Eikö koulussa pitäisi oppia ja täyttää oppivelvollisuus,mutta jo kodeissa päivähoidossa jatkuu kouluun ja sieltä aikuiselämään.Sitten uutiset kertoo monista ikävistä asioista,miksi jotakin tapahtuu? Pienestä asti ongelmia sekä rauhatonta elämää takana,joten elämästä kerrottuna kahdella ,joten monen oireet kertautuvat tekoina.Yhteiskunta maksaa kovaa hintaa kaikista,jotka eivät kykene omintoimin elämään ,mutta ne rikkaat jotka ei välitä kuin omista lähtökohdistaan.Miten koti ja isänmaa?Rakennetaanko kaikille yhteinen maa kodiksemme vai pakkoliitokset ja EU:ko päättämään?

        Kokoomuslaisia kiinnostaa vain oma varallisuus ja NATO, muusta ne viisveisaa. Työkansalle ne on valmiit tekemään saman kuin vuonna 1918 sitä varten ne on perustaneet kaikenlaisia reserviläisjärjestöjä ja sotilaspoikakiltoja.


    • Anonyymi

      Nykykasvatus on tämän ongelman aiheuttanut!!mukuloita ei saa kurittaa eikä millään tavalla koskea jos vähänki jyrkemmin sanoo niin soskuun menee soitto ja syyte tulee ja virkavalta on oven takana!!!näin se vaan nykyään menee...

      • Anonyymi

        Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee , näin sanottiin ennen . Kyllä niistä sitten vanhempina tulee hyviä kriminaalipalvelun asiakkaita , työllistävät sosiaalitanttoja .


    • Anonyymi

      Olin 60-luvulla koulukiusattu Luvian kansakoulussa, köyhä kun olin. Nyt kiusaajani on jo kuollut, siitä olen iloinen ehkä se oli korkeimman tahto ja se täyttyi.

    • Anonyymi

      Tutkimatta,mistä kiusaaminen alkaa,ehkä kodin ja koulun sekä työn väliltä.Vanhemmat,joiden kirjoituksia katselee ja uutisista seurailee, kiusaamista monenlaista.Kuka tekee töitä,ajelee jossakin ja tekee rahaa sekä mielikuvitus juttuja .Lapset kasvavat mallia saaneina,miten toisten asiat,kuin ottaisi ne omikseen.Opettaja ulkopuolisena harvemmin tietää elämänmalleista pitäisi opettaa,kuin pitää järjestystä luokassaan.Kaikkea ei voi opettaa matikkaa ja samalla selittää -annetaan toistenkin kuunnella se onkin vaikeaa tai puhuville oma luokka,jotta ne opiskeluhaluiset sais rauhassa tehdä annetut tehtävät.Opiskelutaitoiset nuoret ja aikuiset lähtevät rauhaan opiskelemaan,muut jää paikoilleen.Jokainen vastaa omistaan juoru kui rikkinäinen puhelin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1535
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      741
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe