Elävä ja kuollut usko

Olen vuosikaudet kuunnellut saarnoja. Nyt vähän aikaa olen kuunnellut samojen saarnaajien saarnoja kuin ennen, mutta eri paikassa kuin ennen. Saarnat ovat edelleen Raamatun Sanan pohjalta Pyhän Hengen johdattamia, kaksiteräistä, elävää ja puhdasta Jumalan Sanaa.

Nyt kuitenkin niin moni ihminen on minulle sanonut, että et voi siellä kuulla elävää ja puhdasta Jumalan Sanaa. Syyksi on sanottu samat asiat: on erottu seurakunnasta eriseuraksi, Hengen yhteys seurakuntaan ja kuuliaisuus seurakunnan neuvoille on poissa, parannussaarna (kaksiteräisyys) on poissa, Pyhä Henki on poissa jne.

Voisitko sinä perustella, Raamatusta, miksi näitä voidaan jakaa alati niille, jotka ovat jääneet (pelotellaan näillä "faktoilla") tai ovat lähteneet pois kirkoksi muuttuvasta hengellisestä yhteisöstä? Lähteneitähän pyydetään takaisin, parannuksenteon kera, siihen joukkoon, josta henki ja elämä on saatu, äidin helmaan.

En liitä mukaan Raamatusta kohtia, joilla kumoan nuo väittämät.
Eriseurainen on, joka hylkää Jeesuksen ja hänen oppinsa. Minä elän edelleen Hänestä ja Hänessä.

Pyhä Henki on aina siellä , missä kokoonnutaan Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Pyhä Henki antaa puheen saarnaajalle, Pyhän Hengen voima on jokaisessa saarnaajassa ja sanankuulijassa, joka uskolla saarnaa ja vastaanottaa saarnan - silloin kun pitäydytään Raamatun Sanassa, eikä siihen oteta mukaan omia neuvoja ja ymmärryksiä.

Hengen yhteys on uskovan välillä. Seurakunta on siellä, missä Sana saarnataan ja sakramentit oikein jaetaan.

On hengellistä ylvästelyä ja ymmärtämättömyyttä, kun tuomitsee Jumalan lapsen eriseuraiseksi ja kadonneeksi lampaaksi. Seurakunnassa Sana saarnataan, mutta se ei vanhurskauta, ellei ihminen herää, käänny Jeesukseen (parannukseen), ole saanut Häneltä itse armoa uskoa ja vastaanottaa Jeesuksen Pelastajakseen ja Vapahtajakseen.

60

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TärkeäAvaus

      Perusteet muiden kristittyjen panetteluille ja tuomitsemisille, ovat kiinteä osa esikoislestadiolaisuutta. Kuuluvat esikoislestadiolaiseen traditoon ja jumalanpalvelusmenoihin. Joitakin poikkeuksia puhujissa on varmaankin, - edelleen.

      Mitään kristinuskoon liittyvää ei näissä perusteluissa ole, millä Jeesuksen verellä JUmalan omiksi lunastettuja halveksitaan, uhkaillaan, tuomitaan ja panetellaan. .

      Ihmisopit eivät millään tavalla kuitenkaan sido sellaisia kristittyjä, jotka eivät niihin SYDÄNMESSÄÄN USKO.

    • Kirjakääröt

      1Kor.11:19 Biblia (1776) Sillä teidän seassanne pitää myös eriseurat oleman, että ne, jotka ovat, teidän seassanne ilmoitettaisiin.

    • PerusteetEriseurasta

      Aika ihmeellistä puhetta
      Sieltä valuu ihmisiä takaisin roppakaupalla kutka kertovat aivam toisin
      Saammehan itsekin kuunnella saarnoja netistä
      Mistä tällainen päätelmään eriseurasta ja sen määritelämästä on peräisin?
      No varmasti tavallaan oletkin okeassa Eiväthän ne tyhmätkään neitseet perinneet taivaan valtakuntaa vaikka olivatkin seurakuntalaisia Samalla lailla elivät keskuudessamme kuolleessa uskossaan
      Kun Eriseuralaisetkin Voit itsekin miettiä
      Missä kohden he ovat erkaantunut ja hyljänneet Jeesuksen
      Tämän Lainen
      Vihan ja katkeruus Tottelemattomuus pyhänhengen ja jumalansana neuvoille koreilu Eriseuraisuus. Ja sen rakentaminen Saarnaajien ja Vanhinten pilkkaaminen
      Valheiden ja perättömien tarinoiden kertominen
      Tässä nyt muutama syitä jolla Jeesus on ajettu pois Sydämistä

      • TarkaanKuuntelin

        Kiitos avaajalle!

        ”Perusteet eriseurasta” sinä häpeä, trollikkaa yrität matkia esikoislestadiolaista, mutta meni hieman liiallisuuksiin tuon lahko-opin kannattajankin kirjoituksesi.
        Sorry, että paljastuit.
        Tuossa tilassa ei kukaan voi olla, vaikka olisi esikoislestatiolaista saarnaa kuunnellut kauankin. Esim. viikonloppunaHki. Paksua oli. Mistä hengestä tulinuoremman saarnat? Voit sinäkin vain kysyä.


      • SoeatOvatSokeita
        TarkaanKuuntelin kirjoitti:

        Kiitos avaajalle!

        ”Perusteet eriseurasta” sinä häpeä, trollikkaa yrität matkia esikoislestadiolaista, mutta meni hieman liiallisuuksiin tuon lahko-opin kannattajankin kirjoituksesi.
        Sorry, että paljastuit.
        Tuossa tilassa ei kukaan voi olla, vaikka olisi esikoislestatiolaista saarnaa kuunnellut kauankin. Esim. viikonloppunaHki. Paksua oli. Mistä hengestä tulinuoremman saarnat? Voit sinäkin vain kysyä.

        Kyllähän sitä voi tussuttaa mitä hyvänsä mössöä kateederilta, kun ei Jumalan sanasta mitään välitä. ;)

        Ps. 35:3 Sivalla keihäs ja salpaa tie minun vainoojiltani. Sano minun sielulleni: "Minä olen sinun pelastuksesi".

        Joh. 1:23 Hän sanoi: "Minä olen huutavan ääni erämaassa: 'Tehkää tie tasaiseksi ***)Herralle', niinkuin profeetta Esaias on sanonut."

        Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä;
        ***) ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Kolpötöörit mielellään hääräävät Kristuksen edessä hosumassa taivaan kansalaisia pois, etteivät muutkaan menisi, kun he eivät itse tohdi mennä Kristus ovesta alastomina sisälle Jumalan vanhurskauteen.


    • JeesustaEiVaihaKukaan

      Esikoisista ei todellakaan valu esikoislestadiolaisiin. Kaikki kehtaavatkin valehdella.

    • NiinSeMenee

      Vain esikoislestadiolaisilla on elävä usko. Eriseurassa usko on kuollutta uskoa. Raamattu ja jossei se, niin ainakin Raattamaa todistaa, että vain...... vai oliko se Purnu, nyt en muista, Mutta aivan varmasti RAAMATUSTA ei löydy muuta elävän uskon seurakuntaa kuin Esikoislestadiolaiset ry.
      Noin saarnattiin viikonloppunakin. Vain Esikoislestadiolaiset ry:llä on taivaan valtakunnan avaimet. Hähä hääää! Eriseuraiset ei taivaan valtakuntaa peri, niin meillä on aina saarnattu, löytyy kuulemma Raamatustakin, vaikka vääristelyn käänöksen takia siellä ei mainita Esikoiset ry:tä.

      Allekirjoijoittaisivatko lähetysmiehet ja suuri joukko paikallissaarnaajia, jotka miettivät, että jos lähetysmieheksi pääsisi, tuon edellä olevan väitteen ?

      Niitähänlähetetään ”kauniisti kotiin”. Lähetysmiehiä siis, minäkin olen seteleitä taskuun laittanut . Onko parempi toisella euroissa kuin toisella?
      Veikkaan, että on. Niin hölmöjä ihmiset ovat,...lampaat, joita keritään.

      Voin olla väärässä

    • Hlgigo

      Kitarat esiin

    • VarokaaEksyttäjiä

      Esikoislestadiolaisuus ei ole tie taivaaseen. Ei kyllä mikään muukaan laisuus. Jeesus on tie. Uskolla Kristukseen pelastuu, mihinkään muuhun uskomalla ei pelastu.

      Ihmisopit, matkasauvaksi halvennetun Kristuksensa kanssa, ovat hyvin vaarallisia juuri siksi, että ne kirkastavat, kunnioittavat ja ylistävät Jumalan sijasta uhteisöään ja sitä luotsaavia henkilöitä.

      Ihmisiin luottaminen on Jumalan sanassa kielletty. Eikä Jumala anna mitään uusia ilmoituksia ensimmäisen ilmoituksensa jälkeen, jonka me näemme Raamatusta.

      Raamatun väänteleminen ja pilkkominen jonkun "vain me pelastumme - yhdistyksen valheiden julistamiseen, pilkkaa Jumalaa.

      Ihmisopit orjuuttaa ja kuormittaa. Ne vievät pohjan pois Jumalan lasten iloon ja vapauteen johdattavalta Kristuksen evankeliumilta.

      Ihmiskäskyjen ja ihmisten keksimien sääntöjen julistaminen Jumalan sanan joukkoon, on sonnan sotkemista Jumalan lasten leipään, joka on Jeesus Kristus Jumalan poika Vapahtaja.

    • Kaikenlaistahan

      Minäkin uskon kaikkivaltaiseen, puhtaaseen spagettikastikkeeseen. Sama asia. Jos ei muka ole, niin perustele, miksi ei ole?

      • Tuo on niin tyhmä toteamus, ettei siihen viitsi kommentoida kuin kysymyksellä: Mistä tiedät, että spagettikastikkeesi on puhdasta?


    • tahtoisinlukea

      MIssähän se taas olikaan Raamatussa se maininta "sakramenteista jotka oikein jaetaan", muistaako joku palstalaisista?

      • Pintymääkerrakseen

        Sehän onkin eriseuraan eksyneiden höpinöitä
        Sakramentit jaettiin keskenään ja tehkää se minun muistokseni Jumalan Poika sanoo... ei vain kirkossa yksin oikeus


    • ToivottomuudestaToivoon

      Jos me totuuden tuntoon päästyämme tahallamme ja jatkuvasti teemme syntiä, meidän syntiemme sovitukseksi ei ole enää uhria, vaan hirmuinen tuomion odotus ja polttava tuli on kuluttava vastustajat.
      Mooseksen lain hylkääjän on armotta kuoltava kahden tai kolmen henkilön todistuksen nojalla. Kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa maahan Jumalan Pojan (ottaa pelastuksen ehdoksi seurakunnan, nimimerkin lisäys), pitää epäpyhänä liiton verta, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä! Mehän tunnemme Hänet, joka on sanonut: "Minulle kuuluu rankaisu, minä olen maksava." Ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa." Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.
      Älkää siis luopuko uskonne rohkeasta luottamuksesta, jonka palkka on suuri. Te tarvitsette kestävyyttä tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mitä on luvattu. Sillä "vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee Hän, joka on tuleva, eikä viivyttele." "Mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta." Jos hän vetäytyy pois, minun sielun ei mielisty häneen. Me emme kuitenkaan ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.
      Tämä aina ajankohtainen ote on hebrealaiskirjeestä (käännöksenä JKR=Jumalan kansan Raamattu, jonka on aikanaan toimittanut Uuras Saarnivaara).

    • JeesusOnHerra

      Niinpä. Jeesus on tie totuus ja elämä. Hallelujaa!

    • SokeaEiNäe

      MIssähän se taas olikaan Raamatussa se maininta "sakramenteista jotka oikein jaetaan", muistaako joku palstalaisista?

      Onhan tämä näytetty sinulle satakunta kertaa näiden kolmen vuoden aikana. Olet pilkaten tallannut maahan Jeesuksen ruumiin ja veren, jossa sinulla olisi pelastus synneistäsi.

      • näinonasiajapiste

        Olen tutkinut Raamatuita iätjaajat enkäö ole törmännyt oikein jaettaviin sakramentteihin eli miten voin sellaista pilkat ajota ei ole olemassakaan.

        Se mitä ON sen voi lukea Sanasta ja sellaista ei kukaan uudestisyntynyt pilkkaa eikä tee muutakaan vaan perustaa uskonelämänsä Golgatan uhriin joka hetki !

        SIllä ei taas ole mitään tekemistä omatekoiin ehtoolliskeksintöihin joissa muka syödään <Jeesusta kirjaimellisesti yhdessä suupalassa !

        Missä Jeesus opettaa että Hänet pitää syödä leipänä?

        Se on kaikki vertauskuvaa itämaisen ateriakulttuurin kanssa, jossa syöminen tarkoittaa yhteyttä, ja jota Jeesus käyttää ehtoollista asttaessaan, koska tietää optuslastensa ymmärtävän asian sen kautta.

        SUomalaisilla pakanoilla ei ole koskaan ollut senkaltaista syömiskulttuuria, ja siksi sitä ymmärretäänkin niin heikosti.

        KAikki Jumalan ja Ihmisen väliset asiat hoituvat Uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, jossa ehtoollinen näyttelee ihan omaa osaansa, jolla ei ole pelastuksen kanssa mitään primääriä tekemistä.

        Uskovein keskinäinen yhteys, jossa muistellaan Jeesuksen uhrikuolemaa on uskonvaellukseen kuuluva osa, ei sen enempää eikä vähempää.

        Tehkää se MInun muistokseni sanoo Jeesus!


    • SokeaEiNäe

      Eihän sokea mitään Raamatusta näe.

      Raamatun tutkiminen ja ymmärtäminen edellyttää Kristuksen avaamaa näköä, joka avautuu vasta sitten, kun ihmisestä tulee syntinen ihminen, joka alkaa etsimään armoa ja syntiensä anteeksiantamusta Jeesuksen Kristuksen veren ja ruumiin uhrista.

      Joh. 6:54 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

      Joh. 6:56 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä.

      Jolle nämä asiat eivät ole avautuneet hän ei ole kristitty ihminen.

      Ja kun kyseessä on tämän nimimerkin kohdaslla vielä Kristuksen uhriveren maahan tallaaja, ja Kristuksen ruumiin uhrin pilkkaaja, ei hänellä ole pelastusta iankaikkiseen elämään tuossa tilassa, ilman kääntymystä ja parannusta. Älä siis käytä aikaasi turhaan täällä, koska et ole lainkaan kiinnostunut tietä taivaaseen.

      Halpamainen halveksivä hölinäsi täällä, vuositolkulla, on tosi vastenmielistä. Postu siis sivulta. Jos sinulle joskus tulee kysymys, kuinka ihminen pelastuu helvetistä, niin palaa sitten takaisin.

      • anna.Herran.koskettaa

        Voi kosketa Jeesus tätä miestä. Muuta tuo viha rakkaudeksi, pois käskyt kutsumiseksi, uskonto uskoksi.


      • Eräsvain

        Onko se todella Jumalan tahto, että me jatkuvasti kieriskelemme omassa syntisyydessämme ja valitamme huonouttamme? Eikö Raamatussa kehoiteta Jumalan lapsia olemaan aina iloiset. Onhan meillä niin paljon syytä iloita, että meillä on edesvastaaja Isän luona, joka on meidät lunastanut, omiksensa ottanut, kalliilla verellänsä syntimme pois pyyhkinyt.

        1. Tessalonikalaiskirje 5:16-18 FB38
        Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.


      • kamalaaluettavaa
        anna.Herran.koskettaa kirjoitti:

        Voi kosketa Jeesus tätä miestä. Muuta tuo viha rakkaudeksi, pois käskyt kutsumiseksi, uskonto uskoksi.

        Tällä miehellä ei taida olla ihan kaikki inkkarit kanootissa.


      • Kamalanhuononäkö
        kamalaaluettavaa kirjoitti:

        Tällä miehellä ei taida olla ihan kaikki inkkarit kanootissa.

        Taitaa silmäsi menneet nurinpäin


      • kamalaaluettavaa kirjoitti:

        Tällä miehellä ei taida olla ihan kaikki inkkarit kanootissa.

        Niin on kamalaa luettavaa sinunkin kamalaaluettavaa kommenttisi. Tyhjät tynnyrit...


      • onoutoaporukkaa
        tielläkenvaeltaa kirjoitti:

        Niin on kamalaa luettavaa sinunkin kamalaaluettavaa kommenttisi. Tyhjät tynnyrit...

        Kerro mikä on kamalaa luettavaa, perustele Raamatulla, j a millä mittasit mitä on tynnyrissä, kun ensin olen kertonut seikaperäisestä kuinka olen tullut uskoon ja mitä sen jälkeen, ja sinä olet sanomassa että tyhjä tynnyrit ...!?


      • onoutoaporukkaa kirjoitti:

        Kerro mikä on kamalaa luettavaa, perustele Raamatulla, j a millä mittasit mitä on tynnyrissä, kun ensin olen kertonut seikaperäisestä kuinka olen tullut uskoon ja mitä sen jälkeen, ja sinä olet sanomassa että tyhjä tynnyrit ...!?

        Minä kommentoin kamalaaluettavaa-nimimerkille, en onoutoaporukkaa-nimimerkille!


      • oikeinhyvä
        tielläkenvaeltaa kirjoitti:

        Minä kommentoin kamalaaluettavaa-nimimerkille, en onoutoaporukkaa-nimimerkille!

        Kiitos selvennyksestä !

        ajattelinkin jo että mitenkäs se nyt noin meni, sorry !


    • 77777777777

      Elävä usko etsii uskovien yhteyttä, se toimii toisten hyväksi eri tavoin, siis palvelee seurakuntaa. Uskova haluaa kuulla opetusta Raamatusta. Kiusaukset kyllä yrittävät viedä huomiota muualle. Siksi on päivittäin rukouksessa pyydettävä anteeksi. Ylistys kuuluu asiaan, koska Jumala on ihmeellinen kaiken Luoja. Hän ohjaa jalkamme oikealle tielle nimensä tähden.
      Kuollut usko vain esittää olevansa uskossa. Käy seuroissa ja näyttää kuuluvansa joukkoon. Muut asiat vievät huomion ja kiinnosukset, rahatkin. Vähitellen seuroissa käyminen harvenee ja viimein loppuu.

      • titinalle

        Entä jos kohtaa pilkkaa ja ivaa uskovien yhteydessä ja ei jaksa sitä kantaa, pilkka on pahempaa, kuin mitä maailman ihmisten taholta. Ehkä on oman hyvinvoinnin vuoksi pysyttävä poissa seurakokouksista, jossa ei enää kuulu Hyvän Paimenen ääni.


      • titinalle kirjoitti:

        Entä jos kohtaa pilkkaa ja ivaa uskovien yhteydessä ja ei jaksa sitä kantaa, pilkka on pahempaa, kuin mitä maailman ihmisten taholta. Ehkä on oman hyvinvoinnin vuoksi pysyttävä poissa seurakokouksista, jossa ei enää kuulu Hyvän Paimenen ääni.

        Minulla ongelmana on ollut, että jos aletaan puhua uskosta, niin heti minulle sanotaan, että silmäni on sumennettu, eriseurainen olen, hengen yhteys on poissa.

        Ei auta mitään, jos kerron millainen usko minulla on ollut ja on, ei se ole mitenkään muuttunut. Samaa elävää Sanaa saan kuulla, yhteys uskoviin on vahva, hengen yhteys heihin on oikein sydämessäni tunnettavissa. On ilo ja vapaus jatkaa matkaa Tiellä.

        Maallisista asioista voin siis rauhassa ja rakkaudessa puhua, mutta jos tulee puhe uskosta, niin puheeni uskostani torpataan ja tuomitaan. Ei siis mitenkään voi puhua uskosta uskovan kanssa?!


      • kalle334
        tielläkenvaeltaa kirjoitti:

        Minulla ongelmana on ollut, että jos aletaan puhua uskosta, niin heti minulle sanotaan, että silmäni on sumennettu, eriseurainen olen, hengen yhteys on poissa.

        Ei auta mitään, jos kerron millainen usko minulla on ollut ja on, ei se ole mitenkään muuttunut. Samaa elävää Sanaa saan kuulla, yhteys uskoviin on vahva, hengen yhteys heihin on oikein sydämessäni tunnettavissa. On ilo ja vapaus jatkaa matkaa Tiellä.

        Maallisista asioista voin siis rauhassa ja rakkaudessa puhua, mutta jos tulee puhe uskosta, niin puheeni uskostani torpataan ja tuomitaan. Ei siis mitenkään voi puhua uskosta uskovan kanssa?!

        "Minulla ongelmana on ollut, että jos aletaan puhua uskosta, niin heti minulle sanotaan, että silmäni on sumennettu, eriseurainen olen, hengen yhteys on poissa."
        Tämä on vakava ongelma koskien aika montaa lestadiolaista suuntaa.
        Se johtuu osin tavallisten seurakuntalaisten olemattomasta Raamatun ja uskon perusteiden tuntemisesta ja siitä johtuvasta epävarmuudesta uskon asioissa. On paljon helpompaa "luottaa tähän seurakuntaan", kuin Kristuksen armoon. Silloin suljetaan muut uskovat Kristuksen kirkon ulkopuolelle.
        Mikä tähän sitten on johtanut? Varmaankin pitkään jatkunut väärä opetus mm. vanhurskauttamisopissa sekä pyhitysopissa. Erityisen selkeästi tämä väärä opetus tuli ilmi, kun ennen hajoamista muutamat opettajat puhuivat sakramenttien jaosta "puhtain käsin".
        Yllättävän vähän seurakuntalaiset reagoivat tähän. Tulee mieleen lampaan sijaan pässit, joita viedään narusta vetämällä.
        Kyllä Raamatun tuntemus olisi hyvä apu, silloin väärät opetukset ja väärät opettajat saisivat kenkää... Raamattuhan kehottaa kasvamaan uskossa ja tiedossa, eikä anna lupaa hyväksyä mitä opetusta tahansa


      • kukateitäymmärtää
        tielläkenvaeltaa kirjoitti:

        Minulla ongelmana on ollut, että jos aletaan puhua uskosta, niin heti minulle sanotaan, että silmäni on sumennettu, eriseurainen olen, hengen yhteys on poissa.

        Ei auta mitään, jos kerron millainen usko minulla on ollut ja on, ei se ole mitenkään muuttunut. Samaa elävää Sanaa saan kuulla, yhteys uskoviin on vahva, hengen yhteys heihin on oikein sydämessäni tunnettavissa. On ilo ja vapaus jatkaa matkaa Tiellä.

        Maallisista asioista voin siis rauhassa ja rakkaudessa puhua, mutta jos tulee puhe uskosta, niin puheeni uskostani torpataan ja tuomitaan. Ei siis mitenkään voi puhua uskosta uskovan kanssa?!

        Niin, juuri kerrooit minulle että on kamalaa luettavaa.... eli syyllistyt itse juuri samaan mistä moitit ylläkommentissasi, mikä on homman nimi kerro?

        Kerroin yllä kuinka olen tullut voimallisesti uskoon ja sitten sanot että on kamalaa luettavaa,,,?!


    • tervetuloavaloon

      Asennetasolla mikään ei ole muuttunut sitten lutterin ajoista.

      kirkko lestoineen j a kymmenine alaosastoineen on jäänyt henkisesti ja hengellisesti 1500 -luvulle, jolloin kaikki kirkon ulkopuolinen oli vapaata riistaa vainoille ja alaviistoon katsomisille.

      tämän näkee kaiken aikaa tälläkin osastolla, kirkko kirkko ja kirkko ja sen päälle muutama kohta Raamatusta josta ei kutenkaan ymmärretä juuri mitään oikein.

      ja jos oikaiset sama mitä on vastaaotto -häivy saastainen- tyylistä keihäällä sohimista.

      sillä samalla aseella jolla aikanaan suomaliset sohittiin numeroituihin kirkonpenkkeihin, ja siitä he eivät osaa vieläkään lähteä terveille laitumille.

      j a kun tämänkin faktan kerrot, olet kamalaa luettavaa tuottava häirikkö !

      Jokainen vähnkin simiään raottamaan uskaltanut tajuaa etä kirkkojen kansalle tarjoama kaste ja ehtoollinenkin ovat pelkkiä vallan välineitä ja uusia aneita joiden varjolal on hyvä nyhtää kansalta veroeurot piispojen viineihin ja mihin lieneekään.

      Vähnänkin historiaa lukenut näkee mm Ranskan vallankumouksen yhtenä syynä on se, että valta oli aatelisilla ja kirkolla, kansalla oli mitätön ääni jolla ei mitään muutosta saatu mihinkään.

      Mitä tekemistä kirkolla oli nostamassa veroja aatelistenkanssa, sekö oli sitä tehtävää johon Jeesus omansa valtuutti hohoijaa!

      koittaisitte päästä tähän päivään jo pikku hiljaa ja omakohtaiseen Raamatun tuntemiseen vailla pelkoa ja kirkon kumarrusta!

    • PysyppäPoisTäältä

      Kristuksen kirkko on 2000 vuotta vanha, ei siis 1500 vuotta vanha. Uutta ilmoitusta ei ole tullut, eikä tule. Raamattu on kooste näistä pyhistä kirjoituksista, jotka eivät muutu, joihin myös evankelisluterilainen kirkko (tunnustuskirjat) uskoo. Tämä ei muutu. Amerikoista rantautuneet kristinuskon piiriin luikerrelleet uususkonnot eivät ole kristinuskoa, eivätkä kristinuskoksi muutu. Niitä on tällä palstalla ihan turha kaupata. Ja erityisesti niiden jotka ovat avoimesti pilkanneet Jeesuksen Kristuksen ruumista ja verta. tallaten tämän uhrin maahan, joissa heilläkin olisi ollut pelastus.

      • terveisiäsinnealas

        Noin juuri tuota tarkoitin, eli haluatte maata kuopan pohjalla ja rappuset sinne te poltatte iltanuotioissanne ja rakastatte tapella keskenänne, mitään muuta ette halua, kyllä se on nyt tullut selväksi!

        Teitä ei kiinnosta vähääkään mitä on kuoppanne ulkopuolella ja pinnalla, olkaa siis onnellisia siellä pohjalla, paistaa sinne aurinko ainakin kerran vuodessa sinnekkin.

        Se on justiinsa sitä samaa jonka olen kokenut ainakin kymmeniä vuosia sitten kun kerroin innoissani lestapatulle tulleeni uskoon, niin mitä tekee tämä ainoa oikea hengenmies!?

        Nauraa ja kertoo kirkkain silmin että ei sillä ole merkitystä kun kukaan lestalainen ei ole ollut päästämässä,ihan sama meininki on täällä yhä edelleen j a varmaan aina ylösottoon asti ilman satasella muutosta kaikkeen sinne kuoppaan.

        Onneksi JUmalan mailma on hiukanisompi kuin katkismus, ja Pyhä Henki ei ole kenenkään povipullossa.


    • PalataanAvaukseen

      Pysytään nyt vain avauksessa. Ja lestadiolaisuuden ulkopuolelta ei tällekkään palstalle ole mitään annettavaa.

      Kysymys on Esikoislestadiolaiset ry:n ja Esikoiset ry:n välille synnytetystä skismasta.

      Esikoislestadiolaiset ry opettaa Raamatun vastaista seurakuntaoppia, erittäin voimakkaasti korostaen, niin että heidän yhdistyksensä ulkopuolella ei ole asuvaista Pyhää Henkeä, eikä iankaikkista elämää.

      Tästä syystä on selvää, ettei tällaisen joukon kanssa ole millään kristillisellä yhteisöillä, eikä kirkolla, mitään yhteyttä. Umpirigoristinen, legalistinen liike, joka on itse itsensä keskiössä, ja johtajat ovat paavin tavoin erehtymättömiä, Jumalan sijaisia maan päällä.

      Yhteisön kristinuskosta luopunut johto(ryhmä) on olevinaan kaikkivaltias Jumala.

      Tällainen omaan itseensä kivettynyt ja luutunut, kaikki muut kadotukseen tuomitseva usko ei ole kristinuskoa, - sen jokainen voi tarkistaa Raamatustaan.

      Onkin hyvin tärkeätä kerrata täällä, päivittäin, kristinuskon keskeistä sisältöä Kristusta, joka on kuollut KAIKKIEN PUOLESTA. Ja pelastaa JOKAISEN JOKA USOO HÄNEEN.
      Tämä siksi, että vältyttäisiin tämän vakavan harhaopin tuottamalta tuskalta ja orjuudelta.
      Ja että hekin jotka vielä tässä harhaopissa lumottuina lapsuudestaan saakka ovat eläneet, alkaisivat tarkemmin tutkia Raamatustaan Kristuksen seurakuntaa ja Kristuksen oppia. Kuka seurakunnan perusti, miten seurakunta toimii, mitkä ovat sen rajat, kuka on seurakunnan Herra. Ketä seurakunta kiittää, ylistää ja palvoo. Ketä seurakunta odottaa palaavaksi maan päälle.

      Sanalla sanoen, että alkaisivat Raamatuistaan tutkimaan keneen kristityt uskovat. Kaikkivaltiaaseen Jumalaan Isään Poikaan ja Pyhään Henkeen, vai valtaansa rakastuneisiin ruotsalaisiin harhaopettajiin. Nämä jäärät eivät nöyrry, se on selvää. Heille luovutettu valta ja heidän ylistämisensä ja palvomisensa on jo mädännyttänyt heidät täysin. Sieltä ei herätystä ole odotettavissa. Seurakunnan on nyt herättävä tutkimaan Jumalan sanaa ja vaihdettava tämä mädäntynyt johtoryhmä kokonaan, jos mielivät pelastua takaisin kristinuskon piiriin, muiden kristittyjen yhteyteen maailmanlaajuisesti.

      • Miesten takana eli perustana toimintaan on se, että he toteavat päätöksissään, että: "Me ja Pyhä Henki olemme..."
        Vallalla ja perustana aika pahaa aikaansaannutta kahtiajakoa ylimääräisen vuosikokouksen päätösten PÄÄTTÄJÄNÄ oli HENGELLINEN HALLITUS. En teidä, kenestä se koostuu, mutta sen tiedän, että maallisen yhteisön kokouksessa sillä ei ollut edes sanavaltaa. Mutta sen ilmoitukseen perustuen ei päästy äänestämään siitä, miksi ylimääräinen yhdistyksen kokous oli kutsuttu koolle.
        On murheellista, että saimme kokea niin paljon valheellisuutta ja väärän tiedon levitystä, vääriltä tahoilta.
        Perheet kärsivät ja kipuilevat edelleen ja pahasti, nämä toimet ovat saaneet monien toisilleen läheisten yhteyden poikki.


      • 357745777
        tielläkenvaeltaa kirjoitti:

        Miesten takana eli perustana toimintaan on se, että he toteavat päätöksissään, että: "Me ja Pyhä Henki olemme..."
        Vallalla ja perustana aika pahaa aikaansaannutta kahtiajakoa ylimääräisen vuosikokouksen päätösten PÄÄTTÄJÄNÄ oli HENGELLINEN HALLITUS. En teidä, kenestä se koostuu, mutta sen tiedän, että maallisen yhteisön kokouksessa sillä ei ollut edes sanavaltaa. Mutta sen ilmoitukseen perustuen ei päästy äänestämään siitä, miksi ylimääräinen yhdistyksen kokous oli kutsuttu koolle.
        On murheellista, että saimme kokea niin paljon valheellisuutta ja väärän tiedon levitystä, vääriltä tahoilta.
        Perheet kärsivät ja kipuilevat edelleen ja pahasti, nämä toimet ovat saaneet monien toisilleen läheisten yhteyden poikki.

        Kitara helpottaa ehkä.
        Luther opettaa ettei seurakunnan ulkopuolella ole muuta kuin hiiriä ja rottia


      • harpunsoittajakatolla
        357745777 kirjoitti:

        Kitara helpottaa ehkä.
        Luther opettaa ettei seurakunnan ulkopuolella ole muuta kuin hiiriä ja rottia

        Niin, nyt vain pitää tutkia Raamatusta mikä se seurakunta oikeasti on ja ketä siihen voi kuulua, eikö niin !


      • Hiiri.ja.rotta
        357745777 kirjoitti:

        Kitara helpottaa ehkä.
        Luther opettaa ettei seurakunnan ulkopuolella ole muuta kuin hiiriä ja rottia

        Keskeinen ongelmahan on tämän nykyisen Lapinmaan = OM ja GP, kanssa se, että kun Luther opetti, että seurakunnan ULKOPUOLELLA ei ole kuin hiiriä ja rottia, niin OM opetti, että heidän kanssaan erimieltä olevat (seurakunnan SISÄPUOLELLA) ovat hiiriä ja rottia.

        Yhteistä Lutherin kanssa siinä oli vain sanat " hiiriä ja rottia".


    • sieltäulkoa

      "Pysytään nyt vain avauksessa. Ja lestadiolaisuuden ulkopuolelta ei tällekkään palstalle ole mitään annettavaa. "

      !

      eikö tuo ylläoleva kappale kerro kaiken lestalaisuudn ytimestä.

      >Eikö teille raukoille tule koskaan mieleen että Jeesus saattaa seistä piikkilankanne toisella puolen etsien sisäänpääsyä!

      voiko mailmassa olla ylpeämpää ja itseriittoisempaa joukkoa, ei ihme että se on saanut riideltyä itsensä jo moneen kymmeneen kappaleeseen huoh.

    • Hyvästi

      Esikoiset ry on juuri tuon tähden perustettu, pidä sinä turpasi kiinni kun et tunne asioita lainkaan riittävästi. Minä ja me ex esikoislestadiolaiset pidämme huolen esikoislestadiolaisille saarnaamisesta. Meillä on yli 60 vuoden kokemus liikkeen ongelmista per lärvi. Ja yhteen laskettunaa useiden satojen vuosien kokemus. Me emme tarvitse Kristuksen pilkkaajia tänne ollenkaan tyhjää jauhamaan.

      • ongelmiariittää

        kröhöm........turpasi kiinni....... eikös hevosilla ole turpa


      • 3678644

        Kuoleva joukko ihmisiä 75v keski-ikä arvio


      • ToivottomuudestaToivoon

        Me olemme kaikki kuolevaisia ihmisiä. Jumalan lasten joukko muodostuu eri ikäisistä ja eri elämän tilanteissa olevista ihmisistä. Jumalan lapsina olemme kuitenkin vain yhden päivän vanhoja, sillä joka aamu on armo uusi. Onneksi niin on.
        Katselet varmaan elämää nuoren ihmisen silmin. Voin kokemuksesta sanoa, että nuoruuskin on tauti, josta paranee. Päivä päivältä nuoruus jää kauemmaksi ja kauemmaksi. Yht'äkkiä 75v. ovatkin ikätovereita. Uskovat ikätoverit ovatkin tosi rakkaita. Heillä on takana jo suhteellisen pitkä ja vaiheikas elämä - elämä, joka on sisältänyt monenlaista iloa ja tuskaa. Toinen toistaan parempia selviytymistarinoita. Selviytymisiä Jumalan ja ystävien tuella.


    • PysykääPoissa

      Ateistit ovat omasta mielestään parhaita opettajia kristityille Kristuksen sanan kautta Jumalan lapsiksi syntyneille. Ettekö te näet tässä mitään ristiriitaa totuuden kanssa?
      Jumalan sana on kristittyjen opettaja, ja seurakunnan tähän tehtävään valitsemat ja siunaamat henkilöt. Eivät ateistit ja Kristuksen veren maahan tallojat.

      • kunhanmietin

        Nyt vain pitäisi saada se ateisti tänne, olisko omasta takaa kirkossa yhtään sellaista!

        Raamatullisessa seurakunnassa ei sellaisia ole, ei ainakaan minun Raamatussani.

        siis missä ne ateistit ovat tässä palstassa j amiten heidät erottaa?


    • bisnesbisnes

      Te olette, pelkkä Yhdistys.ry.

      ei mulla muuta.

    • HyvästiKiitos

      Jeesuksen ruumiin ja veren pilkaten maahan tallannut, päivittäin täällä esiintyvä henkilö ei tunne lainkaan kristinuskoa. Pilkkaamis-, ja halveksimis- tarkoituksessa hän on majaillut täällä useamman vuoden ajan. Alahan luikkia muualle täältä, leikkimmästä opettajaa.

      • valoalisää

        Mitä luulet saavasi siitä että annat jatkuvasti väärää todistusta täydellisen sokeuden vallassa?

        Luuletko olevasi Jumalan asialla ihan oikeasti, taita edessä olla isommanluokan pettymys jos pysyt valitsemallasi tiellä loppuun asti.

        olen useinkin kertonut uudestisyntymiseni jo kauan sitten, miten voisin pilkata ja tallata mitään vapahtajaani liittyvää!

        Arvioin kirkon ja lestojen oppia, juuri niin kuin Sana kehoittaa tekemään, pilkkaaminen on täysin eri asia.

        Ladalle naureskelu ei ole kuskille naureskelua, jos mahtanet ymmärtää pienen metaforan.
        lada oli muuten ihan käypä auto ottaisin sellaisen vieläkin ennemmin kuin nykyautot jotka on kehitetty aivan pilalle.

        mutta kerro joskus oppiherrasi lutterin pilkkaamisista j a muista kauhuteoista, se olisi vaihtelua itsellesikin.


    • ToivottomuudestaToivoon

      Täällä näyttää olevan aika vähän niitä uskovaisia joilla on nöyrä henki ja särjetty sydän. Sellaisia, jotka oikeasti tarvitsevat Jeesusta vapahtajakseen, omien syntiensä sovittajaksi ja toisten syntisten armahtajaksi.
      Kirkon parjaajat, lestadiolaisuuksien eri suuntien parjaajat, kristinuskon parjaajat. Ovatko he ateisteja, helluntalaisia, new age-porukkaa, muslimeja vai mitä he ovat?
      En tiedä. Sen tiedän, että Saul oli Kristuksen parjaaja ja vainooja, kun hän vainosi kristittyjä. Siis hän vainosi Kristusta, kun vainosi kristittyjä. Silti hän sai Armon ja hänestä tuli Paavali, pakanain apostoli.
      Mekin vainoamme ja parjaamme Kristusta, kun solvaamme kristittyjä lähimmäisiämme.
      Onko Kristus jaettu, kysyi Paavali aikoinaan. Ei ole vieläkään, eikä tule. Hän kuuluu meille jokaiselle uskovalle.

      • Ei ole Kristus jaettu, ei ole Häneen uskovat eri kasteissa. Ei ole Pyhä Henki vain joillain yksittäisillä uskovilla tai hengellisellä yhteisöllä.
        Kaikkivaltiasta Jumalaa ei voi kukaan eikä mikään "omia", jokainen Häneen uskova ja Hänen valmistamallaan Tiellä kulkeva on Hänen omansa.

        On niin suurta ja ihmeellistä saada kulkea ja elää Hänen lapsenaan. Kuinka helposti niin moni yrittää ryöstää uskon ihmiseltä, kun Hän on uskon antaja - mutta vain Hän voi sen ottaa pois. Kuinka helposti ihminen voi tehdä uskonelämän omanlaiseen muottiin, jonka mukaan eläen on matkalla Taivaaseen, on taivaskelpoinen.


      • TuomaritEiTunnusta

        On kyllä tarkkaan määriteltävä, mikäli tuollaisia ilmaisuja käyttää, kun "solvaaminen". Ei täällä ketään ole 20 vuoteen solvattu. Eri mieltä on oltu, ja niin pitääkin.

        Mikäli jonkun liikkeen jäsenistö kirjoittaa liikkeestään perättömiä, kaunistellakseen liikkeen todellisia asenteita ja raakaa muiden kristittyjen diskriminaatiota, niin meidän jotka tiedämme kirjoituset perättömäksi, on korjattava ne oikealla tiedolla.


    • miettikääSanomaa

      Onko elävää uskoa vain Esikoislestadiolaiset RY rukoushuoneilla kokoontuvilla ihmisillä, jotka uskovat siellä saarnattavaa kyseisen liikkeen (onko eriseura vuodelta 1902?, siihen en ota kantaa) "ymmärrystä" kristinuskosta? Uskosta Jeesukseen Kristukseen? Voivatko ja saavatko vain kyseisen Suomessa rekisteröidyn yhdistyksen porukat kerskata olevansa ainoita taivaaseen menijöitä, SILLÄ perusteella, että eivät itse löydä Raamatusta muuta yhtä ainoaa seurakuntaa kuin Esikoislestadiolaiset ry. Mistähän kohtaa he sen Raamatusta löytävät? Viikonlopun seuroissa olisi kiva kuulla. Huivi- ja tukkasääntöjen välissä jossain voisi mainita.

      Ja jos nyt joku ajattelee, että pilkkaan tai teen jotain perkeleen työtä oikeaa krisillisyyttä kohtaan, voisi ystävällisesti kertoa miten se hänen mielestään kirjoituksessani ilmenee.

      En vain kertakaikkiaan voi ymmärtää tuollaista sokeutta kuulijoissa, joita on paljon. Kuunnelkaa niitä saarnoja, älkää touhutko ja ajatelko muuta, ja uskoko että nyt tuli taas elävää Jumalan sanaa.

    • KerroppaSinä

      Miksi rasittaa itseään ristiriitaisia ihmisoppeja kuuntelemalla?

    • Osa ihmisi

    • Osa ihmisistä tykkää kun itseä kehutaan ja muita haukutaan.
      Tämä sopii ihmisluontoon kuin nyrkki silmään.

      • enautuas

        Juuri niin, oikeassa olet.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

      23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
      Maailman menoa
      147
      3050
    2. Suojatiellä ei tarvitse kiittää!!

      Suomen liikennesääntöihin kuuluu että jalankulkija suojatiellä on ykkönen ja auto ym.ajoneuvo kakkonen.Ärsyttävää kun ny
      Maailman menoa
      159
      2317
    3. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

      Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
      Maailman menoa
      479
      2143
    4. Nainen, tilanne on sellainen

      kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
      Ikävä
      127
      2054
    5. En usko että nainen meidän suhteesta

      Olisi tullut mitään. Kumpikin olisi ollut koko ajan mustasukkainen, kateellinen ja katkera jostain. Volatile combination
      Ikävä
      63
      1059
    6. Paula Koivuniemi täyttää tänään 77 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi on yksi Suomen iskelmätaivaan legendaarisimmista tähdistä. Laulajatar on ollut suomalaisten kestosuosik
      Suomalaiset julkkikset
      24
      1049
    7. Tollanen supernainen oot...

      Kunnon pakkaus, ja sitten asut jonkun idiootin kanssa jossain korvessa. Oliko sulla siinä joku ajatuskin kun siihen ru
      Ikävä
      88
      995
    8. Miten pitkään olet kirjoittanut

      omalle kaivatulle ?
      Ikävä
      79
      961
    9. Vielä näistä Oulun puukotuksista.

      Nyt on kovasti julkisuudessa esillä nämä kaksi Oulussa tapahtunutta rasistisin motiivein tehtyä puukotusta, jotka minist
      Maailman menoa
      181
      916
    10. Rita Niemi-Manninen kuittailee Aki-rakkaalleen Selviytyjät-osallistumisesta: "Akihan ei..."

      Pärjääköhän Rita paremmin viidakossa kuin Aki-rakas pohjolassa…?!? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/rita-niemi
      Suomalaiset julkkikset
      12
      875
    Aihe